Grupul austriac Erste, proprietarul BCR, a constituit un provizion în valoare de până la 230 milioane de euro, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a întors decizia care dădea câştig de cauza BCR Banca pentru Locuinţe în procesul cu Curtea de Conturi. Inspectorii Curţii de Conturi au susţinut că banca că a acceptat în mod ilegal intrarea în sistemul de economisire-creditare a copiilor sub 18 ani şi vârstnicilor de peste 65 de ani, ceea ar fi dus implicit la plata ilegală a primei de stat în valoare de maximum 250 de euro.

Totodată, Înalta Curte a hotărât că BCR Banca pentru Locuinţe a încălcat legea şi atunci când nu a cerut clienţilor să justifice utilizarea în scop locativ a primei de la stat.

Decizia Înaltei Curţi Casaţie şi Justiţie de este definitivă.

În martie 2017 Curtea de Apel Bucureşti a decis că cele două bănci pentru locuinţe -BCR Banca pentru Locuinţe şi Raiffeisen Banca pentru Locuinţe- au acţionat corect atunci când au acordat primele de la stat minorilor şi vârtnicilor şi nu au cerut justificarea primelor de la stat, scrie zf.ro

Leave a Reply