nea nicu si coana leana

La Senat, in cladirea Casei Poporului. s-ar putea deschide un centru spa cu piscină, saună şi sală de fitness, în regim privat, în prezent doar sauna fiind funcţională, în timp ce piscina, care depăşeşte 100 de metri pătraţi, nu este încă finalizată. Potrivit Mediafax, presa a avut acces, joi, în subsolul Senatului, unde se află spaţiile care ar putea fi folosite pentru amenajarea unui centru spa destinat publicului, care să funcţioneze pe baze comerciale şi să aducă bani pentru Parlament, aşa cum declara secretarul general adjunct al Senatului Dan Mihalache.

Accesul s-a făcut de la nivelul P, pe scările de lângă liftul cu care senatorii urcă la sala de plen, după ce un angajat a deschis o uşă din grilaj închisă cu lacăt. Coborând la nivelul – 4,5 metri, pe mai multe rânduri de scări, prin mici coridoare întortocheate, în diferite stadii de execuţie, cu ţevi aparente pe tavan, prăfuite, unele afectate de igrasie, pe întuneric, în lipsa unei instalaţii de iluminat funcţionale, s-a ajuns în spaţiul în care ar putea fi amenajat un centru spa care să aducă bani la bugetul Senatului.

Dintre multele camere care ar putea deservi acest centru, însumând mai multe sute de metri pătraţi, sala în care se află piscina este cea mai spaţioasă. Pe pereţii placaţi cu gresie mată crem şi albastru-verde, sunt fixate oglinzi mari, calorifere verticale decorative şi aplice în formă de bol.

Cel mai spectaculos este tavanul, construit pe două niveluri, de un albastru intens, realizat din folii de plastic foarte flexibile, lucioase şi care, atinse, se mişcă în valuri. În afară de efectul estetic, foliile protejează, de asemenea, instalaţiile de deasupra de umezeală.

Piscina, placată cu gresie albastră, care are peste 100 de metri pătraţi şi o adâncime de circa 1,60 m, nu este încă funcţională, pentru a putea fi folosită fiind nevoie de finalizarea sistemului de scurgere. În lateralul piscinei se află trei camere, una amenajată pentru saună, iar celelalte pentru masaj. Spaţiul de la subsolul Senatului cuprinde, însă, mai multe camere nefinisate şi neamenajate cu destinaţia de frizerie, coafor, cabinet medical. Viitoarea sală de fitness este folosită în prezent, pentru pregătirea fizică a angajaţilor, de către SPP, care deţine temporar un sediu în acelaşi corp al Palatului Parlamentului.

“La subsol există un spaţiu amenajat ca piscină şi spa nu de acum, ci undeva din anii 2000 – 2000 şi ceva, deci nu e al nostru. Aici sunt două opţiuni: ori îl lăsăm să se degradeze în continuare, ceea ce, după părerea mea, reprezintă bani publici aruncaţi pe fereastră, ori găsim o formulă de a-l externaliza printr-o licitaţie transparentă şi de a face din el un centru care să funcţioneze pe baze comerciale, să aducă bani pentru Parlament“, a spus de curind Dan Mihalache, secretar general adjunct al Senatului.

“El stă sub cheie de zece ani şi nu a fost folosit niciodată. Lucrările sunt terminate în proporţie de 70 la sută. Mai e nevoie de o investiţie pe care trebuie să o facă un operator privat, pentru că Parlamentul nu are bani pentru asemenea investiţie”, a mai spus Mihalache.

In fotografie, modelul omului de stat in tinuta obligatorie pentru piscina…..

38 COMMENTS

 1. Normal la ce beneficiu aduc pungasii pt tara si ce efort intelectual fac pt binele tarii ce sa zic.Farmacie,sauna,piscina,sala de sport ,gradinita.PULIMEA taxe,concedieri,incalcari de proprietate ,scumpiri….Din seria O ALTA POLITICA vorba lui TONTA .Ce s-a grabit Obama sa primeasca sluga si servilul servililor..Din curtoazie a fost primit de Biden,In rest la ordine la Chevron.Carlanul care e cica (((pro-bisnis))) el caricatura care daca un intra in política era un muritor de foame..Si mai si tipa tradatorul ordinac ca Romania el e Romania el e seful si stapanul tarii .Va recunoste Kosovo .Cat de jeg sa fi sa faci asta ,asta insemnand apa la moara extremistiilor unguri si un PRECEDENT pe care ei il vor fructifica.Asta ii de un servilism si o fudulie vomitiva.El face el da ordine el e crema.El e ROMANIA feuda lui.Boc incepe sa fi fost un geniu pe langa el..

  • Din 2009 pînă în 2012 s-a dublat nr . de decese din cauza acestei boli crunte.
   Nu se alocă fonduri suficiente pt . asta, cu scuza penibilă că nu sunt bani.
   Dar se găsesc imediat banii necesari pt a se face ce dorește dl.Zgonea & compania.

 2. Da nu sunt bani de salarii și pensii…Fiecare membru de partid ar trebui educat în spiritual folosirii resurselor parlamentare dar chiar și personale în ajutorarea cetățenilor(pensii,salarii,educație,sănătate,justiție,agricultură)
  Mă întreb ușor rhetoric dacă nu cumva Mihai Răzvan Ungureanu a fost ajutat să fure și să cheltuiască banii publici pe strihide,țigări,băuturi și vite de Kobe

  • Daca nu va documentati scrieti aiurel.Este nevoie de piscina, demonstrata stiintzific. Se aplica Arhimede. Acolo trebuie sa se probeze daca sunt sau nu apti pentru a vota o lege Daca plutesc, inseamna ca au capul gol si pot vota Daca se scufunda ,tre golit capul ca nu ias voturile. APP. Piscina o sa fie mixta? Ca tot au votat fara minifuste in parlament. Poate s-au gandit la costume de baie pentru dame

 3. Faţa nevăzută a Casei Poporului mie-mi dovedeşte (in-)capacitatea parlamentarilor noştrii de a chivernisi România ! Din păcate nu au fost în stare nici să priceapă, nici să hotărească asupra măsurilor necesare ca o asemenea construcţie TREBUIE TERMINATĂ, dată în folosinţă, respectiv în exploatare! Că este a Parlamentului României de loc nu înseamnă că noi am putea crede că doar cei 600 de parlamentari şi alţi 6000 de salariaţi ar sau vor beneficia de tot are în dotare Casa Poporului. Dimpotrivă. Aprobarea şi efectuarea investiţiilor necesare finalizării amenajării acestui edificiu monumental ne-ar permite să ştim că există un cash-flow care dovedeşte oportunitatea, necesitatea şi justeţea fiecărui leu cheltuit!

 4. pana acum , in acest an, s-au incasat cu vreo 7 miliarde de lei mai putin decat s-a propus, gratie maretei guvernari USL pe care an votat-o.deci mai rau ca pe timpul lui Blejnar. foarte frumos, bine ca are prietenul (retardat)lui Mihai Viteazul bani de masini(platibile in 2014 cica) si de SPA. tot inainte!!!

 5. “La prânz, pãrintele Vasile Lãiu, protopopul de Bârlad, a anuntat Proclamatia de la Pungesti, spunând cã s-a constituit Miscarea de Rezistentã si cã protestele vor continua pânã când în Parlament se va da o lege prin care se va interzice fracturarea hidraulicã. Aceastã proclamatie a fost cititã seara de cãtre Mariana Morosanu, localnicã din Silistea – Pungesti, fata lui Costicã Spiridon, bãtrânul care este în prezent la spital, în urma confruntãrilor de miercuri cu jandarmii! Iatã, integral, textul proclamatiei:

  “Noi, cetãtenii care luptãm împotriva fracturãii hidraulice, constituiti în Miscarea de Rezistentã, proclamãm astãzi PUNGESTIUL ZONÃ LIBERÃ DE FRACTURARE HIDRAULICÃ. Ne angajãm sã continuãm lupta noastrã prin toate mijloacele pasnice si constitutionale pânã când în Parlamentul României se va adopta o lege de interzicere a fracturãrii hidraulice. Întrucât întreaga clasã politicã s-a coalizat împotriva poporului este datoria noastrã legitimã de a organiza REZISTENTA în fata atacului fãrã precedent asupra populatiei României, în favoarea unor interese de grup ilegitime. Guvernantii au înstrãinat resursele cãtre companii care intentioneazã sã le exploateze prin metode contestate si chiar interzise de Uniunea Europeanã. Mai mult, licentele de exploatare sunt secretizate si poporul nu cunoaste pretul pentru care am fost vânduti. Uniunea Europeanã trage un semnal de alarmã asupra pericolului potential al fracturãrii hidraulice în explorarea si exploatarea gazelor de sist si impune pentru prima datã în lume realizarea unui Studiu de impact asupra sãnãtãtii si mediului. Chemãm alãturi de noi pe toti cei care gândesc si simt la fel, în spiritul reinstaurãrii legalitãtii si bunului simt în România”.

  Pungesti, România, 19 octombrie 2013”

 6. mafia rmgc:
  “câteva documente demonstrează până unde pot merge efectele unei pungi cu arginţi. În perioada 5-8 decembrie 2011, o echipă de 10 geologi ai IGR s-a deplasat la Roşia Montană cu un microbuz pus la dispoziţie, să zicem, de o anume companie privată, pentru „conturarea unui punct de vedere asupra condiţiilor geologice din zona de amplasament a iazului de depozitare a deşeurilor care ar urma să rezulte prin punerea în aplicare a proiectului de exploatare al RMGC” [VEZI NOTA 1]. Mai pe româneşte, să vadă dacă lacul cu cianură îşi are locul sau nu acolo. Punctul de vedere, în fapt o serie „de date brute, neprelucrate” [VEZI NOTA 3] dar şi de concluzii potrivit cărora se impune “ca obligatorie realizarea, în prima urgenţă, de către specialiştii IGR, a unei hărţi geologice (litologice, structurale) la scara de 1:5000 a bazinului văii Corna, fără de care nu poate fi concepută proiectarea iazului de steril imaginata de specialiştii RMGC”, a fost asumat doar de câţiva geologi, din cei 10. Restul, în aceleaşi documente, s-au făcut că plouă. [VEZI NOTA 4] Motivul îl voi prezenta puţin mai jos.

  Notele interne ale celor care au fost atunci la Roşia Montana şi care au avut „calmul” să fie obiectivi şi mai ales să fie prezenţi pe coclauri, mai cuprind şi alte aspecte mai mult decât intrigante:”

  http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/cum-a-fost-furat-avizul-geologic-pentru-rosia-montana-fotogalerie-99568.html#comment-1316499

 7. Mi se pare ceva normal .Pai nu ne-a zis seful lor ca …trebuie sa fie bine,ca sa fie bine.De ce atata invidie pentru binele lor.Se vede ca ei nu sunt invidiosi pentru …”binele” dvs.

 8. Un singur lucru au uitat dansii si anume ca au fost trimisi acolo sa faca legi corecte/bune si sa amendeze legile incorecte ale regimului pe care l-au clatinat. Dar se vede ca nu-l vor sa-l darame de tot, probabil de teama ,sa nu cumva sa le cada si in capul lor …niste caramizi.

 9. Nu numai sauna si piscina dar am citit o stire azi ca musiu Zgonea ar vrea sa mai modernizeze si fata Palatului Parlamentului,un proiect de vreo 3 mil de euro.Deci mi se pare normal ca doar parlamentarii nostri au depasit orice criza economica,oameni traiesc ca nababi,toate problemele tarisoarei au fost rezolvate, ne curg banii rauri,rauri din toate buzunarele si nu mai avem ce face cu ei decat sa le mai usuram viata distinsilor alesi care trag din greu ptr. a asigura bunastarea lor….pardon, din graba am tastat gresit, BUNASTAREA ROMANILOR.

  • Probabil ASTA e realitatea lor.
   Din locul unde s-au cocoțat, e greu să mai vadă viața oamenilor de rînd.Dacă și-au văzut interesul ce le mai pasă de restul?

 10. de acord cu piscina,daca va fi umpluta cu cianura care vor sa ne-o bage noua pe gat.cred ca inaintasii rotofeiului Mihalache se rasucesc in mormant de rusine cand vad ce parvenit a iesit din neamul lor.

 11. O bataie de joc la adresa majoritatii populatiei Romaniei.
  Tinand cont de faptul ca programul alesilor este destul de lejer, ca se anuleaza o multime de dezbateri datorita neatingerii cvorumului, ca statul le asigura conditii de cazare de exceptie .. de ce au nevoie de SPA? Cand sa foloseasca piscina daca ei abia frecventeaza serviciul? Asta este bomboana de pe coliva! Mai zilele trecute, Zgonea propunea ca in cadrul Parlamentului sa functioneze un punct medical sau asa ceva!
  BATAIE DE JOC. Si numai din cauza noastra. Din cauza patimii cu care noi, prostimea, ne batem pentru a ne sustine liderii sau partidele politice! Ce exemplu mai bun al prostiei noastre poate fi decat certurile recente dintre Badea si Oreste sau Badea si Bendeac? Punem atat de mult “suflet” in a ne sustine politicienii, incat alesii au ferma convingere ca indiferent ce ar face, indiferent ce dovada de incompetenta vor da, indiferent cat de mult vor minti, indiferent cat de mult isi vor incalca priomisiunile electorale .. noi ii vom ierta! Si au dreptate. Ne cred prosti, ne cred incapabili de a analiza singuri, incapabili de a fi obiectivi.

 12. Cred nu va fi vreo problema pentru Parlament sa faca o asa investitie. Toti romanii (incluzind oamenii de presa romani) isi doresc ca parlamentarii si bugetarii lor sa duca o viata in confort. Inteleg ca oamenii simpli trebuie sa se obisnuiasca cu ideea ca fiecare traieste cum poate. Da-o naibii de natie. Ea nu conteaza. Daca vine Basescu sau Ponta la televizor si ne arunca niste baliverne atunci noua prostimii ne este de ajuns.

 13. Astia isi fac piscina sa para ca merg si ei la scarbici. Se vedem cum la evolua lista de prezenta cand vor fi functionale salile respective.

 14. Madam Merkel se simte ofensată că SUA i-ar fi ascultat telefonul.
  F. bine, POATE AȘA ÎNȚELEGE CE SIMT TOȚI ROMÂNII ALE CĂROR TELEFOANE SUNT ASCULTATE.

 15. Mai lipseste sa se mute acolo cu familiile si sa se inconjoare de gasca de batausi jandarmerie si politie.Ca intr.-o zi cutitul ajunge la os si o sa iasa rau.

  http://www.realitatea.net/ponta-parlamentul-decide-legat-de-kosovo-antonescu-si-a-exprimat-sustinerea-sa-nu-se-fi-razgandit_1300805_comentarii.html In America era stapanul Romaniei lasate mostenire de masa si socus-o .El dadea resursele el recunostea Kosovul.Aici mincinosul compulsiv se schimba la fata precum Cameleonul.Aici gata decide Parlamentul.Cine ia permis acestui rebut si sconcs politic sa se pronunte in aceasta problema si sa promita stapaniilor sai recunoasterea KOSOVULUI?Nu se mai putea oprii de pupat dosul lui Biden ‘Si s-a pornit sa promita si sa dea ca de pe mosia lui?Cand ajung nebunii in política si ,,schizofrenicii,, dau foc la tara ca NERO.E necesar prin lege control psihic celor care aspira la functii in política .

 16. Piscina?,de fapt,ei spun ca nu sunt toti la fel,dar se baga singuri intro troaca(piscina),unde zoile sunt amestecate si put de ani de zile spre stupefactia poporului,care este denigrat de acesti,,mojici”scaunari ce ne conduc,si-s al naibii de multi,locuri de munca serioase pentru tineri nu se infiinteaza,toate intreprinderile s-au distrus in locul lor construiesc colosi ingrozitori pentru afaceri pe termen scurt/supermarketuri,tot felul de magazine,poate isi mai spala creierul acesti nemernici,sa gindeasca normal.Bataia de joc nu a fost pe buzele niciunuia cind a fost vorba de alegeri sau ca se va da drumul la explorare/exploatare,toti negau si nu numai.
  Natia Romaneasca…incotro o duceti nemernicilor !!!
  Am spus de mult ca nu vad bine viitorul natiei…

 17. Ceva ce nu stiti Invincibili din parlament, dupa ce au votat Codul Penal, vor vota si achizitionarea de botnitze pentru presa

 18. Nu ati inteles ca astia se duc si pe Marte daca e ceva ? Ce va tot mirati atat ? Prostimea sa moara, da-o draq… Ciocoiul spurcat e spurcat in continuu…

 19. M-am umplut de scarba! N-am sa inteleg niciodata cum de pot fi atat de obraznici, tupeisi, nesimtiti si nemernici acesti indivizi. Ce caracter infect sa ai, ca sa nu-ti pese ca 80% din poporul tau este amarat, sarac, chinuit, fortat sa fure ca sa supravietuiasca pentru ca tu, infectul, parvenitul il umilesti, il sfidezi, iei tot si continui sa ceri, sa pretinzi, sa vrei ca de la mata din avere. Aceasta adunatura de capuse, ce s-au infipt in trupul si mintea romanilor si de 24 de ani sug si sug, mama lor de paraziti, merita dispret si sictir, orice nume ar avea. Cand,90% din acel popor o sa aiba un trai decent, civilizat si zambetul pe fata, precum occidentalii, atunci politicienii merita gratulati si respectati. Pana atunci…

 20. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat marţi, la Parlament, că Traian Băsescu este “un jucător politic şi un foarte bun comunicator”, susţinând în continuare în privinţa cheltuielilor de personal ale Administraţiei Prezidenţiale că acestea s-au dublat din 2004, în condiţiile în care numărul angajaţilor a scăzut.

  “Sunt frământat, pentru că domnia sa este un foarte bun comunicator şi a demonstrat că, chiar şi atunci când e mai liniştit aşa – şi spunem că preşedintele Băsescu coabitează -, este un jucător politic şi un foarte abil comunicator. Da, în 2004 cheltuielile de personal au fost la 5,3 milioane de lei, dar în 2013 sunt 10,38 milioane de lei, la 203 persoane. Deci, mai puţine persoane cu 17, dar s-au dublat cheltuielile de personal. Abilitatea de a comunica este importantă pentru un politician şi o apreciez foarte mult, şi simţul umorului şi viteza cu care domnia sa a răspuns”, a afirmat Zgonea în replică la declaraţiile lui Băsescu potrivit cărora acesta este “frământat” de cheltuielile cu personalul la nivelul Administraţiei Prezidenţiale.

  Zgonea a adăugat că în ceea ce-l priveşte pe consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu nu i se pare normal ca acesta să fie plătit la nivelul unui ministru pentru a se “juca” pe reţelele sociale.

  “Eu cred că astăzi, în România, un preşedinte al unui stat european, un om pe care eu îl apreciez ca politician şi pe care îl cunosc de când eram student şi el era ministrul Transporturilor nu cred că trebuie să plătească un consilier prezidenţial ca să se joace pe facebook. (…) Mă deranjează că este plătit din bani publici pentru a se juca pe facebook. Asta mă deranjează, pentru că este plătit din bani publici, ca şi ministru are ca şi un parlamentar, adică are cât mine, 5.900 de lei. Eu sunt preşedintele Camerei…dar nu te joci doar pe facebook, mai faci şi altceva. Mai creezi o politică publică, îl mai ajuţi pe preşedintele Băsescu în activitatea sa. Cred că dacă ar depune efortul acesta într-o proporţie de 75% – 25% toată lumea ar fi mulţumită. Dânsul face 75% activitatea personală şi 25% activitate în folosul Administraţiei Prezidenţiale. Şi eu cred că preşedintele Băsescu are nevoie de un consilier care să lucreze pe bani publici pentru preşedintele Traian Băsescu”.

 21. acum decat mizerie si sobolani de ce sa nu se valorifice multimea de camere din subsolurile parlamentului si apoi dupa cum merg treburile cu parlamentul asta si cum mai toti il fac din ce in ce mai lipsit de importanta si chiar prin prestatia propriilor parlamentari,cred ca mai bine face fiecare cate o baie sau merg la coafor decat sa mai dea vreo lege contra intereselor populatiei.in perspectiva vad o buna oportunitate ca sala de plen sa devina o piata agro-alimentara sau un moll ceva.

  • si apoi nimic nou sub soare.vechii preoti israeliti,administratori ai marelui templu construit de Solomon in Ierusalim pentru a fi casa lui Dumnezeu,au considerat ca Dumnezeu are mult prea mult spatiu locativ si au considerat ei ca merge acolo in templu si de un bazar.numai ca intr-o zi trecu pe acolo si Iisus care a cam fost de alta parere.oare din cauza asta in ziua de azi israelitii au ramas din maretul templu doar cu Zidul Plangerii?

 22. Domnule Radu Tudor, daca as fi sigura ca dupa o sauna urmata de un inot in bazin vin inviorati si cu pofta de munca in parlament nu m-ar afecta, dimpotriva. Nu cred insa ca parlamentarii nostri ar fi atat de devotati acestei tari incat sa foloseasca aceste beneficii pentru a imbunatati activitatea in parlament.

 23. DA EXCELENT ! DOAR ASTA LE LIPSEA ! DAR SA APROBE MAJORAREA ALOCATIEI PENTRU COPII ….. MAI VA LA ALT AN DACA………… INCA ODATA RUSINE . DAR PENTRU 20 MINUTE PE SAPTAMANA DE MUNCA , INTRADEVAR SUNT EPUIZATI…………..BINE CA SUNT PLATITI NU ?

 24. Totusi , lipseste ceva! Sau… cineva? ! ”Sarea si Piperul”. Dan Mihalache, ca Dan Mihalache, bun…. tot PSD-ist NENOROCIT urmaș al FSN-ilor Securisti și Comunisti, dar ZGONEA, dl. ZGONEA care el era cel cu treburile nasoale din Parlament, cuca-bătăilor-de-joc, unde este el? O fi lipsit nemotivat, probabil.
  El, acarul-inginer, care în perceptia noastră a multora reprezintă ceea ce este mai RĂU in Parlament(…ce Anastase?!).Unde era el la ora emisiunii Alinei Petrescu ne întrebăm ? Era cam obligatorie prezența domniei-sale dacă vorbim de Parlament și vis-a –vis de parlamentarii (obligatoriu)…cei RAI, și GRAȘI, și NESIMȚITI care se scaldă și-o …scaldă și in Sală și in Saună toată ziua. Realizez că dacă s-ar fi zis ceva legat de Zgonea , măcar tangențial, s-ar fi dat totuși satisfacție mulțimilor de pe aici care-l ”apreciază” mult de tot. Și-ar fi inceput și ”urarile”, urmare urii…evident. Așa că mare..…păcat! Părerea mea.

 25. Intrebarea care ar trebui sa si-o puna toti, inclusiv parlamentarii: De ce am fost angajat si ce atributii am?

  Inteleg ca toti salariatii unei firme sau institutii de stat isi doresc cat mai multe facilitati si lucruri care sa le usureze munca. Insa pentru a face acest lucru nu e posibil sa se cheltuie si mai multi bani. Daca vor sauna, teren de tenis, masaj, masini si alte lucruri cred ca ar trebui sa faca ca toti ceilalti angajati: sa-si foloseasca salariul primit pentru aceste “fite”.

  Asa ca domnilor, la alegeri ati fost votati pentru ideologii si promisiuni facute cetatenilor si nu pentru derinte si fite personale. Daca aveti fite si dorinte personale FOLOSITI-VA SALARIUL.

  • Oare de ce nu cer toti muncitorii firmelor care au mai mult de 10 muncitori cantina si gradinita in interiorul fabricii sau firmei? Nu credeti ca ar fi o idee buna?

   Astfel s-ar mai desfiinta cupoanele de masa, s-ar face economie de hartie si cerneala cu care se tiparesc respectivele cupoane si s-ar desfiinta comisioanele celor care au intermediat tiparirea cupoanelor.
   Cat despre gradinitele din interiorul firmelor ar fi in beneficiul parintilor pentru ca astfel in pauza de masa ar putea petrece timpul cu copiii sai iar un alt beneficiu si-ar economisi banii pentru gradinitele private care costa o barbaritate.

   Asa ca… ce-ar fi sa schimbati saunele si masinile cu cantine si gradinite pentru oamenii care v-au votat??

Leave a Reply