Un tribunal din Barcelona a condamnat-o la doi ani de închisoare cu suspendare pe fosta jucătoare de tenis Arantxa Sanchez Vicario, în timp ce fostul soţ al acesteia, Josep Santacana, a primit trei ani şi trei luni cu executare pentru că a pus la cale un complot pentru a evita plata a 6 milioane de euro către Banca Luxemburgului, informează agenţia EFE.

În sentinţă, preşedintele Curţii penale din Barcelona i-a condamnat pe ambii inculpaţi pentru o infracţiune de sechestru de bunuri, concluzionând că şi-au ascuns bunurile pentru a evita plata unei datorii către Banca Luxemburgului în urma unui împrumut, cei doi fiind obligaţi şi la o amendă de 5,2 milioane de euro pentru fraudă adusă Fiscului.

Cei doi au fost şi amendaţi, Arantxa Sanchez cu 5.400 de euro, iar Santacana cu 7.650 euro, iar instanţa i-a obligat pe cei doi să despăgubească banca pentru cele 6,6 milioane de euro împrumutate.

Instanţa a acceptat însă să suspende sentinţa cu închisoarea pentru Sanchez Vicario, pentru că a colaborat cu organele judiciare şi cu Fiscul pentru a obţine neexecutarea pedepsei în schimbul mărturisirii faptei.

În privinţa fostului soţ al jucătoarei, acesta va executa sentinţa pentru că s-a dovedit că acesta a fost cel care a administrat bunurile soţiei sale şi a pus la cale toată operaţiunea, scrie Agerpres.

Leave a Reply