Una din cele mai frumoase compozitii romanesti, in interpretarea exceptionalului Nicolae Furdui Iancu.
La multi ani România !
Din Ardeal vin si alte cantece simbol pentru un patriotism curat si frumos.
Una din cele mai frumoase compozitii romanesti, in interpretarea exceptionalului Nicolae Furdui Iancu.
La multi ani România !
Din Ardeal vin si alte cantece simbol pentru un patriotism curat si frumos.
Multumim pentru cantecele alese si urari. La multi ani si Dumneavoastra Radu TUDOR !
Nu uit și de aceea voi arăta ce doresc să mi se arate și mie: onestitate. Dacă e vreo armată străină îndreptățită să defileze de sărbătoarea Marii Uniri, aceea e armata rusă, indiferent dacă ne place sau nu. Față de cei 1200 de membri ai Misiunii Militare Franceze, Rusia a avut armate întregi pe teritoriul României și, indiferent de ticăloșiile de la STAVKA sau ale lui Sturmer, cu toate jafurile, cu bolșevicii și cu dezertorii, trebuie să recunosc adevărul: s-a vărsat și sânge rusesc pentru apărarea pământului românesc. Dacă am fi avut conducători cu creier și coloană vertebrală, gestul de a invita și ruși să treacă pe sub Arcul de Triumf (pe unde au trecut și turci, bulgari și germani) ar fi fost absolut firesc și-ar fi însemnat nu rusofilie și putinism, ci recunoașterea unei realități istorice: morții Rusiei de la Mărășești și Oituz. Dar…eh.
Totuși, armata română a fost reorganizată de francezi (misiune condusă de generalul Henri Mathias Berthelot), după ce în prima parte a războiului eșuase în apărarea țării. România era la pământ acum 100 de ani pe vremea asta. Adică distrusă: ocupată, cu toată administrația refugiată prin orașele moldovene, epidemii, foamete etc. După reorganizarea cu sprijinul francezilor au urmat victoriile scump plătite din partea a doua a războiului. Este adevărat că și rușii au avut rolul lor, dar ia gândiți-vă ce comentarii isterice, poate chiar îndreptățite, s-ar fi revărsat dacă defilau soldați ruși pe sub Arcul de Triumf. Cel puțin la nivel imagologic ar fi fost total nepotrivit.
Păi…chiar distrusă nu era România. Avea un partid politic rămas la București ai cărui membri se întreceau în a pupa în fund ocupantul și a-i dărui toate bogățiile țării în schimbul instalării lor la putere, după ce ocupantul termina cu ciuma roșie de la Iași. Cred c-am mai auzit asta cândva…. În privința Rusiei, mi-e rușine mie de descendenții rușilor morți în România în 1916 și 1917 că nu s-a făcut nimic să fie amintiți și ei. Dar dacă securistoizilor imbecili din conducerea statului nu…
Socant! Astazi masinile care aveau tricolor ,au dat impresia ca acest teritoriu e invadat de o mare de masini dintrun alt stat,sau,este o trecere prin acest teritoriu a unora care vor sa se faca cunoscuti! Nu e bascalie,e realitate! Nu ai cum sa uiti ca esti roman atata timp cat te-ai nascut,traiesti si ‘halesti’ din bugetul statului fara limita! Uiti doar cand arunci cu dejectii si scandal spre patria-ti mama! Si sunt enorm de multi care practica acest sport!
Sunt tot mai putini din pacate care nu uita ca sunt Români !…Pentru a nu uita,trebuie sa fii si patriot( nu se pupâ cu globalismul,disparitia sentimentului NATIONAL,etc.) si nu in ultimul rând cnu trebuie uitat statutul de colonie pe care l a dobândit România cu ajutor intern sii mai ale extern !
Domnule Radu Tudor, în 20 noiembrie Consiliul Europei a respins solicitarea de autonomie a așa-zisului „Ținut secuiesc”. Considerată o decizie deosebit de importantă, cred că ar fi fost bine dacă știrea și-ar fi găsit loc și în relatările postului Antena 3. Eu am citit știrea în revista „Formula As”, publicată ca un omagiu adus sărbătorii naționale a Marii Uniri.
Dacă vreți amănunte, le puteți ciiti și dumneavoastră, mai ales că sunt foarte interesante.