Hernia de disc lombară este o afecțiune frecvent întâlnită la persoanele adulte și poate apărea atât din cauza activităților suprasolicitante, cât și din cauza sedentarismului. Simptomele acestei afecțiuni sunt foarte supărătoare, hernierea discurilor intervertebrale însoțindu-se adesea de dureri puternice de spate. În lipsa unui tratament, hernia de disc lombară poate avea complicații serioase, de la cronicizarea durerii de spate, afectarea mobilității sau a sensibilității membrelor, până la leziuni permanente ale măduvei spinării.

De hernie de disc lombară suferea și Bogdan, care, după luni de zile de imobilizare și nenumărate refuzuri din partea altor medici neurochirurgi, a găsit o soluție eficientă și rapidă la SANADOR. „Am ajuns la domnul doctor Grămescu după o intervenție nereușită de nucleoplastie la nivelul L5-S1 al coloanei”, își începe povestea Bogdan. „Fiind un pacient cu trombofilie și suferind de polidiscopatie, am primit multe refuzuri din partea altor medici neurochirurgi. Domnul doctor Grămescu a fost primul doctor, după un șir lung de dezamăgiri, care s-a implicat activ în găsirea unei soluții pentru suferința mea de luni de zile de imobilizare. Operația de hernie de disc cu stenoză de canal a avut loc la scurt timp după prima întâlnire, iar după 4 ore de la intervenție, puteam merge fără nicio durere și a fost pentru prima oară în 6 luni când am reușit singur să îmi trag șosetele și să mă încalț.”

Spitalul Clinic SANADOR tratează în condiții de siguranță întreaga patologie neurochirurgicală. Pentru diagnosticarea corectă și precisă a herniilor de disc, pacienții sunt investigați RMN cu cele mai moderne aparate RMN Siemens – Magnetom Vida și Magnetom Skyra, ambele cu putere de 3 Tesla, capabile să ofere detalii extrem de importante cu privire la poziția herniei și raporturile acesteia cu alte structuri – măduvă, nervi spinali, repere osoase etc.

Intervențiile chirurgicale se realizează minim invaziv în cadrul Departamentului Neurochirurgie din Spitalul Clinic SANADOR, cu precizie și siguranță, datorită microscopului operator Zeiss Kinevo 900 și sistemului avansat de neuronavigație Medtronic. Neurochirurgia minim invazivă folosește aborduri mici și tehnici chirurgicale complexe, scăzând astfel riscurile neurologice, rata infecțiilor și asigurând o recuperare postoperatorie rapidă.

 

Leave a Reply