O veste mare vine din Ucraina : apărătorii au efectuat vineri o lovitură cu rachetă asupra Statului Major al Flotei ruse din Marea Neagră situat în centrul oraşului Sevastopol, în Crimeea, a indicat un responsabil local, citat de AFP, EFE şi Reuters.

Sevastopol e un centru strategic de coordonare nu doar a Flotei ruse la Marea Neagra ci si a ocupării ilegale a Peninsulei Crimeea inca din 2014.


“Inamicul a efectuat un atac cu rachetă asupra cartierului general al flotei”, a scris pe Telegram guvernatorul instalat de Moscova în oraşul Sevastopol, Mihail Razvojaiev, precizând că un bilanţ al victimelor potenţiale “este în curs de stabilire” şi că fragmente au căzut lângă un teatru din apropiere.

La câteva minute după ce anunţase lovirea Statului Major al Flotei ruse din Marea Neagră, Razvojaiev a declarat că se aşteaptă la un al doilea atac cu rachetă asupra Sevastopolului.

“Un nou atac este posibil. Nu veniţi în centrul oraşului, rămâneţi în interiorul clădirilor. Pentru cei care se află în apropierea cartierului general al flotei, în cazul activării sirenelor, mergeţi în adăposturi!”, a scris pe Telegram Mihail Razvojaiev.

De asemenea, traficul pe podul peste Kerci, care leagă Crimeea de Rusia, a fost blocat, iar transportul maritim de pasageri a fost şi el suspendat, anunţă media ucrainene, între postul tv Kanal 24.

Anterior, agenţia de presă Unian a transmis că în cursul dimineţii ocupanţii ruşi din Crimeea au folosit perdele de fum pentru a învălui zona în care se află Podul Kerci.

Potrivit canalului de Telegram Crimean Wind, atât oraşul Sevastopol, cât şi golful din apropiere sunt acoperite de fum, scrie Agerpres.

“Cinci rachete au fost doborâte de apărarea antiaeriană. Clădirea istorică a cartierului general al Flotei Mării Negre a fost avariată în atac. Conform informaţiilor disponibile, un militar a fost ucis”, a anunţat Ministerul rus al Apărării pe Telegram, adăugând că alte cel puţin şase persoane sunt rănite. Acelaşi minister a revenit apoi afirmând că este vorba despre un militar dat dispărut, nu ucis.

Ministerul rus al Apărării vorbeşte despre o clădire “avariată”, dar guvernatorul din Sevastopol, Mihail Razvojaiev, anunţase mai devreme că respectiva clădire a Statului Major al Flotei ruse de la Marea Neagră este în flăcări şi continuă “lupta împotriva incendiului”.

La câteva ore după acest atac, un responsabil rus a anunţat că peninsula Crimeea anexată de Rusia a fost afectată şi de un atac cibernetic fără precedent. “Atac cibernetic fără precedent împotriva furnizorilor de acces internet din Crimeea. Remediem în prezent penele de internet în peninsulă”, a afirmat pe Telegram un oficial prorus din Crimeea, Oleg Kriuciko, fără a spune dacă acest atac informatic ar avea vreo legătură cu atacul cu rachete asupra cartierului general al Flotei ruse a Mării Negre.

De partea sa, armata ucraineană a revendicat o “lovitură reuşită” asupra cartierului general al Flotei ruse de la Marea Neagră, în timp ce comandantul Forţelor Aeriene ucrainene, Mikola Olesciuk, i-a lăudat public pe piloţii avioanelor ucrainene care au lansat rachetele în această operaţiune.

“Promitem că vor fi mai multe”, a adăugat acelaşi comandant, după ce în ultima vreme obiective militare ruseşti din peninsula Crimeea au fost atacate aproape zilnic de armata ucraineană cu rachete şi drone aeriene sau de suprafaţă. Ucraina a folosit în aceste atacuri rachete franco-britanice Storm Shadow/Scalp, lansate de avioanele Sukhoi SU-24, şi rachete antinavă Neptun produse în Ucraina şi adaptate pentru lovirea ţintelor terestre.

2 COMMENTS

  1. Au mutat rusii toata flota marina de pe partea de est a crimeei pe vest spre rostov, au mutat si avioanele de la baza TULA mai departe spre est. Azi dimineata pe la 7,30 pe fly24 am vazut un tupolev zbutand spre Puket pentru carat munitie, revine in moaptea asta si depozitul e in zona dreapta a Tulei. Din cand in cand zilnic, cara cu avioane carne de tun plasand-o in dreptul zonei Donetk sa fie mai aproape de granita. Cat despre capii rusnaci ucisi in sevastopol-crimeea, e grav tare pentru rusnaci, sunt ingroziti, dar continua fortarea trimiterii pe front a cetatenilor. Daca privesti pe fly24 vezi zburatoarele militare haihui pe cer, parca e un grup de pasari speriate care isi cauta locul protector, pe cand in ukraina, pana si ciorile dau semnalul ca vor fi atacati, pasarelele ciripesc continuu de parca ar fi o nunta prelungita.

  2. Ai prezentat in seara asta, grafica online, facuta de ukraina. Ok. Ce vad eu privind pe fly24, e cu totul alta desi e posibil ca actiunile rusnace sa fie cu se prezinta in grafic. Cara rusnacii din Puket-Iran de 2 ori pe zi munitie, pana cand ukraina a incaput sa atace pe lunga distanta pana aproape de sochi, descarcau in zona rostov pe don, s-au mutat sub donetk sa fie aproape de granita, acum la donetk cara carne de tun pe banda rulanta. Dupa ce ukrainienii au atacat in zona sochi, s-au mutat in zona Tuzla, au lovit ukraineenii si zona tuzla, cateva zile, descarcat munitia in dreapta la Tuzla, si zilele astea le descarca direct la moskva si de acolo cara cu zburatoatele in mai aproape de granita dar nu langa granite. De exemplu, azi au carat masiv la rostov pe don, alta zburatoare Pumber a aterizat pe o nava in zona Novorossiy si de aici, atacurile vor fi direct spre odessa, nu numai dinspre tuzla rusa pe nord-estul ukrainei. Ieri toata ziua a fost atacata ukraina. P.s.am trimis capturi pe facebook avum 5-10 minute cu sediile de partid luxoase, infecte, inchiriate sau foste la vanzare, dar incaseaza fonduri de la bugetul statului escrocii.

Leave a Reply