Parchetul General a comunicat date importante legate de ancheta in dosarul Hexi Pharma. De aici putem intelege increngatura uriasa : cate contracte si cate milioane primea firma de la stat.

—————-

Prejudiciul oficial adus de firma Hexi Pharma este de 51 de milioane de lei, potrivit unui comunicat al Parchetului General.

Compania condusă până de curând de Dan Condrea a avut contracte cu 152 de unități medicale din România, iar prejudiciul vizează perioada 2014-2016.

Hexi Pharma a încheiat contracte, în perioada 2014 – 2016, de vânzare de produse biocide cu 152 de unități medicale, iar valoarea acestora este de aproximativ 51 milioane lei, informează  comunicatul emis marți de Parchetul General.

“Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că, în intervalul 2014 — 2016, Hexi Pharma a încheiat contracte de vânzare de produse biocide cu un număr de 152 de unități medicale din România. Valoarea contractelor încheiate de Hexi Pharma cu aceste unități medicale — având ca obiect vânzarea de produse biocide cu privire la care s-au constatat nerespectări ale concentrației substanțelor active — este de circa 51 milioane lei”, se arată într-un comunicat al PÎCCJ transmis marți, potrivit Agerpres.

 

2 COMMENTS

  1. Initial am crezut in produse diluate dar acum asa cum s-a repezit si guvernul si presa asupra Hexipharma am inceput sa cred ca este o perdea de fum pentru a cauta un tap ispasitor in ceea ce priveste situatia grava din spitale si mizeria si indiferenta personalului medical, care castiga efectiv averi prin colaborarea lor cu diverse firme de medicamente. Daca chiar esti interesat de dezinfectie medicii trebuie sa-si instruiasca personalul in ceea ce inseamna cu adevarat igiena. Exista pe piata banalul si ieftinul hipoclorit dar la ceea ce am vazut in spitale pot avea cei mai calitativi dezinfectanti ca tot degeaba. Se spala pe hol, in toalete, in camere cu acelasi festelau negru de mizerie si aia asa putin inaintea de vizita insemnatilor medici care trec cateva minute pe la fiecare pacient. De cate ori a-ti vazut ca se sterg peretii, clantele usilor, marginile patului? Daca deschizi dulapiorul pe care il folosesc mai multi pacienti de altfel, colcaie gandacii, Va dati seama ce transmit astia? Sunt sigura ca tot Condrea este de vina daca este sa credem guvernul. Eu imi doresc un lucru simplu, o analiza clara a acestor solutii, macar sa deblocheze banii pentru analizele pe care le-a trimis firma in Italia asa cum a anuntat un angajat hexifpharma si care sunt gata numai ca nu au bani. Aceste solutii se prepara cu o anumita tehnologie, dupa anumite retete, se calibreaza aparatura din fabrica la anumiti parametrii de persoane specializate strict pe acest domeniu, deci ar trebui sa stie foarte multi despre ceea ce se petrece in fabrica, ca doar nu statea Condrea nopatea dupa usa sa puna apa in solutii. Nu mai vreau sa aud ca au murit oameni in spitale din cauza solutiilor Hexipharma. o fi si asta nu zic nu, dar nici da pana nu vad rezultate clare, oamenii au murit din cauza personalului din spitale, a mizeriei, a paturilor si pernelor imputite, nu mai vorbesc de altele. Personalul medical doreste salarii ca in Europa si pe noi sa ne trateze cum? Nici nu gasesc cuvantul adecvat pentru asa ceva.

Leave a Reply