Surse politice au declarat pentru „Adevărul“ că Ecaterina Andronescu şi Mihai Tudose negociază intens cu Victor Ponta trecerea de la PSD la Pro România. Fostul premier Victor Ponta va rupe încă 20 de parlamentari de la PSD, PMP şi ALDE şi ar putea înclina decisiv balanţa pentru debarcarea Guvernul Dăncilă, controlat de vechiul său rival Liviu Dragnea. Potrivit unor surse din PSD, Dragnea se teme că va pierde controlul în partid.

Fostul lider PSD Victor Ponta a demarat o campania masivă de racolări în Parlament. În numai câteva zile, Ponta a transferat patru deputaţi de la PSD şi unul de la PMP. Surse politice susţin că liderii PSD se aşteaptă să mai piardă încă 15 oameni , parlamentari care sunt nemulţumiţi de modul autoritar în care Liviu Dragnea conduce partidul. Dacă „hemoragia“ din PSD va continua, sunt mari şanse ca majoritatea parlamentară să fie dinamitată, deci Guvernul Dăncilă este în pericol.

În acest moment, PSD şi ALDE au o majoritate sigură, la care mai contribuie, tăcut, UDMR şi încă 10 parlamentari ai minorităţilor naţionale. Totuşi, moţiunea de cenzură anunţată de PNL, suprapusă cu ofensiva declanşată de Ponta, a agitat apele în PSD. „Ponta negociază de ceva vreme cu mai mulţi parlamentari de la noi, dar avea problema dosarului. Acum, că a fost achitat, chiar şi în primă instanţă, s-a descătuşat. Ne aşteptăm să pierdem cam 20 de oameni, căci Ponta are încă priză în partid. Ştim că negociază şi cu nume importante din PSD“, a declarat pentru „Adevărul“ unul dintre vicepreşedinţii PSD.

Potrivit unor surse parlamentare, Ponta este foarte aproape de a-i „transfera“ pe Mihai Tudose şi pe Ecaterina Andronescu, doi dintre oamenii cu greutate în PSD, trecerea celor doi la Pro România fiind văzută ca un impuls şi pentru social-democraţii încă nehotărâţi. „Nu se dărâmă casa de la un şobolan sau doi şobolani“

De altfel, liderul PSD Liviu Dragnea a declanşat un atac extrem de violent la adresa „binomului“ Victor Ponta-Mihai Tudose, pe care, fără să-i numească, i-a catalogat drept „şobolani“. „Este vorba de o atitudine de şobolan a doi foşti premieri ai partidului. Dar, ca orice şobolan, rod puţin, până la urmă nu se dărâmă casa de la un şobolan sau doi şobolani. Majoritatea este stabilă, avem suficiente voturi, nici pe departe nu vor strânge voturi pentru a trece moţiunea de cenzură“, a spus Liviu Dragnea la Antena 3.

Surse din PSD au relatat pentru „Adevărul“ că Liviu Dragnea a mai avut o dispută verbală cu Mihai Tudose, în ziua în care deputat Emilia Meiroşu şi-a anunţat demisia din PSD. Meiroşu e deputată de Brăila, fieful fostului premier Mihai Tudose. „Dragnea l-a sunat noaptea pe Tudose şi l-a făcut cu ou şi cu oţet că s-a aliat cu Ponta şi că, împreună, vor să-i ia partidul. Tudose controlează şi el câţiva parlamentari din regiunea sa, aşa că Dragnea simte cum pierde teren“, susţin sursele citate. Gabriel Oprea pune şi el umărul pe tăcute O altă temere a liderului PSD este relaţia foarte bună dintre Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu.

Pro Romania – UNPR – PMP

„Dragnea ştie că Ponta şi Tăriceanu vorbesc des, îşi dau mesaje. Şi, de asemenea, ştie că Tăriceanu s-ar putea suci oricând, mai ales că a scăpat şi el de dosar şi se visează candidat la alegerile prezidenţiale“, susţine unul dintre vicepreşedinţii social-democraţi. În condiţiile în care Ponta a anunţat că nu va intra în cursa pentru prezidenţiale, Tăriceanu ar putea fi candidatul ALDE susţinut de Pro România. Până să se desprindă Tăriceanu de Dragnea, Ponta este foarte aproape să ia câţiva oameni şi de la ALDE, în condiţiile în care Daniel Constantin are încă legături puternice în fostul său partid, din care a fost izgonit de Tăriceanu. De altfel, multe dintre organizaţiile Pro România din teritoriu vor fi clădite pe vechea structură a PC, fostul partid condus de Daniel Constantin, care apoi a fuzionat cu Tăriceanu. Azi, Daniel Constantin este lângă Victor Ponta, cei doi fiind buni prieteni şi în afara politicii. Pro România ar putea beneficia şi de structurile defunctei UNPR, în baza relaţiei de familie pe care Ponta o are cu Gabriel Oprea. Potrivit unor surse politice, cei patru parlamentari PMP proveniţi din vechiul UNPR vor trece şi ei la Pro România. De altfel, preşdintele PMP Traian Băsescu a denunţat deja fuziunea dintre PMP şi UNPR, simţind că partidul se destramă.

Deocamdată, Victor Ponta şi Gabriel Oprea nu se afişează, în contextul în care fostul lider UNPR este implicat în procesul privind moartea poliţistului Bogdan Gigină. Disidenţii pun tunurile pe Dragnea Mircea Titus Dobre, fost ministru al Turismului în Guvernul Tudose, care i-a ţinut partea fostului premier în disputa cu Liviu Dragnea, susţine că a plecat din PSD din cauza liderului. „Poate că o să spună colegii că sunt traseist politic, dar nu este aşa. Plec dupa 19 ani din partid. Un singur om a confiscat parlamentul şi guvernul. Nu o să vorbesc niciodată urât de PSD-iştii adevăraţi. La ora actuală nu mai vorbim de PSD, partidul a fost confiscat. Victor Ponta îmi permite să vorbesc, până acum nu mi se permitea“, a motivat Titus Dobre.

La rândul său, deputata Gabriela Podaşcă şi-a motivat astfel trecerea de la PSD la Pro România: „Pentru că în PSD s-a instalat tăcerea de foarte mult timp, nimeni nu mai vorbeşte de frică, nimeni nu se mai consultă cu nimeni. Şi foarte sincer, şi dacă ar vorbi, tot nu s-ar schimba nimic pentru că deciziile sunt luate de un singur om“.

 

13 COMMENTS

 1. Incredibil,fac atata caz de parca se carabanesc pe lumea cealalta! Mojicie politica,apar partide care nu au fost pe liste la alegeri pentru a primi sau nu,votul cetatenilor!

 2. Asistam la jocuri politice create chiar de politicieni, pe bani publici, pe functii publice, pentru asi face loc la tot felul de combinatii si debuseuri. Binomul si statul paralel sunt intacte! Vedem cum ni se perinda fosti si actuali, o ipocrozie fara margini cu salariile asigurate de la buget si alte avantaje.
  Se platesc sume uriase pentru tot felul de actiuni in justitie,urmariri si achitari, spectacole tv, etc.
  Traseismul politic nu-l l-au vrut eliminat! Postul de parlamentar ar trebui sa se piarda in momentul dezertarii, sa ramana fara salariu! Practic votul nu mai conteaza si s-o numim DEMOCRATIE!

 3. Pleaca greii din PSD ? Sa plece, tot la PSD se duc, sa nu ne imbatam cu apa rece. Mai grav e ca vor sa plece greii din industria auto. Ia sa vedem ce spune un tip important de acolo.

  Ian Pearson…șeful Ford România: “Noi ne respectăm anagajamentele, autorităţile să se țină și ele de cuvânt! Ford creează 1500 de locuri de muncă la Craiova, dar are probleme uriașe să își exporte producția pe drumurile mizerabile din România. Nu s-a făcut nici un progres nici pe autostrada Sibiu-Pitești, nici pe șoseaua expres Pitești-Craiova. Este o chestiune de timp până când vor apare țări care vor oferi condiții mai bune decât România, iar riscul relocării producției, fie a celor de la Ford, fie a celor de la Renault, e uriaș.”

  Auuu, aici ar trebui sa doara insa daca le spune asta Johannis sar la gatul lui “ca nu-i lasa sa guverneze” ” ca le ataca programul de guvernare” Pai ia sa vedem ce scrie in asazisul PdG la capitolul autostrazi, infrastructura rutiera.

 4. Baietii astia lu’ peste prajit (Ponta & Co) cred ca rupand din partidele consacrate, vor avea sorti de izbanda ? Tradatorii si “plimbaretii” tot oameni de mare nimic raman.
  Sa nu uitam un lucru, dl. Adrian Nastase a fost “ascuns”, marile magarii cu trustul Intact si altele, s-au intamplat in timpul guvernarii luminoase a d-lui Ponta. Guvernarea Ponta a fost una de succes insa, a fost si foarte “umbroasa” prin afilierea cu Oprea si altii culminand, cu coabitarea rasunatoare cu dl. Basescu. Nu cred ca d-na Andronescu va parasi corabia psd-ista, de ceilalti nu sunt sigur, acestia fiind sub juramant si asteptand noi ordine.

 5. Baietii astia rupand din fiecare partid, nu cred ca vor avea sorti de izbanda.
  Sa nu uitam ca sub guvernul Ponta, dl. Nastase a fost “ascuns”, marea magarie cu trustul Intact tot in acea perioada s-a produs si cate si mai cate, culminand cu rasunatoarea coabitate. Afilierea cu dl. Oprea si alti frustrati, nu vor mai pacalii si mintii cetatenii alegatori. Nu cred ca d-na Adronescu va parasi corabia greu incercata iar, ceilalti fiind sub juramant vor astepta noi ordine.

  • Partidulețul lui Ponta se poate întoarce oricând în PSD. Partidele se rup dar se mai și topesc unele în altele. Migrația poate fi explicată ca și o manevră de negociere pentru întoarcerea lui Ponta în zona conducerii pesedeului. Începe să devină regulă ideea că votul popular n-are nicio valoare. Pe parcursul jocului constatăm că regulile se schimbă.

 6. Well, nu știu dacă Dragnea conduce partidul la modul dictatorial de care-l acuza mereu “guriștii” peneliști, dar faptul ca i-a neglijat, dacă nu chiar marginalizat, pe oamenii capabili din guvernarea Ponta, îl caracterizează la modul negativ, ca pe un lider rudimentar, gata sa taie orice legături cu predecesorul prin tăieri de capete in randul aghiotanților acestuia. Ori, cu toate păcatele lui (dintre care cel mai mare este acela al apetenței sale pt jocul periculos) Ponta a rămas întotdeauna loial atât colegilor cât și aliaților săi, și asta contează in lupta politica unde tradarea este practica cea mai răspândită, dacă nu și curenta, cum s-ar zice. Sigur ca intenția de acum a fostului premier este aceea de a crea un partid balama, cu care sa manevreze câmpul parlamentar in scopul blocării unor inițiative venite direct de la Dragnea—sa nu uitam ca-l cunoaște bine pe acesta și știe care sunt proiectele la care tine cu tot dinadinsul—dar și a deblocării unor proiecte de esența liberală ținute in loc de “opoziție”, din spirit de fronda, poate, dar și din loialitate, repet, fatza de Tariceanu, care i-a rămas loial chiar și după ce Ponta pierduse puterea (Tariceanu nu înjura niciodată, nu e stilul lui, însă tace mult prea “coerent” la orice trăznaie emisă sau comisa de fostul aliat, ca sa nu i se remarce “înclinația” fata de fostul sau aliat.) nu cred, însă, intr-un scenariu in care coaliția s-ar răsturna prin racolarea câtorva pesediști din garda pontista—e prea devreme și cu toată impresia de inconstienta degajată de Ponta cu ocazia susținerii ex-premierului Grindeanu, Ponta e un showman destul de abil ca sa-și dea seama ca numărul lui de jonglerie nu are suficiente “repetiții” la activ ca sa poată ieși in premiera; căci, din punct de vedere spectacular, asta și face Ponta: repeta, ca la teatru, in vederea întoarcerii sale pe scena mare a politicii. Iar acum, cu racolările, își întregește trupa, nimic mai mult.

 7. Bine,si dupa ce sapa ei PSD-ul si ALDE, ce altceva vor face scursurile pontiste decat sa se inhame la dus tzucalul lui mafiot Iohannis,asa cum s-au inhamat candva,Oprea si UNPR-ul la dus tzucalul lui mafiot Basescu (si Boc). Ce nu au reusit mafiot Iohannis,Coldea,Kiovesi,,PNL-ul , toti vandutii post revolutie si cu toti stapanii lor de pe afara, cu Statul lor Paralel,ce nu au reusit sa darame,sa destabilizeze,ce schimbari de legi sa impiedice si sa ajunga ei la guvernare,recurgand la tot tacamul conspirativ,plus dosare inventate pe baza de “protocoale” ticaloase,dosare contra adversarilor politici si incomozilor,propaganda mincinoasa,zvonistica aiuritoare preluata de gruparile lor “spontane” de presiune si scandal in strada, acum toti spera sa reuseasca ,ce nu au obtinut altfel, sapand la interior cu sobolanii care se gasesc, sau sunt creati prin diverse “metode” arhicunoscute.Si astfel a reaparut Ponta cel “viteaz” ca sa conduca “lucrarile” si sa produca o noua “balama” cu care sa atraga interesatii de avantaje,santajatii cu dosare,sau cretinii de prin PSD,Ponta, cel pe care l-a terfelit mafiot Iohannis cum a vrut ala,el acum se lupta cu…Dragnea,de parca Dragnea l-a tinut trei ani cu capul in rahat si nu mafiot Iohannis si oamenii lui si care se pare ca il tin si acum ,ca prea si-a jucat Ponta cacialmaua de ceva vreme incoace si si-o joaca dupa cum ii trebuie lui mafiot Iohannis.Si cine nu sare….mai poate lua condamnare,plus alte dosare…ca “are balta peste” si “binoamele” idei si gaselnite (au umblat ei si prin Brazilia sa vada ce shlapi si chiloti a lasat Dragnea pe acolo cu care sa mai puna de un dosar,dar GHINION,nu s-au gasit nici macar beldiile cu care dadea ala la peste pe acolo).Ce sa faca si “binoamele” toata ziua,in afara de a freca menta? .Si Pinochio Ponta mai vine si minte ca datorita lui Dragnea si-a dat el demisia in 2015 ca ,vezi dreace,iar fi retras Dragnea sprijinul politic in Parlament si nu Oprea si cu tot UNPR-ul care practic conducea toata guvernarea si marea de enspe ori pana si salariile lui mafiot Iohannis,Kiovesi,Stanciu si la toti neavenitii Statului Paralel. Iar motivele acelea cum ca datorita lui Dragnea in PSD nimeni nu mai are curajul sa vorbeasca sunt pentru idioti.Dar pe vremea lui Ponta era altfel,iesea care cum avea chef si arunca trasnai in public? Intr-un partid se discuta intre membrii la interior si nu bat campii pe la tv care dupa cum il taie capatzana,pentru ca un partid, totusi ,nu este un cor de bocitoare.Au un sef pe care ei l-au ales si acolo este vocea si decizia finala ASTA E.Si asa si trebuie,asa este si pe la altii,asa era si pe vremea lui Bratianu si Iuliu Maniu,si asa trebuie sa fie ,mai ales cand partidul este la guvernare,altfel este haos si in partid,si in guvernare,si in tzara.

 8. Din cate am observat au mai plecat si altii si nu s-a mai auzit nimic de ei!Cu partidul lui Geoana,un fiasco,pasaroi sau cam asa ceva!Psd este un partid mult prea mare ca sa resimta fugitii astia!Si ce daca…exista viata si dupa!

 9. Ecaterina Andronescu ? Nu cred. Altii, da. Dar, Ponta a distrus USL si probabil ca va distruge si alianta PSD/ALDE. Am votat mereu PSD. In Victor Ponta am crezut si l-am votat. M-am inselat amarnic. Ne-a tradat pe toti votantii anti Bashescu ! Foarte des, cand se lupta cu Bashescu, l-am auzi vorbind despre “PRIETENUL MEU LIVIU, despre PRIETENUL MEU CRIN”…Cu ei merg pana la capat !” ……… Ce fel de caracter dovedeste acum acest INDIVID ?

 10. Chiar sunt curios ce atitudine va avea Antena 3 fata de Andronescu si Banicioiu, des laudati care vor deveni anti-Dragnea pe fata acum!

 11. Foarte bună caracterizarea făcuta de Liviu Dragnea celor doi securiști, aceea de șobolani. Ponta s a dovedit un impostor, un om de nimic, un om dublicitar, a fost prietenul sistemului. Ce păcat, ce transformare, cat de supărat am fost că nu a ieșit președinte, cum le așează Dumnezeu pe toate. Foarte bine că se curăță psd și alde de nimicuri, de securiști. Ponta este ceea ce a fost Oprea cu UNPR -ul. Apropo ce s a ales de acest partid ??? Această construcție politica realizata din trădători și lasi ??? Se pare că viitorul suna bine pentru Pro România . Mult succes Pro România, vă doresc același parcurs , orice pasare moare pe limba ei.

Leave a Reply