România a înregistrat anul trecut cea mai mare creştere a puterii de cumpărare la nivel european, de 7,8%, dar valoarea scăzută, de doar 4.556 euro pe cap de locuitor, arată menţinerea decalajului mare între ţările Europei în ceea ce priveşte bunăstarea populaţiei, arată un studiu efectuat de GfK si citat de zf.ro

În medie, în 2017, fiecare european a avut o putere medie de cumpărare de 16.436 euro, în creştere nominală de 1,9% faţă de anul precedent.

Puterea de cumpărare măsurată de GfK corespunde cu venitul net disponibil al populaţiei, inclusiv subvenţiile guvernamentale (pensii, ajutor de şomaj şi alocaţii pentru copii).

4 COMMENTS

  1. In 2017, legea salarizarii era inca in curs de implementare.
    Sunt curios cum vor arata indicatorii in 2018, cand ma astept la o inflatie de 3-4% si la o crestere a salariilor (in medie) cu vreo 20%.

  2. Avem nevoie si de vesti bune nu numai dezbinare,discordie si ura!De buna guvernare,unitate si progres!De asta nu bag in seama rautatile aduse unor oameni care chiar isi fac treaba si rezultatele se vad!Bine ca e de bine!

  3. Referitor la puterea de cumparare ar trebui facut si o analiza a tranzactiilor financiare externe catre Romania ( ma refer la banii trimis de romanii care muncesc afara), concluzia o sa fie alta decat cea facuta de GfK ,acele masuri care in statistici par minunate ,gen pensii ,ajutor se somaj e.c.t devin rusinoase !

  4. Nu cred ca in romanica s-a schimbat in bine nuveivelul de trai al majoritatii cetatenilor si ma refer la ultimele 3 luni! Schimbarea e valabila doar in anumite tari! Cam peste tot si in orice tara,cetateanul munceste zilnic doar pentru hrana si achitarea datoriilor la stat sau polite de asigurare,ii mai ramane ceva pentru imbracaminte,cat despre vacante in afara tarii,trebuie sa stranga cureaua puternic. Sunt si cazuri exceptionale,le ajung banii si pentru vacante dar scade numarul acestora.

Leave a Reply