„Este medicul care face minuni!” Cum a fost tratată victima unui accident rutier

Fracturile vertebrale pot să apară în urma unor activități care suprasolicită coloana vertebrală, din cauza osteoporozei sau a unor accidente sau traumatisme severe. Prin această situație a trecut și Raluca, o pacientă în vârstă de 50 de ani, care, în timp ce era în vacanță cu familia, a fost victima unui accident rutier foarte grav.

Raluca a suferit un traumatism sever vertebro-medular în zona toraco-lombară, cu fracturi cominutive pe mai multe niveluri ale coloanei vertebrale – la vertebrele T7, L1 și L2. Practic, fiecare din cele trei vertebre a fost fracturată în mai multe locuri, iar fragmentele apăsau pe măduvă, ceea ce însemna că pacienta era complet imobilizată.

Fiind un caz foarte grav, o urgență medicală care necesita îngrijiri imediate, pacienta a fost transferată într-un spital multidisciplinar din București, unde i se putea acorda cel mai bun tratament. Astfel, Raluca a ajuns la Compartimentul de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic SANADOR, singurul din sistemul medical privat, unde i s-au făcut mai multe investigații imagistice, apoi a fost internată imediat pe Secția de Neurochirurgie a spitalului.

Aici, pacienta a fost preluată de Dr. Marius Catană, medic primar neurochirurgie, care i-a explicat că singurul tratament posibil în cazul ei este cel chirurgical. Operația a fost una extrem de complexă, a durat mai bine de patru ore și a constat în fixarea vertebrelor afectate, pentru decomprimarea măduvei spinării și stabilizarea coloanei. Intervenția chirurgicală a fost un succes, iar pacienta a putut să își recapete mobilitatea.

„Domnul doctor Marius Catană este medicul care face minuni! Am știut din prima clipă că am ajuns unde trebuie pentru a fi salvată! Mi-a oferit toate informațiile și mi-a explicat că este un caz grav și că voi avea o intervenție chirurgicală complexă, dar care-mi va da șansa să mă refac complet. Știam că este medicul căruia îi pasă cu adevărat de pacienți și se implică cu profunzime și cu dorința de a inova, pentru a-i da șansa fiecăruia să se vindece!”, a declarat Raluca. P

La Spitalul Clinic SANADOR, neurochirurgii abordează afecțiuni dintre cele mai complexe, atât cranio-cerebrale, cât și vertebro-spinale. Consultul de neurochirurgie este completat cu investigații imagistice avansate, precum examen RMN 3 Tesla și tomografie computerizată, pentru a obține imagini la rezoluție superioară, esențiale pentru stabilirea diagnosticului corect. P

Ori de câte ori este posibil, neurochirurgii de la Spitalul Clinic SANADOR realizează intervenții chirurgicale cât mai puțin invazive, cu o precizie maximă, folosind echipamente medicale ultraperformante, precum microscoapele operatorii Zeiss Kinevo 900 și sistemele avansate de neuronavigație Medtronic cu tehnologie integrată 4K. De asemenea, la Spitalul Clinic SANADOR, pacienții pot urma un program personalizat de recuperare medicală, conceput de medic, astfel încât reabilitarea să fie cât mai rapidă.

Leave a Reply