Home Articole Numele lui Tariceanu, intr-un denunt la DNA. Luju.ro : se pregateste atacul...

Numele lui Tariceanu, intr-un denunt la DNA. Luju.ro : se pregateste atacul !

4334
19

Potrivit www.luju.ro, aaparut o noua moda la Directia Nationala Anticoruptie. Moda denunturilor si declaratiilor date pe caprarii politice. Denuntatorilor si martorilor li se iau declaratii succesive, in care acestia povestesc, separat, despre implicarea diversilor oameni politici in dosarul vizat de procurori, chiar daca vorbim despre o singura cauza. Motivul pentru care se apeleaza la o asemenea tactica este simplu: in acest fel, anumite declaratii vizand anumiti oameni politici pot fi tinute la sertar si chiar ingropate definitiv, iar altele pot fi scoase atunci cand este momentul oportun. Lumeajustitiei.ro va prezinta incepand de azi secretele celebrului dosar „Microsoft – EADS”, instrumentat de procurorii DNA Marius Vartic si Mihaela Iorga Moraru, un dosar in care apar oameni politici din toate partidele si din toate guvernarile incepand de la epoca Adrian Nastase si pana la cea a lui Emil Boc.

La dosar exista mai multe declaratii in care se dezvaluie tenebrele afacerii si sumele de bani care ar fi ajuns la lideri importanti din clasa politica, insa inculparile nu au vizat un segment foarte important, acela al multinationalelor care au castigat contractele si de unde s-au platit bani grei, cu titlu de „parandarat” catre factorii de decizie romani. Cele mai cunoscute nume implicate in acest dosar sunt ale fostului ministru al Comunicatiilor, Gabriel Sandu – care a vorbit despre bani pe care i-ar fi dat pentru campania electorala a PDL si a lui Traian Basescu, dar si despre sume care ar fi fost inmanate lui Vasile Blaga, Roberta Anastase sau Emil Boc -, ale lui Gheorghe Stefan, zis Pinalti, Dumitru Nicolae, zis Niro, si Dorin Cocos.

In acelasi dosar, mai exista si alte marturii care se refera la bani care ar fi fost destinati pentru mituirea ministrilor sau a functionarilor guvernamentali. Printre cei care au dat detalii despre asemenea aspecte se numara si „martorul amenintat” Gabriel Marin, care este managerul unei firme implicate in suveica financiara „Microsoft”. Acestuia, procurorii DNA i-au luat doua declaratii, la o distanta de cateva luni. Una in vara anului 2014, alta in toamna anului 2014. In prima dintre ele, Gabriel Marin se refera la implicarea in afacerea Microsoft-EADS a membrilor din Guvernul Nastase, dar si a lui Vasile Blaga, fost ministru de Interne in timpul Guvernarii PDL.

35% din afacere era spaga catre guvernantii Romaniei

In cea de-a doua, Gabriel Marin vorbeste despre perioada Guvernarii Tariceanu, oferindu-le procurorilor informatii detailate, cu nume si date, despre milioane de euro care ar fi fost destinati mituirii prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu, actualului ministru de Finante Orlando Teodorovici, secretar de stat in Ministerul Finantelor in timpul Guvernarii Tariceanu, sau a ministrului Comunicatiilor din timpul acelaiasi guvernari, Karoly Borbely. Din informatiile pe care le detinem, in momentul de fata, procurorii DNA pregatesc un dosar impotriva lui Calin Popescu Tariceanu, dosar care evident se va baza si pe declaratia „martorului amenintat” Gabriel Marin. Este o masura prin care se va incerca reducerea la tacere a actualului presedinte al Senatului, avand in vedere ca Tariceanu este unul dintre putinii politicieni care inca nu si-au pierdut demnitatea si au curajul sa condamne abuzurile din Justitie.

DNA tinteste trei contracte referitoate la licentele IT, derulate intre 2001 si 2013:

-Contractul de inchiriere de licente Microsoft de tip Enterprise Agreement Subscription, incheiat intre Guvernul Romaniei si Microsoft Ireland prin intermediul Fujitsu Siemens Computers (FSC) Austria GesmbH, in valoare de 105 milioane de dolari, derulat in perioada 2004-2009;

-Contractul de inchiriere de licente Microsoft de tip Enterprise Agreement Subscription, incheiat intre Ministerul Comunicatiilor si Societătii Informationale si consortiul D-CON.NET, in valoare de 96 de milioane de euro, derulat in perioada 2009-2013;

-Contractul privind Sistemul Educational Informatizat (MEC SEI), incheiat intre Siveco si Ministerul Educatiei, in valoare de 124 de milioane euro.

Prezentam un fragment din declaratia din 14.10.2014 lui Gabriel Marin, aceasta putand fi citita integral la finalul articolului. In aceasta declaratie se vorbeste despre mite colosale dar, ciudat, desi datele oferite sunt foarte exacte, de un an procurorii DNA nu au miscat nimic concret pe aceasta directie.

Iata declaratia:

In perioada 2004-2009 Viktor Malinovwski (n.r. – director FSC Austria) impreuna cu Peter Hungler (…in Deutsche Bank, apoi Credit Suisse) au desfasurat actiunile de influentare a factorilor de decizie din Guvernul Romaniei pentru a se incredinta extinderile de TRUE-UP 2004-2006 si TRUE-UP 2006-2008 la contractul ‘Contractul comercial de inchiriere de licente nr. 0115RO’, firmei FSC Austria GesmnH (FSC).

In decembrie 2005, Peter Hungler infiinteaza o societate offshore, Chairton Business, iar Viktor Malinowski o prezinta managementului FSC ca firma care a preluat actiunile de lobby ale lui Profinet pentru contractele cu licente Microsoft si conditioneaza obtinerea de extinderi de tip TRUE-UP de semnarea unui contract de comision pentru reusita, contract semnat cu firma Chairton (comision 35%) in data de 23.12.2005.

In perioada 2006-2010, Viktor Malinowski si-a infiintat mai multe offsore-uri precum Colina Investments LTD, Anderson Enterprises LTD, Keysis Enterprises LTD, Harper Corp., cu scopul de a scoate din FSC sub diverse servicii fictive sumele de bani necesare platii mitelor negociate de acesta impreuna cu Claudiu Florica pentru diferite proiecte IT din Romania. Viktor Malinowski mi-a relatat ca a virat sume mari de bani cu titlu de mita in conturile altor offshore-uri detinute de diferite persoane interpuse care urmau sa il ajute in remiterea mitelor sau la cumpararea influentei functionarilor publici implicati din Guvernul Romaniei:

-Farley Enterprises LTD – 2.700.000 USD (Viktor Malinowski mi-a declarat ca firma respectiva era a lui Petru Berteanu si Bogdan Teodorescu care urmau sa plateasca mitele catre Calin Tariceanu, Eugen Teodorovici, Karoly Borbely)

-Kenton Enterprises LTD – 2.000.000 USD (Viktor Malinowski mi-a declarat ca prin firma respectiva dorea sa ii foloseasca pe Flroin Pletea, Sorin Eftene, Adrian Ujeniuc pentru cumpararea influentei unor functionari din administratia centrala, de nivel inferior: directori IT, specialisti IT, etc)

-Richardson International LLC – 4.000.000 USD (ownerul firmei fiind Eva Maria (…) sotia lui Peter Hungler, pentru plata mitei catre Calin Tariceanu, Eugen Teodorovici, Karoly Borbely)

In 2007, Viktor Malinowski mi-a cerut sa infiintez un offshore in care urma sa transfere sume de bani pentru plata mitelor in extinderile de tip TRUE-UP 2004-2006 si TRUE-UP 2006-2008 la contractul „Contractul comercial de inchiriere de licente nr. 0115RO”.

In 2008, Viktor Malinowski a folosit aceasta firma pentru a depune o (…) la licitatia organizata in cadrul FSC pentru serviciile fictive corespunzatoare TRUE-UP 2004-2006 so TRUE-UP 2006-2008, pentru ca in urma evaluarii sa iasa oferte calificate depuse de doua offshore-uri. In urma instiintarii ca a obtinut (…) din loturile licitate, Viktor Malinowski, sub nume fals, a trimis un document prin care una din offshore-uri si-a retras oferta, asa ca FSC a semnat contractul pentru toate serviciile cu firma Colina Investments, firma controlata exclusiv de Viktor Malinowski.

In 2008, Viktor Malinowski a transferat din Colina Investments catre mai multe offshore-uri sume destinate platii mitelor catre Gabriel Sandu. Intermedierea realtiei cu Gabriel Sandu o facea Doru Bostina iar Viktor Malinowski mi-a solicitat sa il ajut sa scoata bani in numerar din Austria si sa ii transport in tara, urmand sa ii dau persoanelor pe care Viktor Malinowski le nominaliza. Intrucat Doru Bostina nu a reusit sa ajunga la o intelegere cu Gabriel Sandu, Viktor Malinowski a luat legatura cu Claudiu Florica care avea o relatie personala foarte buna cu Gabriel Sandu si acesta i-a cerut 5.000.000 USD ca sa intervina pe langa Gabriel Sandu, pentru ca acesta sa deblocheze plata actului (…) numarul 4. In 2009, Claudiu Florica i-a mai remis lui Gabriel Sandu aproximativ 5.000.000 euro, cu titlu de mita, pentru trucarea licitatiei si ulterior semnarea contractului cu D-Con.Net.

In 2009, Viktor Malinowski mi-a cerut sa infiintez un nou offshore, sa (…) in numerar 3.000.000 USD dintr-un offshore mai vechi, sa ii depun tot in numerar in contul noului offshore, operatiunea fiinf efectuata in cadrul aceleasi (…), respectiv Credit Suisse Viena. Viktor Malinowski mi-a spus ca scopul acestor retrageri si depuneri in numerar era de a ascunde originea banilor in cazul unei anchete.

In 2010, Viktor Malinowski mi-a cerut sa transfer 650.000 euro in contul altui offshore care avea cont in Deutsche Bank Viena, de unde i-am scos si i-am dat lui Viktor Malinowski, bani care urmau sa fie platiti de acesta pentru cumpararea influentei functionarilor publici care trebuiau sa faca plata actului aditional 4.

Tot in 2010 mi-a cerut sa transfer 500.000 euri in contul unui alt offshore controlat de Viktor Malinowski si Peter Hungler, New Ideas Corporation, care avea conturile intr-o banca din Cipru.

In 2011, Viktor Malinowski mi-a spus ca au fost blocate conturile firmei Colina Investments din Credit Suisse Viena si ca urmare mi-a cerut sa inchid conturile offshore-ului deschis la Credit Suisse si sa transfer toata suma de bani ramasa, respectiv 2.000.000 euro, intr-un cont nou al aceleiasi firme din banca LGT Viena, unde lucra un fost coleg de-al lui Peter Hungler de la Deutsche Bank.

Tot in 2011, Viktor Malinowski mi-a cerut sa transfer diferite sume de bani catre urmatoarele firme offshore:

-B.D. Financial Group Ltd – 500.000 euro

-M&M Holding Group Ltd – 700.000 euro

-Yachliah Ltd – 300.000 euro

-New Ideas Corporation – 500.000 euro

Firmele acestea erau controlate de Peter Hungler si Viktor Malinowski si banii respectivi au fost incasati in numerar de Viktor Malinowski fiind folositi ca mita pentru deblocarea platii actului aditional 4.

Anexez la prezenta declaratie un suport optic tip DVD+R marca Verbatim pe care este inscriptionat G.M. Si data 14.10.2014 si care contine o arhiva criptata (parola fiind ‘microsoft2014’) reprezentand documente si mail-uri referitoare la toate declaratiile mele. De asemenea, mai anexez la prezenta declaratie doua file A4 reprezentand prin screen-uri ale folderelor continute de DVD-ul mentionat mai sus, faptul ca DVD-ul este complet inscriptionat (read only) si nu mai pot fi adaugate informatii pe acesta, ambele file fiind semnate de mine pe verso spre neschimbare”.

http://www.luju.ro/static/files/2015/septembrie_2015/30/microsoft_tariceanu.pdf

19 COMMENTS

 1. Incredibil ce emisie proastă aveţi prin site-ul de ştiri live! Fără întreruperi dese nu se poate: 1 minut 50 de întreruperi, nicio propoziţie sau o frază nu are înţeles! E dezastru!
  Mulţumesc.

  • Mare respect pentru Tariceanu

   si luarile sale de pozitie in favoarea democratiei si parlamentului si impotriva dictaturii judiciare care a distorsionat complet actul de justitie.

   Pentru ca a fost demn si a sfidat dictatura sistemului acum lui Tariceanu i se inventeaza dosare. Tipic in DICTATURA.

 2. Ieri a picat moțiunea de cenzură, Tăriceanu a avut acel discurs elaborat despre democrație și ceea ce ar trebui să fie statul de drept, iar acum aflăm asta. Simplă coincidență, nu?
  .
  Din contră. Nazistul vrea guvernul lui odată, iar Blaga vrea, implicit, să revină la conducerea Senatului ca în vremurile bune pentru ei…

 3. Şi pentru că tot e vorba de T.-naşul platoului de la Marea Neagră(vă amintiţi cît de greu a fost procesul pînă ne-a reveniti prin acte legale:av.actualul min. de externe), aveţi şi dovada întîlnirii lui Iohanis cu cei de la ”ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited
  ”http://www.cotidianul.ro/multe-anexe-secrete-la-afacerile-petroliere-din-marea-neagra-268943/
  …să fie un trafic de influienţă pe 90% din care…mie 10%??? …şi un viitor dosar DNA pe acest subiect???

 4. fraticule daca ie cu filmare pa DVD cum sa zice io zic ca mai bine ia cortul pa motocicleta si fuge fara neveste la rudele noastre dintre refugiatii da la Paraguay

  • Da,s-a filmat(???) Totu-i clar dar nu se intelege nimic.Dar Malinovski ala ce zice?A dat bani,a luat bani sau ce vorbeste Nea Marin asta care zice ca i s-a cerut lui sa transfere sume,pai de unde avea el sume? Si daca “urma sa se mituiasca” atunci cine a fost denuntat ca a luat? Ca de dat toti ai draq se lauda cu datul si se grabesc sa se autodenunte,da cu luatul nu se lauda nimeni,asta daca nu vorbim de facaturi si denunturi la comanda, iar banul de fapt “s-a risipit” pe drum si zic ca l-au dat mai departe.

 5. Questions.
  1.E ordin pe unitate, pentru eventuala arestare a d-nului Tariceanu?
  2. D– na Kovesi are, ipotetica calitate sau nu,rezonabila suspiciune de a fii agent strain?
  3. D-nul ala de la SRI ala bolnavicios,serveste Romania sau un alt stat.
  4. Romania,mai e Romania?

  • Kiorvesi are si ea si Stanciu denunturi din partea lui Bercea si spusele lui mircea basescu auzite si vazute la tv,filmate,si totusi nu sunt saltate si anchetate.Nici ele nici denuntatii blaga si boc.

 6. DNA trebuie sa se grabeasca daca vrea sa-si indeplineasca misiunea de “curatire” a terenului pentru Johannis si partidul/guvernul “lui”. Fiindca luminile sunt pe d-lor si n-or sa mai poata trimite in arena neprofesionisti de tip Uncheselu, sau golani de tip Eva fara sa se puna la indoiala competenta sefei (Lulutza tine la imaginea ei), deci, inapoi la mijloacele din umbra, delatiuni, marturii mincinoase sau silite, tot ce tine de colaborarea cu “serviciile” va fi pus in miscare. Pe urma, cand Tariceanu, ultimul contracandidat serios la al doilea mandat al lui Johannis (dl Busoi a anuntat deja ca Johannis va lua si al doilea mandat fluierand) va fi scos din arena, va rasari si dl Helvig la orizont, ca soarele, sa explice ca serviciile nu s-au implicat prea tare in ciorba, poate se va fi inteles “gresit” participarea lor la actul de “justitie”, ce sa-i faci, nu toata lumea pricepe jargonul informativ, etc. Colonia devine “stabila” prin tintuirea in capul statului a aceleiasi “figuri” dupa care se reia cersala, la FMI de exemplu, ca sa se acopere lipsa de investitii in domeniul privat romanesc. Modelul Basescu ameliorat, dat pe repede inainte ca sa nu se prinda chiar toata lumea (numai cu Deutsche Welle nu se face primavara, dar e bine sa nu mai vina si alti comentatori sa strice jocul) ca generalul care a vorbit de ” campul tactic” in justitia indigena a dat drumul unui porumbel gigantic, adica unui adevar de necontestat.

 7. Sistemul mafiot vrea sa-i execute pe oamenii care doresc binele acestei tari, Ponta si Tariceanu.

 8. Ceea ce nu stiu daca se cunoaste,dar spune multe despre calibrul si calitatea personajului este ca Vartic ala a facut dosarul Referendumului,el fiind cel care-i punea pe batrani sa jure pe Biblia de pe capote!Deci dl.Tariceanu e pe maini bune!

 9. Acest denunt este de 1 an de zile la dna si eu bag mana in foc tariceanu a aflat de acest denunt de anul trecut .Atacurile la justitie din ultmul an sant o strategie a lui tariceanu de a se da victima cand posibil dna va ajunge si la el.Este reteta tipica basita aplicata de ponta, basescu si udrea cand au aflat ca justitia se apropie de gasca lor au inceput preventiv sa urle sa spuna ca servicile ,dna ,mama dolores si toata planeta conspira sa i bage la puscarie .Nimic nou sub soare si tariceanu are aceiasi startegie stie ca are musca pe caciula si ataca si in stanga si in dreapta.Nu ti se pare radule ciudat ca din gura lui tariceanu un milionar in euro sef al senatului ,fost premier sa auzi in 2015 ca romania tara ue si nato nu este stat de drept si in acelasi timp acesti impostori au de 3 ani de zile peste 60% majoritate in parlament au si guvern de 3 ani jumate si nu au facut nimic pentru schimbarea legilor ,dar vin si ne spun ca la imbecili dupa 4 nai ca romania nu este stat de drept si posibil la anul vor veni sa ne spuna votati psd si tariceanu ca sa scapam de basescu si sa face din romania stat de drept .Atata timp cat te plangi la televizor ca esti victima dar ai guvern si 60% in parlament de 4 ani si nu schimbi o lege dar stai in functii de stat si vrei privilegi si mai nou ai salariu de 4 mii de euro pentru mine acest tip de politician este un impostor si manipulator ordinar .Esti la guvernare si ai majoritate in parlament schimbi legile proaste daca nu taci din gura si dute la puscarie si tipa acolo ca romania nu este stat de drept .Din puscarie poti sa urli ca nu santem stat de drept toata ziua dar dupa 4 ani de stat la putere nu ai dreptul moral sa vi sa spui de la tribuna parlamentului tu seful senatului ca esti victima si ca romania nu este stat de drept chiar daca asa ceva ar fi adevarat .

Leave a Reply