Miscare importanta la varful Armatei Romane.

Pe fondul conflictului juridic (disputei in contenciosul administrativ) pe decretul presedintelui de prelungire cu un an a mandatului sefului Statului Major al Apararii gen Nicolae Ciuca, ministrul apararii a semnat o decizie.

Fara o legatura directa cu acest conflict, dar cu o consecinta imediata in zilele urmatoare.

Iata despre ce este vorba.

Beniamin Gabriel Les l-a desemnat pe consilierul sau, generalul Laurian Anastasof in pozitia temporara de adjunct al sefului Statului Major al Apararii.

Pozitia a fost eliberata in urma trecerii in rezerva a generalului Adrian Tonea, cel cunoscut publicului larg prin faptul ca a comandat parada militara de Ziua Nationala din ultimii 4 ani.

Related image

Astazi, la Curtea de Apel Bucuresti s-a derulat prima infatisare in procesul intentat de MApN la adresa Administratiei Prezidentiale, pentru contestarea decretului privind prelungirea mandatului generalului Nicolae Ciuca.

Urmatorul termen de judecata este joi. Daca instanta va da castig de cauza Administratiei Prezidentiale, generalul Ciuca ramane pana la 31 decembrie 2019 in pozitia de sef al Statului Major al Apararii.

Daca instanta da castig de cauza demersului MApN, generalul Ciuca preda comanda SMAp catre noul sau adjunct, generalul Anastasof, care este adjunct al sefului SMAp delegat pe functie (nu este numit definitiv) si va deveni, in mod inevitabil, si sef al SMAp ca rezultat al pozitiei de adjunt. Un fel de “delegare pe delegare”, cu doua functii detinute in acelasi timp, insa nici una definitiv.

Pentru o numire definitiva pe functiile de sef SMAp sau adjunct sef SMAp este nevoie de avizul CSAT.

Iata datele biografice ale generalului Laurian Anastasof :

STUDII:

– 1990 – Şcoala Militară Ofiţeri de Aviaţie „Aurel Vlaicu”;
– 1996 – Curs de comandanţi de escadrilă, Bacău;
– 1997 – Curs de limba engleză, Boboc;
– 1998 – Curs de securitate aeronautică IFSA, Paris;
– 1999 – Curs de ofiţeri de escadrilă, USAF, SUA;
– 2004 – Universitatea Naţională de Apărare, Bucureşti;
– 2007 – Colegiul de Război al Aerului, Maxwell AFB, SUA;
– 2013 – Colegiul Naţional de Apărare, Bucureşti.

FUNCŢII ÎNDEPLINITE:

– 1990 – 1995 Pilot, pilot şef, comandant patrulă, Baza 86 Aeriană;
– 1995 – 1998 Instructor cu securitatea aeriană, Baza 86 Aeriană;
– 1998 – 2001 Comandant de escadrilă 861, Baza 86 Aeriană;
– 2001 – 2002 Instructor cu tragerile şi lupta aeriană, Baza 95 Aeriană;
– 2002 – 2004 Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”;
– 2004 – 2006 Comandant de escadrilă, Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene;
– 2006 – 2007 Colegiul de Război, Maxwell SUA;
– 2007 – 2009 Comandant de escadrilă, Baza 95 Aeriană;
– 2009 – 2013 Comandant Baza 71 Aeriană.
– decembrie 2013 – şeful Statului Major al Forţelor Aeriene
– 2017 consilier al ministrului apararii nationale

5 COMMENTS

  1. Domnule Radu Tudor de ce ne vorbesti mereu de amenintarea Rusiei cand in Romania regimul putinist e dorit sa fie instalat de PSD-ALDE prin Dragnea si Tariceanu, impreuna cu oamenii lor ?

    Sputnik ziarul de propaganda putinist este foarte laudativ cu tot sistemul impus de PSD-ALDE si chiar cu o parte din colegii tai de la Antena 3.

  2. Armata merge mai departe!Sunt oameni onorabili ce pot sa conduca!Nu inteleg ca un om trebuie sa stea pana sa se stafideasca scaunul!Evolutie inseamna reactie imediata la diferite provocari ori sabloane si rigiditate nu inseamna decat pasi inapoi,poate nu-i simitim dar ne trezim in momentul in care avem goluri!Nu putem preda stafete in mod onorabil?

  3. Generalul Anastasof este un militar desavarsit care nu accepta compromisuri. Esta greu sa cred ca v-a fi numit seful Statului Major al Apararii ..Competentele sale il prezinta un foarte bun specialist si vizionar,iar asta il face sa fie incomod sistemului.Nu se frereste sa spuana adevarul si este intotdeauna alaturi de camarazii sai.Uneori exigenta il face sa para un dur.Insa armata adevarata are nevoie de oameni adevarati..Personal,m-as bucura sa ajunga in fruntea apararii Succes Sof !!!

Leave a Reply