Guvernul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă care să reglementeze faptul că beneficiază de asigurare de sănătate şi contribuabilii care nu au depus Declaraţia 600, în urma prorogării termenului de depunere, a declarat vicepremierul Viorel Ştefan, într-o conferinţă organizată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), cu prilejul aniversării unui deceniu de la listarea Transgaz pe piaţa principală a BVB.

“În legătură cu faptul că s-a prorogat termenul, e adevărat că se pune un semn de întrebare asupra faptului dacă contribuabilii beneficiază sau nu de asigurare de sănătate în această perioadă. Răspunsul îl vom da printr-o OUG care este în lucru şi sperăm ca săptămâna aceasta sau viitoare să venim cu o precizare care să spună că da. Situaţia nu diferă cu mult faţă de ceea ce a fost în anii trecuţi”, a spus Ştefan.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat duminică, referindu-se la Formularul 600, că, până la 1 martie, Ministerul Finanţelor Publice va găsi o soluţie astfel încât cei care au venituri din activităţi independente să depună o singură declaraţie.

“Domnul preşedinte Liviu Dragnea a cerut în ultimul Comitet Executiv să se prelungească termenul de depunere a Declaraţiei 600 şi, de asemenea, să rămână un singur formular. În consecinţă, am luat decizia, în prima şedinţă de Guvern, să prelungim termenul de depunere până pe 15 aprilie, pentru a da posibilitatea Ministerului Finanţelor Publice ca, până pe data de 1 martie – deci înainte de termenul de 15 aprilie, când trebuia depusă această declaraţie, dar şi înainte de 25 martie, când trebuia făcută prima plată – (…) să propună un model care să prevadă o singură declaraţie şi o singură plată anuală pe toţi cei care au activităţi independente. Deci până la 1 martie avem o soluţie”, a declarat Dăncilă, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Întrebată dacă vor fi amendaţi cei care nu vor plăti până la 25 martie, şefa Guvernului a răspuns: “Nu se pune această problemă. Noi căutăm soluţiile pe care le aşteaptă mulţi din partea noastră şi pe care domnul preşedinte Dragnea le-a propus în cadrul Comitetului Executiv Naţional”.

Pe 31 ianuarie, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă, care prevede că Formularul 600 va putea fi depus până la 15 aprilie.

Potrivit Executivului, termenul de depunere a Formularului 600 (Declaraţia privind venitul asupra căruia se datorează contribuţia de asigurări sociale şi cu privire la încadrarea veniturilor realizate în plafonul minim pentru stabilirea contribuţiei de asigurări sociale de sănătate) a fost, astfel, prelungit de la 31 ianuarie 2018 la 15 aprilie 2018, scrie Agerpres.

 

16 COMMENTS

 1. Apropo,alta porcarie intalnita azi! Esti intrebat daca esti membru la pensionari si trecut intrun registru separat! Nu cumva este un proiect nesimtit,demn de toata jena si anume “daca nu esti membru la pensionari dar esti pensionar,ai dreptul la consultatii doar daca te bagi membru”! Asa imi suna pe viitor! Te obliga sa fii membru ca sa beneficiezi de consultatii! Daca nu accepti sa devii membru,nu vei fi consultat!
  Si uite asa vom ajunge fara drepturi mai ales ca medicii din romanica au ajuns furnizori si vanzatori de tratament medicamentos engros! Scuze,dar e realitate!

 2. Radu Tudor, de ce nu mai are Dragnea bani de xerox ? Vrea sa salvam padurile si vrea copie in format electronic ?

  • Radu Tudor inca nu crede ca scad pt ca “PSD a spus ca o sa creasca”. Cel putin PDL/Basescu le-a scazut doar la bugetari si in timp de criza !

   Dumitru Costin spunea ca doar 48% din contracte s-au modificat in Revisal, deci vreo 2 milioane in privat cel putin au scaderi, iar la stat urmeaza categorie cu categorie, deocamdata s-au anuntat grefierii, politistii din misiuni si astazi vreo 20.000 din ministere.

   Abia astept sa vina 1 martie ! Olguta Vasilescu, 6 iunie 2017:
   “majorările salariale în Educaţie şi Sănătate se vor face etapizat, respectiv cu 25% de la 1 ianuarie pentru toţi bugetarii, urmând ca de la 1 martie să se facă restul majorărilor salariale, adică de până la 50% pentru profesori şi până la 100% pentru medici şi asistenţi.”

   Ceva imi spune ca se amana iar !

 3. Radu,tu te chinui sa prezinti legea salarizarii cand de fapt,madam olguta minte de ingheata apele! Zicea ca multi dintre ei au indemnizatiile micsorate destul de tare,dar cum, de la aproximativ 93.000 scad la peste 99.000 lei ?! Ce matematica foloseste mincinoasa asta? E cea practicata de Anastase de la PDL cand a numarat voturile? Stii ceva,pe mine si nu numai, nu ne mai pot convinge cu virbele scoase oral pe guri! Dar nici in scris nu se mai poate! Vedem cu totii ca in guvern, un profesionist acopera o stana de analfabeti cu diplome,mincinosi,executanti si pupatori de cururi politic! Prea mult isi bat joc de acest popor,sper sa nu mai aiba parte de mult timp!

 4. Ce vă deranjează, domnu’ Tudor? Imposibilitatea stopajului la sursă sau mizilicul contribuțiilor!

 5. Nu era nevoie să publicați întrebarea. Era doar pentru dumneavoastră. Ar avea o noimă doar dacă ați fi publicat și comentariul anterior.

 6. Mai fac o încercare.
  Tot este bine că ați renunțat la ideea imposibilă de pus în practică a stopajului la sursă!
  Eu vă înțeleg frustrarea. Să zicem că aveți cu grupul Intact un contract extrasalarial de 8.000 de euroi pe lună. Pe an ar fi în jur de 8.000×4,6×12=441.600lei. Declarația 600 plafonează suma la care se vor plăti contribuții pentru pensie (25%=5.700lei) și sănatate (10%=2.280lei) la 22.800lei (1900leix12luni). Doar pentru 7.980lei să vă deplasați până la fisc! Este frustrant. Reprezintă doar 1,8% din veniturile anuale extrasalariale! Nici măcar 2%!

  • prost exemplu, cifre false total in postarea dvs. iar guvernul psd a introdus in 2013 stopajul la sursa si a fost cel mai eficient si civilizat mod. cu actualul psd ne intoarcem la cozi si umilinte

   • Păi dați dumneavoastră cifrele adevărate!
    Ce nu este în regulă cu afirmația:
    „reținerea la sursă nu se mai poate face automat, pentru că fiecare individ poate avea mai multe contracte în derulare, de același fel sau de naturi diferite.”

 7. Nu formularul 600 este ”balamucul” lunii, balamucul anului este legea salarizării pe care dna Vasilescu, împreună cu unul numit Radu Tudor, ne-au tot prezentat-o în tot anul 2017, ca fiind o lege ce aduce românilor ”trai neneacă”, ca acum să aflăm că, nu numai acestea nu cresc, ci scad, și mai mult decât atât, sunt salariați care trebuie să aducă bani de acasă. Nu înțeleg cum de mai ai tupeul să te prezinți, seară de seară, în fața românilor și să le dai mintea peste cap fără nicio rușine! Fratele meu, cred că este musai să te vaccinezi, așa ca și câinii.

  • ce nasol e cu libertatea asta a presei, ca intreaba ministri ce fac din romania. si acum la fel, dezbatem din plin. voi tot la cenzura si comunism trageti adrian. bolsevic ca tine mai rar

 8. Daca cititi si mesaje pe blog (nu am facebook) poate intrebati si urmatoarele: am castiguri din chirie. Sub 22,000 pe an, deci fara obligativitate formular 600. Am completat formularul 220 cu veniturile estimate (aceleasi ca cele castigate anul trecut) si mi-a venit decizia. Sunt 2 lucruri frapante:
  1) impozitul e stabilit la 16% si nu la 10% cum am inteles ca se va aplica De ce?
  2) daca inainte impunerea era de plata in 4 rate de-alungul anului, acum se cere o singura plata pe toata suma, deci total in avans. Am inteles ca cei cu formularul 600, acela va fi inlocuit si toti vor plati o singura data dar dupa ce a obtinut venituri. Ce se intampla cu cei ca mine, adica cu venituri ce nu necesita formularul 600? Vom beneficia si noi de plata dupa ce inregistram venituri (adica cum era in 4 rate la fiecare 3 luni trecute din an. Va multumesc

Leave a Reply