Stiripesurse.ro anunta detalii incendiare din culisele audierii Laurei Codruța Kovesi în Comisia CONT. Europarlamentarul PMP Cristian Preda dezvăluie, într-un editorial, cum a obținut, de fapt, Laura Codruța Kovesi 12 voturi din partea membrilor comisiei.
“Nu sunt membru al vreuneia din cele două comisii, dar cum unul dintre candidaţi era românca Laura Codruţa Kovesi (LCK), am mers s-o ascult.
Cinci sunt lucrurile pe care le-am trăit la audieri şi pe care nu le-aţi putut vedea la tv. Vi le împărtăşesc mai jos, cu credinţa că pot completa tabloul unui moment important pentru istoria noastră europeană:
Aş menţiona, întâi de toate, remarca unui coleg din Luxemburg, care ştie binişor română şi care stătea chiar lângă mine. Când a auzit că Grapini o întreabă pe LCK „ce veţi face ca şi şef?”, a corectat-o imediat. „se zice: ca şef, nu: ca şi şef!”. Din fericire, pentru limba română, eminenta lingvistă nu l-a auzit. (…) Al patrulea lucru mă priveşte chiar pe mine: am votat ultimul, întrucât – deşi nu sunt membru al CONT – l-am înlocuit pe un coleg neamţ din PPE, pe care-l cheamă Zeller şi e, de aceea, la capătul listei. Ţinând seama de rezultatul final – 12 voturi pentru LCK, 11 pentru candidatul francez şi unul pentru cel din Germania – aş putea zice că am avut votul decisiv :)!
În fine, e păcat că n-aţi putut vedea feţele pesedistelor Ţapardel, Zoană şi Grapini când s-au anunţat rezultatele. Nu am cuvinte pentru a descrie combinaţia unică de ură şi decepţie de pe aceste chipuri…”, scrie Cristian Preda pe adevarul.ro
Poate ca Plagiatoarea are si alt “serviciu” si o sti Grapini ceva de a zis “ca si sef”.Dar de ce vin trecatorii de pe strada sa voteze in locul altora? Asta este parlament european sau adunare de bloc in Balta Alba?
Eu m-aș bucura ca ăia din UE s-o pună pe Kovesi procuror șef european, după care ”justițea” română să o condamne la 10 ani cu executare.
Atunci aș vrea să vad mutrele imbecililor din UE care au pus-o pe Kovesi, contra naturii, procuror șef european.
P.S.
Lui Kovesi i s-au dat răspunsurile și celorlalți întrebările…
De aia s-a dus cu 10 zile înainte la Bruxelles: Ca să învețe răspunsurile pe de rost la întrebările care îi vor fi puse.
Dacă întrebările nu ar fi fost impuse, aș fi crezut că este un interviu real…
Când ți se dau întrebările pe care trebuie să le pui candidatului atunci sunt ferm convins că celuilalt i se dau răspunsurile.
Mi-e scârbă de UE…
Nu e altceva decât o cloacă plină de corupție pe care o exportă în țările mai puțin corupte, cum e și România.
Singura soluție este ROEXIT.
Lasa ca nici Grapini nu e membra CONT. Dar acolo nu e problema, nu-i asa? Ca doar suntem impartiali.
se mai si lauda cu ce afacut.mie nu mi miroase a bine procedura de votare.
Ar fi trebuit ca tzatzismele doamnei grapini sa le lase la tara la Moldova de unde este, ar fi trebuit ca cel mai titrat, profesionist, si iubit candidat roman sa fie votat cu toate mebrele corpului de grupul infractional dragnea-ghita-tariceanu! In schimb sunt tradatori de tara si de neam, sper sa fie judecati intr-o zi pentru raul facut Romaniei!
In ritmul asta in curand o sa le faca astora de la PSD niste custi in Parlamentul European cu apa si banane si tot ce mai au nevoile primatele.
Care va sa zica…daca lipseste Macovei, poate vota Grapini locul ei ?:)
Sau daca lipseste Dragnea de la serviciu ,poate vota Ponta in locul lui ?
Dacă vrem explicații la inexistentele regulamente ale parlamentului european e bine sa urmărim articolele Alinei Mungiu, in cazul de fatza, Update-ul editorialului foarte serios și foarte bine scris: “Indiferent ce iese cu Kovesi. Cinci fapte” de pe site-ul România Curată. Acest update abundă in expresii ca “Ulrike Grassl e prietena Monicăi Macovei”, “Monica s-a luptat ca o leoaica pt Codruta” , “PSD face “porcarii” (secția specială o cheamă la audieri pe Kovesi exact in ziua, etc.) care o ajuta pe Codruta mai mult decât strica” , total inadecvate subiectului tratat in editorial și care, zic eu ca simplu cititor, ilustrează perfect lipsa de rigoare și pana la urma, de logica, nu atat a autoarei cat a acțiunilor parlamentului european descrise in textul anterior. Formarea EPPO, o structura care, oricum, “dublează” OLAF, cum insasi Alina arată in corpul editorialului, n-ar trebui sa aibă nici o legătura cu prietenia “care unge la inima”(O mie și una de nopți, cit aprox) dintre europarlamentarele Macovei și Grassl, iar lupta pentru susținerea proiectului EPPO n-ar trebui sa dea naștere unei jungle unde “leoaicele” legaliste își apara “puii” legalisti cu ajutorul sergentului Preda (vezi bancurile comuniste cu sergentul Misa) sărind din tufis sa asigure cvorumul la ședința de constituire. Totuși, așa s-a întâmplat, și Alina o recunoaște cu jumătate de gura —serviciile n-ar trebui sa “tragă” intru susținerea Codrutei fiindcă asta strica “conceptul”—ceea ce dovedește ca o instituție a priori inutila precum EPPO (procuratura europeană) se instalează prin sfidarea regulilor de funcționare a organismului constituant. Sergentul Preda și colegii săi din PNL și-au găsit o motivatie, cât de cât plauzibila, pentru susținerea candidaturii lui Kovesi: votam o românca, fraților, la o funcție cheie in UE dar ea nu schimba cu nimic al șaselea fapt adăugat de Alina Mungiu celor cinci expuse, cu rigoare, in corpul articolului inițial. UE este, in prezent, o jungla unde legea și logica sunt excluse. Asta-i situația.