Adoptarea prin Ordonanta de Urgenta a noului Cod Administrativ, in care sunt prevazute pensii speciale pentru primari si alesi locali, e una din marile porcarii la adresa populatiei oneste, platitoare de taxe si impozite, la adresa marilor nevoi neonorate ale tarii noastre. Acest Guvern si aceasta majoritate se umplu de rusine prin acest tip de masuri discretionare, necinstite, paguboase pentru economie si batjocoritoare pentru restul pensionarilor din Romania. Una din tarile cel mai greu incercate de ultima criza economica, Grecia, s.a scufundat din punct de vedere financiar si din cauza unor masuri similare, adica privilegii financiare nejustificate si indecente, care au cocosat bugetul de stat.

Iata pasajul adoptat prin Ordonanta

Art. 210. – Indemnizaţia pentru limită de vârstă pentru primar, viceprimar, preşedinte al consiliului judeţean şi vicepreşedinte al consiliului judeţean

(1) Persoanele alese începând cu anul 1992 de către cetăţeni, prin vot universal, egal, direct, secret, respectiv prin vot secret indirect şi liber exprimat, care au exercitat funcţii de autoritate executivă, respectiv primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene, care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare, ale vârstei standard de pensionare redusă aşa cum sunt prevăzute de legislația privind sistemul de pensii publice sau cele prevăzute de alte legi speciale au dreptul, la încetarea mandatului, la o indemnizaţie lunară pentru limită de vârstă.
(2) Primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene, beneficiază de indemnizaţie pentru limită de vârstă de la data la care li se acordă drepturile de pensie pentru limită de vârstă, dar nu mai devreme de data încetării mandatului aflat în derulare.
(3) Cuantumul indemnizaţiei pentru limită de vârstă prevăzut la alin. (1) se acordă în limita a 3 mandate şi se calculează ca produs al numărului lunilor de mandat cu 0,40 % din indemnizaţia brută lunară aflată în plată.

8 COMMENTS

 1. OT: Sufrageria lui Pieleanu — Dl Pieleanu, in “sufrageria” caruia au fost fost puse bazele falsificarii rezultatelor si sondajelor, fotografiat prin luna mai cu lucratori ai SIE, indrazneste din nou sa apara la tv. “Scandalul adoptiei” care ruleaza non-stop pe ecrane e un subiect de fenta, ca sa nu se mai vorbeasca despre cum s-au “numarat” voturile.

 2. Nu este o porcarie! Cam asta este gasca de pradatori ai Romaniei. Nu este usor sa furi chiar tot asa singur. Munca trebuie rasplatita. Cei cu pensii speciale adica oamenii speciali ai Romaniei ne-au adus in halul asta. Ca sa fie tacamul complet mai trebuie o pensie si pentru shoptitorii speciali. Pana si cei care contesta aceasta ordonanta sunt beneficiari ai pensiilor speciale. Cred ca la ei acasa familia zice traiasca veorica ca e mama buna si cu noi!

 3. pai daca toata securimea si-a tras bani, activistii de partid de ce sa nu-si traga?
  Ca sa nu se mai fure trebuie legalizat furtul….

  da’ chestia tare nu sta in faptul ca li se da o “indemnizatie” care nu are legatura cu cit au contribuit ei la vreun fond de pensii, ci faptul ca 4 ani de mandat de bandit local (primar, viceprimar, consilier, etc) in care respectivul ales a muncit “din greu” sunt considerati a fi echivalenti cu aproape 17 ani de munca ai unul prost comun, platitor de impozite.
  Asa sunt “ei”, de 4 ori mai importanti decit restul pulimii. Merita de 4 ori mai mult, fara sa fi dat nimic, decit prostul care a dat ceva taxe si impozite la stat.

  Asta e problema “democratiei” reprezentative: votezi pe unul sa te reprezinte si nu te reprezinta deloc, isi face doar interesul lui, isi trage doar bani si avantaje pentru el, casta lui, partidul lui – cu un picior pe gitul tau si cu ambele miini in buzunarul tau.

 4. pe langa altele , dupa ei potopul…bine ca sunt sustinuti de televiziunea antena3 cu tot cu aceeasi invitati

 5. “… În multe mandate sunt primari care nu au avut contributivitate, nu au avut salariu, ci au avut indemnizaţie de primar. În această situaţie, avem primari de 4, 5, 6 mandate în România care are au o pensie de 1.200 – 1.400 de lei.

  … banii nu se dau de la bugetul de stat, ci se asigură din bugetele locale… Pentru fiecare primărie, avem evident şi un impact, care nu va fi foarte mare. …

  …Dacă o persoană are 65 de ani mâine iese la pensie .. atunci beneficiază. Vreau să fim foarte clari: să nu se inducă ideea că se plăteşte retroactiv din 1992. Sub nicio formă. Ordonanţa produce efecte de la momentul aprobării pe viitor, nu anterior. Deci, nu se calculează cât ar fi trebuit să încaseze din 1992.

  …Trebuie să vedem şi ce bani au în excedent, nu pentru a-i lua, ci pentru a-i întreba de ce nu îi folosesc la investiţii. …există excedente pe bugetele primăriilor ţinute de unii primari un an, doi, trei, pentru ca în anul în care vine campania electorală să facă ceva în acea localitate. Or, nu cred că este normal. Dezvoltarea trebuie să se facă an de an, nu din patru în patru ani când avem alegeri…”,

  a menţionat Marius Budăi.

  https://www.agerpres.ro/economic-intern/2019/06/25/ministrul-muncii-pensiile-speciale-ale-primarilor-vor-fi-asigurate-din-bugetele-locale-impactul-nu-va-fi-foarte-mare–331816

Leave a Reply