Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat miercuri, în Poligonul Smârdan din județul Galați, că, pe data de 3 septembrie, vor fi inaugurate simultan, în toate cele șase state de pe granița de est a Uniunii Europene, comandamentele de tip NFIU – unitate de integrare a forțelor – inclusiv la București.

11 COMMENTS

 1. nu stiu ce face exact NATO ,dar este o adevarata tragedie ,care nu au murit sau n-au ramas orfani in tara lor din cauza razboaielor si a saraciei lucie in care traiau acum au ocazia prin inaintarea lor spre Europa si nu stiu nici Europa ce le poate oferi .Pe de alta parte spuneau unii dintre acesti amarati ca au platit 2000 de dolari sa-i duca pe mare cu o amarata de barca ,care nu le confera si siguranta si atunci nu pot sa nu ma intreb de unde au banii astia sa plateasca asa un drum lung si greu ,cand tarile lor sunt in razboaie de ani de zile si nu au macar ce manca .Cine-i finanteaza ,ca e clar ca primesc niste bani de undeva ?si in ideea ca ajung si la noi ,cum -necum ce poate sa faca Romania pentru ei ?si oare pe langa ei nu se strecoara si altii manati de alte interese ?nu stiu zic si eu oricum e foarte grav ce se intampla si mai vine o intrebare ,oare NATO vor sa le faca ce ?vor sa traga in ei ?Teribil de greu pentru ei si pentru Europa .I-am vazut ce dezamagiti erau si se intrebau daca asta este Europa la care visau ,desigur se asteptau la cu totul altceva ,era ca-n vorba aia romaneasca ,,la pomul laudat sa nu te duci cu sacul”ma intreb oare ce ne asteapta si ce ii asteapta si pe acesti amarati ?

 2. Aceste exoduri (repetate in istorie) pot fi cu greu controlate/gestionate pentru a nu da nastere la multe tragedii(la fel ca DEFRISAREA PADURILOR ROMANIEI care nu poate fi oprita si va duce in viitor numai si numai la o enorma ….tragedie).Oare cum pot romanii cu suflet(de la politicieni si de la jurnalisti n-avem nicio pretentie !) sa ramana totusi imuni/indiferenti la aceasta tragedie romaneasca.

 3. Daaa, NATO intareste flancul de est, in schimb pe flancul de sud-est se intra in Europa adica UE si NATO la greu si astia oricand pot fi convertiti la ISIS daca nu cumva marele licurici i-a trimis a destabilizeze Europa.
  Hai sa fim seriosi nu marele urs este amenintarea lumii. Pana una alta chinezii se joaca cu nervii nostri si ai lumii. Daca marele licurici se crede o fortareata inexpugnabila se inseala, iar fratelui din Fenicia nu-i e bine nici lui. Poate creditul dat persilor sa le dea tuturor o gura de oxigen, dar nu bag mana si foc nici pentru ei dupa cat-au patimit.

 4. Hai cu prima, a doua, a treia casă ca să ai ce pune la dispoziţia armatei că-i bunul statului. Şi dacă nu ai achitat-o să fii proprietar cu acte în regulă, cum rămîne?
  Sorin Roşca Stănescu a spus un adevăr greu de digerat şi de înţeles pentru mulţi din cei cu mintea-n colţuri.

 5. Domnule Radu Tudor ,stiu cat de multa impotanta acordati dvs. Aliantei Nord Atlantice sunt de acord ca este foarte important ca Romania se afla acum sub ”UMBRELA” NATO insa experienta nefericita de la YALTA in care americanii ne-au facut ”CADOU ”FARA SA CLIPEASCA RUSSIEI dar mai ales lui STALIN CARE A DECIMAT ROMANIA ma face sa NU CRED in eficienta si mai ales in onestitatea americanilor ne-au tradat atunci ce va faceti da credeti ca nu ne vor trada si acum? exista vreo garantie? de vorbe si promisiuni ne-am cam plictisit noi romanii care au mai citit ISTORIA ADEVARATA A ROMANIEI
  Nu trebuie sa uitam afirmatia Ambasadorului Americii (cum ii spune D-ul Ciuvica ”Gatastain”) ne-a transmis fara pic de jena in 2012 cand afara erau minus 20 de grade si romanii erau in Piata Universitatii si isi strigau -DUREREA SI NEMULTUMIREA IMPOTIVA DICTATURII LUI BASESCU -citez ”SA FIM MULTUMITI CA NU SUNTEM IMPUSCATI DE PE INTERCONTINENTAL EXACT CA IN SIRIA?”
  Domnule Radu Tudor va pun o intebare: OARE NOI ROMANI NU VOM FI DIN NOU CARNE DE TUN?
  Ne-am saturat de experimentele MIZERABILE facute pe seama Romaniei si a Poporului Roman

  • stimata miruna alexandru, faptele de azi demonstreaa ca se intampla exact pe dos de cum a fost in 44-45. asta cu “carne de tun” de pentru comunisti sau publicatii nefrecventabile

 6. Nu v-ati prins… NATO intareste apararea la est din cauza lor. A ….refugiatilor astora finantati. Si ca sa te aperi tre’ musai sa tragi, nu? 😀

 7. Sper că aţi auzit emisiunea lui Răzvan Dumitrescu de aseară: http://www.dcnews.ro/srs-face-o-dezvaluire-exploziva-despre-traian-basescu_483164.html
  Cine pe cine întăreşte sau cum se întăresc ori: ce previziuni se vor arăta în perioada următoare dacă Arabia Saudită nu mai acceptă antrenamente de niciun fel şi nici alte ţări pe teritoriul lor? Din cîte se vede şimă refer la tot ce se scrie pe site-urile internaţionale-ştiri şi comentarii, nu mă aştept la ceva bun de la majoritatea politicienilor nu contează ţara! Am citit un articol pe aljazera-english în care Egiptul şi Putin îşi dau mîna pe bune pentru bune şi am găsit locaţiile militare ale ruşilor împrăştiate în zone strategice perfecte pentru învăluirea marilor puteri(nu are nimic în comun cu atacarea românicei).

 8. ”Rusia a creat mai multe noi stații pentru forțele sale în statele post-sovietice menținând în același timp o parte din bazele sale mai vechi”
  http://www.aljazeera.com/indepth/interactive/2014/05/interactive-russia-foreign-military-bases-201459104513678477.html Este link-ul din19 Feb 2015 de care scrisesem şi nu-l găsii la timp
  – Chiar dacă ucid în masă popoarele, Marea Britanie extinde războiul în aer împotriva luptătorilor din Irak, Londra are în vedere obiective militare în Siria, de asemenea. Cîtă măgărie şi mojicie la un loc! http://www.aljazeera.com/indepth/features/2015/08/emboldened-uk-government-eyes-isil-strikes-syria-150813084948910.html

Leave a Reply