O imagine extrem de emotionanta pentru Romania :

De Ziua Armatei României, o delegație a Ministerului Apărării Naționale, formată din reprezentanți ai Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor, a participat la ceremonia de reînhumare a 633 de militari români în Cimitirul de Onoare Românesc de la Rossoşka, regiunea Volgograd din Federaţia Rusă.

Fotografia postată de Vasile Soare.

Realizată în anul 2015, necropola de onoare românească adăposteşte rămăşiţele pământeşti a 1.644 militari români căzuţi la datorie, în cea mai crâncenă bătălie a secolului trecut – bătălia de la Stalingrad.

Fotografia postată de Vasile Soare.

Ceremonia de anul acesta a fost cu atât mai importantă cu cât osemintele aparţin celui mai mare număr de eroi români reînhumaţi până în prezent la Rossoşka.

Fotografia postată de Vasile Soare.

Potrivit datelor de arhivă, Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor a identificat mormintele a 4.361 de militari români, morţi în lupta de la Stalingrad şi înhumaţi în 65 de necropole de război.

Fotografia postată de Vasile Soare.

9 COMMENTS

 1. E foatre bine din partea lor!
  Si toti urla ca tusia, rusia, rusia. Iaca Rusia da dovada de respect, onoare si demnitate!

 2. Uffff, Tariceanule! De ce te dai la fund cand e vorba de perioada 2005 cand erai premier? Hai sa ne amintim ce tare erai in gura cand sustineati bigbrotherul!
  https://www.stiripesurse.ro/documentul-care-il-poate-contrazice-pe-calin-popescu-tariceanu-cum-ar-fi-semnat-protocoalele-secrete_1299693.html
  Acum nu mai recunosti porcariile facute de tine, exact cum s-a intamplat cu marirea salariilor cand pe ultima suta de metri, ai aruncat legea strict pentru inaginea ta! Doar ca nici acum nu au incasat toate drepturile cetateni destui din tara, chiar prin hotarari judecatoresti definitive,e vorba de cadrele didactice!

 3. Iata ce spune un fost presedinte:

  https://www.cotidianul.ro/basescu-mesaj-pentru-preacinstitii-olandezi-mark-rutte-si-frans-timmermans/#comment-135546

  Gura pacatosului adevar graieste!

  Iata adevaratii bani unde se duc! prin santaj institutional UE in mainile olandezilor. Asa ne spune un fost presedinte. Deci aici e bomba nu in dosare de trei lei cu termopane, gala unui boxer, angajarea unor femei la protectia copilului etc. Astea asa zis coruptii romanesti care se vand prizonierilor lozincilor #tag sunt niste basme. Adevaratii bani 1.3miliarde !!! se duc la concernele olandeze care ne santajeaza prin comisiile UE, ne fac corupti perpetuu in timp ce ne iau banii. Asa au facut si cu securizarea fontierei ne-au luat 1.3 miliarde si apoi ne-au zis ca suntem corupti si nu indeplinim MCV… Sa n-aud ca guvernul Romaniei da acesti bani unor indivizi potrivnici tarii noastre !!!!! Avem ce face cu ei in tara noastra: spitale, scoli, graditnite, sosele pt ROMANI.

 4. Din data de 19 sau cu ceva timp in urma, a spus clar omul asta aici pe dcnews despre cutremur si politica! Cititi tot articolul https://m.dcnews.ro/luna-plina-berbec-astrolog-romania-eveniment-care-da-fiori-in-perioada-19-28-septembrie_614047.html
  sa vedeti clar ziua cutremurului, nu cum “behaie” acea Maria Gheorghiu care m-a enervat la culme! Induce omului o stare nervoasa, o stare de asteptare, din clipa in clipa atragi negativitatea fara sa iti dai seama, atragi raul involuntar, deoarece ea transmite linia curgatoare si nu cea avantajoasa care pune in garda sa blocheaze patrunderea negativismului si a raului in cetatean! Marea mult te infricoseaza si terorizeaza precum initial al facut cei cu mesajele non stop ISU pentru catastrofe si cutremure prin septembrie!

 5. Dn cate observ, mai toti consodera si sustine statul de drept ca fiind procuratura! Nu cred ca ca neva doreste sa traiasca in astfel de stat de drept, cu barda deasupra capului oricand fie si nevinovat dar terorizat de angajatii acestui stat de drept!
  https://www.stiripesurse.ro/valeriu-stoica-intervine-in-razboiul-tudorel-toader-augustin-lazar-avertisment-dur-pentru-procurorul-general-lucrurile-par-sa-fie-destul-de-greu-de-oprit_1299713.html
  Daca “stat de drept” este doar procuratura cu scaunarii ei, atunci se pun intrebari decente:
  – cumva romanica e pe duca ca tara?
  – incepand cu 2002-2004, cat timp/ani va fi condusa de acest stat de drept romanica?
  – in baza carei legi este aprobata conducerea, coordonarea si controlul acestui stat de drept?
  – este cumva in Constitutie prevazut un articol care da asemenea drepturi acestei entitati?
  – cumva traim in era procuroreasca?
  Si sunt destule intrebari!

 6. In trecut, ca si in viitor, Romania este mereu aparata cu strasnicie de patrioti adevarati la gura, dar zgarciti la buzunar. Ne-am laudat ca am adunat cateva trenuri cu aur -care apoi ne-au fost furate, sau, ma rog. Productia de petrol am redus-o in 1940 anume ca sa nu dam prea mult armatei germane. Dar nu am vrut in pwla mea niciodata sa inzestram armata romana cu tehnica militara de calitate -la Stalingrad, sa fi avut macar 1-2 divizii de motorizate si 3-4 de tancuri. Bine mersi ca i-am avut pe Iorga facand spume la gura de atata patriotism si pe Antonescu mare jeniu melitar si familia regala toata ocupata sa fie cat mai bine asimilata cultural si acceptata de tara, si pe toti ceilalti, toti gura-mare buzunarul-mic -autorul acestui blog, duduind de interes pt tara, desigur, sta cocotat pe acelasi calapod.

Leave a Reply