Fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un, Kim Jong Nam, în vârstă de 45 de ani, a fost asasinat în Malaezia, au anunțat agenția Yonhap și alte instituții de presă sud-coreene, citând surse neidentificate, transmite Reuters.

Potrivit agenției Yonhap, care citează o sursă guvernamentală de la Seul, Kim Jong Nam a fost ucis luni dimineață în Malaezia. Sursa nu a oferit alte detalii.

Pe de altă parte, postul de televiziune TV Chosun, citând mai multe surse guvernamentale sud-coreene, a relatat că fratele lui Kim Jong-un a fost atacat ‘cu ace otrăvite’, pe aeroportul din Kuala Lumpur, de două femei despre care se crede că sunt agenți nord-coreeni și care au reușit să fugă de la locul faptei.

Poliția malaeziană a comunicat agenției Reuters că un bărbat cu cetățenie nord-coreeană, neidentificat, a decedat pe drumul de la aeroport din Kuala Lumpur la spital. Identitatea bărbatului nu a fost verificată, a indicat poliția.

Potrivit Yonhap și EFE, Kim Jong-nam este fiul cel mai mare al defunctului lider nord-coreean Kim Jong-il și a emigrat în China în 1995, trăind de atunci în China și în Macao.

El s-a născut din relația extraconjugală a lui Kim Jong-il cu actrița sud-coreeană Sung Hae-rim, decedată la Moscova, scrie Agerpres.

 

4 COMMENTS

  1. “Paranoicul dictator din Coreea de Nord si-a asasinat fratele vitreg” – E certitudine sau mergem pe prezumtia de vinovatie?

  2. Este o stire confuza nu in sensul mortii certe, ci mai de graba in sensul asasinilor, nici mortul nefiind sigur persoana indicata. Probabil se incearca stergerea urmelor acestuia, pentru un trai ferit de pericole. Totul este posibil, cand un bolnav de putere maxima si posibil mintal, cand unui exaltat i se spune ca el este detinatorul Adevarului Absolut. Acolo , in Coreea de Nord mi-ar placea sa vad profesionalismul celor de la CIA, SVR, Mosad, BND, DGSE, NAICO si care mai au curajul, sa rastoarne acesta dictatura infecta.

Leave a Reply