Curtea de Apel Bucureşti a dispus marţi declararea ca persoană indezirabilă pentru România a cetăţeanului pakistanez Shahzad Ahmed pentru o perioadă de 10 ani, după ce SRI a descoperit că acesta a efectuat propagandă în mediul virtual în favoarea mai multor entităţi teroriste.

Potrivit unui comunicat al Serviciului Român de Informaţii, Shahzad Ahmed, aflat în România în calitate de solicitant al dreptului de şedere în baza căsătoriei cu un cetăţean român, a intrat în atenţia SRI începând cu finele anului 2015, când a pătruns ilegal în ţara noastră.

“În urma măsurilor informativ-operative derulate, s-a stabilit că respectivul a derulat activităţi care, potrivit cadrului legal în domeniul antiterorism, constituie riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale. Concret, străinul s-a remarcat prin activităţi de propagandă în mediul virtual, în favoarea mai multor entităţi teroriste active în zona de origine, susţinând supremaţia islamului extremist, incitând la jihadul global, fiind, totodată, preocupat de cunoaşterea şi însuşirea modului de fabricare a unor dispozitive explozive improvizate şi a componentelor acestora”, declară SRI citat de stiripesurse.ro.

La propunerea SRI, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a sesizat CAB, care a dispus măsura declarării ca indezirabil a lui Shahzad Ahmed, pentru implicarea în fapte care, potrivit art. 3 lit. “i” şi “l” din Legea 51/1991 (republicată), constituie ameninţări la adresa securităţii naţionale.

1 COMMENT

  1. a patruns ilegal in tara si facea propaganda terorista? ok. intrebarea mea e: de ce numai zece ani interdictie?!… judecatorii sunt si ei oameni si stiu ce viata grea are un terorist sau ce?!…

Leave a Reply