Cunoscutul comentator politic Mugur Ciuvica, presedinte al Grupului de Investigatii Politice, va lansa in curand o carte de exceptie, cu informatii, analize si dezvaluiri despre detestatul personaj Traian Basescu. Volumul se intituleaza ZECE ANI RAI.

Iata un extras din aceasta carte :

Băsescu în 2003: „România are nevoie de Partidul Umanist Român”

Partidul Democrat şi-a regăsit punctele de vedere în foarte multe din abordările pe care le-a avut domnul preşedinte în deschiderea Congresului. Credem că România are nevoie de Partidul Umanist”. Este 18 ianuarie 2003. Traian Băsescu vorbeşte despre Dan Voiculescu şi despre partidul acestuia la Congresul Partidului Umanist Român (PUR). 

CONGRES EXTRAORDINAR PURPUR ţine un Congres extraordinar la Sala Palatului din Bucureşti pentru a discuta despre o atitudine politică mai fermă faţă de partenerul de guvernare, Partidul Social Democrat (PSD). Sunt invitaţi să participe lideri ai partidelor parlamentare, iar aceştia îşi trimit reprezentanţi la nivel de vicepreşedinţi (Dan Ioan Popescu din partea PSD, Eugen Nicolăescu din partea Partidului Naţional Liberal). Cu o excepţie: Partidul Democrat (PD), din partea căruia vine chiar preşedintele partidului, Traian Băsescu.

După ce ani de zile Traian Băsescu îl atacase pe Dan Voiculescu şi criticase trustul de presă şi partidul pe care acesta le fondase, apariţia sa la Congresul PUR din 2003 surprinde pe toată lumea. În plus, în ianuarie 2003, PUR este la guvernare, în alianţă cu PSD, iar Partidul Democrat al lui Băsescu era în opoziţie.

Băsescu ţine un discurs elogios la adresa lui Dan Voiculescu şi a PUR. El apreciază drept corectă analiza făcută de Dan Voiculescu în deschiderea Congresului şi spune că partidul său, PD, îşi regăseşte punctele de vedere în abordarea preşedintelui PUR. Băsescu salută existenţa şi consolidarea partidului lui Dan Voiculescu, arătând că România are nevoie de un partid umanist de centru. În discursul său, Băsescu apreciază că PUR are şanse foarte mari să crească din punct de vedere electoral şi să ajungă, printr-o alianţă cu PD, unul dintre partidele de guvernare care să schimbe România „nu în douăzeci de ani, ci în trei”. Traian Băsescu: „În ceea ce priveşte congresul dumneavoastră, pe noi ne bucură existenţa şi consolidarea continuă a unui partid social-liberal. Ne bucură că de la tribuna congresului dumneavoastră lucrurile se spun cu corectitudine. Ne-a bucurat că am ascultat programul politic şi analiza situaţiei la zi a României. Ni se pare corectă, iar Partidul Democrat şi-a regăsit punctele de vedere în foarte multe din abordările pe care le-a avut domnul preşedinte în deschiderea congresului. Credem că România are nevoie de Partidul Umanist, partid de centru. Credem că în electorat există potenţial ca acest partid să crească, să devină puternic şi să fie cel puţin un partener de guvernare care, alături de forţe democratice, să poată schimba România nu în 20 de ani, aşa cum ni s-a proorocit, ci în 3. Vă doresc succes!”

10 COMMENTS

 1. D-le, Marian Iancu a fost tinut de judecator in WC pentru ca el era si este un WC uman!

  Dar iata si de ce! Cei care erau pasionati de fotbal mai cunosc personajul! Ma rog! Pa

  https://www.youtube.com/watch?v=7R3getvD_G8

  P.S. Marian Iancu este un derbedeu nenorocit si un maxi-gaozar! Si-a primit in fine ce a meritat! Cam asta! Vedeti ca pe stadionul din Timisoara, cand era el patron sau ce mortii lui era, la o campanie electorala s-a umplut stadionul la meci de suporteri adusi prin dispozitia patronului astuia numit M. Iancu, care suporteri erau toti imbracati in efecte electorale portocalii (PDL-isti adica!). Adica, omul tragea si era cu Basescu, da-l in mortii lui de-aici! Aveti si voi grija cui luati partea, ca lumea mai stie personajele si a mai urmarit! Bafta! Pa

 2. Daca banati mesajele care exprima simple opinii, fara injurii sau altele, nu mai facem nimic nici cu jurnalismul si nici cu dreptul la opinie sau cu dialogul! Ne ducem toti la culcare, pentru ca omoram comunicarea dintre oameni!

  P.S. Dvs. cam cum v-ati simti daca dupa ce scrieti niste articole pe care intentionati sa le publicati pe blog, cineva vi le-ar sterge?

  Proverb taranesc: “Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!”

 3. Din curiozitate am citit postarile colegilor de blog si sunt incurcat rau. Unul e subiectul propus, sincer nu-l cunosc, in schimb ii doresc d-lui Ciuvica sa scoata cat mai multe carti interesante depsre politica tumultoasa romaneasca, in schimb nu vad legatura comentariilor colegilor cu subiectul, ori imi scapa ceva.

  • Da. Cred ca iti scapa doar faptul ca nu te uiti la emisiunea “La ordinea zilei” a Danei Grecu, emisiune la care e prezent permanent si dl. Radu Tudor. Tie doar atat iti scapa, in rest esti foarte inteligent, se stie!

  • Tu ce faci moldovene, vrei sa furi comentatorii de pe blog, ca n-are cine sa-ti dea commenturi pe prostia ta de blog?! Perversule!

 4. Acum e momentul eminescian sa fie dublate salariile dlor profesoare de lb si lit româna: http://www.romaniatv.net/hancescu-declaratie-surprinzatoare-privind-cresterea-salariilor-pentru-profesori-nu-vrem-sa-dam-il_217065.html#ixzz3ZikBAZiy
  Traim in excesivism si in intelegerea textelor este sinucigas citatul decontextualizabil, fiindca nu mai e loc la noi pt Literatura: https://propinatiu.wordpress.com/2015/06/04/singuraticul-breban-popularul-patapievici-si-postromanismul-consolidat/
  Demolarea Poetului National in postromânism dupa demersul Dilema 265 din 5 martie 1998, a pravalit si statutul scriitorului contemporan, de nu-l mai invita nimeni pe la televiziuni, iar bestsellerurile nu mai sunt literare, ci politice, concret prezidentiale: dl Iohannis, dna Saftoiu, dl Cuvica, in perspectiva dl Lazaroiu si dna Udrea…

Leave a Reply