Wikipedia :

Cristian Țopescu (n. 26 martie 1937București – d. 15 mai 2018 , Bucuresti) a fost un comentator sportiv și politician român. Este tatăl prezentatoarei de televiziune Cristina Țopescu.

A avut o cariera stralucita in televiziune, unde a comentat mii de ore de mari succese sportive.

În urma unui decret semnat de către președintele României, Traian Băsescu, din 25 octombrie 2007, colonelul în retragere Cristian Țopescu a fost înaintat la gradul de general de brigadă (cu o stea).[1]

În urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008, a fost ales senator de București din partea Partidului Național Liberal, alături de Crin Antonescu.

A murit in data de 15-05-2018 .Fostul comentator sportiv, licențiat al Institutului de Educație Fizică și Sport (1970), Țopescu suferea de mai multe afecțiuni cronice, printre care și diabet.

MESAJUL MINISTRULUI APARARII

Cristian Țopescu a părăsit stadionul vieţii. Un om memorabil, cu o familie frumoasă şi un adevărat profesionist. Nu putem uita comentariile sale la evoluţia Nadiei Comăneci la Jocurile Olimpice de la Montreal 1976, finalele de Cupa Davis între România și SUA, titlurile olimpice ale lui Ivan Patzaichin la Moscova în 1980 şi multe alte momente excepţionale din istoria sportului românesc.
General de brigadă în rezervă, a fost tot timpul alături de Armata României, devotat ţării sale.
Dumnezeu să Te odihnească, Maestre!


Cristian Topescu, premiat de Tinerii Cercetasi


Image result for cristian topescu militar general

Cristian Topescu tinandu-i umbrela Gascanului, marele Nicolae Dobrin


Image result for cristian topescu militar general

Colonelul Cristian Topescu, la momentul revolutiei

http://videonews.antena3.ro/video/sport/cristian-topescu-despre-cele-mai-frumoase-amintiri-din-cariera-sa-WjJNCrP9eHr.html

Image result for cristian topescu antena 3

Mesajul lui Gheorghe Hagi :

Romania pierde astazi un om de o valoare imensa, un profesionist desavarsit, un patriot.
Vocea lui Cristian Topescu va ramane vie si inconfundabila.
Odihneste-te in pace, Cristian Topescu!

7 COMMENTS

  1. Un mare Om,un Sir impecabil cu un fayr-play desavarsit si de-o curatenie sufleteasca minunata,un suporter infocat al Romaniei!Dumnezeu sa-l ierte!Condoleante familiei!

  2. Eram oarecum vecini, in zona 1Mai-Dr.Felix, un om decent, impunea respect de la distanta, te privea si fatza se destindea, parca-ti zambea de parca te cunostea de o viata desi doar tu il cunosteaii, a fost langa noi, alaturi de noi pe “Steaua” in perioada “exilului”, noi suporteri dansul crainicul stadionului, urmaream orice transmisiune sportiva comentata cu atat de mult profesionalism. Anuntul “Comenteaza CristianTopescu” era magic, asigura dublul unei audiente obisnuite. Parintii mei oameni,in varsta, nu erau interesati de meciul propriu zis cat de vorbele frumoase ale acestui om minunat. Dumnezeu sa-l Odihneasca!

  3. Odihneasca-se in pace.in amintirea mea, vocea lui Cristian Țopescu evoca seri și după-amieze de vara petrecute cu tata, in fatza televizorului, la meciurile de vreo Cupa sau alta; avea mare impact asupra spectatorului, respirația tatii mergea efectiv odata cu respirația lui Țopescu, emotiile lui se comunicau imediat, direct prin “sticla”, la fiecare ins din public—lucru mare și pt un actor excelent la improvizație, darmite pt un comentator de televiziune. Requiescat.

  4. Fostii activisti de partid comunist,frumosii zilelor noastre! S-a autoeducat impecabil fara sa tina cu dintii stransi de cocalareala partidelor politice.
    Dumnezeu sa-i lumineze calea,drumul l-a fixat singur! Odihneasca-se in pace!

  5. Acest Om mi-a marcat intr-un mod cu totul exceptional adolescenta, tineretea si maturitatea. Ori de cate ori il ascultam, invatam ceva, imi umplea bagajul de cunostinte sportive si nu numai, era o desfatare sa-i asculti comentariile. Vreau sa cred ca o data cu apusul erei CristianTopescu, nu apun si performantele sportive ale Romaniei. A comentat cu mare delicatete, noblete si cu un fin patriotism desavarsirea marilor sportivi planetari, legende romanesti, care s-au constituit in modele de urmat. Insusi a fost un model. A plecat, a luat startul in cea mai lunga proba sportiva, maratonul ceresc.
    Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace.

Leave a Reply