Omul de incredere al fostului premier PDL Emil Boc, fostul primar al municipiului Cluj Napoca, Sorin Apostu, condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, nu va fi eliberat condiţionat prin prisma lucrărilor ştiinţifice scrise în spatele gratiilor, a decis, joi, Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bistriţa-Năsăud, Dana Ceuca, a declarat, pentru AGERPRES, că instanţa a admis contestaţia făcută de Direcţia Naţională Anticorupţie la decizia dată în 30 decembrie 2015 de Judecătoria Bistriţa, prin care s-a admis cererea de eliberare condiţionată, la propunerea comisiei de specialitate din cadrul Penitenciarului Bistriţa.

Decizia Tribunalului este definitivă şi ea desfiinţează hotărârea Judecătoriei Bistriţa. În plus, s-a dispus reexaminarea de îndată a situaţiei fostului primar Sorin Apostu, ţinându-se cont de OUG 2/2016, prin care s-a suspendat prevederea în baza căreia, pentru fiecare lucrare ştiinţifică, fiecărui deţinut i s-au scăzut câte 30 de zile din pedeapsa primită.

Potrivit datelor comunicate AGERPRES de către reprezentantul Penitenciarului Bistriţa, Cosmin Părăuan, lui Sorin Apostu i s-au redus 241 zile din pedeapsă pentru cele patru lucrări scrise pe perioada încarcerării şi pentru orele de muncă prestate.

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca a fost condamnat definitiv, în iulie 2014, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

2 COMMENTS

  1. Face și Justiția la presiunile mediatice ceea ce trebuie.Binișor dar… Există un pedofil în Vaslui care a agresat sexualo fată de 14 ani parcă și lui i-au dat 6 ani
    Apoi ucigașul băiatului de 10 ani care i-a distrus smart phone-ul a scăpat în Germania iar abia după ce au aflat că el e recidivist,abia după câteva luni l-au prins.Bănuiesc că pedeapsa va fi infimă cu faptele sale
    Să lupți împotriva regimului Băsescu te costă sediul,dar pedofilia și omorul până la 10 ani închisoare?
    Asta nu-i justiție!

  2. Ieri fuse Dragobetele românesc prin care bineţea de la mulţi ani era pe buzele multora, dar nici azi nu e tîrziu pentru continuarea bineţii în destule cazuri 🙂

Leave a Reply