Partidul National Liberal a lansat sambata, spre dezbatere publica si interna, programul de guvernare. Liderii PNL au refuzat o competitie cu programul fiscal anuntat de PSD, pe care l-au catalogat a fi iresponsabil. In consecinta, programul de guvernare PNL prevede la capitolul Politica Fiscala scaderea TVA la 19% de la 1 ianuarie 2016, eliminarea graduala a taxei pe constructiile speciale si a supra-accizei pe carburanti pana la 31 decembrie 2016, plafonarea CAS la 16% in perioada de timp 2017-2020, precum si plafonarea bazei de calcul a tuturor contributiilor la 3 salarii medii pe economie.

Programul PNL prevede si un capitol special pentru rezolvarea dezechilibrelor democrafice, catalogate drept “o chestiune de securitate nationala”, printre masuri numarandu-se marirea alocatiilor pentru cresterea copilului si realizarea unor retele de crese si afterschool-uri.

 

14 COMMENTS

 1. NOI VREM PUTEREA JOS PONTA,
  asta e programul vostru pt tara, bla bla, baliverne
  numai aberatii

  PDL- a fost la guvernare si a fost prapad
  , un guvern al rusinii nationale

  • Si Ponta ce vrea? Sa renunte la putere? Mai tataie! Stii tu cumva un singur partid in lumea asta care s-a infiintat doar asa de placere si sa nu isi doreasca niciodata sa ia puterea? Pentru asta se lupta partidele politice. Sa obtina puterea. Altfel nu ar exista partide politice sau am avea un partid unic si nemuritor. Visul comunistilor pe care se pare ca ii regret tu.

  • Stimata blonda! PDL nu a fost niciodata singur la guvernare caci nu au avut niciodata o majoritate. A fost o coalitie PDL-PSD, mult visata de Basescu dupa spusele lui, in 2009 si o coalitie PDL-UNPR-UDMR din 2009 dupa desprinderea din PSD a iubitorilor de Basescu actuali iubitori de Ponta in frunte cu nasul lui Ponta pe nume Gabriel Oprea dar si cu sotul Firei pe nume Pandele. Asa ca mai usor cu funia in casa spanzuratului blonda draga caci cei care au facut prapad in 2010-2012 sunt si acum la putere. Nu uita te rog de UNPR actual partid de guvernamant si nici de UDMR care a sprjinit PSD-ul dupa retragerea liberalilor. Nu iti mai forta neuronul degeaba ca e destul de obosit deja daca nu intelegi asta.

 2. Dreapta este o eroare politica, un dezastru si tot ceea ce poate fi mai rau pentru Romania si pentru lume.

  • Traiasca comunismul viirorul luminos al intregii omeniri! Uraaaa!!!! Asta doar asa sa iti aline dorul de Ceausescu! Cred ca ai stigat cu foarte multa convingere lozinca asta inainte de ’89 de o spui si acum!

   • Adica singurul opozant al PDL-acilor spurcati este comunismul. Am inteles, fascistule.

    • Drapta nu inseamna doar PDL comunistule! Mai ales cand vorbesti si de intreaga lume nu doar de Romania. Asta sustineau si comunistii inainte de anii ’90. Nu daor cei de la noi ci si Corea de Nord, URSS sau Cuba. Jos capitalismul! Comunismul viitorul luminos al intregii omeniri! Exact asta spui tu cand scrii ca dreapta e tot ce poate fi mai rau pentru Romania si intreaga lume. Daca drepata e un dezastru pentru interaga lume, cum spuenau si Castro, Ceausescu, Kim Ir Sen sau Stalin ce mai ramane bun? Stanga comunista nostalgicule!

  • Stii vorba aia “Dumnezeu iti da, dar nu iti baga si in traista” 🙂
   Degeaba ne fereste Dumnezeu, daca nu ne ferim si noi. Si cum noi, ca popor, parem sa ne luptam cu comunisti mai mult sau mai putin inchipuiti, s-ar putea sa vedem intr-o guvernare PNL-PDL solutia salvatoare.

 3. Daca vreti sa plafonati baza de calcul a contributiilor sociale la maxim 3 salarii medii pe economie atunci obligatoriu trebuie sa eliminati toate pensiile speciale si in felul acesta pensia maxima sa fie cea calculata la max3 salarii medii pa economie.Pricepem si noi ce vreti,toti cei cu salarii mari si foarte mari sa plateasca mai putin si sa primeasca la pensie tot la fel de mult ca si acum sau poate si mai mult din cotizatia celor “multi si prosto”(acum sint pensii si in jurul sumei de 30 000 de lei) Daca vreti cresterea natalitatii nu aveti de facut decit sa-l copiati pe Putin. care a hotarit ca orice femee incepind cu a doua nestere primeste cite 10 000 de euro.Au reinceput sa nasca si rusoaice de peste 50 de ani

  • Vad ca nu prea pricepi nimic dar iti dai si tu cu parerea. Pensiile special care au mai ramas nu au absolut nicio legatura cu punctual de pensie sau cu contributia la fondul de pensii. Cele ramase au fost castigate in instant si mai sunt valabile doar pentru cei din sistemul judiciar. In schimb am o veste trista pentru tine. Plafonarea asta este cea mai mare aberatie facuta exact pe principiul comunist de nivelare a pensiilor indifferent ce salariu ai avut in timpul activitatii. Sa nu ne uitam doar la salariile mari din sistemul n=bugetar. cele mai multe salarii care depasesc 3 salarii medii pee conomie sunt in sistemul privat. si ce face onor guvernul? In loc sa ia acum, cand se plang ca nu au incasari suficiente la fonduld e pensii cat mai mult de la cei cu salarii mari ei iau la fel ca la unul care are 3 salarii medii pe economie. Doar asa sa nu cumva ca peste multi ani sa aiba astia pensii mari desi ei pot contribui acum la asta. Dac ai gandi putin ai intelege si tu ca aceasta plafonare este in avantajul celor cu salarii mari si foarte mari acum iar fonduld e pensii are de pierdut. pana vor iesi ei la pensie se vor schimba multe asa ca pe moment doar statul pierde iar cei cu salarii mari castiga. La ei este impozitare regresiva. datorita acestei plafonari pentru cei cu salarii de pana la 3 ori mai mari decat salariul mediu pe economie impozitarea ajunge la 41%. La cei cu salarii foarte mari se ajunge la impozitare de 33-35%. Cine castiga? Gandeste putin dar nu in mod comunist de nivelare a veniturilor si pensiilor. sau cereti dracu intoarcerea la comunism.

  • Cat priveste incurajaera natalitateii prin alocatii, cum crezi tu ca ar fi singura varianta, hai sa ii incurajam pe romi sau familiile sarace. Nu de alta dar aia se bucura pentru fiecare alocatie luata si fac copii pe banda rulanta. Cei cu ceva neuroni asteapta alte masuri nu alocatia si ajutoare sociale. Dupa gandirea ta vom ajunge peste 50 de ani o tara cu 50% populatie roma.

 4. Cresterea natalitatii nu se incurajeaza doar prin alocatii. Cu alea incurajezi natalitatea doar in randul celor care fac copii doar pentru cativa banuti in plus iar dupa aceea sa ii cerasca statul. Adica incurajezi natalitatea in randul romilor sau al familiilor sarace fara alte venituri. Femeile care au un job nu cred ca fac copii ca sa ia alocatie. Trebuie sprijinite prin programe cara sa le ajute dupa nastere in asa fle incat sa poata lucre dar sa si cresca copilul. Iar asta se poate realiza prin programe de infiintare de crese, gradinite si scoli cu program after school dar si prin masuri privind concediile post natale si protejarea locului de munca. Sa aiba unde sa lase copilul dupa concediul post natal in asa fel incat sa poata sa si lucreze. Nu sa stea doar sa creasca copii sis a ia alocatie. Asta ne apropie de conceptiile musulmanilor unde femeile nu trebuie sa lucreze ci doar sa faca cat mai multi copii si sa aiba grija de sot si copii. Asa ca scuze, e un capitol punctat foarte bine nu ca Ponta cu mariri de alocatii exact ca Ceausescu in 21 Decembrie.

Leave a Reply