NATO elogiaza Armata Romana. Un videoclip ce debuteaza cu Imnul Romaniei a fost postat pe pagina Comandamentului Fortelor Intrunite de la Napoli.

Aproximativ 4.000 de militari români și din țări membre ale NATO participa, cu 500 mijloace tehnice, la exerciţiul multinaţional NOBLE JUMP 2017 (NOJP17), care se desfăşoara, în perioada 26 mai – 16 iunie, pe teritoriul Greciei, Bulgariei și României.

Cea mai mare parte a trupelor aliate au sosit din unități din Albania, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia şi Spania pe calea aerului, iar echipamentul greu a fost transportat pe mare şi pe calea ferată, urmat de convoiul terestru, pe ruta Grecia – Bulgaria – România, până la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre ”Getica” din Cincu.

„Noble Jump 2017 este un exerciţiu NATO important care ne permite să demonstrăm interoperabilitatea în cadrul Alianţei. Apreciez susţinerea autorităţilor ţărilor gazdă, Grecia, Bulgaria și România, şi strânsa lor cooperare pentru ca NOJP17 să demonstreze că aptitudinile, cunoştinţele şi experienţa noastră se situează la cel mai înalt nivel”, a afirmat, referindu-se la exercițiu, amiralul Michelle Howard, Comandantul Comandamentului Forţelor Întrunite de la Napoli, care asigură comanda Forţei de Reacţie Rapidă a NATO în 2017.

În cadrul NOJP17, Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est are ca misiune coordonarea întregii etape de dislocare tactică a trupelor şi a echipamentelor pe teritoriul Greciei, Bulgariei şi României. Acest proces va fi facilitat de către Unităţile de Integrare a Forţelor NATO (NATO Force Integration Units – NFIUs) din Bulgaria, respectiv România, şi forţe aparţinând naţiunilor gazdă.

“Momentul culminant al dislocării va fi exercițiul cu trageri de luptă ce se va desfășura în centrul de instruire de la Cincu. În afară de cele două NFIU – din România și Bulgaria, trebuie menționat că, în regim de parteneriat, forțele românești care se vor instrui integrat în Cincu aparțin Brigăzii Multinaționale de la Craiova”, a spus Comandantul Diviziei Multinaționale de Sud-Est, general de brigadă Ovidiu Uifăleanu, despre exercițiul NOBLE JUMP 2017.

* * *

NOJP17 este un exerciţiu cu termen scurt de notificare, planificat şi condus de Comandamentul Forţelor Întrunite de la Napoli. Exerciţiul testeaza capacităţile operaţionale ale elementelor Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) şi nivelul de implementare a Planului de Acţiune pentru Creşterea Capacităţii de Reacţie a Alianţei (Readiness Action Plan – RAP), în Bulgaria şi România.

4 COMMENTS

  1. Bună Ziua Radu Tudor 🙂 Cunosc un rezident cu 900 Ron pe lună.Dar de-aia au crescut salariile în sănătate , nu ? La Urgențe , medicul are foarte puțină implicare cât să facă diferența între viață și moarte.Rezidentul e miezul din drodoașcă
    Cât despre armata română e clar că România are cel mai mult de câștigat cu Trump președintele SUA pentru că noi ne plătim mereu la timp dările

  2. Acesti militari au salariul minim pe economie plus norma de hrana,pe care o cheltuiesc in aceste aplicatii,ar trebui sa scrii si deapre salariile mizere din armata,precum si numarul celor care doresc sa devina militari profesionisti,nu doar titluri de generali care sunt la conducere a acestor aplicatii

  3. Felicitări domnilor ,din armata Română!Vă rog să vă prezentați fluturașul de salariu!Un ofițer superior cu 24 de ani vechime în serviciul de apărarea patriei și misiuni în teatrele de operare,are salariul de 3000 de lei.Cam atât cheltuie o beizadea a cărui părinte se află în conducerea statului,pe zi .Felicitări domnilor că serviți patria cu cinste și onoare chiar dacă aveți buzunarele goale!

Leave a Reply