Preşedintele rus, Vladimir Putin, a inaugurat marţi, conducând un camion, podul care face legătura între Rusia şi Peninsula Crimeea, anexată în anul 2014 pe fondul criticilor internaţionale, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Putin a inaugurat podul traversându-l la volanul unui camion portocaliu. El a fost ales (?!) a patra oara in functia de presedinte al Rusiei, intr-un simulacru de vot popular.

Liderul de la Kremlin a fost întâmpinat de muncitori ruşi în Crimeea, provincia ucraineană anexată ilegal de Rusia în anul 2014, incalcandu-se toate regulile dreptului international.

Premierul ucrainean Volodimir Groisman a acuzat marţi Rusia, într-un interviu acordat AFP, de ”încălcarea dreptului internaţional” prin inaugurarea ”Podului Crimeei”.

”Ocupantul rus (…) continuă să calce în picioare dreptul internaţional”, a denunţat el.

”Rusia o va plăti foarte scump”, a ameninţat Groisman.

 

15 COMMENTS

 1. Radu ,asta cu ,scufundatu’ nu o vad curand ,sti asta sunt recunoscuti pentru constructii trainice ,nici fierul nu rugineste la rusi ! LOL
  Ar fi avut o sansa GARANTATA de scufundare daca era executat in de CNAIR !

 2. escrocu’ și nemernicu’ de putin e pe cai mari după creșterea prețului petrolului
  dacă scade prețu’ petrolului și a gazelor, are probleme mari

 3. Yalta. USA a dat liber Rusiei si Ucraunei. Ca se cearta intre ele, este alta treaba. Doar nu exista obligatia retrocedarii catrev Romania a sudului Basarabiei si Crimeii. CIA de USA are afaceri mari in zona. Nu se baga in ce face Rusia.

 4. Chestia cu ,,furatul” este paleativa. Depinde de unde te uiți și ce vrei să pricepi. Crimeea a fost a Rusiei și a fost cedată Ucrainei de catre Hrușciov ( așa am citit pe undeva și am mai citit și că Hrușciov era cam ucrainean). Poate că tu știi altceva și ce știi tu este corect. Poate !!!
  Mai contează că populația este preponderent compusa din ruși și deci rusofonă ….. că mai fost si un referendum pe acolo și rezultatul a fost cel care a fost……
  Până la un punct iti înțeleg aversiunea față de ruși și sunt de acord cu tine…..dar eu respect poporul rus pentru cultura lui, pentru istoria lui si pentru realizările lui. Poți să-l acuzi pe Putin de multe… dar este un om de stat, patriot și ce face, face in interesul rușilor.

  • cultura rusilor? hm, chestie de gust. cand sparleau spritul si apa de colonie din casa bunicilor ca sa le bea… banuiesc ca tot un act de cultura si civilizatie era. Patriotismul lui Putin se bazeaza pe multi morti si multa dictatura. Sa fie la ei

 5. Acum vorbim fiecare de rau dar cand ne vor lasa balta vesticii occidentali,deandata deschidem portile sa rasara soarele spre romanica! Porcarii se fac peste tot in lume,vezi marile puteri care ucid in masa si distrug tot pentru propriile interese si despre care nu se scrie nimic de rau prin europa,toate porcariile le face diar putin! De ce nu analizam obiectiv,la rece, ambele mari puteri?!

 6. Desi neoficial ,toti recunosc ca Ucraina este un stat artificial creat..oficial , îi iau apărarea( binențeles în limbaj de lemn diplomatic ) !Vedeți câte teritorii la sud și vest,nu sunt ale ei !! P.S. : probabil că autorul articolului o să mă facă bolșevic !!!

 7. ce e de remarcat – cu tristete – e ca rusii astia facura 19km de pod-autostrada peste mare in 4 ani; noi, dupa 7 ani si pe deasupra cu fantasticele fonduri europene, nu am terminat un amarit de metrou de 5 km…
  in plan strict imagistic, vedem ca presedintele lor stie sa conduca un camion (cineva, la ei, a avut un mare simt al umorului, chestie suprinzatoare, totusi, pentru rusi) in vreme ce al nostru, mai ecologist din fire, arata ca stie sa mearga pe bicicleta.

 8. Asta da porcărie! A făcut Putin un pod. Și eu care mă gândeam că nu mai vrea să facă gazoductul Nord Stream 2 și să lase Germania cu investiția în plop!

Leave a Reply