Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, marți, la Tribunalul București, unde dosarul în care este cercetată pentru fapte de corupție se află în fază de cameră preliminară, că așteaptă începerea judecății pe fond, catalogând denunțurile din dosar drept “o farsă”.

“Astăzi suntem pe procedură de cameră preliminară. Vorbesc doar avocații, pentru că este o chestiune de procedură la care nu mă pricep, nici nu vreau să încep să o învăț”, a precizat Vasilescu.

Întrebată dacă la instanță a venit și Petre Becheru, denunțătorul său din dosarul privind refacerea fațadelor unor blocuri din centrul Craiovei, edilul a afirmat că nu știe, pentru că nu-l urmărește.

“Înțeleg că el mă urmărește pe mine, eu nu am nicio treabă cu el. Dânsul este o persoană care are nevoie de ajutor și sper din toată inima să i se acorde acest ajutor. Îl ajută justiția, fiindcă eu sunt aici, iar el e acasă bine merci. Oricum, să știți că eu m-am simțit foarte bine plimbându-mă pe holurile tribunalului, foarte multe persoane care au văzut la tv, bănuiesc, au venit să-mi spună că sunt alături de mine și să țin fruntea sus, că e o porcărie foarte mare acest dosar și m-a mobilizat foarte tare”, a spus primarul.

Vasilescu, vicepreședinte PSD, a menționat că tot marți se află în instanță și dosarul liderului PSD, Liviu Dragnea.

“Ce să urmeze? Și eu, și Liviu Dragnea suntem azi în procedură de cameră preliminară. Trebuie să se termine această procedură, după care urmează Tribunalul, ca să putem să intrăm pe fond, să ne judecăm. Eu abia aștept, vă spun sincer, ca să terminăm odată cu toată această farsă. Am mai fost cu Liviu Dragnea întâmplător în aceeași zi chemată și la DNA (…), au fost o serie de coincidențe. Nu știu de cine e pusă această farsă la cale, dar este foarte clar că e o farsă, adică e… bătător la ochi. În cazul meu sunt făcute interceptări timp de câteva luni de către SRI, nu apare niciuna la dosar, asta înseamnă că nu a existat nimic care să mă incrimineze și de denunțător”, a susținut Lia Olguța Vasilescu.

Radu Marinescu, avocatul ei, a explicat că în faza de cameră preliminară se vor discuta aspecte legate de legalitatea sesizării instanței prin rechizitoriu.

“Se discută aspecte legate de legalitatea sesizării instanței privind rechizitoriul. Am solicitat să fie îndepărtate mai multe probe. (…) Noi am considerat că denunțurile sunt neconforme cu normele de procedură. Obiectăm în privința respectării dreptului la apărare, obiectăm în privința interceptărilor din dosar, considerăm că au fost realizate cu încălcarea unor drepturi fundamentale, precum cel privitor la viața privată. Avem obiecțiuni de procedură care se vor discuta și urmează ca instanța să decidă dacă dosarul se va întoarce la parchet sau va merge la instanța de judecată”, a arătat el citat de Agerpres.

 

4 COMMENTS

 1. Sinistra tara de ani 50!
  Ca o puscarie, unde romanii incolonati ca oile, dau din cap afirmativ la fentele kgbiste.
  Astea sunt efectele manelizarii si a feisbucilismului de kkt.
  Nu scapa nimeni nepedepsit.
  Dormiti linistiti!
  PS: Sinistra ironie imnul “fostei tari” Romania – “Desteapta-te romane”

 2. Farsa e mai mult sinistra decat caraghioasa daca ținem seama de refuzul eliberării profesorului Mencinicopschi, intamplat tot astăzi, si cumva lasat in umbra de circul cu Ponta-Ghiță si farsa Olguța Vasilescu-omul cu porcul matematician. De altfel, refuzul era de așteptat fiindcă eforturile lui Pruna de a tăia sec in “privilegiile” scriitoricești ale pușcăriașilor, cea mai mare realizare a mandatului sau, nu pot fi anulate chiar din prima punere in aplicare. Daca scapa Mencinicopschi e posibil sa scape si Voiculescu, ori asta e de neconceput-se duce la naiba dosarul ICA, in care poate fi agățat si prim-ministrul strangator de gunoaie si amator de înghesuiala in avion (Ciolos pentru prieteni) măcar pe motiv de tâmpenie, daca nu pentru coabitare sub “acoperire” cu Basescu, dovedita prin acțiunea sa de implicare a ministerului agriculturii in respectivul proces. Ori Pruna de-aia a fost adusă, sa țină sub preș afacerile rău mirositoare ale oamenilor “curați”, așa ca farsa va continua pana dispar in mod “natural” (pe motiv de vârsta inaintata) toti martorii ticăloșiilor vechiului regim. Vivat justiția reformata!

Leave a Reply