OMV Petrom, cea mai mare companie petrolieră din România, a anunţat că a reluat miercuri operaţiunile la centrala electrică pe gaze naturale de la Brazi, oprită în aprilie din cauza unei defecţiuni, unitatea fiind disponibilă la jumătate din capacitate, după ce a trecut testele corespunzătoare.

”În urma defectării transformatorului turbine pea bur în aprilie 2017, coroborat cu defecţiunea anunţată anterior a transformatorului unei turbine pe gaze, centrala electrică Brazi a devenit complet indisponibilă”, arată un comunicat al OMV Petrom citat de news.ro.

După înlocuirea transformatorului turbinei cu abur, centrala a reluat operaţiunile şi este disponibilă la jumătate din capacitatea de 420 MW.

”Aşa cum a fost raportat şi către REMIT, estimăm că centrala va deveni în totalitate disponibilă în luna octombrie 2017, după înlocuirea transformatorului turbine pe gaze”, a mai precizat compania.

În raportul OMV Petrom pe anul trecut se arată că societatea a beneficiat de o cerere mai bună pe piaţă şi şi-a majorat producţia de electricitate cu 10% în 2016, la 2,93 TWh.

Producţie de energie anunţată este cumulată pentru centrala electrică Brazi, cu o capacitate de 860 MW, şi pentru parcul eolian Dorobanţu, cu o capacitate de 45 MW.

În 2015, compania a fost nevoită să ţină închisă centrala o partea a anului, din cauza distorsiunilor din piaţa românească a energiei electrice.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier din România, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 64 milioane bep în 2016.

Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW şi un parc eolian de 45 MW.

Compania austriacă OMV deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, Ministerul Energiei are o participaţie de 20,64%, Fondul Proprietatea deţine 12,57%, iar 15,78% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

Compania are o valoare de piaţă de 16,6 miliarde lei (3,7 miliarde euro).

Leave a Reply