Pentagonul trimite în România mii de militari ai unităților de elită din Armata SUA

Ar putea fi o imagine cu text

Potrivit publicatiei Pentagonului, Stars and Stripes, Armata SUA va trimite o brigadă de infanterie în Europa de Est în lunile următoare, ceea ce înseamnă că Pentagonul își menține o prezență mai mare a forței stabilite după invazia Rusiei asupra Ucrainei în 2022.

Echipa de luptă a Brigăzii 3 Infanterie din Divizia 101 Aeropurtată de la Fort Campbell, Ky., va desfășura 3.400 de soldați pentru a înlocui echipa de luptă a Brigăzii 1 de Infanterie a Diviziei în această toamnă.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane

Unitățile vor acționa, în principal, în locații din România, dar vor desfășura și misiuni care se întind până în Nordul Înalt al NATO, a declarat col. Martin O’Donnell, purtătorul de cuvânt al Armatei SUA pentru Europa și Africa.

În plus, aproximativ 200 de militari de la Cartierul General al Diviziei 82 Aeropurtate de la Fort Liberty, N.C., vor înlocui un Cartier General al Diviziei a 10-a Munte care operează în afara României.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

„Desfășurarile sunt înlocuiri de unități 1-1 și nu vor schimba poziția generală a forțelor americane în regiune”, au spus sursele.

Generalul-maior Brett Sylvia, Comandantul Diviziei 101 Aeropurtate, a declarat că misiunea de întărire a Flancului Estic al NATO „rămâne vitală pentru menținerea securității pe continentul european”.

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane

Al 3-lea BCT va efectua manevre de-a lungul Flancului Estic al NATO, în exerciții cu alte unități americane și aliate.

Infanteriștii și Cartierul General al diviziei care îi supervizează oferă Armatei SUA din Europa și Africa (US Army Europe and Africa) o prezență mai mare în sud-estul Europei și în regiunea extinsă a Mării Negre.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Alte unități prezente pe bază de rotație în Europa sunt concentrate mai mult în Nord, Polonia servind ca centru operațional principal pentru o brigadă blindată și diferite elemente de Cartier General.

SUA au aproximativ 100.000 de soldați în Europa, față de aproximativ 80.000 care operau pe continent, înainte de războiul declanșat de Rusia în Ucraina, în februarie 2022.

#Romania
#SUA
#NATO

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

2 COMMENTS

  1. Las pentagonul si analizez panaramele astea din politica hotiei si escrocheriilor prin intimidari: buzatu si partenera cretu.
    Buzatu:N.12.08.1955, 68 ani. Individul e aceeasi plamada ca Firea, diferenta e de sex. A lucrat de unul singur cu uriase riscuri de fiecare data pentru ca incapatanarea si egoul plus setea de inavutire peste noapte si neacceptarea refuzului de la ceilalti, au fost uriase! Performante pozitive: niciuna demna, toate au fost pe manarii, si la 36 ani la fel si la 56 ani cand s-a tinut numai de magarii la fel toata viata. Are 68 bastoane inpliniti cu peste o luna in urma. Degeaba se chinuie sa il scoata asma curata, de la 64 ani, se tine numai de porcarii si ilegalitati dar prin altii, el fiind beneficiarul total, cum s-a intamplat de la 36 ani cand a fost depistat cu alte magarii si a fost liniste in jur pentru ca ii avea la mana pe cotrobaitori, acum, canci. De la 64 ani, direct la vale, au trecut 4 ani impliniti, oricand, in orice zi poate lua calea popilor pe aleea asigu/ rata cavoului personal. Sa stiti ca nu e un soc pentru el aceasta arestare, il doare la coccis de tot ce se intampla dar ar vrea razbunare crunta, nu cred ca va mai avea sansa.
    Fosta partenera, Cretu:N.16.01.1965, 58 ani. Madam la fel ca pampalaul sot, a mers pe aceeasi directie, ea a avut unica performanta reala pana la 59 ani, oare ce va face in jurul acestei varste, adica, la anul ? Poate isi aranjeaza numaratoarea pentru plasare, mai stii? Oricum, nu vad nimic avantajos ei, vad finalizarea sau incheietea unei etape de viata(nu crapa), descurajata total, bani peste noapte, dar in jurul la 75 dezechilibrul vietii o pune la pamant definitiv. Degeaba se da mare profesionista, nu are nicio legatura cu umanizarea sau cu profesionarea, e una bipeda ca oricare dar cu mult tupeu pe care il foloseste santajand. Concluzie: buzatul a ramas exemplu si mentor pentru cretu-fosta partenera in absolut orice, patineaza dupa el precum vitelul dupa tata vacii! Diferenta intre ei, e, ca buzatu practica totul anual si cretu face odata la doi ani, tot cu aceleasi metode. Nu e bascalie, am gasit datele pe net.

Leave a Reply