Epidemia provocată de coronavirusul din China s-ar putea încheia în aprilie, a declarat marţi cel mai înalt consilier din sectorul medical al acestei ţări, Zhong Nanshan, dar numărul deceselor a depăşit 1.000, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că lumea trebuie să considere coronavirusul drept inamicul public numărul unu, mai periculos chiar decât terorismul, relatează Reuters.

„Lumea trebuie să se trezească şi să considere acest virus inamic drept inamicul public numărul unu”, a declarat şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus. În timp ce economia presează a doua mare economie a lumii, firmele chineze încearcă să îşi reia activităţile după vacanţa prelungită pentru Anul Noua chinezesc, iar sute dintre ele susţin că vor avea nevoie de împrumuturi de ordinul miliardelor de dolari pentru a rezista.   Companiile au început să facă concedieri, în pofida asigurărilor date de preşedintele chinez Xi Jinping că restructurările vor fi evitate.

Zhong a declarat că numărul cazurilor noi de îmbolnăviri este în scădere în unele provincii, acesta anticipând că epidemia va atinge nivelul maxim în această lună.   „Sper că această epidemie sau acest eveniment s-ar putea încheia undeva în aprilie”, a adăugat Zhong, epidemiolog care şi-a dobândit reputaţia prin combaterea epidemiei SARS în 2003.
\

1 COMMENT

  1. OT
    Daca presa ar numi ce se intampla “Profit Privat scos din sanatatea tuturor” in loc sa o numeasca “Privatizarea Sanatatii”, cred ca discutia s-ar purta mai adecvat.
    PNL, departamentul divesiune, probabil ca stie cum sa manipuleze denumirea ideilor de pe piata.

Leave a Reply