Doi oameni de maxima incredere ai lui Gabriel Oprea, Neculai Ontanu si Loredana Radu, sunt anchetati de DNA. Mai mult, primarul sectorului 2 este scos din joc definitiv pentru alegerile locale si incatusat !

===============

Comunicatul DNA :

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secția de combatere a corupției, într-un dosar constituit ca urmare a unei sesizări formulate în anul 2016, au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 martie 2016, a inculpatului

ONȚANU NECULAI, primar al Sectorului 2 al municipiului Bucureşti, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

De asemenea, procurorii anticorupție au mai dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecta

RADU LOREDANA-CLAUDIA, avocat în cadrul Baroului București, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
– complicitate la luare de mită,
– spălare de bani.

Din ordonanțele întocmite de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora:
În perioada 2006 – 2007, inculpatul Neculai Onțanu, primarul Sectorului 2 București, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoană, beneficiar al unor drepturi litigioase (denunțător în cauză), pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, în conformitate cu prevederile Legii nr. 18/1991.

După emiterea titlului de proprietate, inculpatul Neculai Onțanu a primit o suprafață totală de teren de 1.500 mp, situată pe strada Barbu Văcărescu, care a fost transferată de către denunțător, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare – cumpărare fictive către suspecta Radu Loredana Claudia și o altă persoană, interpuși indicați de edil.

În baza acestei solicitări, la data de 13 noiembrie 2007, s-au încheiat, la același notariat public, două contracte de vânzare cumpărare prin care a fost transferat dreptul de proprietate asupra unei suprafețe de 500 mp din terenul situat pe str. Barbu Văcărescu către persoana respectivă și asupra unei suprafețe de 1.000 mp din același lot către suspecta Radu Loredana Claudia.

Prețul prevăzut în contractul încheiat cu persoana respectivă a fost de 500 euro/mp, respectiv valoarea minimă conform Ghidului cu prețuri orientative ale imobilelor realizat de Uniunea Națională a Notarilor Publici din România (preț total 250.000 euro).

În contractul încheiat cu suspecta Radu Loredana Claudia a fost prevăzut un preț de 10 ori mai mic, respectiv 50 euro/mp (preț total 50.000 euro). Cu privire la modalitatea de plată s-a menționat în ambele situații că s-ar fi plătit un avans de 5.000 euro la o dată neprecizată, iar diferența s-ar fi achitat în numerar în ziua încheierii contractului.

În realitate nu s-a achitat nicio sumă de bani, cele două contracte au avut un caracter fictiv, terenurile fiind transferate în contul mitei promise primarului Onțanu Neculai, la indicația acestuia.

Suprafața de teren respectivă era cuprinsă în titlul de proprietate emis la propunerea inculpatului Neculai Onțanu și avea o valoare de piață de aproximativ 4.200.000 euro, pe baza sumelor cu care a fost revândut de cei doi intermediari, la scurt timp, după finalizarea tranzacțiilor fictive.

Inculpatului și suspectei li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 și 307 Cod de procedură penală.

La data de 24 martie 2016, inculpatul Onţanu Neculai urmează să fie prezentat Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale, respectiv punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

8 COMMENTS

 1. Kovesi isi arata independenta precum alte semene ale d-sale isi arata jartiera de dantela-cu scopul de a seduce electoratul plictisit, probabil, de tinuta exclusiv profesionala afisata pana acum. Unde mai pui ca, din cauza nenorocitelor de atacuri de la Bruxelles, prietena Pruna si halatul ei de lucru sunt nevoite sa zboare la adunarea extraordinara a ministrilor de interne si de justitie europeni si trebuie sa amane interviul eroinei anti-coruptie la CSM pentru, Doamne fereste, cateva zile, in care sa se mai scoale judecatorii cu vreo alta pretentie, sau sa se revolte parlamentul si sa-i strice frumusete de cv! Deci la beci cu cine se nimereste sa-i cada dosarul din raft drept in poala suflecata cochet a marii si puternicei femei-procuror, nefiind excluse nici dosarele din rafturile altor parchete (lui Ghita ii imputa si sofatul fara permis, nu numai eventualul girofar la deplasari) sau altor politii, mai putin secreta decat cea care o ajuta de obicei. In locul lui Ciolos, as lasa acasa halatul si pruna, macar, daca nu si toba, ca se anunta urgente mari in teritoriu!

  • Mamaie sa traiti,
   Raportez, 2007 ontanu planta gardut spatiu verde public
   Pe firme de apartament (alea care castigau licitatia)
   Mamaie era 1500 lei noi metrul(liniar pt cei care au dubii)
   Pai mamaie fa mata socoteala!

 2. Cu certitudine generalul Ontanu nu este usa de biserica insa sa-l scoti din viata politica si de la primarie in felul acesta tine numai de politie politica, adica de DNA.

 3. Radu, mîine după amiază pleacă un grup mare din Elveţia întrun circuit de aproape 3 săptămîni de zile: Elv-Tu-Gr-Si-Ar.Sa.-Egipt-Hurgada-Pen.Sinai-Ge-Be-Fr. şi vă voi relata ceea ce îmi spun de la faţa locului. Sunt din mai multe ţări, aşi în comunicare pe dialect şi limbă străină(un mic documentar pe baza informaţiilor de la faţa locului). Sper să ajungă cu bine înapoi acasă în Elveţia. După acest circuit vor veni şi pe la noi tot pentru un documentar dar la noi e strict pentru publicitatea pozitivă a ţării şi a poporului. Mulţi s-au enervat pentru mizeriile politice cu furăciunile şi sunt hotărîţi să înlocuiască rapid toată mizeria aruncată în scop publicitar negativ pe România şi români(totul pînă la sfîrşitul anului 2016).

 4. Poza este mortala, in toata ”splendoarea acestui individ”, aura dar mai ales privirea!Deratizare si recuperare!

 5. In 2006-2007 ???

  Deci si-a adus cineva aminte ca in 2006-2007 Ontanu a luat mita un teren. Si cum si-a adus aminte, a zis: “ia sa merg eu sa il denut”.
  Si acum, bineinteles, 30 de zile arestare pt. ca si-a amintit un denuntator o fapta (presupusa) din 2006-2007 ???

Leave a Reply