Sorin Oprescu scapa de arest. Cine are treaba prin Spitalul Universitar, il va intalni pe acolo. Daca nu avea acest dosar de la DNA, Oprescu ar fi castigat detasat – din nou – Primaria Capitalei. Fara el, jocul e deschis oricarui rezultat.

——————-

Curtea de Apel București i-a admis luni primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, o cerere de înlocuire a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituire a unui grup infracțional organizat, noteaza Agerpres.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Oprescu are câteva obligații, printre care: să nu depășească limita teritorială a municipiului București; să se deplaseze doar la Spitalul Universitar de Urgență București, magazine alimentare și farmacii de pe raza sectorului 1 sau unități spitalicești din București; să nu se apropie de ceilalți inculpați sau martori din dosar, să nu exercite funcția de primar; să nu participe la manifestări sportive sau culturale ori la alte adunări publice.

Pe 20 noiembrie 2015, Sorin Oprescu a fost trimis în judecată alături de mai multe persoane, printre care Bogdan Popa, director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești și ulterior al Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane; Mircea Octavian Constantinescu, directorul Direcției Economice din Primăria Generală; Florin Șupeală, director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești; Claudiu Bengalici, administrator al unei societăți comerciale; Cristian Stanca (fost șofer al lui Oprescu); Ruxandra Avasiloae, director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești.

Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracțional organizat, constituit de directorul Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârșirea de infracțiuni de corupție, mai precis dare și luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalității.

Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuința sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupție.

4 COMMENTS

  1. Multa sanatate dlui. Oprescu ori a fost lucrat ori s-a lucrat singur. DNA vegheaza doar pentru unii.

    Merita amintita trecerea la cele vesnice a marelui sportiv Ion Panturu care alaturi de N. Neagoe au scris istorie in bobul romanesc .
    Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace.

  2. Poate il lasa inapoi si la primarie ca sa rezolve cu dezapezirea…

    Eu credeam ca daca DNA a arestat primarul, problemele comunitatii locale s-au rezolvat.

  3. Ciolpani este o comuna in judetul Ilfov;sa intelegem ca trebuie,insa, sa locuiasca in Bucuresti.Si dca nu avea casa,ce facea ,isi lua cu chirie? DNA si-a facut damblaua,i-a scapat pe PDNL-isti de un adversar redutabil,doar,doar cei din urma vor pune mana pe Primaria capitalei.Problema e ca degeaba se plimba cu ursul prin Bucuresti si,tot degeaba le dau o mana de ajutor cei de la A3!

  4. tot mai bine pe mai departe poate a ti inteles si voi ca a fost lucrat hm sa l ajute Dumnezeu asa cum a facut o si el cu multi Sa traiestiDOCTORE

Leave a Reply