Pokemon Go a creat o adevărată nebunie încă din primele zile de la lansare. 

 

A doua zi după lansarea Pokemon Go în Marea Britanie, poliţia din Gloucestershire a primit un apel disperat de la un jucător, care a reclamat că cineva i-a furat pokemonul pe care îl urmărea, scrie BBC.

În Wiltshire, mai mulți adolescenți au rămas blocați într-un tunel, la 30 de metri sub pământ. Ei căutau pokemoni. Poliţia din Irlanda de Nord a lansat un apel către jucători, cărora le-a cerut să nu încalce proprietăţi private în timp ce urmăresc pokemoni. Poliția din Nottinghamshire a primit apeluri în care au fost reclamate activități suspecte. Unii dintre cei care joacă Pokemon Go au fost și jefuiți în Manchester.

În South Yorkshire, mai mulţi jucători au ajuns la poliţie, după ce au declanşat sisteme de securitate atunci când au intrat într-un complex industrial din Doncaster.

În România, poliția atrage atenția șoferilor că pot găsi pokemoni respectând regulile de circulație, protejându-se și protejându-i pe cei din jur.

—————

Micile personaje digitale Pokemon se ascund în lumea reală, determinând milioane de oameni să se ridice de pe canapele şi să exploreze oraşele prin intermediul smartphone-urilor, dar efectul jocului de realitate augmentată ar putea fi nu doar urmărirea micilor Pikachu ci începutul unei noi era în tehnologie, relatează MarketWatch.

Realitatea augmentată, care constă în utilizarea tehnologiei pentru a introduce creaţii digitale în lumea reală, şi-a găsit deja locul în afaceri.

La locul de muncă, de exemplu, un angajat poate, cu ajutorul unor ochelari pentru realitatea augmentată, să vadă instrucţiuni specifice pentru îndeplinirea unei sarcini tehnice, în timp ce operatorii serviciilor de urgenţă pot folosi o hartă digitală pentru a găsi supravieţuitori după un dezastru.

Au existat întrebări dacă acest tip de tehnologie va fi acceptat de oameni.

Majoritatea oamenilor nu sunt de acord să poarte permanent o cască în timpul activităţilor zilnice, aşa cum arată răspunsul rece al acestora la dispozitivul Google Glass al Alphabet.

Pokemon Go oferă un exemplu necesar pentru felul în care lumea fizică şi cea digitală ar putea să coexiste prin intermediul dispozitivelor mobile.

În timp ce realitatea virtuală necesită retragerea totală din lumea reală, realitatea augmentată este inclusă în aceasta, fiind posibil să fie mai atractivă.

”Realitatea augmentată este un joc mai mare, întrucât oamenii pot rămâne în contact şi sunt mai bine conectaţi cu lumea reală, fizică. Este o tranzacţie mai uşor de procesat”, a spus Todd Richmond, membru al IEEE şi director pentru dezvoltarea de prototipuri avansate la Institute for Creative Technologies al University of Southern California.

Realitatea virtuală rămână înaintea realităţii augmentate în dezvoltarea generală, existând deja căşti de primă generaţie, precum Oculus Rift (Facebook) şi Vive (HTC).

PlayStation VR este aşteptată pe piaţă în acest an.

Dar vânzările de dispozitive pentru realitatea virtuală nu au confirmat aşteptările, în condiţiile în care niciun joc sau aplicaţia nu au ajuns pe piaţa principală, pentru a creşte interesul utilizatorilor pentru dispozitivele mai scumpe.

Acest fapt lasă spaţiu pentru ca ofertele de realitate augmentată, cum este Pokemon GO, să dovedească faptul că pot fi o opţiune mai atractivă, scrie news.ro.

 

8 COMMENTS

  1. Ce mai e si isteria asta ? Au tampit lumea astia cu tot felul de jocuri aiurite , mai grav e ca lumea se lasa antrenata in asmenea nebunii.

  2. in sfarsit cineva s-a gandit sa faca un “joc” care sa mai aduca selectia naturala in discutie, in civilizatia actuala! :))
    cati arsi in cap o sa cada de pe poduri, impuscati ca au trecut o proprietate privata, calcati de trenuri si metrou o sa fie…
    nu sunt nazist dar pe bune, daca esti atat de cretin incat sa traversezi o autostrada de viteza pt un pokemon, iti meriti soarta. Banuiesc ca o sa avem si un raport oficial ca Condrea s-a izbit de copac pt ca a vazut un Pokemon.

  3. Nu stiu ce sa mai scoata, sa innebuneasca lumea !? Ce este mai grav ca va produce destule victime, multe nevinovate !

  4. Nu credeam ca specia umana are atât de mulți proști care umbla ca teleghidatii cu telefoanele in mână dupa cai verzi pe pereti.

  5. Pai care este problema ca retardatii se accidenteaza sau dau coltul din cauza unui joc ? Raman cei care sunt cu piciarele pe pamant !

  6. Pai care este problema ca retardatii se accidenteaza din cauza unui joc ? Raman cei care sunt cu piciarele pe pamant !

Leave a Reply