Orice atentat la proprietatea contribuabililor la Pilonul II de pensii poate îmbrăca forma unei fapte de natură penală, a anunţat miercuri preşedintele PNL, Ludovic Orban.

‘Orice atentat la proprietatea cetăţenilor români care sunt contribuabili la Pilonul II de pensii cu siguranţă poate să îmbrace forma unei fapte de natură penală. Eu, în schimb, îmi păstrez încrederea totuşi nu vor avea curajul să distrugă Pilonul II de pensii, să-şi bată joc de cetăţenii români care contribuie la Pilonul II de pensii şi mai ales să-şi bată joc de şansa acestor cetăţeni români activi ca atunci când vor ajunge la pensie să poată să aibă o pensie decentă’, a declarat Orban la Parlament.

Întrebat dacă va depune o plângere penală în cazul în care se modifică regulile la Pilonul II de pensii, el a spus: ‘Să vedem dacă va exista un act normativ şi dacă vor exista elemente care să poată să constituie elemente constitutive ale unei posibile infracţiuni’.

‘Dar atragem încă odată atenţia PSD şi ALDE – nu furaţi banii românilor, pentru că va ieşi rău!. (…) Dacă văd că în apartamentul vecinilor intră un hoţ, ce să fac? Să mă uit la televizor în continuare? Să mă fac că nu văd? Normal că anunţ Poliţia. Mi se pare un gest de responsabilitate civică gestul de a sesiza organele de anchetă, organele învestite prin lege şi prin Constituţie atunci când consideri că ai de-a face cu o infracţiune. Cu cetăţenii cinstiţi trebuie să fii cinstit, cu infractorii trebuie să-i dai pe mâna Poliţiei’, a adăugat preşedintele PNL citat de Agerpres.

7 COMMENTS

 1. Calea denunturilor penale impotriva adversarului politic pe care a apucat PNLul este o cale a pierzaniei. Nicaieri in lumea democrata nu este acceptata venirea la putere pe cale antidemocratica prin denunturi penale. Orban presedintele partidului a facut acest gest imediat dupa vizita la Merkel, lucru care ne face sa credem ca a primit ordin in acest sens sau a fost sustinut in acest demers. Acuma intrebarea este de ce Merkel ar dori discreditarea si slabirea PNLului care e membru al PPEului?
  Inclin sa cred ca in Romania nu este dorita o dreapta puternica. Sa ne amintim ca la alegerile din 2016 a aparut USRul partid pritocit in laboratoarele SRIului afirma unii, care a ciuntit electoratul PNL. In plus din PNL au fost indepartati toti oamenii cu greutate introducandu-se novici fara experienta. Partidul nu are lider ci doar marionete. Apoi lozinca anticoruptiei fluturata de PNL in campanie i-a adus pierderea oricarui fotoliu de primar in capitala, oras hotarat de dreapta. Sustinerea acestei unice lozinci in care lumea nu mai credea, anticoruptia fiind doar paravan al politiei politice si abuzurilor de tot felul, a dus la pierderea alegerilor de catre PNL. In plus PNLul nu renunta la aceasta lozinca nici acum cand abuzurile sunt demascate pe banda rulanta la televizor si Kovesi e revocata de Ministrul Justitiei.
  Raspunsul ar fi ca PNLul face toate aceste actiuni impotriva propriului interes ca partid pentru ca e ghidonat, obligat, manipulat din afara.
  De ce nu ar vrea Merkel un partid puternic de dreapta in Romania? Pentru ca un partid puternic de dreapta sustinut de romani va face lucruri pentru romani, cum se intampla in Ungaria si Polonia si nu va avea nevoie de sustinerea ei. Asadar ea prefera sa avem o dreapta faramitata si o stanga la putere in care ea sa dea cu toate armele adica cu Iohanis, deci sa ne tina in lesa. Iar Iohanis are ordin sa nu aduca PNL la putere chiar daca prin absurd PSDul pierde guvernarea, va aduce tehnocrati crescuti si dresati la Bruxelles care raspund ordinelor lui Merkel.

 2. Preşedintele german are foarte puţină putere executivă, dar este considerat o importantă autoritate morală.

  In Romania ar trebui sa se intample la fel.

  Intrebare pentru acest Orban: inca nu a depus nimeni o plangere penala in cazul tau pentru ca ei un salariu de la o firma fara sa prestezi nici un fel de serviciu? Pare o infractiune asemanatoare cu cea de care era acuzat Ponta, nu?

  Poate aceasta este vulnerabilitatea lui Orban.
  Ar trebui sa faceti o emisiune cu persoanele in functii inalte si vulnerabilitatile lor.

  S-a implinit ceea ce am spus de Kovesi, a ajuns sa dea un discurs la ONU, acum va urma ca cei de la CIA sa-i ofere un post permanent acolo.
  Intrebare: Kovesi a primit permisiunea din partea cui sa participe la acea intrunire? Daca nu, Orban va cere mandat de inalta tradare, etc?

 3. Nenea cu chitara iar a luat-o pe arătură…D-le RT, când îl mai prindeti să-l întrebați de contractul ala dintre CFR MARFĂ și GRUP FEROVIAR ROMAN din perioada in care era ministrul transporturilor, poate sesizează și acolo vreo infractiune

 4. Aceasta mandolina stricata a politicii romanesti, pardon aceasta vuvuzea topaitoare, nu mai stie ce sa faca sa dea bine stapanilor lui. “Cat e halatu, cat e halatu ?”

 5. Indiferent de sistarea sau nu a contribuțiilor către pilonul 2, sumele deja acumulate constituie proprietate privata, sunt ale persoanelor fizice care au contribuit până acum. De acești bani chiar nu se poate atinge nimeni.

 6. Ce de intelectuali are romanica! Intelectuali cu diplome dar fara scoala,mai bine zis,intelectuali analfabeti! Si Orban pe langa multi altii fac parte din aceeasi categorie!

Leave a Reply