“În 2009, preşedintele Băsescu m-a sunat şi mi-a spus că, în înţelegere cu preşedintele Turciei de atunci, mă roagă să găsim pământ pentru a face o moschee în Bucureşti. A fost primul cu care am stat de vorbă despre acest subiect. Îl auziţi şi într-un interviu spunând lucrurile astea. Era vorba despre o suprafaţă de 3.800-4.000 de metri pătraţi. Consilierii n-au votat. Dar cine nu a votat? În Consiliul General, majoritatea era formată din membri PDL. Le-am explicat, e rugămintea preşedintelui. Iar am introdus pe ordinea de zi. PDL-ul a respins. Am mai avut o solicitare din partea lui Traian Băsescu spre sfârşitul mandatului, prin 2013”, a declarat Sorin Oprescu, citat de DC News.

Edilul a precizat că şi premierul Victor Ponta i-a menţionat de moscheea care urmează să se construiască în Bucureşti. “A treia oară când s-a întors din Turcia, când a fost în vizită oficială, premierul mi-a spus că este o rugăminte mai veche. Eu am crezut că se referă la cimitir. Cimitirul l-am dat, e făcut. Nu, nu, zice el, este vorba de o moschee. M-a întrebat şi domnul Ponta dacă putem găsi un loc pentru moschee. Iar am băgat-o pe ordinea de zi, iar Consiliul General a refuzat-o. A treia oară premierul s-a plictisit”, a mai spus Oprescu.

Oficialul a precizat că moschee nu va fi atât de mare pe când s-a vehiculat. Cât despre universitatea turcă, Sorin Oprescu spune că “nu s-a cerut niciodată”. “La 4.000 de metri pătraţi, e mică. De-asta am încercat şi eu să demontez chestiunea că s-a cerut o grandomanie. Iar chestia cu universitatea, puteţi să uitaţi, nu s-a cerut niciodată”, a completat Sorin Oprescu.

Viitoarea moschee va fi ridicată, cu bani de la statul turc, pe un teren de lângă Romexpo. Iniţial, autorităţile din Capitală au propus Muftiatul Cultului Musulman din România ca edificiul să se construiască lângă Lacul Morii, în cartierul Crângaşi. “Nu a votat consiliul. A fost pusă în consiliu de trei ori”, a spus Sorin Oprescu.

– See more at: http://www.dcnews.ro/sorin-oprescu-traian-basescu-m-a-intrebat-daca-gasim-pamant-pentru-a-face-o-moschee-in-bucuresti_480422.html#sthash.op8a8q3g.dpuf

7 COMMENTS

  1. Bine ca dl. Primar General a clarificat problema moscheei si a universitatii.
    Sa vedem cand s-o ridica, nu de alta numai sa nu ne punem rau si cu turcii.

  2. ultima data premierul nu parea plictisit de subiect. hotararea a trecut peste consiliul capitalei, prin raapps si hotarare de guvern. sa il aperi pe plagiator mereu, prin tot felul de declaratii si mici detalii, il discrediteaza si mai mult.

    • Te-ai trezit cam tîrziu, ştirea a fost pa A3 de 2 săptămîni. Eum pus articolul pe net dar şi planul ascuns al părţilor. Nu am citit articolul tău pentru că deja ştiu despre ce este vorba(o mînă se spală pe alta şi fac ce doresc pe ascuns, îşi scor ochii la vedere şi acţionează în interes propriu ucigînd nevinovaţii, vezi manevra rusia-americanii cu multe ascunzişuri pe care deja s-au pus materiale pe net)

      • Pai nu are cum sa fie stirea de 2 saptamani, pentru ca acordul s-a incheiat martea trecuta daca nu ma insel. Ce mentionezi tu mai sus cu ascunzisurile politicii mondiale sunt speculatii, nu ma pot pronunta. Eu am prezentat stirea, plus niste fapte pe care nu multi oameni le cunosc. Deci fapte, nu speculatii. Iti recomand sa te uiti peste el.

  3. Pe cat punem pariu ca, in urmatoarea perioada, DNA va avea o revelatie si-i va umpusca un dosar penal lui Oprescu?

Leave a Reply