Premierul ungar Viktor Orban a publicat duminică pe pagina sa de Facebook fotografii în care susţine că s-a vaccinat anti-COVID-19 cu un vaccin al grupului chinez Sinopharm, relatează Reuters.

Primele 550.000 de doze ale vaccinului împotriva COVID-19 al Sinopharm au sosit la 16 februarie în Ungaria – singurul stat membru UE care l-a aprobat.

Agentia Europeana a Medicamentului nu a validat vaccinul chinezesc, iar Viktor Orban face inca un gest de fronda, anti-european.

Autoritatea farmaceutică ungară OGYEI a dat undă verde acestui vaccin la sfârşitul lui ianuarie şi a anunţat totodată o comandă de cinci milioane de doze. Ungaria a aprobat luna trecută şi vaccinul rusesc Sputnik V – care este folosit începând de vineri în această ţară cu 9,8 milioane de locuitori.

Premierul suveranist, populist si anti-european Viktor Orban a criticat cu această ocazie, din nou, procesul validării şi achiziţionării vaccinurilor împotriva COVID-19 de către Uniunea Europeană (UE), pe care-l consideră prea lent. „În fiecare zi în care aşteptăm Bruxellesul pierdem 100 de vieţi ungare”, reproşa el. „De ce să credem că experţii europeni sunt mai inteligenţi decât noi? Eu am mai multă încredere” în experţii ungari, declara Orban.

1 COMMENT

Leave a Reply