Papa Francisc a avertizat, duminică, contra “balcanizării” Uniunii Europene, considerând că pentru a evita acest lucru, Europa trebuie să relanseze “creativitatea” și să învețe să accepte în interiorul ei “o diviziune sănătoasă”.

Într-o conferință de presă în avionul cu care se întorcea din vizita în Armenia, papa a menționat riscul ca regiuni precum Scoția și Catalonia să facă “secesiune”, ceea ce ar conduce la o “balcanizare” a Europei.

“Pasul pe care Europa trebuie să-l treacă pentru a-și recâștiga puterea avută în rădăcinile sale este un pas de creativitate și diviziune sănătoasă… adică să dea mai multă independență, mai multe libertăți țărilor Uniunii Europene”, a recomandat el.

În timpul zborului său spre Armenia, el a chemat deja la “responsabilitatea tuturor” europenilor în faza delicată actuală, informează AFP preluata de Agerpres.

4 COMMENTS

  1. asta-i ala care cere, totodata, mai multa toleranta fata de homosexuali? Ce-a mai ajuns si Sfintul Petru…

  2. Spune Papa Francisc: să dea mai multă independență, mai multe libertăți țărilor Uniunii Europene.
    Zici ca sunt niste tari aflate intr-un lagar. Ceea ce este adevarat, Papa vede asta ca nici nu e greu. Dar desigur merkel isi va vedea mai departe de restrangerea libertatilor politice in tarile mici si mijlocii mai ales acum cand UK a scapat din mana. Toti trebuie sa fie PPE altfel nu se poate iar stanga trebuie sa fie la fel ca dreapta. Si sa se termine odata cu referendumurile astea democratice de cand cetatenii isi hotarasc singuri soarta ?!!

  3. I se aduc multe reprosuri, insa reprezentantul Domnului este cu adevarat cu picioarele pe pamant, un suflet nobil si in acelasi timp modest ca si Fiul Tatalui.

Leave a Reply