Nașterea prin operație cezariană, mereu în siguranță la SANADOR

Nașterea unui copil este un prilej de mare bucurie în viața unei familii și, cel mai des, sarcina decurge fără probleme, iar bebelușul vine pe lume sănătos, printr-o naștere naturală. Acest tip de naștere este recomandat în cele mai multe cazuri datorită beneficiilor pe care le are atât pentru mamă, cât și pentru copil. Cu toate acestea, există și situații în care, din diverse cauze, nașterea pe cale vaginală nu se poate desfășura în deplină siguranță și atunci este nevoie de o operație cezariană.

Nașterea prin operație cezariană poate fi recomandată pentru a se evita anumite complicații care ar putea să apară la naștere, atât pentru mamă, cât și pentru făt. O astfel de intervenție poate fi recomandată în cazul unei sarcini gemelare sau când există deja o cezariană în antecedente, ceea ce ar implica numite riscuri pentru o naștere naturală. De asemenea, cezariana mai poate fi o opțiune atunci când fătul se află în prezentație pelviană, cu capul orientat în sus, sau transversă, când fătul este plasat orizontal în uter, când gravida a fost diagnosticată cu diverse afecțiuni pe parcursul sarcinii, precum planeta jos inserată (placenta praevia), sau când există semne de suferință fetală. Există și anumite afecțiuni preexistente ale mamei, precum diabetul zaharat, obezitatea sau anumite boli cardiovasculare, care impun o naștere prin cezariană, pentru a se evita complicațiile care ar putea să apară în timpul unei nașteri naturale.

Atunci când se decide că gravida va naște prin cezariană, medicul va putea folosi anestezie epidurală. Aceasta este necesară, de regulă, la cezarienele planificate din timp și îi va permite mamei să fie trează pe tot parcursul operației și să-și vadă bebelușul imediat ce se va naște. Alteori însă poate fi necesară anestezia generală, cum se întâmplă, de regulă, într-o cezariană de urgență.

În funcție tipul de cezariană care se practică, de urgență sau programată, viteza de extragere a fătului va fi diferită, în primul caz fiind mult mai rapidă. Și, ca în orice intervenție chirurgicală, și într-o cezariană pot apărea complicații, precum o tromboză venoasă profundă sau o embolie pulmonară. De aceea, pentru o naștere în deplină siguranță se recomandă ca viitoare mamă să aleagă o maternitate dintr-un spital multidisciplinar. P

Maternitatea de la Spitalul Clinic SANADOR oferă viitoarelor mame servicii medicale complete, adaptate fiecărei paciente în parte, asigurând monitorizarea sarcinii și nașterea în condiții de maximă siguranță. În cazul unor complicații apărute în timpul sarcinii sau la momentul nașterii, medicii bine pregătiți, empatici și cu experiență pot interveni prompt. În situații de urgență sau în cazul unei nașteri premature, gravidele se pot adresa Compartimentului de Primiri Urgențe al Spitalului Clinic SANADOR. Acesta funcționează nonstop cu 22 de linii de gardă, iar medicii au acces continuu la investigații moderne complete, asigurând diagnosticarea și tratamentul într-un timp optim.

Leave a Reply