Sirianul Omar Hayssam a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 23 ani și 4 luni închisoare, prin contopirea pedepselor primite de acesta în trei dosare.

Curtea supremă a menținut decizia dată în luna februarie de Curtea de Apel Ploiești, instanță care a stabilit contopirea pedepselor ca urmare a unei sesizări formulate de Comisia de evaluare a incidenței aplicării legii penale mai favorabile din cadrul Penitenciarului Mărgineni privindu-l pe Omar Hayssam.

În baza noului Cod penal, unele dintre aceste pedepse repuse în individualitatea lor au fost reduse, instanța stabilind la final pedeapsa principală cea mai grea, aceea de 13 ani și patru luni închisoare, rezultată după aplicarea noilor prevederi penale în dosarul răpirii jurnaliștilor.

La această pedeapsă instanța a adăugat un spor de o treime din totalul de 30 de ani al celorlalte pedepse principale, astfel că, în final, Omar Hayssam va executa 23 de ani și patru luni de închisoare.

Omar Hayssam a fost condamnat definitiv de instanțele din România în trei dosare în care a fost trimis în judecată de DIICOT, el primind 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliștilor români în Irak, 16 ani de închisoare în dosarul “Volvo Truck” și trei ani de închisoare în dosarul “Foresta Nehoiu”. El a reușit să fugă din România în anul 2006, fiind adus în țară pe 19 iulie 2013. Omar Hayssam este încarcerat în prezent în Penitenciarul Mărgineni.

 

13 COMMENTS

 1. Pentru o judecată în românia asta-i mult.Dar e incomplet!Băsescu,ex președintele României,chiar înainte de a tăia salariile și avea o câtuși de puțină legitimitate,a fost complice!Faptul că a făcut asta cât era președinte,ar merita împușcat!Oana Stănciulescu a arătat în 2011-2013 transporturi de bijuterii și arme.Băsescu e un terorist!

  • V-ati prins la ce era buna manevra aia cu metamorfozarea procurorilor in judecatori?
   Ca sa fie apoi condamnat ,,cine trebuie”. Si uite asa pe marii orchestratori ai afacerii zise rapire nu-i intreaba nimeni de sanatate. Cine sa-i mai intrebe cand cei care ar fi trebuit sa-i intrebe sunt acum de-ai lor? Comisiile?, Parchetul?, DNA-ul?, DICOT-ul?, Inalta Poarta (scuze Curte)?, CC-ul?
   Asta-i marea jmecherie cu preluarea puterii.
   Si sigur ca vine ,,saracul” Ponta si zice ca nu-i treaba lui !!!!!
   D’le Tudor observati ca neamtu’ a avut dreptate cand a vorbit de parchet ca fiind din zona justitiei. Omu’ stie mai bine ca noi cine e-n justitie ca doar cine l-a pus pe el pres… i-a pus si pe procurori judecatori la ICCJ si nu numai.
   Restu-i abureala de prostit prostimea

 2. La televiziunea nefericită servilă domnului Ponta,s-au tot isterizat promrile alea.Faptul că ai cumpărat la licitație niște tablouri astate face hoț?Sau doar simplu fapt că e ministru de finanțe?Ideea e că iar s-a zbierat în loc să se prezinte știrea cu calm și moderație

 3. Mă bufneşte rîsul cînd îmi amintesc toată tevatura cu profesorul şi jurnaliştii! Iaca l-au pedepsit, dar cum rămîne cu daunele? Îmi amintesc cum ţipau cei de la DNA privind ANAF-ul privind vînzarea pe ce s-a pus sechestru. De cel puţin 2 luni de zile nu am auzit de sechestru DNA şi vînzarea bunurilor prin ANAF, decît la Porumboiu! Ceea ce înseamnă ca s-a dorit faultarea lui Ponta, deşi Ponta a spus exact ceea ce se întîmplă în provincie şi nu a greşit cu nimic, acum cine-i mai dă dreptate lui Ponta? Chiar trebuie să fim puţin mai serioşi cînd e vorba de anumite cerinţe şi nu faultări că aşa vrem noi sau să dea bine la public, nu? La acest individ pe ce îi mai pune sechestru pentru recuperarea datoriilor şi daunelor?

 4. Asta e cel mai tembel si ridicol incident “terorist” din istoria terorismului.preacinstitul basau bese linistit si haisam o suge,dar vad ca ii place.zi haisame ce stii,teroristu pli ce esti tu,zi cum te a spart basau.basau a pus la Cale totul sunt sigur

 5. in privinta lui hayssam in sfarsit il avem si noi pe primul terorist si singurul condamnat(daca-l facem uitat pe teroristul in slapi cu butelli). ce inteligent era omul asta de a organizat singur toata smecheria cu asa zisa rapire. restul unde sunt? isteria cu sova vad ca nu s-a terminat. proteste de strada, reclamatii peste tot dar toata lumea se face ca uita implicarea dovedita a alinei gorghiu in acel dosar! daca sova e vonovat sefuta nu e ? sau nu e ordin de la stapanire? foarte interesant e un articol din cotidianul referitor la aceste plangeri si nulitatea lor http://www.cotidianul.ro/greselile-ministrului-justitiei-si-sau-ale-laurei-codruta-kovesi-l-au-ajutat-pe-sova-258874/ pe cand inteventia dna-ului in cazurile alina gorghiu si blaga? ce asteapta? pai daca ii radem pe corupti ii radem doar pe psdei ca sa facem de o majojoritate asa cum doreste intaiul corupt al tarii ca doar e “seful statului” impreuna cu “prima doamna” si ea implicata alaturi de masa in furtul de case asa cum a dovedit tribunalul prin sentinta definitiva si irevocabila!!!!!

 6. Din celula lipseste Profesorul! Va mai amintiti ”celula de criza” si triumful Marianarului pe Aero Baneasa? Mai este mult pana departe…?! Dar pe Ovidiu Ohanesian l-a despagubit Statul Roman?

Leave a Reply