Realizatorul emisiunii “Exces de putere” de la Antena 3, Oana Stancu, a facut o analiza a celui care se pretinde mare barbat politic : Basescu Traian. Iata editorialul publicat pe www.jurnalul.ro

“Colcăiala frustrărilor din interiorul lui Traian Băsescu a fost auzită încă de la debutul său în politică. Pe când pe Petre Roman îl numea Dumnezeul său pe pământ, șuiera printre dinți că el, unul, nu e crescut în Primăverii. Lui Adrian Năstase îi trimitea aluzii la homosexualitate pentru a combate afirmația primului că ministrul Transporturilor și-a făcut lectura pe vapor. Complexul cheliei a determinat păstrarea cu obstinență a unei hidoase suvițe care a făcut înconjurul agențiilor de presă, centrându-se în fotografiile făcute la intrarea în reședința oficială a premierului britanic din 10 Downing Street, în bătaia vântului, ca rochia lui Marilyn Monroe, înainte de a-și da obștescul sf ârșit pentru omorârea din culpă a oricărei alte știri legate de vizita lui Băsescu la Londra.

Tuturor acestor frustrări, Băsescu Traian a încercat să le contrapună un mit: acela al marelui bărbat politic. Teza bărbăției a fost invocată atât de des de el, încât a ajuns malformată până în zilele noastre. Când, iată, cei care au mai rămas să-l vadă ,,bărbat” pe Băsescu Traian, fac apel ba să iasă de sub masă (cazul doamnei Udrea), ba să vină la un pahar de whisky pentru a spune adevărul (Marian Căpățână, zilele trecute). Cel puțin în cazul doamnei Udrea avem un răspuns: marele bărbat politic a ieșit de sub masă (acolo declara că se simte bine în sânul familiei pe când proteja¬ta sa era arestată) și de atunci mârâie ca un pechinez de sub macrameurile feței de masă la Kovesi-Coldea-Stanciu.

Conceptul bărbăției în epoca Băsescu a fost asociat din cauza acestui individ cu mârlănia, cu scandalul, cu capul în gură servit arabului din Crângași – incident pe care tot doamna Udrea l-a scos pe nas românilor arătând că pe acest Băsescu l-au votat -, cu înjurarea sindicatelor pe treptele ministerului, apoi cu abuzurile și dictatura mandatelor prezidențiale.

Adversarii lui au fost supuși acestei unități de măsură: Crin Antonescu trimis la coafor, Ponta umilit pentru tinerețe, iar publicul însetat a aplaudat de multe ori. Ocuparea primei scene politice acum de către un Klaus Iohannis, un Călin Popescu Tăriceanu, un Mircea Diaconu, un Daniel Barbu e un respiro în care poate vom căuta să aflăm care e modelul de bărbat politic pentru noi: cel care își bate nevasta și duce zilele la birtul din sat în conflicte spumoase cu vecinii sau cel care muncește, e serios, hrănește familia, a dus războaiele de independență ale acestui neam din străbunic în tată și clădește cu răspundere viitorul copiilor lui? Suntem capabili să-l iertăm că e cam anost?”

 

43 COMMENTS

 1. Cea mai mare dovada de mare barbat de rahat a dat-o Basoi,la referendum,cand clama in fata idiotilor lui, adunati la mitinguri,umflandu-si muschii lui de gaina,ca el,marele viteaz,nu vroia sa castige “la masa verde”,ca apoi, la sfarsitul campaniei marelui viteaz, care se vroia el noul Mihai Viteazul al neamului,si-a bagat toata muia in televizor,implorand plangacios catre prostanacii lui sa nu se prezinte la referendum, de frica sa nu se faca cvorumul impus de prietenii lui,si astfel tot la masa verde a lui Zegrean,Aspazia,Lazaroiu,Minea,Motoi si ungurul Puskas, a fost regulat si varat la loc, plus cu “erata” lui Minea si Zegrean. BASESCU=O HAHALERA.

   • sebi, doar dupa ce intra basaul la puscarie pentru 20 de ani. Si nu e obsesie. Pur si simplu, trebuie taiat capul mafiei.

   • ti se pare o obsesie? pai nenorocitul asta a distrus tara in aia 10 ani cat a fost presedinte ales de 2 ori de prosti ca tine. ce ai vreaq ca toate faradelegile lui sa treaca nepedepsite acum dupa ce nu mai are friiele dna, iccj sri etc? zi de zi apar alte si alte nenorocire facute de betivanul national si basisti ca tine vor sa fie trecute sub tacere? complexe . poate au doar tatrtacute ca tine linse pe creier

   • @Protestez, Sebastian el este daor organul mic si chel din nastere al lui Basinescu si de aceea scrie ce scrie pe aici.

     • @Prostestez: Esti prostu’ blogului, dar stii si tu asta, asa ca n-are rost sa-ti mai repete cineva! Daca n-ai fi tu, blogul ar fi mai vaduv, adica toti comentatorii ar ramane fara un distrus mintal ca tine pe aici!

  • Vezi ca PDL-acii spurcati s-au pus sa scrie cu ID-urile noastre, iar domnul Radu Tudor nu ii filtreaza.

 2. E simplu!Din câte am înțeles,Băsescu face drumul crucii și este crucificat și speră să învie a 3 a zi după băsiști 😀 😛
  Durex își cere scuze pentru nașterea dumnitale,Traiane!

 3. Şi ce mizerabil este!
  O să mai descoperiţi destule!
  Oglinda-i personală e foarte bine acoperită şi mai e mult pînă cînd reuşiţi să descoperiţi şi să auzim absolut tot ceea ce a făcut în cei 25 de ani vechime plus ceea ce a făcut înainte de *89. Sper ca cel puţin unul din cei care au urechi să audă, ochi să vadă, gură să citească, creier funcţionabil şi puterea de a lua taurul de coarne pentru a face dreptate!
  Succes Oana!

 4. Ce zici Radu despre campania fostului purtător de cuvînt a lui Iohanis, face o campanie contra televiziunilor precum băsescu! Cică: să nu ne mai uităm la tv! Dacă ea nu are tv de 8 ani de zile, nimeni nu trebuie să aibă? Cum poate fi purtător de vorbe un asemenea numit/ă dacă nu este informată despre ceea ce se prezintă ca ştiri pe micile ecrane? Dacă şeful ei vorbeşte cînd are chef sau ce are chef să spună, trebuie să auzim ceea ce ni se bagă/aruncă pe gît fie şi minciuni? Probabil madam e împotriva cititului, a ideii de a gîndi obiectiv! Sau, poate că a dorit să manipuleze un popor aşa cum au vrut ei, după modelul diaspora care nu erau la curent cu tot ceea ce se întîmpla în ţară! Mai toţi jurnaliştii rîd de postările ei/ascunzişuri în gînduri şi idei personale poate credibile de semenii ei! A auzit cineva de ea pînă să fie numită purtător de cuvînt? Pe micile ecrane nu s-a văzut!
  I_N_C_R_E_D_I_B_I_L !!!

 5. pompiliu Apr 28, 2015 at 17:38

  Referitor la părerea unora care cred despre ceva sau …altceva ca fiind niște ”SIMBOLURI ”, consider că sunt multe mituri despre așa zisele SIMBOLURI care, deja se știe(exemple fiind multe) sunt EFEMERE și că nu rezistă vremurilor.
  Fără îndoială că atâta vreme cât mergem pe deviza SCOPUL SCUZĂ MIJLOACELE, da, orașul poate fi numit un SIMBOL.
  Totuși, ACOLO, în Timișoara, reamintesc că un SIMBOL, de ne atins multă vreme, a fost și Laszlo Tokeș și-acum , ce să vezi?!, nu mai este deloc un SIMBOL. Din contra.
  Vreme de 10-15 ani, niciun ziarist-ziarist postdecembrist, mai curajos, nu a îndrăznit cu date și fapte, cu dezvăluiri (cum li se tot spune acum), să ”întineze” Revoluția cu astfel de ”detalii”(nesemnificative, zic ei) expunându-se ”oprobriului public” și care să vorbească despre lucrătura dibace, shoulder to shoulder, a agenturilor străine privindu-l pe acest SIMBOL AL REVOLUȚIEI ROMÂNE, Laszlo Tokeș el fiind ”vîrful lor de lance” al Revoluției și care servicii și-au dat mâna, „interesate” de multe, în orașul ”SIMBOL”, Timișoara. Faptul că finalul era cel dorit și de către mine și de către marea majoritate nu mă poate opri să nu gândesc că și aici, ca și peste tot în lume, dictonul a fost același: SCOPUL SCUZĂ MIJLOACELE. Până și la nivelul meu, unul de jos, a acționat acest principiu. Pentru că ce altceva ”m-ar fi mânat în luptă” astfel încât să merg la vot și să-l votez pe gen.OPREA sau pe …Nicolicea (cel ce-a lins unde a scuipat și invers) dacă nu acest cunoscut dicton machiavelic.
  ”Scopul scuză mijloacele”, a fost pentru mine, recunosc, la pachet cu un alt dicton care, dintr-un normal simț de conservare (lucru ce altora le lipsește) m-a determinat A ALEGE (în Ponta și în PSD) RĂUL CEL MAI MIC.
  Vorbind tot despre SIMBOLURI, de exemplu despre ”motanul ARPAGIC”, despre ” apelul către LICHELE”, despre ”minima MORALIA”, despre ”moartea citește ZIARUL”, și alte SIMBOLURI ale REVOLUȚIEI care …”AM ÎNVINS!”, ce se mai știe? Așa-i că s-a ales praful de acești MONȘTRI SACRI ai anilor ’90 care tăiau și spânzurau în acele vremuri tulburi(tulburate tot de ei, firește)? O elită monstruoasă, găunoasă(am aflat asta, unii, după ani buni) înregimentată sub sigla nefastă ale GDS-ului care a rupt societatea în mod artificial în două. O elită care , precum Inchiziția, dădea verdicte în primii ani după Revoluție cu cine era DEMOCRAT și cine NU, cine era INTELECTUAL si cine NU, OM DE CULTURA sau NU, JURNALIST sau NU. Și ăștia, obligatoriu, să fie doar de-ai lor, de dreapta. Restul erau supuși unui linșaj mediatic de către presa aservită lor și etichetați ca și colaboraționiști, comuniști, securiști, sau oameni ai sistemului comunist, fiind dați afară pe rupte din tot ce însemna instituții de CULTURĂ , ÎNVĂȚĂMÂNT și SĂNATATE pe care puseseră ei MÂNA.
  Dar de cei de la Europa Liberă pe care-i ascultam cu înfrigurare și teamă că aș fi urmărit de Securitate sau unelte ale acesteia, dovediți parte din ei ca fiind fie turnători, fie slujbași ai unor servicii straine sau care urmăreau ca Transilvania să aibă statut (după….) de ”spațiu de complementaritate”, se mai poate afirma, oare, că au reprezentat un SIMBOL al intereselor României și nu al altora?
  Dar de Constantin Pârvulescu, ca și de Silviu Brucan și alți vreo …cinci opozanți comuniști …anticeaușiști(ei fiind , de toți, șase) ”simboluri” și ele ale Revoluției , ce a mai rămas din ele?
  Dar despre Piața UNIVERSITĂȚII și, mai ales, de-al ei lider, Marian Munteanu un SIMBOL al GOLANILOR care individ îngemăna și elemente ale mișcării legionare, și influențe ale securismului care tocmai bascula, așa-i că de el, ca SIMBOL, ”au uitat” toți? Și asta doar de dragul zurbei continuui ce se voia, întreținută și din interior dar și din exterior astfel ca Țara să nu-și găsească liniștea Reconstrucției pe alte baze.
  Așa-i că nimeni nu mai zice nimic despre ce rău este să fi fost TURNĂTOR al SECURITĂȚII și care, până a fi dovediți a fi TURNĂTORI MIZERABILI, erau cei mai VOCALI și dădeau pe dinafară de DEMOCRAȚI ce erau? Și, fiindcă te cheamă doar…. Mircea Ionescu Quintus și-ai făcut tu pace, tu fiind presedinte și de onoare (?!)al PNL , cu dușmanii de moarte ai României, sau Bălăceanu Stolnici încă printre noi, fie, înainte vreme, răposații Al.Paleologu sau Dan Amedeo Lăzărescu sau alte multe nume sonore…..nomina odiosa. SIMBOLURI, desigur, ai unora acum?
  Revin la subiect.
  De ce, mai apoi evenimentelor din Dec.1989, alte ”vîrfuri de lance”ale Revoluției care se voia continuată ”până la victoria finală”, reprezentate de către PNȚ, PNL și PSDR care s-au băgat ”în față” confiscând, într-un fel, Revoluția, preluînd controlul a tot ce mișca pe malurile Begăi (și nu numai , mai ales în Transilvania) și care au ”decretat” orașul Timișoara, ”Oraș Liber de Comuniști”, au dus orașul ăsta unde este acum?
  Un răspuns indirect, clar și indubitabil, ar fi că este exclus ca halul în care a ajuns acest oraș, Timișoara, să fie opera comuniștilor. Doar unul redus precum @gheorghe-fost comunist, ar putea da un răspuns, el fiind deja știut că o ține langa cu ”vinovații din capul lui” precum fesenistii, comuniștii, securistii, baronii roșii și partidul stat, ei și numai ei fiind vinovați de starea actuală (și) a acestui oraș frumos(păcat că e locuit !) .
  Dar cine să fi fost, oare, cei care au mai condus, au mai inițiat și au mai profitat ”in cele doua decenii cat timp s-a petrecut un jaf imens asupra orasului”? Nu cumva și cei de prin primele rânduri , cei care ”cu piepturile dezgolite” au înfruntat ”fiara comunistă” ca să le fie lor mai bine. Aceste mișcări cu caracter revanșard , punitiv și dintr-o dorință maladivă de răzbunare de a dărâma tot ceea ce era ridicat de comunisti, de întoarcere a Țării în urmă cu 50 de ani a avut un final previzibil și a fost urmare acelor dorințe arzătoare ale unora precum care aveau în cap acele lozinci devenite realizări ale lor, ”restituțio in integrum” și ”proprietatea e sfântă”. Astfel am asistat neputincioși și doar prin vot(unii) la situația asta dezastruoasă și a orașului (în discuție) dar și al Țării totul ca fiind un FINAL DE ACȚIUNE pe care si-au dorit-o și au impus-o unii foști comuniști, anticomunisti deveniți într-o noapte și de dreapta după alte 24 de ore. Cred cu tărie că în Timișoara în acelor zile nu au venit din vechiul Regat, de aiurea sau de pe lună comuniștii, care, repejor, au fost puși/de ruși să murdărească acest ”SIMBOL” ajungându-se la această situație îngrijorătoare de acum. Acolo a lucrat cu abnegație, draga de ea, DREAPTA.
  Eu, în acele zile(de fapt acea zi, de 22dec.1989), cu toate că îmi doream căderea lui Ceaușescu, am fost oripilat(pe bune) de ceea ce vedeam mărșăluind pe străzile principale ale urbei mele. O mulțimea de cca. 50-100 inși cărora nu mă puteam alătura în ruptul capului, o mulțime constituită din pegra orașului, a cartierelor lui rău famate, așa numiții bișnițari și valutiști cărora ”le venise rândul” să se ia de gât cu milițienii orașului care nu prea cădeau , ca acum la pace, și ”să-și ia Țara înapoi”. Așa ”a căzut comunismul” la noi în urbe.
  Un ”SIMBOL” (cum este cel al ”Căderii Comunismului”) venea la pachet, cadou, în mod subversiv, cu un… PACT, asemănător pactului Ribentrop-Molotov din 1940 și de care nu se mai vorbește deloc, de către nimeni. Nici chiar Google.ro, cel ”isteț” și bine ”informat”, nu știe de un alt PACT despre care semnala, în mod curajos, Petre Mihai Băcanu in R.L a acelor vremuri. Este vorba de Pactul Genscher-Shevardnadze (totul fiind desenat pe o hartă) privind reîmpărțirea teritoriului statelor foste comuniste după ”Căderea Zidului Berlinului”(articol preluat dintr-un ziar britanic prin anul 1990), respectiv a împărțirii zonei de influență, acolo unde nu se reușea ruperi de teritorii, de către cele două puteri-imperii, cel rus și cel germano-austro-ungar.
  Mai este un mit(deci subiect TABU, culmea, pentru niște ziariști pentru că ”nu ar da bine”), cel al numărului TINERILOR(SIMBOLURILE REVOLUȚIEI) care au murit ”cu piepturile dezgolite” (în plină iarnă) în fața gloanțelor Sistemului care nu voia el deloc să cadă. Am apucat să văd, cu ochii mei,(după care s-a făcut …liniste, dându-se totul ”la topitorie”) o statistică a morților din Revoluție(de după 22dec.) în ziarul Adevărul , undeva în primăvara lui 1990, din care rezulta că tinerii răpuși nu erau deloc studenți cum ni se tot spusese până atunci (doar unul singur din Ploiești și de pe la FF ), că nici prea mulți elevi nu erau pe listă iar majoritatea covîrșitoare a tinerilor au fost militari, militari care au murit fie trăgând unii în alții, săracii de ei, datorită unor diversiuni bine gândite, ticluite și exersate și în alte zone ale lumii, fie urmare unor comenzi eronate, voluntar sau involuntar, presiunea psihologică creată de televiziune și radio fiind foarte mare și cauzând un grad mare de surescitare a militarilor care nu mai întîlniseră așa ceva.
  Ce să mai vorbesc despre cei care”puțini au fost, mulți au rămas” care mai umplu și astăzi piețele, alăturându-se altor ”cauze” și pentru”dreptul lor”. Tot SIMBOLURI, tot? Dimpotrivă, majoritatea dintre ei (la revoluționarii ”de profesie” mă refer aici )sunt cei mai acerbi anticomuniști de la Hitler, Horia Sima și…. Octavian Bjoza încoace.
  Deci, pentru a fi considerat ceva a fi SIMBOL trebuie să treacă niște ani, ani mulți, și istoria să nu fie consemnată în…. Hystoria lui Cristoiu sau de către istorici precum Neagu Djuvara care aprecia la superlativ omul și guvernarea Boc, ”un simbol al OMULUI care, în momente de cumpănă a trecut Țara printr-o gravă criză fără a gândi vreo clipă că-și pierde din electorat”(aplauze).
  De altfel, ce am mai vedea…?
  O Elena Udrea considerată de ”distinși” oameni de cultură precum Stela Popescu (…din colț, de la ”Farmacia inimii”), drept un SIMBOL al emancipării femeii române, și de apreciat la ea, fiind „ forța pe care o degaja această femeie numai prin privirea-i sfredelitoare și mânuța-i pe care o duce, când și cui trebuie, la năsuc”. Ce poate fi mai frumos? Mircea Badea poate vorbi însă mult, mult mai frumos dăcât mine despre acest subiect…
  Și ce poate fi mai frumos dăcât cu traian băsescu ca SIMBOL Al Luptei Împotriva Comunismului așa cum îl consideră mai toată intelectualitatea spilcuită, sinecuristă, din jurul lui Pleșu, Liiceanu, Cărtărescu, Patapievici, Tismăneanu și mulți, mulți alții. De ce să nu ”recunoaștem” pe ăsta drept un SIMBOL câtă vreme puhoiul corifeilor Culturii și Științei, ai Învățământului și Cercetării ai…ai…Adevărului, ai Democrației și….și… ai DREPTEI ÎN ACȚIUNE așa îl consideră?
  Deci, despre SIMBOLURI, și discutabile, și controversate am vorbit mai sus. ”Cu toată dragostea”. Și asta urmare observării a multor MITURI și SIMBOLURI demolate sub ochii noștri. Și asta doar după niște puțini ani d.p.d.v istoric. Ce ne mai rămâne de constatat este că fiecare individ sau grup, mai mare sau mai mic, are SIMBOLURILE și MITURILE lui și asta câtă vreme, unul câte unul, uitându-ne mai atent și în stânga și în dreapta, le păstrăm și nu ni le demolăm singuri
  Părerea mea.

 6. Stiu pe cineva care pentru diverse si consistente beneficii a pupat in fund ani la rand un deputat PDL-ist si s-a invartit prin cercurile acestor jigodii tradatoare de tara! Mai am chiar rude si cativa cunoscuti care, chiar si acum, spun cu admiratie: ” Al dracu’ om a fost Basescu!”. Atata timp cat astia, batuti in cap rau de tot, vor continua sa voteze, sau pur si simplu sa vorbeasca in public, jigodiile d-alde MRU mai au curaj sa emita astfel de mesaje.
  Cred ca ar trebui cumva marginalizati, sictiriti toti dobitocii care dau apa la moara acestor politicieni compromisi! Din pacate oamenii cu bun simt nu-si prea bat capul cu nemernicii proveniti din PDL, nu raspund propagandei pedeliste mascate iar parvenitii astia se vor regrupa. Iohannis duce o politica de adormire a instinctului de aparare a romanilor bagatelizand, impreuna cu amestecatura asta puturoasa PNL-ista, orice masura buna a guvernului Ponta. Observ si schimbarea tonului principalei televiziuni din tara, A3 care, dupa ce Iohannis a fost ales presedinte, a considerat necesara abandonarea vechiului public si indreptarea catre un public iluzoriu, cel care-si “vrea tara-napoi”!
  Eu nu mi-am schimbat deloc parerile! Cum sa le permiti nenorocitilor de PDL-isti, recent ingalbeniti sau albastriti sa ne rada-n nas? MRU nici nu ar trebui sa mai conteze vreodata in viata publica daca televiziunile l-ar prezenta ca fiind cel mai jalnic om politic al tuturor timpurilor, alaturi de Boc! Asa mi se pare normal!

 7. D-le,

  In tiganie (Romania adica), conform rezultatelor Recensamantului Populatiei Romaniei din anul 2012 publicate pe site-ul INS (Institutul National de Statistica adica), peste 10 milioane de romani au pana in 8 clase studii.

  Va dati seama in ce gunoi ordinar de tara plina cu distrusi mintal traim, daca jumatate din populatia Romaniei are pana in 8 clase studii?! Vai mama si sorgintea noastra! Asa incat, noi ce sanse sa mai avem ca sa mai evoluam dreacului?!

  • Mitritza..tu cate clase ai nene?C e cauti in tiganie?T u macar ai habar cei aia evolutie?Pasol na bordei secatura.

   • Bai @TT 7,62: Foloseste TT-ul, ca sa iti zbori creierii direct pentru ca vrei sa te dai inteligent, dar scrii ca un analfabet!! Pai, bai vakkare, “cei” ultima data se scria corect in limba romana “ce-i”, si care vine de la “ce e”. Dar, avand in vedere ca blogul este plin de distrusi mintal care habar nu au a scrie corect in limba romana, tu poti sa bagi in continuare balarii din capul tau vidat la liber pe aici, pentru ca oricum tampeniile din capul tau se vor disipa in marea masa de ineptii muncite de altii care nu precupetesc niciun efort in a insira zi lumina tot felul de ineptii si agramatisme din capetele lor pe aici. Asa incat, baga la liber vakkare, ca oricum nu sta nimeni sa vada ce vomiti! Hapciuparliticule ce esti si care-ai fost! Da-te-n chinurile facerii de-aici!

 8. O analiza foarte pertinenta, cel putin in ce priveste pe fostul, si neregretatul, presedinte si publicul sau. In continuare, singurul personaj caruia i se potriveste calificativul anost fiind actualul presedinte, mi-e greu sa deslusesc regula dupa care s-a construit galeria de personaje opuse modelului Basescu. Diaconu e un actor genial, Popescu Tariceanu are prestanta, Barbu vorbeste bine, cu farmec, simplicitatea lor in viata de toate zilele imi pare foarte departe de simplismul morocanos al capului de lista. Poate, lipsa cabotinismului sa fie trasatura comuna? Oricum, publicul e acelasi si va ierta lipsa de spectacularitate a prestatiei noului presedinte pe masura ce corul vulgaritatii din jurul d-sale se va armoniza. Iar titlul e superb!

 9. Vrem nu vrem T. Basescu ne-a influentat viata mai mult de 10 ani si inca nu se da plecat la pensie, la crescut nepoti.
  Ca este “barbat politic” nu stiu, stiu in schimb c-a fost Presedintele Romaniei si va ramane in istorie. Perioada istorica, temporal, nu conteaza este scurta. Conteaza in schimb raul imens, greu de surmontat in timp. Va trebui un efort urias uman si material sa ne revenim si sa “plutim” de la egal la egal cu natiunile europene.

 10. Foarte bun editorialul si foarte adevarat,basescu a mitocanizat societatea,a marlanizat-o,dupa chipul si asemanarea lui,si a scos tot ce este mai urat din ea,de multe ori mi-am iesit si eu din fire vazandu-l cum jignea in stanga si dreapta si mi-am iesit din pepeni injurandu-l ca la usa cortului cu fiecare aparitie!In starea asta se simtea el bine si domina,umilind si jignind,ca mai era o “tiganca imputita” care i se opunea nu vedeam decat exaltarea astuia si placerea de a arunca intelesuri obscene… hai sa te pun pe masa sa vezi cum e si urma hahaiala satisfactiei abjecte!A fost draguta Oana dar nu l-as asemui cu un pechinez,am unul,si este inteligent,fidel si cu mare caracter,pe cand asta nu este decat o jivina ce traieste in catacombe fara lumina soarelui!

 11. traiasca johannis presedintele “ales” de diaspora. la roma, unde in alta parte, a dat dovada incaodata de intelingenta pentru care a fost ales de multe milioane de romani. parlamentul prin senat a ales “pe sest” noul sef de la icr???!!! sa ne traiasca domn presedinte ca dastept e manca-i-as gurita lui ca mare tantalau mai e ( si la propriu si la figurat) . o noua monstra de intelegere a democratiei marca 6k fost sef liberal sa nu uitam. si ne mai miram de tampeniile spuse zilnic de reprezentantii noului partid basit, pardon noul partid liberal plin de basisti. la cat de “inteligent” e 6k ce nevoie mai avem de alte alegeri? il numim pe asta pe viata ca tare dastept mai e.

 12. Off topic: Poate ar fi mai interesant sa vad niste discutii si despre cum vrea sa stoarca Ponta bani acum de la romani decat sa mai discutam la infinit despre fosila politica numita Basescu. Sau se continua cu aceast subiect pentru a abate atentia de la furtul la drumul mare din banii romanilor pentru a acoperi promisiunile lui Ponta pentru asistatii sociali, viitorii sai votanti de la anul? Mai pe scurt mii sau poate zeci de mii de cetateni dintr-un oras s-au trezit cu scrisori de la ANAF prin care au de platit CAS pe anul 2012 pentru niste venituri care nu au existat. Sunt unul dintre fericitii romani de la care vrea Ponta sa stoarca acum 600roni CAS pentru anul 2012, CAS datorat unor asa zise venituri din alte activitati. Am ramas pur si simplu stupefiat vazand aceasta hartie datorita faptului ca eu in acel an eram resident permanent in alta tara si nu am avut absolut nicio legatura sau activitate in Romania. Singura mea vina a fost ca am depus bani intr-o banca din Romania, bani pentru care am incasat 180euro dobanda in anul 2012. Iar pentru aceasta fantastica dobanda care dupa plata impozitului reprezinta ceva in jur de 800ron trebuie sa ii platesc acum lui Ponta 600ron. Poate ar fi mai bine sa ma anunte Ponta daca vrea sa ii dau si casa, masina si tot ce am mai realizat din munca cinstita doar in sectrorul privat sa aiba el bani pentru viitorii lui votanti. Nu vi se pare domnule Tudor ca acesta este un jaf la drumul mare facut de minunatul guvern din buzunarul romanilor in foamea lor de bani pentru a acoperi gaura de la buget datorata minunatelor sale masuri in favoarea asistatilor sociali si a celor care refuza sa munceasca? Poate ar fi un subiect mai interesant decat fosila Basescu. Asta daca aveti si interesul de a arata in mod obiectiv ce se intampla in aceasta tara. Nu doar Basescu.

  • Da maestre,o porcarie de care si eu m-am lovit si in aceleasi conditii ca la tine.Dar toata treaba porneste de la legea 95/2006 privind asigurarile sociale,lege data de dreapta ta iubita si care lege te obliga sa platesti cas cel putin la nivel de salariu minim,chiar de nu muncesti sau nu esti in tara,un fel de sclavie pe viata,ca ,vezi drace,asigurarea nu poate fi intrerupta (seamana cu cotizatia la utc de pe vremea lui Ceasca cand,vroiai, nu vroiai tot utc-ist erai) ,dar nu stiu cum la unii se impune si la altii nu.

   • 1. Nu am iubiti.
    2. Legea in baza careia s-a facut acest jaf a fost data in 2014. Cine era la guvernare in 2014?
    3. Acel articol la care te referi, incercat si de nemernicii dinainte, a fost declarat neconstitutional dar in 2014 s-au gandit sa ii dea alta forma.
    4. Intra pe site la ANF sau citeste in baza caror articole s-au trimis acele decizii de impunere (hotie la drumul mare) si vei intelege ca articolul 296 a fost modificat si actualizat in 2014 cu aplicabilitate din 2010, o alta aberatie. Daca era vorba de ceea ce amintesti tu stai linistit ca se opreau si pana acum nu incepeau acum cu 2012. Pana acum nu s-a oprit niciun CAS la nicio dobanda bancara sau dividende obtinute din actiuni la SIF.
    Asa ca mai usor cu pianul pe scari sau cu funia in casa spanzuratului.

   • Si inca ceva ca sa pricepi ca nu are absolut nicio legatura jaful actual cu legea pe care o amintesti tu. Cand am facut acel depozit bancar in 2012 am intrebat la banca ce trebuie sa platesc conform legilor din Romania pentru dobanda obtinuta. Si mi s-a spus ca legea nu obliga decat la plata impozitului de 16% pe dobanda nu sa ii dau pe toti si ceva in plus pentru CAS. Asta a fost idea lui Ponta al tau in 2014. Intreaba la orice banca din tara daca exista o asemenea prevedere inainte de 2014 daca nu ma crezi pe mine. Daca exista nu as fi depus nici macar 1 euro in bancile de aici ca nu eram nebun sa depun bani pentru a face cadouri guvernului. Depui bani in banca sa castigi ceva din dobanda nu sa mai dai din ei guvernului cand dobanda obtinuta e mai mica decat CAS-ul calculat la salariul minim pe economie.

 13. Din tot ce se dă pe micile ecrane şi din toate acţiunile făcute de justiţie, concluzia personală este pesimistă. De ce spun asta, au furat, au făcut orice în favoarea lor în detrimentul poporului, au avut sau au procese cu ANI sau cu DNA, au fost anchetaţi şi controlaţi dar nu pînă la baza infracţiunilor sau în ceea ce priveşte complicii, au dat pe goarnă sau lăcrimat ca să impresioneze instanţele de judecată şi în loc de pedeapsă dură cu sechestru pe bunuri şi conturi privind banii bugetului de stat furaţi, vedem că sunt liniştiţi cu 6 luni suspendare sau cel mult 2 ani dar cu absolut toată agoniseala intactă! Cum se poate motiva această luptă contra corupţiei dacă nimic concret: pedepse dure şi fără golirea conturilor? Peste 1-2 ani vor candida la funcţii că nu au nicio restricţie personală şi dacă sunt prinşi: am greşit sau am uitat şi iar dau pe goarnă să scape! Doar aşa suntem consideraţi la grămadă: un popor corupt şi un popor de hoţi! LEGEA E LEGE, NU?

 14. D-lor,

  Mie de la distanta cei mai tari comentatori de pe blog mi se par a fi urmatorii: Protestez, Citizen, Stan Petru Paul, Paris, si bineinteles, de la distanta foarte mare, Parere, care le da clasa la toti (mitocanii astia de doi lei, era sa zic).

 15. Referitor la părerea unora care cred despre ceva sau …altceva ca fiind niște ”SIMBOLURI ”, consider că sunt multe mituri despre așa zisele SIMBOLURI care, deja se știe(exemple fiind multe) sunt EFEMERE și că nu rezistă vremurilor.
  Fără îndoială că atâta vreme cât mergem pe deviza SCOPUL SCUZĂ MIJLOACELE, da, orașul poate fi numit un SIMBOL.
  Totuși, ACOLO, în Timișoara, reamintesc că un SIMBOL, de ne atins multă vreme, a fost și Laszlo Tokeș și-acum , ce să vezi?!, nu mai este deloc un SIMBOL. Din contra.
  Vreme de 10-15 ani, niciun ziarist-ziarist postdecembrist, mai curajos, nu a îndrăznit cu date și fapte, cu dezvăluiri (cum li se tot spune acum), să ”întineze” Revoluția cu astfel de ”detalii”(nesemnificative, zic ei) expunându-se ”oprobriului public” și care să vorbească despre lucrătura dibace, shoulder to shoulder, a agenturilor străine privindu-l pe acest SIMBOL AL REVOLUȚIEI ROMÂNE, Laszlo Tokeș el fiind ”vîrful lor de lance” al Revoluției și care servicii și-au dat mâna, „interesate” de multe, în orașul ”SIMBOL”, Timișoara. Faptul că finalul era cel dorit și de către mine și de către marea majoritate nu mă poate opri să nu gândesc că și aici, ca și peste tot în lume, dictonul a fost același: SCOPUL SCUZĂ MIJLOACELE. Până și la nivelul meu, unul de jos, a acționat acest principiu. Pentru că ce altceva ”m-ar fi mânat în luptă” astfel încât să merg la vot și să-l votez pe gen.OPREA sau pe …Nicolicea (cel ce-a lins unde a scuipat și invers) dacă nu acest cunoscut dicton machiavelic.
  ”Scopul scuză mijloacele”, a fost pentru mine, recunosc, la pachet cu un alt dicton care, dintr-un normal simț de conservare (lucru ce altora le lipsește) m-a determinat A ALEGE (în Ponta și în PSD) RĂUL CEL MAI MIC.
  Vorbind tot despre SIMBOLURI, de exemplu despre ”motanul ARPAGIC”, despre ” apelul către LICHELE”, despre ”minima MORALIA”, despre ”moartea citește ZIARUL”, și alte SIMBOLURI ale REVOLUȚIEI care …”AM ÎNVINS!”, ce se mai știe? Așa-i că s-a ales praful de acești MONȘTRI SACRI ai anilor ’90 care tăiau și spânzurau în acele vremuri tulburi(tulburate tot de ei, firește)? O elită monstruoasă, găunoasă(am aflat asta, unii, după ani buni) înregimentată sub sigla nefastă ale GDS-ului care a rupt societatea în mod artificial în două. O elită care , precum Inchiziția, dădea verdicte în primii ani după Revoluție cu cine era DEMOCRAT și cine NU, cine era INTELECTUAL si cine NU, OM DE CULTURA sau NU, JURNALIST sau NU. Și ăștia, obligatoriu, să fie doar de-ai lor, de dreapta. Restul erau supuși unui linșaj mediatic de către presa aservită lor și etichetați ca și colaboraționiști, comuniști, securiști, sau oameni ai sistemului comunist, fiind dați afară pe rupte din tot ce însemna instituții de CULTURĂ , ÎNVĂȚĂMÂNT și SĂNATATE pe care puseseră ei MÂNA.
  Dar de cei de la Europa Liberă pe care-i ascultam cu înfrigurare și teamă că aș fi urmărit de Securitate sau unelte ale acesteia, dovediți parte din ei ca fiind fie turnători, fie slujbași ai unor servicii straine sau care urmăreau ca Transilvania să aibă statut (după….) de ”spațiu de complementaritate”, se mai poate afirma, oare, că au reprezentat un SIMBOL al intereselor României și nu al altora?
  Dar de Constantin Pârvulescu, ca și de Silviu Brucan și alți vreo …cinci opozanți comuniști …anticeaușiști(ei fiind , de toți, șase) ”simboluri” și ele ale Revoluției , ce a mai rămas din ele?
  Dar despre Piața UNIVERSITĂȚII și, mai ales, de-al ei lider, Marian Munteanu un SIMBOL al GOLANILOR care individ îngemăna și elemente ale mișcării legionare, și influențe ale securismului care tocmai bascula, așa-i că de el, ca SIMBOL, ”au uitat” toți? Și asta doar de dragul zurbei continuui ce se voia, întreținută și din interior dar și din exterior astfel ca Țara să nu-și găsească liniștea Reconstrucției pe alte baze.
  Așa-i că nimeni nu mai zice nimic despre ce rău este să fi fost TURNĂTOR al SECURITĂȚII și care, până a fi dovediți a fi TURNĂTORI MIZERABILI, erau cei mai VOCALI și dădeau pe dinafară de DEMOCRAȚI ce erau? Și, fiindcă te cheamă doar…. Mircea Ionescu Quintus și-ai făcut tu pace, tu fiind presedinte și de onoare (?!)al PNL , cu dușmanii de moarte ai României, sau Bălăceanu Stolnici încă printre noi, fie, înainte vreme, răposații Al.Paleologu sau Dan Amedeo Lăzărescu sau alte multe nume sonore…..nomina odiosa. SIMBOLURI, desigur, ai unora acum?
  Revin la subiect.
  De ce, mai apoi evenimentelor din Dec.1989, alte ”vîrfuri de lance”ale Revoluției care se voia continuată ”până la victoria finală”, reprezentate de către PNȚ, PNL și PSDR care s-au băgat ”în față” confiscând, într-un fel, Revoluția, preluînd controlul a tot ce mișca pe malurile Begăi (și nu numai , mai ales în Transilvania) și care au ”decretat” orașul Timișoara, ”Oraș Liber de Comuniști”, au dus orașul ăsta unde este acum?
  Un răspuns indirect, clar și indubitabil, ar fi că este exclus ca halul în care a ajuns acest oraș, Timișoara, să fie opera comuniștilor. Doar unul redus precum @gheorghe-fost comunist, ar putea da un răspuns, el fiind deja știut că o ține langa cu ”vinovații din capul lui” precum fesenistii, comuniștii, securistii, baronii roșii și partidul stat, ei și numai ei fiind vinovați de starea actuală (și) a acestui oraș frumos(păcat că e locuit !) .
  Dar cine să fi fost, oare, cei care au mai condus, au mai inițiat și au mai profitat ”in cele doua decenii cat timp s-a petrecut un jaf imens asupra orasului”? Nu cumva și cei de prin primele rânduri , cei care ”cu piepturile dezgolite” au înfruntat ”fiara comunistă” ca să le fie lor mai bine. Aceste mișcări cu caracter revanșard , punitiv și dintr-o dorință maladivă de răzbunare de a dărâma tot ceea ce era ridicat de comunisti, de întoarcere a Țării în urmă cu 50 de ani a avut un final previzibil și a fost urmare acelor dorințe arzătoare ale unora precum care aveau în cap acele lozinci devenite realizări ale lor, ”restituțio in integrum” și ”proprietatea e sfântă”. Astfel am asistat neputincioși și doar prin vot(unii) la situația asta dezastruoasă și a orașului (în discuție) dar și al Țării totul ca fiind un FINAL DE ACȚIUNE pe care si-au dorit-o și au impus-o unii foști comuniști, anticomunisti deveniți într-o noapte și de dreapta după alte 24 de ore. Cred cu tărie că în Timișoara în acelor zile nu au venit din vechiul Regat, de aiurea sau de pe lună comuniștii, care, repejor, au fost puși/de ruși să murdărească acest ”SIMBOL” ajungându-se la această situație îngrijorătoare de acum. Acolo a lucrat cu abnegație, draga de ea, DREAPTA.
  Eu, în acele zile(de fapt acea zi, de 22dec.1989), cu toate că îmi doream căderea lui Ceaușescu, am fost oripilat(pe bune) de ceea ce vedeam mărșăluind pe străzile principale ale urbei mele. O mulțimea de cca. 50-100 inși cărora nu mă puteam alătura în ruptul capului, o mulțime constituită din pegra orașului, a cartierelor lui rău famate, așa numiții bișnițari și valutiști cărora ”le venise rândul” să se ia de gât cu milițienii orașului care nu prea cădeau , ca acum la pace, și ”să-și ia Țara înapoi”. Așa ”a căzut comunismul” la noi în urbe.
  Un ”SIMBOL” (cum este cel al ”Căderii Comunismului”) venea la pachet, cadou, în mod subversiv, cu un… PACT, asemănător pactului Ribentrop-Molotov din 1940 și de care nu se mai vorbește deloc, de către nimeni. Nici chiar Google.ro, cel ”isteț” și bine ”informat”, nu știe de un alt PACT despre care semnala, în mod curajos, Petre Mihai Băcanu in R.L a acelor vremuri. Este vorba de Pactul Genscher-Shevardnadze (totul fiind desenat pe o hartă) privind reîmpărțirea teritoriului statelor foste comuniste după ”Căderea Zidului Berlinului”(articol preluat dintr-un ziar britanic prin anul 1990), respectiv a împărțirii zonei de influență, acolo unde nu se reușea ruperi de teritorii, de către cele două puteri-imperii, cel rus și cel germano-austro-ungar.
  Mai este un mit(deci subiect TABU, culmea, pentru niște ziariști pentru că ”nu ar da bine”), cel al numărului TINERILOR(SIMBOLURILE REVOLUȚIEI) care au murit ”cu piepturile dezgolite” (în plină iarnă) în fața gloanțelor Sistemului care nu voia el deloc să cadă. Am apucat să văd, cu ochii mei,(după care s-a făcut …liniste, dându-se totul ”la topitorie”) o statistică a morților din Revoluție(de după 22dec.) în ziarul Adevărul , undeva în primăvara lui 1990, din care rezulta că tinerii răpuși nu erau deloc studenți cum ni se tot spusese până atunci (doar unul singur din Ploiești și de pe la FF ), că nici prea mulți elevi nu erau pe listă iar majoritatea covîrșitoare a tinerilor au fost militari, militari care au murit fie trăgând unii în alții, săracii de ei, datorită unor diversiuni bine gândite, ticluite și exersate și în alte zone ale lumii, fie urmare unor comenzi eronate, voluntar sau involuntar, presiunea psihologică creată de televiziune și radio fiind foarte mare și cauzând un grad mare de surescitare a militarilor care nu mai întîlniseră așa ceva.
  Ce să mai vorbesc despre cei care”puțini au fost, mulți au rămas” care mai umplu și astăzi piețele, alăturându-se altor ”cauze” și pentru”dreptul lor”. Tot SIMBOLURI, tot? Dimpotrivă, majoritatea dintre ei (la revoluționarii ”de profesie” mă refer aici )sunt cei mai acerbi anticomuniști de la Hitler, Horia Sima și…. Octavian Bjoza încoace.
  Deci, pentru a fi considerat ceva a fi SIMBOL trebuie să treacă niște ani, ani mulți, și istoria să nu fie consemnată în…. Hystoria lui Cristoiu sau de către istorici precum Neagu Djuvara care aprecia la superlativ omul și guvernarea Boc, ”un simbol al OMULUI care, în momente de cumpănă a trecut Țara printr-o gravă criză fără a gândi vreo clipă că-și pierde din electorat”(aplauze).
  De altfel, ce am mai vedea…?
  O Elena Udrea considerată de ”distinși” oameni de cultură precum Stela Popescu (…din colț, de la ”Farmacia inimii”), drept un SIMBOL al emancipării femeii române, și de apreciat la ea, fiind „ forța pe care o degaja această femeie numai prin privirea-i sfredelitoare și mânuța-i pe care o duce, când și cui trebuie, la năsuc”. Ce poate fi mai frumos? Mircea Badea poate vorbi însă mult, mult mai frumos dăcât mine despre acest subiect…
  Și ce poate fi mai frumos dăcât cu traian băsescu ca SIMBOL Al Luptei Împotriva Comunismului așa cum îl consideră mai toată intelectualitatea spilcuită, sinecuristă, din jurul lui Pleșu, Liiceanu, Cărtărescu, Patapievici, Tismăneanu și mulți, mulți alții. De ce să nu ”recunoaștem” pe ăsta drept un SIMBOL câtă vreme puhoiul corifeilor Culturii și Științei, ai Învățământului și Cercetării ai…ai…Adevărului, ai Democrației și….și… ai DREPTEI ÎN ACȚIUNE așa îl consideră?
  Deci, despre SIMBOLURI, și discutabile, și controversate am vorbit mai sus. ”Cu toată dragostea”. Și asta urmare observării a multor MITURI și SIMBOLURI demolate sub ochii noștri. Și asta doar după niște puțini ani d.p.d.v istoric. Ce ne mai rămâne de constatat este că fiecare individ sau grup, mai mare sau mai mic, are SIMBOLURILE și MITURILE lui și asta câtă vreme, unul câte unul, uitându-ne mai atent și în stânga și în dreapta, le păstrăm și nu ni le demolăm singuri
  Părerea mea.

 16. După un SPA şi un cinematograf 3D pentru care se plătesc enorm de mulţi bani şi nimeni nu se-nghesuie să închirieze sau să cumpere, în toţi anii de mandat numai*minuni* au fost: http://adevarul.ro/locale/vaslui/video-primarul-plans-hohote-fata-judecatorilor-nu-ajunge-puscarie-baronul-rosu-barladului-cersit-indurare-1_553f9111cfbe376e35a5a771/index.html
  Aşa se practică legislaţia în această ţară? NEGOCIATĂ CA LA COLŢUL STRĂZII ? NEGOCIATĂ CA LA PIAŢĂ ???
  **Fost edil, la muncă neremunerată în folosul comunităţii
  Judecătorul a stabilit un nou termen, pe 12 mai, dată la care se va pronunţa asupra validării sau invalidării acordului de recunoaştere. Magistratul a citit în faţa inculpatului pedeapsa negociată (un an închisoare cu suspendare), precum şi pedepsele complementarii şi accesorii….*
  Tot să furi să te îmbogăţeşti în ţara asta! Succes hoţilor şi tuturor care negociază orice ca la colţul străzii!
  Aşadar: România şi poporul sunt negociabili, chiar dacă sunt evaluaţi la un preţ mizerabil! NEGOCIEREA este imaginea reală a justiţiei/mai bine şi-ar schimba numele de pe clădire/instituţie, asta e legea, asta e adevărata oglindă şi demnitatea oricărei instituţii cît şi a oricărui individ!

Leave a Reply