Noile variante ale coronavirusului „ne-ar putea întoarce cu un an în urmă”, avertizează experți ai guvernului britanic citați de Guardian. O variantă imună la vaccinuri devine „o posibilitate de luat în calcul”, spun oamenii de știință.

„O nouă variantă care ar reuși să păcălească semnificativ imunitatea ar fi în esență un nou virus. Avantajul ar fi că știm că putem produce vaccinuri împotriva acestui virus – și relativ rapid. Dezavantajul este că ne-am întoarce la aceeași situație în care ne aflam acum un an, în funcție de impactul pe care îl are imunitatea actuală asupra unei noi variante”, constată The Guardian.

Pe de altă parte, LES ECHOS remarcă faptul că răspândirea variantei Delta încetineşte în Europa. ”Infectările cresc într-un ritm mai puţin rapid de la sfârşitul lunii iulie, chiar stagnează sau scad în unele ţări. Această decelerare a fluxurilor de cazuri depistate ar corespunde unei răsturnări a dinamicii epidemiei începând cu data de 10 iulie.

„Varianta Delta s-a lovit atunci de un fel de zid în Europa”, rezumă cotidianul francez.

”Un fenomen brusc, dificil de explicat, chiar dacă campania de vaccinare poate să fi jucat un rol”, cred experții, care nu exclud și alte ipoteze, cum ar fi epuizarea spontană a virusului, care se întâmplă adesea într-o epidemie”, reamintește Les Echos, citata de Rador.

 

Leave a Reply