Actriţa Anda Caropol, care a debutat pe scena Teatrului Nottara şi căruia i-a rămas fidelă timp de 58 de ani, a fost de “o desăvârşită discreţie, inocenţă şi iubire pentru meserie”, afirmă conducerea Teatrului Nottara, într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

“Teatrul Nottara este în doliu. Actriţa Anda Caropol a trecut în eternitate. De o desăvârşită discreţie, inocenţă şi iubire pentru meserie, Anda Caropol şi-a petrecut în Teatrul Nottara peste cincizeci de ani, timp în care a jucat roluri cuceritoare, alături de unii dintre cei mai mari actori ai teatrului românesc, de la George Constantin la Ştefan Iordache, de la Gilda Marinescu la Alexandru Repan”, se afirmă în comunicatul menţionat.

Născută în 1939, Anda Caropol a absolvit în anul 1960 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, specializarea “Arta actorului”, la clasa profesorului A. Pop Marţian. A debutat în “Sonet pentru o păpuşă” de Sergiu Fărcăşan, în regia lui Lucian Giurchescu. În “Hamlet”, în regia lui Dinu Cernescu, a fost Ofelia unui Hamlet celebru, interpretat de Ştefan Iordache. A mai jucat în “Au fost odată două orfeline”, în regia Sandei Manu, “Henric al IV-lea” de Luigi Pirandello, în regia lui Lucian Giurchescu, şi “O casă onorabilă” de Horia Lovinescu, “O lună la ţară”, de Turgheniev, “Bună seara, domnule Wilde!” şi a interpretat încă multe alte roluri, atât în teatru, cât şi în film”, se arată în comunicatul Teatrului Nottara.

“Am fost mereu timidă şi foarte, foarte modestă. Dar am fost muncitoare şi perseverentă. Nu m-am luptat niciodată pentru vreun rol. Am muncit toată viaţa cu pasiune şi dăruire, fără să mă gândesc sau să aştept de undeva vreo recompensă. Rolurile au venit ele la mine”, sunt câteva dintre cuvintele actriţei Anda Caropol, citate de către Teatrul Nottara.

Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu o pot face joi, 14 decembrie, între orele 11,00 – 14,00, în foaierul Teatrului Nottara, pe scena căruia a debutat şi căruia i-a rămas fidelă timp de 58 de ani. Apoi, Anda Caropol va fi depusă la capela Cimitirului Străuleşti 2, unde va fi înmormântată, se mai menţionează în comunicatul teatrului, scrie Agerpres.

Leave a Reply