IMG_0698

Sfântul Nicolae din Mira (n. ca.280PataraLichia — d. ca.345Mira, astăzi Kocademre, în apropiere de KaleTurcia) a fost un episcop.

Nicolae de Mira e menționat pentru prima dată în secolul al VI-lea, în Martirologiul roman; în schimb nu e vorba de vreo pomenire ca atare a sfântului, ci doar de vedenia când sfântul Nicolae Licianul i s-ar fi arătat în vis luiConstantin cel Mare, cerându-i să-i ierte pe trei ostași osândiți la moarte. De fapt, sărbătoarea de pe 6 decembrie pomenește tocmai această vedenie.

Tot în secolul al VI-lea, Nicolae Sionitul, episcop de Pinara, ar fi zidit o biserică în cinstea sfântului Nicolae de Mira Liciei.

Toate celelalte elemente biografice despre sfântul Nicolae ne vin din Legenda aurea a lui Iacob de Voragina, scrisă în 1264.

Un cult neînsemnat al sfântului Nicolae de Mira își face apariția în Occident, o dată cu Nicolae I († 867), papa Romei, care zidește, în bazilica Santa Maria Maggiore, un altar lateral dedicat patronului său.

În secolul al X-lea, cultul sfântului Nicolae începe să se răspândească în Occident: Othon al III-lea, în Germania, a zidit o biserică de rit bizantin la Burtscheid (lângă Aachen), căreia îi dă ca hram pe sfântul Nicolae.

Cultul popular al sfântului Nicolae datează din secolul al XI-lea. Cruciații aduceau moaște din Răsărit, și de obicei marile orașe occidentale care primeau moaștele vreunui sfânt răsăritean, își luau drept patron pe acel sfânt. Astfel, cruciații din Bari (în Italia) au adus cu ei moaștele sfântului Nicolae de Mira. Pe vremea aceea, arhiepiscopul Nicolae al Veneției a zidit două biserici, una în 1036, probabil la Bari, iar cealaltă în 1039 la Veneția, în care să așeze moaștele. Se păstrează două diplome ale acestui episcop, precum și numele celor șaizeci și doi de bărbați care aduseseră moaștele din Răsărit. Cele două biserici au fost târnosite pe 9 mai 1098. Cei doi arhiepiscopi, Ilie de Bari și Nicolae de Veneția au răspândit cultul sfântului Nicolae în Occident. Mai mult, papa Romei, Urban al II-lea, a cunoscut cultul sfântului Nicolae la Bari, unde s-ar fi făcut minuni, lucru pentru care papa l-a distins pe Ilie cu omoforul.

IMG_0681

După încreștinarea slavilor, cultul sfântului Nicolae l-a înlocuit pe cel al zeului Mikula, zeul agriculturii. Dar de fapt, unii sunt de părere că rușii l-ar fi cunoscut pe sfântul Nicolae datorită diasporei rusești de la Bari. Aici, rușii au dedicat sfântului Nicolae biserica lor, apoi spitalul și ospiciul. Legenda aurea a fost tradusă în slavonă, de unde a intrat în sinaxarul rusesc.

În secolul al XII-lea, sfântul Nicolae intră în cărțile de slujbe de la mănăstirea Sint-Truiden (Belgia). De aici cultul său ajunge la Roskilde (Danemarca), la Vadstena (Suedia) și în vreo patruzeci de sate din Islanda. În secolul al XIII-lea, părticele din moaștele sfântului Nicolae ajung la catedrala dinCanterbury, iar cultul sfântului începe să se răspândească, datorită influenței de pe continent.

Cunoscut sub numele de la Nikolaus în GermaniaSinterklaas în Belgia și Țările de Jos și Kleeschen în Luxemburg, este o sărbătoare legată de personajul istoric Nicolae din Mira. Santa Claus din lumea anglofonă (Moș Crăciun în România) a apărut prin deformarea cuvântului neerlandofonSinterklaas. Sărbătoarea lui Moș Crăciun a înlocuit-o pe cea a Sfântului Nicolae în numeroase țări, devenind o oportunitate de a face cadouri, iar pentru comercianți una de a-și spori vânzările, și a apărut chiar și în țări care nu au o legătură culturală directă cu sfântului Nicolae, precum China.

Sfântul Nicolae este patronul spiritual al Țărilor de JosRusiei, al provinciei Lorena, precum și al mai multor orașe vest-europene, între care Bari etc. Sfântul Nicolae este cunoscut ca protector al celor acuzați pe nedrept, al comercianților, călătorilor, fetelor nemăritate, mireselor și, în special, al copiilor mici, potrivit Wikipedia.

În noaptea dintre 5 spre 6 decembrie, copiii obișnuiesc să își lase ghetele în fața ușii așteptând în speranța că vor primi cadouri constând, în general, în dulciuri. În unele zone, copii îi lasă moșului apă sau morcovi pentru calul său. În multe regiuni ale României copiii găsesc în dimineața zilei de 6 decembrie, pe lângă dulciuri și fructe, o nuielușă.[1]

Bari, orasul situat pe tarmul Marii Adriatice, in sud-estul peninsulei, este un important loc de pelerinaj intrucat aici se afla biserica ce adaposteste moastele Sfantului Ierarh Nicolae, facatorul de minuni, sarbatorit la 6 decembrie. Situat pe coasta Adriaticii, orasul Bari este capitala regiunii italiene Puglia si a provinciei Bari.

IMG_0701

PS : In vara lui 2011 am avut bucuria sa vizitez Biserica Sf Nicolae din Bari, unde se afla si moastele sale. De acolo sunt fotografiile. La multi ani celor care-i poarta numele !

81 COMMENTS

 1. Dl. Radu Tudor,

  Dvs. ati facut o serie de emisiuni “Punctul de Intalnire” la care l-ati avut invitat in exclusivitate cu dl. Ilie Serbanescu, unele din ele avand ca tema comparatia stat/privat si multe alte tematici deosebit de interesante. Pe blogul dvs. am vazut ca nu se comenta absolut nimic despre acele discutii, absolut nimic, repet. Toate acele emisiuni au culminat cu o editie de acum 2 sau 3 duminici a emisiuni dvs., in care i-ati avut ca invitati dl. Ilie Serbanescu si pe dl. prof. Parvulescu, iar in partea a doua a emisiunii pe Victor Ponta. Urmarind comment-urile de pe blogul dvs., am avut consternarea sa constat ca toti discutau in exclusivitate despre partea a doua a emisiunii, cea cu Victor Ponta. Nu exista absolut niciun comentariu legat de prima parte a emisiunii. Apare ca o evidenta faptul ca subiectele legate de economie, de finante, discutiile pe teme logice sau evoluate, din pacate nu fac rating. In marea ei majoritate, lumea are nevoie de de mahalaua politica damboviteana, de barfa politica, de intriga de colt de strada si de bodega, pentru ca acesta e nivelul de intelegere si de preocupare al societatii in care traim. In consecinta, comentariile erau in exclusivitate legate de ce spusese Ponta in a doua parte a emisiunii, si nu de ce ati discutat in prima parte a emisiunii cu d-nii Ilie Serbanesci si Parvulescu.

  Televiziunea dvs. fiind privata, are regimul pe care il are orice firma privata pe piata libera si anume, dvs. trebuie sa faceti profit, pentru ca altfel nu existati, din asta castigandu-va banii. E normal sa fiti interesati de rating in principal. In consecinta, e normal promovati subiecte sau tematici legate de pactul de coabitare, marea busculada Ponta, Basescu, Antonescu etc., si mai putin de discutii tehnice, economice sau pe teme financiare in genul emisiunilor cu dl. Ilie Serbanescu etc., pentru ca ele nu fac rating.

  Totusi, e oare bine ca in loc ca dvs. sa influentati opinia publica, este bine sa fiti dvs. cei care sa va lasati condusi de ea, chiar daca politicile pietei libere impun asta?

  Legile naturii si ale fizicii ne-au aratat intotdeauna ca efectul este generat de cauza si nu invers. Oare inversarea acestei legi a firii, asa cum rezulta pana si teoretic, nu va conduce la niste perturbatii? Adica, pe termen lung, lasandu-va influentati de prosti, noi uitandu-ne la niste teme inspirate tot din mintea prostilor, oare nivelul de conceptie al societatii va creste sau va involua? Pe termen mediu si lung ma refer, privind in perspectiva.

  Asa incat, politica aceasta a rating-ului, nu este si ea tot un tun de piata dat peste noapte? Adica, sa ne iasa acum lovitura, si dupa aia mai vedem noi ce-o sa facem. Exista oare o planificare, o predictibilitate macar pe termen mediu, sau politica rating-ului este doar o insiruire de tunuri si de lovituri de piata? Rating-ul si consumerismul sunt doua filosofii ce conduc la evolutia societatii, la dezvoltarea ei, sau mai exact conduc la ce, la dezvoltare in ce sens, inspre ce, pe termen lung? Sau oare rezultatele sunt deja palpabile, pentru ca pana si Mircea Badea zicea ca dupa Revolutie nivelul de conceptie si intelegere al societatii nu era atat de scazut ca acum. Nivelul scazut de intelegere sau de conceptie, poate reprezenta vreodata o cale de evolutie catre ceva?

  Cu toata stima si respectul. Sa traiti!

   • Aceasta este Romania dvs. democrata si anti-basista dl Radu Tudor?

    “Protestatari bătuți cu bestialitate după lăsarea serii

    Ora 22.00. De la Pungești vin informații cum că forțele de ordine au început să oprească și să legitimeze pe oricine circulă pe stradă. Cine nu are domiciliul pe buletin într-una din localitățile apropiate de Siliștea (com.Pungești) este condus la dubele Jandarmeriei și trasportat la IPJ Vaslui pentru identificare și declarații explicative referitoare la prezența în zonă.

    Ora 20.00. Mai multe persoane, printre care si ziaristi, au fost retinuti si dusi la sediul IPJ Vaslui de catre jandarmi. Jandarmeria ii acuza pe acestia ca au spart geamul unei utilitare a institutiei. Toti cei retinuti se aflau intr-un bar din Silistea, comuna Pungesti.

    O parte din cei reținuți la Siliștea în cursul după-amiezii, au fost prezentați în fața procurorului de serviciu.

    In jurul orei 19 mai multi jandarmi au intrat intr-un bar din comuna Pungesti si i-au retinut pe toti cei care se aflau acolo. Jandarmii nu au oferit nicio explicatie celor peste 20 de persoane retinute printre care se regasesc avocati si jurnalisti. Toti au fost bagati in duba Jandermeriei. Vlad Ioachimescu a transmis telefonic ca si el si Claudiu Craciun au fost batuti cu bestialitate dupa ce au fost bagati in duba.

    Acum jandarmeria se plimba din casa in casa prin Pungesti sa identifice unde sunt cazati protestatarii si le dau amenzi satenilor care cazeaza protestatari din afara!

    Prima runda de retinuti au fost eliberati si acum se reintorc in Pungesti. Magazinul e inchis, tabara distrusa”

    “Amira Hameed:

    “S-a lasat intunericul in Pungesti si au inceput adevaratele abuzuri. Jandarmii ridica toti oamenii de pe strazi, din case, din birt. Atat sateni cat si oraseni. Un satean a fost luat din casa si batut. Vlad loachimescu si Claudiu Craciun au fost batuti. Hetti alearga, pe strazi, ca sa nu fie prinsa de jandarmi. Sa ne intelegem… jandarmeria a iesit in noapte ca sa culeaga din protestatarii ramasi, aia pe care nu au reusit sa ii indubeze pe zi. Nimeni nu este in siguranta, nici macar presa… Raspanditi statusul situatiei… Altfel nimeni nu stie ce ni se intampla. Daca avem telefoanele inchise inseamna ca ne-au luat in duba si ne-au dus la sectie…”.

    Constantin Paslaru:

    “Teroare la Pungesti, a inceput vanatoarea de oameni, Se aresteaza oameni pe capete fara nici o acuzare pur si simplu se fac abuzuri maxime. Stam ascunsi pe la oameni prin case …Romaniaaaaaaaaaaaaaa Ajutoooooooooooor!”

    Oana Lisetchi:

    “In momentul asta suntem aproximativ 10 tineri gazduiti de o doamna din pungesti…stam cu lumina stinsa ca la revolutie si vorbim in soapta. Din senin…seara era linistita. ..lumea era.in bar si pe strada. ..discutand normal si pasnic dupa o zi incinsa…si vin mascatii incercuiesc zona si barul si incep sa ia oamenii pe sus..noi ne-am baricadat si am asistat live la brutalitati si violente impotriva satenilor si celorlalti participanti la dunarea de azi..fara niciun preambul…fara niciun motiv. ..asta dupa ce totul se incheiase dupa”

    Asociaţia Vira:

    “Dupa ultima intervenţie in forţă a jandarmilor din silistea ne-am refugiat in casa călduroasă unui localnic. Suntem cu prietenii de la Friends of The Earth care strang marturii pe care le vor prezenta in Parlamentul European.”

    Brianna Caradja:

    “Abia sosit, Vlad Ioachimescu a fost saltat direct si fara explicatii. Aparatul foto zdrobit. Claudiu Craciun la fel, in duba. Iar Hetti ne anunata ca jandarmii intra peste oameni in casele lor !!!”

     • Faptul ca sunteti jurnalist si ati pledat pentru indepartarea si inlocuirea unui stat dictatorial basist cu o democratie parlamentara reprezentata de USL iar acum nu mai vorbiti absolut nimic despre instaurarea dictaturii USL cu abuzurile cel putin la fel de mari si mizerabile ca cele ale dictaturii basiste.

      ““De Moş Nicolae, am fost ridicată de Jandarmeria Română, pentru că-mi făceam meseria de jurnalist. Cadoul l-am primit cu ocazia vizitei lui Victor Ponta la Cluj, la inaugurarea unui campus teologic (ridicat pe urmele evacuării a 300 de familii de romi, în 2010).

      La tăierea panglicii, eram în mulţimea de jurnalişti care-l înconjurau pe premier, să prindă marea ştire. Eu voiam să-i adresez două întrebări despre Pungeşti şi Roşia Montană. N-am apucat atunci, pentru că un jandarm mi-a spus: “Tu nu ai ce căuta aici” şi m-a tras afară din grămada jurnaliştilor, “la maşină, să vorbim puţin.” A apărut şi un alt coleg de-al lui, care i-a dat o mână de ajutor. M-am lăsat jos şi am cerut explicaţii. “Hai că vezi tu, vino cu noi doar.” M-au târât printre picioarele unor preoţi, tineri usl-işti care strigau fanatici “Ponta, Ponta”, cetăţeni care-i cereau demisia pentru Roşia Montană şi bătrâne care încurajau din privire acţiunea jandarmilor şi pe mine mă priveau cu gravă dezabrobare.

      Câţiva prieteni mi-au sărit în ajutor şi m-au prins de mâini, să nu fiu dusă la maşina jandarmeriei. Atunci a apărut şi şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj, Aurel Litan. Părea surprins şi i-a întrebat pe jandarmi de ce m-au luat. “Am avut ordin de la SPP”, zice printre dinţi executantul care a pus primul mâna pe mine. I-aş spune pe nume, dar generalul le-a ordonat să plece şi m-a rugat să mă întorc în mulţime. I-am cerut explicaţii pentru acţiunea subordonaţilor săi şi m-a asigurat că nu ştie nimic. Am plecat după cei doi jandarmi şi am întrebat insistent de ce m-au bruscat, dar mi-au întors spatele şi au intrat în maşină.””

     • asta cu dictatura e de ris. nu sunt de acord nici cu explorarea nici cu exploatarea gazelor de sist. jandarmii apara (cu elan suspect) o proprietate privata, in care proprietarul si-a dat acordul pentru foraje. mai respectam sau nu proprietatea si decizia unui privat de a face orice doreste cu pamintul sau?! asta nu ma face pe mine sa doresc gaze de sist. e o greseala a guvernului, cind are alternative curate

    • Esalonul 2 al PCR (lingaii), a luat puterea in ’89 cu ajutorul populatiei. Dupa asta, populatia nu mai conteaza. Ce e greu de inteles ? Nicium dosar important de 24 de ani incoace, nu este finalizat. In schimb, daca furi o gaina, te finalizeaza astia automat si in cel mai scurt timp.

  • Aveti derepatate din punctul dvs de vedere, desigur sunt subiecte interesante cele economice, numai ca opiniile d-lor Craciunescu si Parvulescu sunt simple dezbateri,cu finalitate in formarea unei opinii ! In schimb, subiectele, deciziile politice sunt incitante, ne afecteza direct viata! Nu uitati caderea PDL, cresterea USL, suspendarea lui Basescu, au avut ca motor principal Antena 3, ei au sustinut mediatic Piata-Universitatii! Este adevarat, au si alternante, sper sa raman obiectivi in continuare! Personal regret enorm calitatea clasei politice si faptul ca Basescu este inca acolo si asigura tot acest circ de 10 ani! Democratic si civilizat, noi am dat putrea, mai departe nu au fost in stare sa finalizeze!

   • Poate ca toate aceste discutii teoretice ca cele cu dl. Ilie Serbanescu (dvs. aveti un act ratat, il numiti “Craciunescu”, e dovada clara a faptului ca nu va pasioneaza) si Parvulescu, care la prima vedere au valoarea numai a unor opinii sau simple dezbateri, au o importanta mult mai mare decat ar putea parea. Poate ca, daca ne-ar interesa mai mult aceste detalii economice si financiare, asa zise detalii tehnice, poate ca am sti mai bine care dintre politicienii pe care ii invocati, trebuie votat si care nu. Poate ca am fi mai in cunostinta in legatura cu situatia reala in care ne aflam si nu am mai vota dupa ureche, asa cum canta lautarii acordeonisti sau tambalagii, fiind cunoscut ca nici acestora nu le place sa cante dupa note, pentru ca nu le place teoria. Poate ca realitatea are totusi o legatura cu teoria si ca nu e decat validarea experimentala a teorii care e evident ca si teoretic, ele conduc la un rezultat destul de prost. Poate ca realitatea inconjuratoare atat de trista si de disconfortanta, nu e doar o intamplare sau e doar o simpla consecinta a faptului ca asa a vrut Dumnezeu. Dar poate ca aveti dreptate dvs. totusi! Cine stie?! Ramane sa vedem care vor fi consecintele pe termen lung, pentru ca aici lucrurile se intampla oricum, dupa cum spuneti dvs.

   • E lesne de observat in ce mod ne-au afectat direct viata, deciziile incitante ale oamenilor politici pe care i-am votat, asa cum spuneti dvs.

    Trebuie mentionat ca mergand pe principiul ratingului si al consumerismului, al oamenilor care se uita la televizor la asemenea tendinte, anul trecut in iarna lui 2012 la alegerile parlamentare, 15% dintre alegatori l-au votat pe dl. Dan Diaconescu cu prostia lui de partid numit PP-DD. De remarcat ca partidul nu fusese construit decat cu cateva luni inainte, asa incat orice comentarii sau aprecieri privitoare la aceasta situatie sunt de prisos.

    Votand oameni in necunostinta de cauza, necunoscand care le sunt abilitatile, ce referinte profesionale ii recomanda sau ce anume rezultate si performante au obtinut in domeniile si mediile profesionale din care ei provin, nu facem decat sa votam populisme si discursuri politicianiste lipsite de orice consistenta sau concretete practica, nefacand altceva decat sa votam niste palavragii. Nu intamplator cei pe care i-am votat, ne-au creat aceasta realitate si context in care ne simtim toti atat de disconfortant si neplacut. Asa incat, neinformandu-ne sau neinteresandu-ne decat “spectacolul politic”, vom avea cu certitudine macar “spectacolul” asigurat. Ceea ce nu in ultima instanta, si avem. In rest situatia economica, financiara, avem ocazia sa le constatam singuri, pe pielea noastra. Ramane sa alegem intre argumente, logica, teorie, informatii, si intre convingerile proprii, bineinteles.

   • @Hook: Pe domnul respectiv il cheama Ilie Serbanescu, si nu “Craciunescu”, asa cum dvs. l-ati botezat. Craciunescu era la Liga lui Mitica, la fotbal. E clar la ce emisiuni va uitati dvs.

  • Asta este situatia in multe locuri din lume. Oamnii vor cat mai mult si cat mai repede. Firmele vor si mai mult si mai repede, iar bogatasii vor totul si acum. Se inchina toti la ban, masoara totul in bani. Pe termen mediu si lung, rezultatul nu poate fi decat prostirea societatii, abrutizarea, vulgarizarea, imbolnavirea, saracirea si probabil disparitia ei. Uitati-va la cifre: cati mai iau bacalaureatul? Cati abandoneaza scoala? Cati au plecat unde au vazut cu ochii? Cine a ramas? Cati traiesc la limita saraciei? Saracia si prostia se potenteaza reciproc. Economia e cam varza, mediul se degradeaza, padurile dispar, solul se polueaza din ce in ce mai des si mai apasat. Multi realizatori din media se bucura inca de salarii bune si de un loc caldut. Dar mai bine s-ar uita in urma cu 6, 4, 2 ani si ar face o proiectie in viitor. Peste doi ani, peste 4, vor fi mai multi saraci. (Ultimele date aratau ca 40% dintre romani sunt saraci). Cat la suta vor fi saraci peste 2 ani? Dar peste 4? Si cum va fi pentru cineva bogat sau macar cu venit decent sa se miste si sa traiasca printre atatia oameni din ce in ce mai saraci, mai bolnavi, mai alienati, mai disperati, mai batrani?

   “Paine si circ”. La care se adauga “Dezbina si stapaneste!”

   Nimic nou sub soare, iar natia asta se pare ca nu invata nimic din greselile trecutului. Nu suntem singurii, dar parca sunte cei mai talentati de a ne fura singuri caciula.

   • Sa fiti sigur ca in mod natural ,tot natura se va razbuna pe oameni.Asa ca nici banul,nici pozitia sociala ,nici imbogatirea peste noapte ..etc.toate impotriva firii,impotriva naturii,tot ceea ce este fortat,nimic din toate astea nu vor dura…Este adevarat va dura ani..anii care ne costa in special pe noi aceea care incercam sa nu fortam lucrurile,sa rezistam in fata tentatiilor ,a compromisurilor,fie si cu pretul de a lua de la gura copiilor uneori..

  • Sincere felicitari d.le Radu Tudor. Ati reusit sa faceti un gest absolut normal intr-o zi ca cea de azi. Avem nevoie din cand in cand sa uitam de cei care se fac ca ne vor binele, sa uitam de patima care ne intuneca judecata. Cred ca toate postarile de azi at fi trebuit sa fie in tonul articolului dumneavoastra, dar se pare ca nu apreciem lucrurile normale, care sugereaza bunatatea.
   PS. Inca nu este prea tarziu sa incercam sa fim umani .. mai aveti o sansa de a ne trezi la viata sufletul in ziua de Craciun! Cu respect.

  • Mare dreptate aveti! Poporul roman s-a transformat in zombi…fiecare se “adapa” dupa cum îi este sufletul!

  • off topic
   @horia
   Total gresit am spus de nenumarate ori ca dl. Ilie Serbanescu trebuie sa fie un invitat permanent al emisiunilor dlui Tudor si a altora.
   Am comentat de multe ori cele spuse de dl. Serbanescu, din pacate nimeni nu prea-l baga in seama. Restul nu mai comentez.

   Tuturor celor care poarta numele de Nicolae, Niculina, Nicoleta, etc, La Multi Ani cu multa sanatate !
   Romanii ar trebui sa nu uite sa dea nume de sfinti, noilor nascuti.
   In ultima vreme se dau tot felul de nume neobisnute noua, romanilor.

   • @Anonimul: E total gresit ce spui am spus de nenumarate ori ca dl. Ilie Serbanescu trebuie sa fie un invitat permanent al emisiunilor dlui Tudor si a altora. (a altora, probabil “al altora” corect, de fapt).

  • @horia
   Esti aceeași, și aceeași” pushjkerie de kârnat uman” .Degeaba ”ți-ai tras” un alt pseudonim și ti-ai calat discursul pe discursul drag tuturor de aici, cel al ULRAȘILOR ANTI-PONTA și ANTI-USL (parte lor mai inteligentă și cu aplecare spre o scriere mai corect gramaticală) . Ai scăpat(așa zici tu de cei ce te încolțiseră ca fiind același, și același , PLAGIATOR NOTORIU pe aici). A mai rămas pe aici (dintre cei mai vechi USL-iști) doar Stan Petru Paul care te-a nimerit direct in scăfârlie și-ai ripostat mizerabil și prietena @nimabe pe care văd incă o protejezi și care, văd, că încă te și acceptă dându-i peste nas și confuzându-l pe Stan Petru Paul.(De parcă el era un prostul prostit de @gemil și ea era …deșteapta care să-l protejeze de ”nemernic”) Ai inceput, scăpând de rivali, dialogurile cu unii mai naivi care REFUZA să te cunoască cu adevărat din SPIRIT DE CONSERVARE.. Adică, domnule, de ce să mă pun rău cu NEBUNU când acesta i-a desființat pe toti rivalii pe aici. Mesteci aceleași idei, aceleași cuvinte , aceleași lozinci, aceleași OBSESII. Fugi ca dracu de tămâie șă nu fii IDENTIFICAT ca fost și încă PLAGIATOR dar….degeaba. Inclusiv textele de astazi , de ieri, sub nickname-ul @horia tot PLAGIATE și COMPILATE SUNT. Nu mă mai obosesc să le expun aici colegilor. I-am explicat lui Titus Voinopol ceva timp in urma , i-am explicat lui @nimabe CINE ESTI. Ei fiind la FF pe aici nu s-au mai uitat să vadă CINE_MI EȘTI. M-am săturat. Ce propui tu aici? Nimic. Gargară, frecții la unn picior de lemn. Știu , ăștia toți care ne conduc nu sunt buni de nimic. Aaaa…greșesc , uitasem de Ilie Serbănescu!. Care nea Ilie spune și el repetat și obsesiv niște adevaruri caduce și… superfluue. Chiar …platitudini. În rest, care-s ăia buni? Care-s INCORUPTIBILII? Dintre toți hoții și corupții nu e bine că am ales pe unii mai puțin hoți, mai puțin corupți. Tu , nu! Traiască Anarhia soră cu …NEBUNIA! Adică, ai voștri. De asta salutul tau de final era . ”Sal” . Era apelul tău la SALVARE înainte de a cădea in… sevraj. Ți-am mai spus-o ! De vină sunt aia că te mai dezleagă la mâini și te lasă ,când îți revii, să mai butonezi. Cred că rudele tale le mai dă șpagă să te mai lase…liber.

   PS: de raspuns n-o sa-mi raspunda @horia că el nu este prost . Am mai spus-o.

   • @geo: Vakkare, ia fii atent aici!

    gemil says:

    October 5, 2012 at 1:42 pm

    – “chiar daca a-ti avea o pozitie critica dar constructiva fata de…”;
    – “daca crede ca acel care-a scris cele de mai jos este “o persoana frecventabila” prin modul in care gandeste si scrie ? , a-ti constata ca nu-s nici 5%”.

    Pai ba vakkare, e “a-ti”, sau “ati”?

    “Ati” se scrie fara cratima (liniuta), atunci cand ajuta la formarea timpului perfect compus (timp trecut) la persoana a II-a plural. Exemple: ati facut, ati spart, ati desfigurat, ati aburit, ati dat-o in busculada, ati spart maimuta in …, ati rupt pisica in ….

    “A-ti” il folosesti cand vine de la (pentru), a-ti face tu tie o frectie, o malaxare, o entorsa, o vrajeala, ceva.

    Vakkare, tu esti analfabet? Tu cate clase ai?

    P.S.: Te cauti tu in urma, ca am vazut ca te pricepi. Ai fost mascat.

   • Pai ba Vakkare, vad ca nu te lasi, continui sa nenorocesti gramatica cu fiecare ocazie pe care o ai!

    “De vină sunt aia că te mai dezleagă la mâini și te lasă ,când îți revii, să mai butonezi. Cred că rudele tale le mai dă șpagă să te mai lase…”. Pai “rudele tale le mai dă șpagă” ba, sau “rudele le mai dau spaga” ba vakkare? Rudele “da” sau “dau” ba, ca este peste 50? Cum este?! Intelegi?

    Tu cate clase ai ba vakkare? Sincer. Ai fost mascat. Din nou.

 2. – LA MULŢI ANI !!! TUTUROR CELOR CARE POARTĂ CU MULTĂ DRAGOSTE ŞI BUCURIE NUMELE DE,,NICOLAE, NICOLETA”!
  AR FI FOST, MULT MAI FRUMOS, DACĂ NE ADUCEA GUVERNUL CADOUL DE MULT AŞTEPTAT DE POPOR(cel cu 7,5 milioane de voturi), ALT CADOU MULT AŞTEPTAT, AR FI FOST,,CONTRACTUL CU GAZELE DE ŞIST(anchetarea celor care au fost agresivi cu proprietarii din zona Vaslui şi, poate anularea acelui contract în care este prevăzut, cam 2900 hectare ai Chevron pe raza jud,Vaslui/cine a fost concesionarul terenurilor să fie demascat,,posibil să fie Porumboiu”), ALT CADOU: SĂ SE REZOLVE MAI RAPID CU SĂNĂTATEA/SPITALELE(să nu mai plătim in mai multe locuri fără mulţumire), ALT CADOU: SĂ SE REZOLVE MAI RAPID CU ÎNVĂŢĂMÎNTUL- EDUCAŢIA-ŞCOLILE(nu mai există decît respectul pentru copii, dar, pentru cadrele didactice….ioc), ALT CADOU: JUSTIŢIA ŞI LEGISLAŢIA, DE FAPT SUNT MULTE CADOURI ÎN AVANTAJUL POPORULUI ŞI AL POLITICIENILOR, CA SĂ FIE ÎNŢELEGERE ÎNTRE PĂRŢI, SĂ MERGEM ÎN PARTENERIAT ONORABIL CU RESPECT DE AMBELE ŞI PENTRU AMBELE PĂRŢI(familia/ţara este compusă din tată/preşedinte, mamă/prim ministru plus guvernanţii şi copii/poporul, dacă nu se înţeleg părinţii, copii au de suferit, de ce?, dacă se ceartă părinţii, copii nu trebuie să vadă sau să sufere, dacă nu se înţeleg, să plece fără scandal cel care nu vrea înţelegere, armonie – aşa am pus problema la o şedinţă, între sindicate/sindicalişti şi conducerea societăţii unde lucram şi au revenit la normal cît de cît).
  – LA MULŢI ANI ! TUTUROR COPIILOR CARE AU PRIMIT SAU NU, CADOURI DE MOŞ NICOLAE!
  – ŞI VOUĂ, ANTENA3: MULT SUCCES !

 3. Poate sare iute Băsescu din nou la 18 30 să ureze USL-iștilor,LA MULȚI ANI DE PUȘCĂRIE.Și-atunci îi voi repeat,să înceapă cu el

 4. Va invit la o scurta lectura: “Suntem profund întristaţi de situaţia din comuna Pungeşti, judeţul Vaslui. La fel ca şi în cazul Roşiei Montane, nu avem cum să fim indiferenţi faţă de viitorul locuitorilor acestei aşezări. Susţinem eforturile pentru independenţa energetică a României, dar acest deziderat nu se poate realiza prin metode care sunt împotriva voinţei populare. Denunţăm folosirea violenţei împotriva cetăţenilor Statului Român. Facem apel la dialog, ca singură variantă pentru detensionarea situaţiei. Respectarea proprietăţii private şi dreptul de a beneficia de un mediu înconjurător nepoluat sunt concepte care nu pot fi ignorate. Fideli principiului conform căruia suveranitatea aparţine poporului, considerăm că cetăţenii României trebuie să fie consultaţi şi ascultaţi în cazul oricărei decizii care le poate afecta dreptul la sănătate şi viitor”

  Comunicat al Casei Regale din 5.12.2013 – poate transmiteti mai departe invitatia la aceasta scurta lectura si catre domnii Antonescu si Stroe, lideri ai PNL si oameni care declarativ au un profund respect pentru M.S. Regele Mihai.

  Nu sunt monarhist si mai mult consider ca, in termeni bine negociati, exploatarea gazelor de sist poate fi o uriasa oportunitate pentru Romania insa este revoltator modul in care 1000 de jandarmi au descins asupra unei localitati din Romania, au ocupat militareste localitatea (termenul este precis pentru ca acolo s-au blocat toate caile de acces si s-a restrans dreptul la libera circulatie al locuitorilor asemenea procedurilor care se aplica atunci cand este decretata starea de asediu sau procedurilor care se aplica pe un teritoriu inamic ocupat in cazul unui conflict) si au actionat nu in baza legii pentru deblocarea cailor de acces ci si in scopul simultan al restrangerii drepturilor cetatenilor din zona incalcand inclusiv inviolabilitatea domiciliului si a proprietatii asta pentru a cita doar cateva abuzuri comise acolo.

  Este epic modul in care Casa Regala rezuma un sentiment care cred ca domina societatea in aceasta problema si este absolut infiorator modul in care presa a pus batista pe tambal.

  Actiunile guvernamentale de la Pungesti sunt dovada ca in Romania statul politienesc nu a murit ci sub ocarmuirea domnilor Ponta si Stroe si-a schimbat metodele devenind in modul sau de actiune mult mai periculos.

  • Nu s-a răcit bine proiectul de lege specială pentru Roşia Montană (aflat încă în aşteptarea unui vot negativ la Camera Deputaţilor), că a şi fost resuscitat proiectul de modificare a Legii Minelor. Cu aceleaşi prevederi aberante care au scos zeci de români în stradă: declararea proiectelor miniere ca fiind de utilitate publică pentru a putea facilita exproprierile în interes privat, norme derogatorii de la legile de protecţie ale mediului, a patrimoniului cultural, a fondului silvic şi agricol, regimul proprietăţii publice etc. Mai mult, de utilitate publică sunt declarate nu doar activităţile de exploatare, ci şi cele de prospecţiuni şi explorare. Chiar dacă proiectul de lege amintit nu face trimitere expresă la gazele de şist, adoptarea lui ar crea un precedent pentru o normă similară şi în cazul acestora, „legalizând” intrarea abuzivă pe proprietăţile oamenilor a firmelor de prospecţiuni şi explorare.

   Proiectul de lege (care poate fi citit aici) preia şi alte aberaţii din legea specială pentru Roşia Montană, cum ar fi înlăturarea obligaţiei de declasare a monumentelor istorice ori relocarea monumentelor naturii (!?). Ca o noutate e introducerea unor drepturi de uz şi uzfruct în favoarea titularilor de licenţă asupra terenurilor afectate de proiectele miniere, ceea ce le-ar permite companiilor să utilizeze aceste terenuri chiar şi dacă nu le-ar dobândi (cu sau fără expropriere)!”

   http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/ponta-nu-renunta-inca-un-proiect-de-lege-speciala-pentru-rosia-montana-precedent-si-pentru-gazele-de-sist-ne-vedem-la-alba-iulia-pe-1-decembrie-100701.html

  • Ziua de ieri mi-am început-o la Poliţia Municipiului Cluj-Napoca, la Biroul de Investigaţii Criminale. În calitate de făptuitor „în cauza privind instigare publică prev. şi ped. de art. 324 din Codul Penal”. Din ce mi-a spus anchetatorul (altfel, un inspector cât se poate de rezonabil, ce părea interesat cu adevărat să înţeleagă cum stă treaba cu gazele de şist şi cu Roşia Montană), sunt cercetat penal pentru „vina” de a fi vorbit într-o piaţă publică. Conform celor care au făcut sesizarea penală, să vorbeşti într-o piaţă publică, să le prezinţi celor adunaţi în piaţă abuzurile, mizeriile şi ilegalităţile din cazul Roşia Montană reprezintă o infracţiune, o instigare publică! Amuzant şi absurd în acelaşi timp e că în argumentarea stării de pericol social a acţiunii era invocat faptul că am vorbit la un microfon, sunetul fiind amplificat de boxele alimentate de un generator. Cum ar veni, dacă nu ar fi existat amplificare şi m-ar fi auzit doar câteva persoane nu ar fi fost o problemă. Dacă mai multă lume aude ceea ce spun e deja infracţiune!”

   http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/faptuitor-gotiu-mihai-atat-declar-sustin-si-semnez-acesta-este-un-abuz-si-o-incalcare-a-libertatii-de-exprimare-cum-am-ajuns-ieri-la-politie-in-atentia-d-

  • Un grup de membrii ai Parlamentului European a cerut autorităţiilor poloneze să examineze impactul explorării şi exploatării gazelor de şist asupra consumului de apă.

   Fiecare puţ de explorare foloseşte aproximativ 20 000m cubi de apă, a spus Ministrul de mediu unei delegaţii de la comitetul parlamentar de petiţii în mai. Circa 50 de puţuri de explorare sunt în funcţionare, reprezentând 1% din consumul naţional de apă. Autorităţiile poloneze pot subestima grav cantitatea de apă necesară, au susţinut MPE într-un raport publicat săptămâna trecută. În Polonia, a fost acordat un număr total de 108 licenţe de explorare, niciuneia fiindu-i încă permisă extracţia comercială. Membrii Parlamentului European au amintit un studiu din 2011 făcut de Centrul European pentru Consum şi Producţie Durabilă care susţinea că Polonia are puţine resurse de apă.

   Persoanele care au cerut o investigare parlamentară susţin că regiunile cu cantităţi mari de gaze de şist, cum sunt Wielkopolska, Mazowosze şi Lublin, suferă deja de lipsă de apă.

   Cu toate acestea, oficialii polonezi au spus delegaţiei parlamentare că, la un puţ de explorare din Łebień, cantităţi mari de apă au fost colectate pe parcursul a câteva luni, ceea ce înseamnă că nu a fost nicio descreştere a cantităţii de apă subterană. Pentru a trage apă de suprafaţă sau de subteran, companiile trebuie să obţină un permis şi să plătească taxe.

   Separat, membrii Parlamentului European au spus că problema emisiilor de dioxid de carbon nu a fost pe întreg examinată în studiile poloneze ce susţin planurile de exploatare a gazelor de şist.

   Un studiu de anul trecut al Comisiei Europene a descoperit că emisiile de la generarea de electricitate pe baza gazelor de şist erau cu 4-8% mai mari decât în cazul gazului convenţional folosit în Europa, au menţionat Membrii Parlamentului European. De asemenea, studiul din 2012 a descoperit că emisille de la generarea electricităţii pe baza gazelor de şist erau cu 41-49% mai mici decât cele de la cărbuni.

   Concluziile delegaţiei privind problemele de mediu legate de gazele de şist în Polonia au fost diluate în urma obiecţiilor unor parlamentari europeni polonezi din zona grupurilor politice de dreapta, susţine o sursă.

   Din această cauză, raportul finalizat nu trage concluzii legate de implementarea directivei poloneze de evaluare a impactului asupra mediului. În iulie, guvernul a adoptat noi legi care scutesc efectiv toate puţurile de explorare. Anul viitor, Ministrul polonez al mediului va prezenta raportul cu privire la 7 proiecte de monitorizare a puţurilor de explorare a gazelor de şist.”

   http://www.endseurope.com/33807/meps-probe-water-use-impact-of-polish-shale-gas

  • “Pedepsiti cu amenzi pentru cã sunt împotriva Chevron!

   AMENDATI În ultima sãptãmânã, multi dintre locuitorii comunei Pungesti si activistii care le-au fost alãturi în miscarea de rezistentã împotriva explorãrii si exploatãrii gazelor de sist în perimetrul Silistea au primit, prin postã, amenzi. În cele mai multe cazuri, amenzile vin din partea jandarmeriei, dar si din partea politistilor, pentru diverse motive. În principal, este vorba de represalii ale autoritãtilor pentru participarea la evenimentele din 16 octombrie, atunci când manifestantii au blocat interventia utilajelor firmei agreate de Chevron pentru pregãtirea explorãrii gazelor de sist în zonã, cât si la mitingul din 13 noiembrie, miting spontan împotriva primarului tinut în fata primãriei Pungesti. Sunt si cazuri în care politistii au dat amenzi doar pentru cã persoanele în cauzã “fãceau parte din grupul protestatarilor”, asa cum scrie în procesul verbal.

   Au început repercusiunile împotriva celor care au avut curajul sã se opunã initiativei Chevron, sustinutã de autoritãtile locale, judetene si de guvern, de a se începe explorarea perimetrului de la Silistea, Pungesti, a gazelor de sist si, ulterior, de exploatare a acestora prin metoda fracturãrii hidraulice. În ultimele zile, multi dintre locuitorii comunei Pungesti care au participat si participã activ la manifestatiile împotriva intentiei Chevron de a începe explorarea gazelor de sist în perimetrul Silistea au primit, prin postã, procese verbale emise fie de Inspectoratul Judetean de Jandarmi Vaslui, fie de politisti, prin care sunt amendati cu sume între 200 si 500 lei pentru participarea la respectivele manifestatii. Alte amenzi au fost emise de politisti, doar pentru faptul cã persoanele amendate fac parte din grupul de protestatari de la Pungesti. Este cazul lui Ionut Lãzurcã, din Silistea, care a fost amendat pentru cã, pe data de 14 noiembrie “se deplasa neregulamentar, la ora 22.50, pe partea carosabilã, iesind în fata masinilor, cu o cãrutã de lemne, periclitând traficul rutier”, la observatii fiind trecut faptul cã “face parte din grupul de protestatari”.”
   ce se mai ascunde in spatele manipularii “razbelul ponta-basescu”:

   “Unii protestatari au primit, chiar în aceeasi zi, douã amenzi, una, în valoare de 200 lei, care se referã la evenimentele din 16 octombrie, atunci când manifestantii au blocat interventia utilajelor firmei agreate de Chevron pentru pregãtirea explorãrii gazelor de sist în zonã si, a doua, pentru implicarea în protestul spontan din data de 13 noiembrie, protest care s-a tinut în fata primãriei Pungesti, si îndreptat împotriva primarului. În plus fatã de acestia, multi alti locuitori ai comunei au fost amendati de politisti pe diverse motive, pe unul dintre procesele verbale, la observatii, scrind negru pe alb faptul cã “Face parte din grupul protestatarilor”. Interesant este si faptul cã respectivul proces verbal este întocmit de politisti de la Munteni de Jos, localitate situatã la mai bine de 40 de km de Pungesti! În plus, cele mai multe dintre procesele verbale, cele întocmite de jandarmi, la mai bine de o lunã de la evenimente, nu permit nici mãcar plata a jumãtate din amendã în termen de 48 de ore de la primire, dat fiind cã, chipurile, s-a fi încãlcat Legea 61/1991.

   Motiv de amendã – jigniri la adresa unui primar contestat”
   cica pretul la carne o sa explodeze din cauza exportului masiv catre china semnat intre premierul pechinez ponta cu premierul chinez. pai am mai trait nenorocirea asta in anii 80 cind eram infometati la singe pt ca toata mincarea mergea la export. “Pe lista Guvernului se află şi două acorduri pentru export de carne de porc şi de bovine pentru reproducţie. Potrivit unei analize ZF, potenţialele comenzi ale compa­niilor din China ar urma să pună presiune pe piaţa creşterii animalelor din România având în vedere că cerinţele de export de 3 milioane de porcine în­seamnă două treimi din efectivul local, cele 3 milioane de ovine înseamnă 20% din totalul intern, iar cele 0,5 milioane de vaci acoperă o pătrime din şeptel.”

  • EXPLOATARE – EXPLOATARE – EXPLOATARE ca poate inteleg si timpitii care cred ca nu-i afecteaza daca stau in case ca boii

   “Guvernul Victor Ponta a aprobat acordul de EXPLOATARE al gazelor de șist
   Exploatarea gazelor de şist a ajuns la Băile Felix şi 1 Mai

   Vineri, 22 noiembrie a.c., a fost publicată în Monitorul Oficial hotărârea Guvernului Victor Ponta privind aprobarea Acordului petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 3 Băile Felix, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi East West Petroleum Corp.
   Acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 3 Băile Felix

   East West Petroleum Corp. este o obscură companie canadiană cu operațiuni în SUA, India, Noua Zeelandă și Maroc (detalii aici).

   ”Hotărârea Nr.887 din 14.11.2013 privind aprobarea Acordului petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 3 Băile Felix, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi East West Petroleum Corp

   ACT EMIS DE: Guvernul Romaniei
   ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 721 din 22 noiembrie 2013

   În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 31 alin. (1) din Legea petrolului nr. 238/2004, cu modificările şi completările ulterioare,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

   Articolul 1

   Se aprobă Acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 3 Băile Felix, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, în calitate de concedent, şi East West Petroleum Corp., în calitate de concesionar, prevăzut în anexa*) care face parte integrantă din prezenta hotărâre._____*) Anexa nu se publică, fiind clasificată potrivit legii.

   Articolul 2

   Acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 3 Băile Felix, aprobat potrivit art. 1, intră în vigoare la data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea I. PRIM-MINISTRU VICTOR-VIOREL PONTA”

   (detalii pe legex.ro)

   În luna decembrie 2012 Guvernul Victor Ponta a adoptat hotărârea privind aprobarea Acordului petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 2 Tria, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale si EAST WEST PETROLEUM CORP (detalii aici)
   Guvernul a aprobat concesiunea pentru exploatare la Biled și Periam unei firme canadiene

   Guvernul Victor Ponta a emis în data de 14 noiembrie a.c. două hotărâri prin care aprobă concesiunea pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 8 Biled și EX – 7 Periam firmei canadiene East West Petroleum Corp în vederea explorării și exploatării gazelor de șist.

   Canadienii de la East West Petroleum Corp au obținut concesiunea și pentru perimetrul EX – 3 Băile Felix.

   Redau mai jos cele două hotărâri ale Guvernului Victor Ponta publicate în Monitoriul Oficial în data de 22 noiembrie a.c.:

   ”Hotărârea Nr.885 din 14.11.2013 privind aprobarea Acordului petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 8 Biled, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi East West Petroleum Corp

   ACT EMIS DE: Guvernul Romaniei
   ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 721 din 22 noiembrie 2013

   În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 31 alin. (1) din Legea petrolului nr. 238/2004, cu modificările şi completările ulterioare,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

   Articolul 1

   Se aprobă Acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 8 Biled, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, în calitate de concedent, şi East West Petroleum Corp., în calitate de concesionar, prevăzut în anexa*) care face parte integrantă din prezenta hotărâre.____*) Anexa nu se publică, fiind clasificată potrivit legii.

   Articolul 2

   Acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 8 Biled, aprobat potrivit art. 1, intră în vigoare la data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea I.PRIM-MINISTRUVICTOR-VIOREL PONTA”

   (detalii pe legex.ro)

   ”Hotărârea Nr.886 din 14.11.2013 privind aprobarea Acordului de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 7 Periam, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi East West Petroleum Corp

   ACT EMIS DE: Guvernul Romaniei
   ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 721 din 22 noiembrie 2013

   În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 31 alin. (1) din Legea petrolului nr. 238/2004, cu modificările şi completările ulterioare,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

   Articolul 1

   Se aprobă Acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 7 Periam, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, în calitate de concedent, şi East West Petroleum Corp., în calitate de concesionar, prevăzut în anexa*) care face parte integrantă din prezenta hotărâre.______*) Anexa nu se publică, fiind clasificată potrivit legii.

   Articolul 2

   Acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 7 Periam, aprobat potrivit art. 1, intră în vigoare la data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea I.PRIM-MINISTRUVICTOR-VIOREL PONTA””

  • Pungesti – romanii deveniti palestinienii lui Tender, miliardarul izraelit al Chevronului care bate si aresteaza, sucindu-le si rupandu-le oasele , taranii romani pe propriul lor teren de familie, in casele si in curtile lor , si majoritatea romanilor se uita ca la spectacol: unde va este analiza juridica riguroasa pe acest blog, Domnule Radu Tudor , care sa faca inteligibile , insirandu-le , toate ilegalitatile acestor banditi pentru a fi dati in judecata , in cap cu megainfractorul prim ministru Ponta, care nu avea dreptul sa dea aprobarea Chevronului, aprobare care conform legii, nu poate fi data decat de primar, care in acest caz, nu a dat nici-o aprobare?????? impostorul Ponta a sarit peste capul primarului!!!

   Ce ramane de facut? – Pungesti, Romania, 7 Decembrie 2013
   http://www.youtube.com/watch?v=-Qnznd_5hiw

 5. Vă scrie (pentru a nu exista niciun dubiu privind identitatea ) fostul @gemil ..fară ”r” . Sub acesl nume …”consacrat”, NU_SE_MAI_POATE _INTRA _Pe_BLOGUL_D-lui RADU TUDOR.!!!. Și mai trebuie să fie pentru toată lumea cât și pentru dvs. O CERTITUDINE, până astazi: Cel care a semnat pânâ mai ieri @gemil… ESTE…@gemil. și dacă aveți ceva de reproșat lui @gemil spuneți-o TRANȘANT cu ce-am greși față de dvs. și față de Nicoleta.(Citiți mai intâi și…GAFELE ”unora” care m-au cam scos din echilibrul firesc)
  S-auzim de bine!

  P.S.: fărădelegi (România, fals în spasme)

  • dar ce mah cretinule.vezi tu pe undeva ca articolul e asumat de Radu Tudor ca fiind scris de el?e postat de el,ceea ce e cu totul altceva.dar la basisti prostia.incultura si mojicia sunt must carry,asa ca nu puteai chiar tu sa faci pozitie separata

 6. Felicitari pentru articol, Radu Tudor!
  Macar de Sarbatori fii si tu mai putin incrancenat, pentru ca se vede de la distanta ca esti un om bun. : )

 7. Foarte frumos, dle Tudor, sa traiti! E important sa nu se piarda traditiile, pentru a nu disparea si noi ca spirit.

 8. La multi ani tuturor cu numele de NICOLAE!!.Pacat ca nu aveti/avem niciun Nicolae pe blog!.Dar daca ne gandim bine poate ca sunt si unii pe care ii cheama Nicolae,dar din lipsa de curaj…sau fiindca isi dau seama ca inca avem inca un stat dictatorial al …hotilor/coruptilor/mosierilor si a unora(mult mai putin ca in anii 90) cu reminiscente securisto-comuniste,incat” de teama” isi dau tot felul de nume(inventate cf “inteligentei” lor).Acest fapt denota ,o data in plus, ca NU avem inca un stat democrat consolidat si n-avem in totalitate in Romania o justitie,verticala si oarba(cum ar fi normal),fiindca procurorii,judecatorii…trebue sa-i intelegem ca sunt si ei oameni… deci si unii dintre ei iubesc”MULT” averea si vaca kobe ,incat… isi mai trag(pe furis) “naframa de pe ochi”(vezi simbol/statuia justitiei) ca sa vada pe cine judeca si daca nu cumva poate sa le “pice” si lor “cate ceva “de la una din partile “judecate” sau sa faca uneori pe plac liderilor politici(lideri vremelnici …incat trebuie ca unii justitiari sa aiba si aptitudini cameleonice,,, din patru in patru ani ).NOROCUL NOSTRU AL ROMANILOR si AL USL a fost ca cei doi lideri ANTONESCU si PONTA nu au putut fi santajati de basescu(nu au fost comunisti/securisti ,nu au facut afaceri cu statul,nu sunt baroni sau putrezi de bogati,sunt oameni inteligenti cu studii superioare incat n-a functionat nici macar”dottore plagiatore”,au discursuri penetrante, au prestanta in exterior si deasemeni au viziune corecta asupra viitorului Romaniei.Singurul santaj care i-a functionat lui basescu a fost acela din decembrie 2012 cand l-a santajat pe Ponta ca nu-l numeste PREMIER daca nu fac “impreuna” un pact de compromis, adica PONTA va inchide ochii la “vechile dosare ” si deasemeni compromisu in “PARTAJUL” cu procurori”unul mie,unul tie,altul mie,altul tie..(fapt ce l-a iritat pe bune pe Antonescu, fiindca a avut dreptate si inca o sa mai tragem belele pe seama acestui compromis)) si cred totusi ca acest pact ar fi functionat si astazi, daca pe basescu nu l-ar fi mancat in …bas si a incercat(din ratiuni/sperante electorale) sa-i atace “pe rand” pe cei doi in speranta ca va reusi sa rupa USL si sa-si impuna popularii pe scena politica(altii in afara PPDD pe care tot basescu i-a sprijinit) incat sa-i asigure fiicei sale un nou mandat de europarlamentar(cred ca toata viata acest om a avut un singur tel/scop…averea/puterea/mosia)…iar acum constatam ca s-a prabusit aproape totul si in afara de faptul ca romanii pot vedea acum varful aisbergului, vom vedea cat de curand si tot aisbergul…in toata splendoarea lui.

 9. Dl. Tudor,

  Blogul acesta a fost conceput ca sa faceti promo la tematicile si subiectele pe care urmeaza sa le dezbateti in fiecare zi, pe care le stabiliti dvs. sau impreuna cu cei din redactia emisiunii. De aceea raspunsurile dvs. sunt sporadice si sunt alcatuite in general din propozitii f. scurte, gen subiect si predicat.

  Cred ca f. putini isi dau seama ca aceasta platforma nu a fost realizata pentru a intermedia un dialog. Oricum, proiectul initiat a fost subliminal corect asimilat de majoritatea, pentru ca din schimburile de comentarii de pe blog, reiese foarte clar ca nu e vorba despre niciun fel de dialog.

 10. Imi aduc aminte de inocenta copilariei,cum lustruiam cu crema de ghete cizmulitele,cum adormeam pandind pe Mosu’,in fiecare an ziceam ca…las’ca-l prind eu,si terminam panda intr-un somn adanc,iar dimineata,inca bajbaind prin casa,bucuria imensa adusa de darurile primite,manjiti de ciocolata si satui de bombonele si alte dulciuri!Frumoase amintiri,am primit si eu o nuielusa intr-un an si a stat mult timp agatata pe tocul usii ca un bau-bau!Perioada sarbatorilor de iarna este cea mai curata si sfanta iar veselia si bucuria de pe chipurile copiilor iti da si tie starea de bine,de satisfactie in pofida greutatilor de zi cu zi!Amintirile astea raman in noi,neatinse de nimic!
  LA MULTI ANI!

 11. Premierul Ponta Huiduit la Cluj pentru susținerea sa pentru gazelle de șist!Oamenii se simt trădați!Felicitări domnule Ponta,sunteți official,premier pus de Băsscu sau distrus de el!Să-ți fie rușine,Ponta Viorel Victor,că ai avut în mâini un popor și ai dezamăgit în ultimul hal

 12. Tragedia cu domnul Ponta este că domnul Ponta a fost bine și timpuriu avertizat de toată lumea chiar de Băsescu însuși să lase în pace gazelle de șist și să nu se încurce cu Băsescu.A insistat pe gaze de șist,s-a încurcat cu Băsescu și acum se arde și ne arde.Și din nefericire mai trebuie să adaug un factor,anume domnul Crin Antonescu.
  Acum un an,dacă Băsescu era ținut la rece în Palatul Cotroceni,fără abilități special cum ar fi DNA,SRI,etc,exista o minusculă dar reală șansă ca ROMÂNIA să fie partener egal în această unită familie europeană,cu domnul Crin Antonescu președinte.Și acum Băsescu își strange armata de procurori și mărșăluiază să oprească uSL-ul prin forță brută.Dacă acum,Crin antonescu ar fi președinte,Moștenirea Securității va continua și după ce Băsescu pica,dar din păcate,nici fără domnul Crin Antonescu nu se mai poate.Domnule Radu Tudor,spuneți-mi în calitate de cetățean și nu jurnalist cu experiență de peste 20 de ani,este decizia corectă să aleg pe cineva cinstit dar care s-a furat pe el lăsând prea multe după Victor Ponta,propriul partener de guvernare.Nu mai vreau să votez pentru că trebuie să aleg dintre două rele.De data asta vreau să votez pentru că am dreptul și pentru că voi vrea să aleg pe cine merită și nu pe cine e mai bun în sondaje.Mai merită o șansă domnul Crin antonescu?Merită să-mi asum din nou acest risc,acela de a vota?Ca cetățean să-mi spuneți domnule Radu Tudor

 13. Da, e sărbătoare, trebuie să ne bucurăm de această zi încărcată de datini, de fapt, a început perioada cu cele mai frumoase datini, ca pregătire pentru începerea unui nou an. Nu ştiu dacă cineva care ascultă şi vede ştirile de pe micul ecran (aici nu e vorba de frustrări), sunt atîtea probleme, care, poate au fost semnalate la timp de comentatorii care ştiau despre ce este vorba, aici mă refer la medicamente, tratament(vaccinuri AH1N1, de col uterin – cu Franţa), blocarea de ani de zile, sau, şi colapsul în spitale, a sănătăţii din anumite motive politico-afaceriale cu cei de afară. Caraghioşii nu au ţinut cont de sărbători sau zile naţionale, că oamenii vor muri din cauza medicamentaţiei compromise prin afaceri, au furat non-stop, au crezut că vor fi eterni la guvernare prin măgării la alegeri, posibil să se mai întimple, să se repete, dar, mă bucur că au început să zdrobească,,ilegalităţile din anii ce au trecut”, şi in afacerile la educaţie sunt multe porcării. Să se ia şi măsuri prin lege, că ne-am săturat de mizerii legale, să se confişte bunurile, arest, pedepsiţi toţi. Vad că Urban(poate are şi el ceva,,vila care şi-a făcut-o după ce a fost scuipat, huiduit, alungat de la miting acum ceva ani”la poponaeţa lui agăţat), face gură la Dl.Ponta pe ,,DCnews”, este din clica PDL, sau, cel puţin, a fost. Poate, cei care au frîiele legislativului, DNA, sau, şi judecătoriile, vor lua şi măsuri cît mai rapid, să se vadă, nu să îi bage prin faţă şi să îi scoată pe din dos cu NUP sau suspendari. SĂNĂTATEA, VIAŢA, EDUCAŢIA NU SE SUSPENDĂ SAU NEGOCIAZĂ, punct. Cu scuzele de rigoare, ca e sărbătoarea bucuriei copiilor.

 14. nu mai zic de bas si toti subhuman astiaq ce scarba mi provoaca,cu biserica pli cu tot.
  va dati seama ce gfast si etc e ij randuyul astora

  dzeu nu exista va zic,daca era cwevca kkt asa suprem nu se nasteau tradatoriim sialte daunatoare parazite ca basirea

 15. La multi ani tuturo purtatorilor numelui Sfintului Nicolae!
  As vrea sa completez si eu frumoasa ta prezentare despre Sf. Nicolae.
  In Franta, in regiunea Lorraine, se afla un oras numit Saint-Nicolas-de-Port, care detine , la fel ca biserica Sf. Gheorghe din Bucuresti – moaste ale Sf. Nicolae, respectiv parti din mana Sfintului, aceea cu care binecuvinta credinciosii. Se spune ca prin pozitionarea sa in forma de cruce, Bari, Saint-Nicolas-de-Port, Bucuresti, practic Sfintul Nicolae binecuvinteaza intreaga Europa. Acest orasel din Franta traieste de pe urma acestui Sfint, iar in ziua de 6 Decembrie tot orasul e in sarbatoare. Ne-a ajutat si pe noi Dumnezeu ca mergem in toate aceste orase binecuvintate, ceea ce doresc tuturor. Slava Domnului ca mai sint momente in viata cind poti sa-ti speli sufletul.

 16. necrestin sunt si ma gandeam..exact ca prostu…prostu scarbosu anticristu si alte alea relee cu frica si venerare de mmmmmoaste….ok..deci///daca ai vrea sa profanezi o cruce ..oare mormantul masi lu basau e pazit de armata servicii sau mercenari secreti?mda, din banii mei si ai tai siguruuu e platita securitatea cruci masi impotriva shirloaielor de pisat si excrementelor… ca n o fi tampit basanau sa plateasca paza la mormantu masi si ale tembelului apvist delator de tasu din banii furaqti de el..statu plateste si paza musuroiului masi si a lu tasu ..asa i?..intrebam si eu…in topic cu sf niciulaie asta..dezbatere politic economic religioasa.. basita

  • nu ma condamnati pt ce gandesc,urat da urat sa vreau extinctia viermilor astia,da asta e treaba aqsa cred eu ca e bine.

   ,chiar vreau ca basanau sa moara de moarte violentaw si rusinoasa ca el asa ca numele lui si mormantu masi profanat si tot neamu lui sa fie aruncati in s[patiu crueqa mm lor,oricum legea gravitatiei e corupta aici la rumunliqa le dai un sut un bas si zboara pe orbita doar sa indraznesti asta!,basanaqu tot neamu si clanu si tot ce e atins de bashire sa i trimitem in soare,ftule soarele si dzeu mami lor de jeguri

  • ce sa ma ascund dupa vorbe si analize,stiti care e treaba?stiti exact ca mine da nu ziceti.de morala crestina civilizare si alte tampenii.basanau si cei ca el sa fie pedepsiti exemlplar,asta e in min mintea oamenilor normali..

   ce pedeapsa umaqna..neee,,pt basanau,,pt lichele lui,,,vai frate ce as face cu astia,io sa fiu sef de lagar de basiti,mengele era copil mic..

   pe basanau nu l vreau la puscarie,ci mort,spanzurat ca un tradator cu nume spurcat ce este,
   cu tot neamul si colaborationistii lui,,tradatorii de tara nu tre sa traiasca sa stie.nici genele astora nimic.
   sigur si voi vreti asta in sinea voastra dar misticismul si cei 70de ani deacasa si educatia mamaligoasa ce mie mi lipsesc etc va inpiedica sa recunoasteti si va ascundeti dupa stuf

 17. Întrebare pentru parlamentarii ROMÂNIEI:Ce acte s-au întocmit,pentru a dovedi că legal,Băsescu Traian mai e președintele ROMÂNIEI?Asta ar fi imposibil din moment ce a fost suspendat.Fiind suspendat,el nu poate semna acte oficiale și rosti ceva în numele nostru,al românilor.Deci semnând acte oficiale,Băsescu e infractor,cu întreg USL complice.Co-abitarea e imposibilă,cu documentele în față!Aș putea afirma acum,public,că am o înțelegere cu Barack Obamma,dar pe hârtie e imposibil de dovedit acest lucru.Deci pe ce bază legală,Băsescu rămâne președinte din moment ce a fost suspendat?

 18. Serviciile Secrete sunt ca povestea lui Moș Cr[ciun și Zâna Măseluță.
  De mici,omenirea este oarecum pregătită din timp cu un regim de supraveghere,iar Moș Crăciun e un exemplu perfect.De mici auzim că Moșul are un aparat de monitorizare care are dovada dacă am făcut sau nu năsbâtii.Și atunci când crește,copilul ăla va îmbrățișa să fie supravegheat,să fie în fața camerelor de luat vederi,subconștient gândind că va primi o recompensă.Dacă ești cuminte și te lași supravegheat,veitrăi bine,economic și social.Nu asta-i marea minciună?așadar Moșul ar trebui interzis și scos din vocabularul copiilor.

   • Pai tot asa i s-a cerut si lui Basescu, cand era el mic. Si acum iata-l ca el este Mos Craciun!

    P.S.: Intrebare: Ce legatura este intre Mos Craciun si Mos Ion Roata?! Numele de familie?

  • Bai @FĂRĂDELEGI: E “năsbâtii”, sau corect se scrie “năzbâtii”? Tu te-ai apucat sa emiti rationamente, intainte sa inveti sa scrii si sa citesti? Daca da, in ce limbaj gandesti? In cod masina, binar?

   P.S.: Poti sa exersezi si in alta parte bastonase si liniute, nu trebuie neaparat sa chinuiesti lumea pe-aici. Totusi…

 19. Va scrie fostul @germil ..fara “r”. Sub acesl nume … “consacrat”, pana astazi, cel care a semnat pana mai ieri @germil… ESTE…@germil… . si daca aveti ceva de reprosat lui … spuneti-o cu ce-am gresi fata de dvs. si fata de Nicoleta (care n-am gresi … si GAFELE “unora” care m-au scos din echilibrul firesc … sunt dezechilibrat psihic, fireste) … Nicoleeeeetaaaaaaaaaaaaaa … nU_sE_mAi_PoAtE _iNtRa _Pe_bLoGUL_d-LUI rAdu TuDor.!!!

  P.S.: fărădelegi …(România, fals în spasme) …

  • :}nebun mai esti! il tot zgandari pala sa faca rewiul miilor de postari. cu si fara r admirabila vointa aveti,davca n o ti fi unu si acxelasi oricum felicitari pt entedrtsainnig si comicarie max bafta sal la ambii sau la toti cati oti fi in capul ala

  • Multumesc pentru link . Rusine televiziunior care in 2012 ststeau printre manifestanti si astzi se fac ca ploua doar pentru ca tradatorii sunt ai USL nu PDL

 20. vad ca mosul le aduce militienilor si personalului din MAI cresteri salariale de 10%…deci iata unde se duc cei 7 eurocenti +tva

 21. PSD și PDL,sunt aceeași MAFIE!
  Partidul Social Democrat a prostit pe toată lumea,inclusiv Partidul Național Liberal.
  Socialiștii au profitat din plin de căderea lui Ceaușescu și au amanetat și vândut bogățiile lăsate de Ceaușescu.Niciun socialist nu s-a ocupat de torționari dar nici de țară.Celebrii slugoi băsiști Emil Boc și Elena Udrea,au făcut parte din Partidul Social Democrat!Și socialistul Emil Boc a devenit președinte democrat a Partidului Democrat Liberal!Ca politician e foarte ușor să te muți de la o doctrină la alta mai ales când acea doctrină va fi suportată de cetățean.PSD,fiind de 20 de ani la guvernare se face direct responsabil pentru necombaterea traseismului politic.Se impune ca dacă un membru de partid își schimbă doctrina politică,Acela să nu poată timp de 25 de ani,măcar să ocupe funcții de conducere în stat.Să nu poată candida ca președinte de stat sau președinte de partidul care l-a acceptat ca fiind traseist.Partidul care acceptă membrii traseiști din alte partide,să nu li se pună la socoteală 5% din voturile pentru președintele de stat propus de partidul care acceptă traseiși.Acum socialiștii au preluat guvernarea,luând partea care era egală de guvernare a Partidului Național Liberal.

 22. GATA !!!! S-A TERMINAT CU U S L ul, adio guvernareeeee !!!!, totul pina la problema PUNGESTI, AU FOST MITUITI TOTI GUVERNANTII SA OMOARE POPULATIA !!!!!, la ce platim taxe si impozite, ca sa fim omoriti cu zile ???, de perca am trai zilele lor !!! incredibil, ce mentalitateeeee!!!!!

 23. LA MULTI ANI tuturor romanilor ce poarta
  prenumele Nicolae , Nicoleta , etc… !!!
  Mare lucru sa mai uitam cand si cand de
  incrancenarea politica si sa reinviem
  traditiile , credinta , bunatatea ! …
  Este Decembrie fratilor , vine Craciunul !!!

 24. LA CE SE MAI MIRA TOATA TARA CA IN JUDETUL VASLUI SUNT ATITEA VIOLURI, CRIME, SCANDALURI, FURTISAGURI, EXCROCHERII ???, TOTUL ESTE PLANIFICAT, EX: CE CAUTA JANDARMII IN CAMINUL LICEULUI??? FETE??? VIOLURI, TRAFIC…???, ACUM 2-3 ANI, SCRIAU ZIARELE CA ACOLO ERAU VIOLURI, FETELE ERAU INSARCINATE SI CEI DIN JUR ERAU OBLIGATI, SA NU STRICE IMAGINEA LICEULUI, SA PUNA MINA DE LA MINA PINA SI PROFII SA SE FACA AVORT(EXISTA FONDUL CLASEI SAU AL SCOLII SI SE AFLA FOARTE GREU), ORI CU DROGURI, DE ACOLO SE ARESTAU MULTI INFRACTORI, MAI ALES CA ERA IN ZONA JANDARMERIA,…SE INFRUPTAU DIN PLIN…
  HALAL GUVERN, HALAL POLITICIENI, NISTE MASOCHISTI CU PROPRIUL POPOR, PE CAREIL STOARCE DE BANI, IN PLUS, MAI FAC AFACERI PE SPATELE ROMANILOR SI NU SE MAI SATURA!!!!
  VA VENI SI CUTREMURUL CEL MARE, ATUNCI SA VEDEM CITI DIN EI MAI SCAPA, ORI, DUMNEZEU E CEL CARE VA TRIA …

 25. RADU, daca ascultati conversatia la momentul, cind e vorba de Dl.Enache seful lor, baiatul care vorbeste,, il acuza direct pe jandarmul negociator ca a consumat alcool”, damful respiratiei il da de gol-in jurul orei 14,20.
  Nu va puteti inchipui cita nevoie au acei oameni de voi televiziunile, sa transmiteti in direct realitatea, nu cum au comentat alte tv. ca au fost agresivi oamenii, si, ca nu au dat cu lacrimogene, ca trebuiau arestati toti de la miting, asta inseamna ca nu mai avem drepturi, ci, numai obligatii, suntem siliti, si, acesti oameni care fac mitinguri- nu sunt deacord cu moartea lenta si sigura a poporului, pot fi considerati,,victime politice” pe buna dreptate.
  HALAL CONDUCATORI, CICA, AM ALES RAUL CEL MAI MIC…, DE UNDE???, CEL MAI PERICULOS !!!

 26. DOVADA CA UN PURTATOR DE HAINA JANDARMEREASCA SAU ANGAJAT-FUNCTIONAR CE ERA CU ALCOOL IN GIT SI DUHNEA :
  http://www.vrn.ro/incredibil-seful-de-la-dpir-vaslui-in-stare-de-ebrietate-se-cearta-cu-protestarii-video :
  ,,Imagini incredibile în fata sediului IPJ Vaslui. Seful de la DPIR Vaslui a adresat mai multe cuvinte jignitoare unor tineri. Acesta le-a mai recomandat “sã-si bage telefoanele în c…”. În imagini apare si Oreste, si el retinut în urma altercatiilor de la Pungesti. Oreste a mers în sediul Politiei pentru a-i face plângere ofiterului de politie.”

 27. Pentru ca ma numar si eu printre cei carora le-ati spus ,,La multi ani !,, , va multumesc si , la randu-mi , va doresc numai bine . In privinta moastelor Sfantului Nicolae , e bine de stiut ca una din mainile lui , cred ca dreapta , se afla la biserica Sfantul Gheorghe cel Nou din Bucuresti .

 28. Raportul ce cuprinde concluziile anchetei BNR în legătură cu creditul de aproximativ un milion de euro acordat Ioanei Băsescu de către CEC Bank nu va fi făcut public, a declarat consilierul guvernatorului Băncii Naționale a României, Adrian Vasilescu, sâmbătă, într-o intervenție telefonică la Antena 3.
  Sursa: Antena 3
  TOT CE FAC CIOCOII ESTE SECRET.

 29. Credinta-i tot ce ne mai tine ca neam si ca tara.Sf Nicolae sa ne ajute cu rugaciunile lui pe noi pe toti.
  La multi ani romanilor care-i poarta numele!

 30. Vad ca ponta si-a adunat o echipa serioasa de gropari si i-a pus sa-i sape mormantul politic: nicolicea, jandarmi de la Pungesti, jandarmi din Bucuresti.
  Mormantul e aproape gata.

 31. Mai “FOSTUL USL-ist” este ca doare rau ? Asa cred dupa cum intervii aici la fiecare 5 minute si-ti dezvolti ideile din singurul neuron pe care-l ai.

  • Va scrie fostul @germil ..fara “r”. Sub acesl nume … “consacrat”, pana astazi, cel care a semnat pana mai ieri @germil… ESTE…@germil… . si daca aveti ceva de reprosat lui … spuneti-o cu ce-am gresi fata de dvs. si fata de Nicoleta (care n-am gresi … si GAFELE “unora” care m-au scos din echilibrul firesc … sunt dezechilibrat psihic, fireste) … Nicoleeeeetaaaaaaaaaaaaaa … nU_sE_mAi_PoAtE _iNtRa _Pe_bLoGUL_d-LUI rAdu TuDor.!!!

   P.S.: fărădelegi …(România, fals în spasme) …

 32. Va scrie fostul @germil ..fara “r”. Sub acesl nume … “consacrat”, pana astazi, cel care a semnat pana mai ieri @germil… ESTE…@germil… . si daca aveti ceva de reprosat lui … spuneti-o cu ce-am gresi fata de dvs. si fata de Nicoleta (care n-am gresi … si GAFELE “unora” care m-au scos din echilibrul firesc … sunt dezechilibrat psihic, fireste) … Nicoleeeeetaaaaaaaaaaaaaa … nU_sE_mAi_PoAtE _iNtRa _Pe_bLoGUL_d-LUI rAdu TuDor.!!!

  P.S.: fărădelegi …(România, fals în spasme) …

Leave a Reply