Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu continua seria semnalelor de alarma in legatura cu deteriorarea starii democratiei in Romania :

„Afirmaţiile ministrului Justiţiei potrivit cărora drepturile omului sunt un lux nu pot fi considerate, evident, nici un lux, nici un exerciţiu de imagine. Discutăm despre lucruri foarte serioase, foarte grave, care relevă modul în care un membru al Guvernului gândeşte despre acest subiect şi în felul care acţionează. Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului, care a urmat deciziei Curţii Constituţionale a României, nu face decât să reflecte acest mod de gândire totalitar, propriu regimurilor comuniste sau fasciste şi eu, ca liberal, ca membru al Senatului României, nu pot să-mi ascund mâhnirea că aceste lucruri sunt tratate cu superficialitate, că nu se încearcă a se merge în profunzimea lor şi nu este conştientizat faptul că stâlpul de apărare a democraţiei este ‪#‎Parlamentul‬. S-ar putea ca, peste ceva timp, cei care au astăzi aceste poziţii să regrete uşurinţa cu care au tratat aceste subiecte (…)

Mă aşteptam ca societatea civilă – cu mici excepţii, am văzut un punct de vedere exprimat pe site-ul România curată –, numeroasele ‪#‎ONG‬-uri care în trecut s-au remarcat prin activitatea lor de apărare a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, marii intelectuali ai României pe care-i cunoaştem cu toţii sunt complet absenţi din această dezbatere. Se complac în această situaţie, se prefac că nu o văd, deşi mă aşteptam de la ei, pentru că au voci care pot şi trebuie să fie ascultate, să ia poziţie pe aceste chestiuni. În momentul de faţă, cred că la noi, dincolo de gafele pe care le face ministrul Justiţiei în mod repetat, asistăm la o deteriorare a stării de democraţie şi la un atentat vizibil, din ce în ce mai puternic, la adresa drepturilor şi libertăţilor fundamentale”, a spus Călin Popescu Tariceanu, declarații după încheierea şedinţei comune a Senatului şi Camerei Deputaţilor

11 COMMENTS

 1. Societatea civilă? Care societate civilă? Cea care suge fonduri de la bugetul statului pentru pupat şi periat? Întrun fel ar avea dreptate dar cine a avut satisfacţia bineţii prin democraţie cînd românica şi românii erau şi sunt încă jefuiţi ?
  Nu tot voi?

 2. Lasati-o asa d-le Tariceanu, poate imi spuneti la ce fel de ONG-uri faceti referire ca dupa stiinta mea in Romania ONG-urile cu infime exceptii sunt niste cozi de topor ale unora, adunari de frustrati facuti inainte de termen.

 3. Are dreptate,in Romania ONG-urile,care ar trebui sa militeze pentru apararea drepturilor fundamentale ale omului, finantate cu fonduri de la UE,nu i si fac datoria.In cauza CEDO 17034/03,nu numai ca au refuzat tacit sa mi apere drepturile.dar nici macar nu au dat un raspuns adecvat!!!
  AM DUS POVARA PROCESELOR PRIN SALILE DE JUDECATA VREME DE 16 ANI,NEVINOVAT INFRUNTAND VITREGIILE SISTEMULUI OPRESIV,NEDREPT SI RAPACE..LA CEDO DUPA O PROCEDURA DE 7 ANI AM CASTIGAT DREPTATEA,PRIN HOTARAREA 17034/03,STATUL ROMAN A FOST OBLIGAT SA -MI REPARE NEDREPTATILE , SA MA REPUNA IN SITUATIA AVUTA ANTERIOR INCALCARILOR,PRIN ACHITAREA COMPENSATIILOR FINANCIARE ACORDATE DE CURTEA EUROPEANA PENTRU DREPTURILE OMULUI DE LA STRASBOURG.STATUL ROMAN,PRIN FUNCTIONARII INSTITUTIILOR IN MATERIE,AU SAVARSIT ABUZ IN SERVICIU SI FALS INTELECTUAL, NEACHITAND INTEGRAL OBLIGATIILE TIMP DE 6 ANI..ROG PE ACEASTA CALE FACTORII DE DECIZIE DE LA VARFUL STATULUI ROMAN ,Dl.KLAUS IOHANNIS,Dl.DACIAN CIOLOS,Dna.RALUCA ALEXANDRA PRUNA SI Dna.ANCA DANA PALIU DRAGU ,SA SE APLECE ASUPRA ACESTUI CAZ,SA CONLUCREZE INTERINSTITUTIONAL SI SA IA URGENT MASURILE LEGALE PENTRU ACHITAREA DREPTURILOR CE MI SE CUVIN .

 4. Pentru Domnul Tariceanu ,
  Care ONG-uri???? paralele cu Romania? impotriva Romaniei?. O Romanie tradata, furata, distrusa si lovita din toate partile!
  Si cand asa ajunge o tara atunci nu mai exista (nu mai sunt respectate) nici drepturile OMULUI.
  Dar pe cine mai intereseaza de fapt?
  In afara de putine voci care se mai fac auzite printre care si Dvs., restul e tacere mizerabila si josnica, pentru ca tot politicul e cel care a tolerat aceste ONG-uri si “activitatile” lor, nu-i asa?.
  Si jur, in viata mea nu am vazut astfel de conducatori alesi sau nu, sau din societatea civila “ONG-uri” cu atata URA fata de tara.
  Probabil numai daca iti urasti propria tara poti sa aduci tara!- Romania unde este ea azi -2016 – intr-un haos generalizat, cu un popor pierdut, ca niste zombii…etc…,…
  Sperante? Care? Nu exista oameni care sa mai creada in ceva in ACEASTA Romanie- sa stie Dl. Tariceanu. Si sa stie ca e o parere generalizata.
  Cine mai crede? poate doar putini, NISTE NAIVI care inca viseaza din inertie.
  Gata, Romania nu mai exista – a murit in fiecare sector al ei. Este doar o fantoma a unei foste tari atat.
  Cui trebuie sa le multumim pentru DEZASTRU, ca nu stiu?. Generatiilor de politicieni, sau “aparatorilor” din servicii, unii cu rolul de a proteja si apara siguranta economica si sociala a tarii, sau ONG-urilor?, cand de fapt realitatea e ca si-au BATUT JOC TOTI de o tara -numita Romania.
  Si totusi, desi rareori s-a vazut o justitie divina are si ea rolul ei. Si cine stie…..? se spune – ca de asta nu scapa nimeni!. Le doresc unora cat mai repede sa se intalneasca cu ea.
  Pentru ca spre deosebire de astia, eu imi iubesc tara nu o urasc asa cum au facut ei.

  Articol din Cotidianul – ianuarie 2015
  Titlu: ONG-uri zise apărătoare ale drepturilor omului şi a democraţiei sau complici la tentative de violare sistematică a secretului comunicaţiilor?!
  http://www.cotidianul.ro/ong-uri-zise-aparatoare-ale-drepturilor-omului-si-a-d.

    • nu are sens sa va pierdeti timpul cu simpatizantii lui tariceanu. Omul este atat de evident un fals/o mizerie umana, a facut si face in continuare atata rau fragilei democratii de la noi, incat numai oameni extrem de limitati pot fi in barca lui. Merita compasiune, ca orice fiinte chinuite, dar timp – nu.

  • ce mica e lumea dvs si ce mult spune despre dvs generalizarea asta.
   (daca nu va e clar , dati un google cu ce au spus oameni cu adevarat relevanti despre a generaliza)

Leave a Reply