Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, vine cu declarații noi privind plata pensiilor românilor. După ce șeful statului, Klaus Iohannis, a atenționat că este posibil ca PSD să nu mai poată plăti salarii, Vasilescu a venit, astăzi, cu noi declarații.

“Sunt discuții dacă avem sau nu bani de pensii. Recent, am avut o confruntare cu președintele României, care mă întreba dacă mai avem bani de pensii și l-am invitat să își aducă aminte că a promulgat bugetul. Acum suntem în situația în care este nevoie de bani suplimentari pentru pensii, pentru că prin prevederea privind grupele de muncă au fost majorate unele pensii, astfel că este nevoie de bani suplimentari, de asta am insitatat cu rectificarea bugetară”, a declarat, astăzi, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, scrie stiripesurse.ro

Iar pe Facebook, ministru Muncii a scris :

”In ultimele zile, se rostogolește o știre cum ca, prin noua lege a pensiilor, pensionarii din sistemul public sunt dezavantajati fiindcă nu mai pot cumula doua categorii de pensii, in timp ce pensionarilor ieșiți pe legi speciale li se permite sa cumuleze doua categorii de pensii speciale. Fake News! Pensionarii din sistemul public nu au putut cumula niciodată doua categorii de pensii ( de exemplu pensia de invaliditate cu pensia de urmaș), deci nu sunt dezavantajati sub nicio forma de noua lege. In ceea ce ii privește pe cei cu pensii speciale, încă din luna Septembrie a anului trecut a apărut o ordonanța de urgentă prin care nu se mai permite cumulul a doua pensii speciale: de exemplu magistrat cu magistrat militar sau cu parlamentar. Înțeleg ca se caută in disperare carente ale noii legi și, când nu se găsesc, se inventează…”, arată Lia Olguța Vasilescu.

6 COMMENTS

 1. Dar o pensie speciala cu una normala, se cumuleaza?

  Daca da, de ce nu le taiati si pe alea ca sa aveti bani pentru majorari?

 2. Cine incită la ură…Tot Johannis…parca il făceau mut, leneș…cu handicapurile astea omul nu poate incita la ură ca sănătoșii ăștia

 3. Un presedinte bagaret, vrea sa le faca pe toate sa le stie pe toate, critica pe toti. Maine ii va spune guvernului ca vrea sa trimita o racheta pe luna si ca daca nu reuseste este un guvern incompetent.
  Ce-ar fi sa se faca un audit cu privire la activitatea administratiei prezidentiale si ce investitori externi a atras vizitele si intrevederile efectuate?
  In ultima vreme Administratia prezidentiala pare mai degraba o Plangareata Nationala. Tot timpul se plange la televizor si in public fara sa intrebe in privat pe cei din guvern care e situatia.
  In plus pare ca in privat zice un lucru iar in public spune altceva, este un obicei al oficialilor din intreaga lume care dezonoreaza moralitatea si credibilitatea unei persoane.

 4. Se cearta “infractorii” dovediti sau nu in vazul lumii! Poate ca fostul de la ANAF are dreptate,de ce nu!?! Descrie cu amanunte cam ce se poate vedea chiar de pe micile ecrane!
  Cititi cu mare atentie si analizati obiectiv facand paralela intre ce traiti, ce se vehiculeaza politic si ce scrie in articol acest fost ANAF-ist!
  https://www.stiripesurse.ro/fostul-presedinte-anaf-scrisoare-devastatoare-pentru-psd-aripa-care-gandeste-sunteti-luati-de-prosti-si-manipulati_1286447.html

 5. e mandra si frumoasa precum republica socialista romania. pacat ca mentorul vadim nu mai e, sa o vada. dar poate incinge vreun chef cu scaraotchi.

Leave a Reply