Porci și porcărele

Mircea Dinescu, www.catavencii.ro

Urmărit de statul paralel pe o străduță lăturalnică din mahalaua Bucureștilor, Liviu Dragnea, acel Rică Aventuriano al Partidului Social-Democrat, cu mațele fripte de un amor incandescent și pîrdalnic, și-a plîns singur de milă la televizor că n-are cine să-l apere de fantasmele sorosiste atîta vreme cît scutierii sînt masacrați de societatea civilă.

Colac peste pupăză, se trezi și George Maior din mahmureala-i diplomatică să ne anunțe că, aidoma lui Goethe, ce-a rostit “Mehr Licht!” înainte să-și dea obștescul sfîrșit, senatorul american John McCain, după ultima împărtășanie, ar fi dorit “Mai multă Kövesi!”.

Cu cît scade numărul purceilor nevinovați sacrificați de-a-mboulea în gospodăriile țăranilor români, cu atît înfloresc micile porcărele imaginare în cocinile sufletești ale acestor domni ușor iresponsabili, care par să nu mai înțeleagă nici ei cum au ajuns acolo unde sînt.

7 COMMENTS

 1. Din respect pentru porcul mistret.Poetul fermier le zice bine.Porcarele mari sigur exista dar au schimbat pe acarul paun cu porcul mistret.Tiriac mare amator de mistreti tace malc. In timp ce ansvsa se joaca cu mistretii de-a v-ați ascunselea pesta africana asteapta in magazii sa fie livrata. Pai mai agricultura poate nu stii ca Romania a importat cereale din zona banuita ca ar fi trecut mistretul fara pasaport,poate nu stii ca in tarile vecine se produce faina proteica din animale moarte inclusiv porci, poate nu stii ca daca nu respecta cu cateva grade temperatura de sterilizare virusul traieste ,poate nu stii dar multi fermieri folosesc hrana pentru caini pe post de furaj ieftin,poate nu stii ca noul stapan in braila este un mancator de oi si crescator de camile. Multe nu stii sau stii si taci ca un ganditor

 2. APEL
  catre romanii responsabili din cele doua tabere politice!

  Cu trei luni inainte de aniversarea a 100 de ani de la Momentul Astral al Natiunii Romane – 1decembrie 1918 – cand inaintasii nostri, in conditii deosebit de vitrege, au reusit unirea tuturor romanilor intr-un singur Stat, va chem dragi romani responsabili sa pregatim terenul care sa permita ca 1 decembrie 2018 sa ne gaseasca pregatiti a da mana cu mana, cu cugetul curat si hotarati sa ne debarasam de tot balastul care, de cel putin 12 ani, a creat adevarate ziduri intre noi!

  Avem sansa sa izgonim dintre noi ura, invrajbirea si dezbinarea, promovate de unii sau altii din prostie, ticalosie sau tradare si sa le inlocuim cu acceptarea, intelegerea si increderea.

  Increderea la care va chem nu este una demagogica, prosteasca sau exaltata, ci va fi o incredere motivata de asumarea pe care ceilalti si-o vor gaja cu sanatatea si fericirea lor, precum (implicit sau explicit) si cu cele ale celor dragi, ca se vor comporta si actiona asa cum ar dori si ei ca ceilalti sa actioneze si sa se comporte fata de ei!

  Numai cu astfel de asumari extreme ne vom putea dovedi demni de inaintasii nostri care, indurand nenumarate privatiuni si inlaturand toate obstacolele ce le-au stat in cale, au realizat Marea Unire!

  Doar asa ne putem cinsti gloriosii inaintasi, aratandu-ne demni de ei si devenind astfel modele pentru urmasii nostri.

  Ce ar trebui sa facem pentru asta?

  Ar trebui sa sustinem promovarea in viata societatii romanesti a unui juramant de responsabiltate pentru deponent si de incredere a societatii in acel deponent!

  In acest fel in societate ar exista un juramant juridic (cel actual) prevazut de Constitutie si de legi si juramantul amintit mai sus, pe care ar trebui sa-l depuna toti cei cu responsabiltati PUBLICE, indiferent ca activeaza in sectorul public sau privat.

  Obligativitatea acestui juramant de responsabiltate pentru deponent va fi prevazuta de o Lege cu cateva articole pe care Parlamentul sa o elaboreze si sa o adopte in regim de urgenta pana la 1 Decembrie 2018.

  Acesta este “terenul” de care am facut vorbire la inceput si v-am chemat sa-l pregatim pana la 1 decembre 2018.

  Pentru magistrati (procurori si judecatori), pentru cei ce ocupa cele mai importante functii in Stat si pentru formatorii de opinie (jurnalisti), juramantul de responsabiltate pentru deponent si de incredere a societatii in acel deponent, se va incheia astfel:

  “”Daca nu voi respecta cu sfintenie cele asumate mai sus, Dumnezeu sa abata asupra familiei mele cele mai cumplite nenorociri si sa ma lipseasca pe mine si pe toti cei dragi mie de sanatate si fericire!
  Asa sa ma RASPLATEASCA Dumnezeu!””

  (Textul integral al juramantului este prezentat in blogspot-ul “Dreptate pentru toti”).

  Asumarea acestui juramant ii va obliga pe deponenti ca intotdeauna sa promoveze in toate actiunile lor Buna Credinta si Interesele Vitale ale Romaniei, inaintea meschinelor interese partizane, sau a intereselor altor tari, fie ele prietene sau neprietene!

  Iar noi ceilalti nu vom mai avea motive sa ne indoim de loialitatea si buna credinta a deponentilor fata de Tara, fata de interesele societatii romanesti si fata de fiecare dintre noi!

  Cu aceasta incredere castigata in ceilalti vom alunga dintre noi ura, invrajbirea si dezbinarea, indiferent de cine le-a “semanat” si intretinut!

  Sarcina noastra de a elimina dintre noi tot ce ne separa si de a aduce armonia intre romani este la fel de importanta ca si Marea Unire realizata de inaintasii nostri, iar esecul nostru ar constitui o lovitura de gratie data “operei” lor de acum 100 de ani!

  Hai sa fim la inaltimea misiunii acestui moment pentru a face din Romania o tara puternica prin unitatea indestructibila a romanilor, iar din romani un popor demn de respectul intregii lumi pentru faptul de a fi primul in lume care schimba paradigma hoasului si iresponsabilitatii de pana acum, cu paradigma responsabilitatii si armoniei!

  Bucuresti, 26-08-2018.
  Ing. pens. Dumitru Rizoaica, fost detinut politic in 1958-1963 si februarie-aprilie 1986.

  PS. 1. Oare, pot exista romani responsabili care sa nu doreasca promovarea intelegerii, armoniei si increderii intre romani?
  2. Sau care sa mai aiba suspiciuni asupra acelora care depun juramantul de responsabilitate pentru deponent si de incredere a societatii in acel deponent?

  • Stimabile,toata stima…este foarte drept ceea ce spuneti.Personal,numesc acestea truisme,baza la toate acestea este Fapta(le),responsabilitatea,curajul,si tot asa.Nu mai pomenesc de genetica nepasare-multumirea de sine.
   Acceptarea cu nonsalanta a tradarii de Tara,incepand cu Presedintele,va scoate poporul in strada,romanii nu sunt prosti,stiu sa indure:E prea mult!!!

 3. Discutie Dinescu-Mihaiu-Cristache la TVR1 pe care ati pierdut-o cat ati fost in concediu:

  “Mihaiu: “Am fost la mineriada, am aratat legitimatia jandarmilor si m-au ocolit. Acum au batut in jurnalisti ca la fasole.[…] Am fost in 2012 in piata, pot sa va spun ca nu a fost asa. Mi-au spus, ‘Domnule Mihaiu, dati-va la o parte pentru ca atacam!’ […] Ce-a fost acum a fost o mineriada unde si fiu-miu a luat niste grenade in spate(si arata grenadele adunate de fiul sau)”.

  Dinescu: “In ce tara din lume se da in cap cand ai mainile sus? […]Nu sa vad eu la televizor tineri carora le dai cu bastonul in cap. Astia trebuie bagati la puscarie! Cum sa arestezi ba, niste oameni cu pasapoarte, niste evrei, sa-i scoti din taxi? In ce lume suntem,ba? In Belarus? […] Cum e posibil ca un trib de la Teleorman sa conduca Romania?”

  Dinescu:”Seful PSDului din Teleorman, ministrul de interne din Teleorman, prim-ministrul din Teleorman si mai sunt cati…” Mihaiu:”Si acum seful Jandarmeriei e din Teleorman”

  Dinescu:”Si seful Jandarmeriei? Iertati-ma! Asta e o chestia ca in” Mihaiu:”Sicilia!” Dinescu:”Cum e posibil ca aceasta gasca[sa conduca Romania]! Bai, e o gasca! Iertati-ma!” “

Leave a Reply