PNL lucrează la un proiect de reformare a Parlamentului, care va fi discutat cu partidele, a declarat, joi, co-preşedintele PNL Alina Gorghiu, susţinând că actuala imagine a Legislativului este “jalnică”.

“Am discutat cu preşedintele PSD despre nevoia de reforma instituţiei parlamentare. Este singura instituţie nereformată de douăzeci de ani, imaginea este una jalnică despre Parlament, este supradimensionat. Sunt multe lucruri de reparat. Cea mai mare problemă este ineficienţa, problemă de coerenţă legislativă. PNL a lucrat la acest proiect , este destul de amplu şi o să-l ducem pe masa partidelor politice parlamentare, pentru că aceasta este o temă vitală pentru România?, a spus Gorghiu.

Ea a mai arătat că la prima şedinţă a BPN al PNL va propune desemnarea echipelor tehnice care vor negocia legea salarizării şi absorbţia de fonduri europene.

“Vreau să vă spun că la primul BPN al PNL voi propune să desemnăm echipele tehnice de consultări pe celalte două teme, vorbesc de salarizarea în domeniul bugetar şi absorbţia de fonduri. Va trebui să agreem nişte paşi concreţi, astfel încât să nu ne prindă pe picior greşit”, a adăugat Gorghiu.

PSD şi PNL vor forma un grup de lucru care să stabilească un set de măsuri pentru recredibilizarea Parlamentului, a anunţat, joi, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

Dragnea a spus că a convenit cu liderul PNL Alina Gorghiu să facă un plan pentru recredibilizarea Parlamentului, fiind vorba şi de Regulament, de un cod de conduită al parlamentarului, circuitul legislativ şi atitudinea parlamentarului.

9 COMMENTS

 1. Normal ca e jalnica? Dar oare nu cei care fac parte din Parlament fac posibil acest lucru? Pana la urma omul sfinteste locul.. Nu invers

 2. Astia de 25 de ani tot reformeaza parlamentul in avantajul lor si-n detrimentul cetatenilor.
  Numia ei stiu ce-o sa iasa din acest proiect de reformare/restructurare.

 3. Pai cu cu unii ca ea cum sa fie? Ce tupeu pe unii de acolo. Poporul care ii voteaza se zbate in nevoi si ei se dau de ceasul mortii sa fure cat de mult pentru 10 generatii . Rusine sa le fie celor care nu au limita bunului simt . Sau mai bine asa sa le ajute bunul D zeu sa se intoarca roata sa traiasca asa cum au condus .

 4. ‘tu vă’n pădurea proştilor de hoţi, nu acolo vă e locul de muncă? Nu acolo v-aţi mărit salariile furînd din buzunarele noastre? Nu voi sunteţi cei care aţi distrus imaginea a orice? Nu voi aveţi drepturi chiar dacă sunteţi infractori dovediţi? Nu voi aruncaţi cu noroi în tot ce a fost şi este demn??? :)))))siktir-ul e frumos pt voi.
  LA CE DRACU VĂ PLÎNGEŢI???

 5. Problema PNL-ului nou si-a liderilor sai e ca orice proiect la care se apuca sa lucreze e deja vechi, mort in papusoi, de pe vremea USL-ului adica. Si Ponta, ultimul martor la decesul USL-ului, nu se da dus din peisaj, ceea ce iarasi stanjeneste “progresul” noului partid. Madam Gorghiu se balaceste in esecul din 2012 si, cu toata stiinta ei avocateasca, sprijinita de obraznicia fara margini a lui Blaga &Co, nu reuseste sa iasa din mocirla. Nenorocirea e ca proiectele se demonetizeaza odata cu impotenta liderilor opozitiei, iar a-l darama pe Tariceanu, ceea ce este, probabil, tinta madamei, nu scapa PNL-ul de fantome.

  • Serios, se inchide ? Nu se inchide, trebuie sa consume in continuare fonduri uriase banesti pentru nimic. Ei sunt unii din dusmanii cetatenilor Romaniei.

 6. nu parlaqmentul are o imagine jalnica doar o parte dintre cei care il compun au aceasta imagine. in primul rand cersetorii de la partidul basisto-penelisto-johannist. cand ai parlamentari ca aceasta aclinutza kilowarr protejata deocamdata de trinom, spaima casniciilor, hotul si aranjorul de voturi buldogul blaga spaima vamelor etc ce mai vrei? sa nu uitam si contributia mass mediei. trimisii televiziunilor au printre principalele preocupari sa ne arate cum se scarpina in nas parlamentarii, cum casca, le pun intrebari cat mai idioate doar doar ii prind cu raspunsuri gresite etc etc rar, extrem de rar, cate un reporter e interesat si de ce face efectiv un parlamentar la serviciu, cam ce proiecte de legi se discuta. pe primul plan e cancanul ca doar tabloidizarea si manelizarea mass mediei e preocuparea de capatai a televiziunilor dornice de audiente. si ne mai mira faptul ca principala institutie democratica a tarii are o imagine jalnica? cine a contribuit in primul rand parlamentarii sau mass media? oare in restul tarilor civilizate europene parlamentarii sunt niste sfinti nu au probleme de tot so8iul ca si cei romani? dac ne uitam pe tabloidele de afara au aceleasi probleme de imagine dar acolo nu se face atata tam tam ca la noi. daca ne luam dupa base &co cu cat mai putini parlamentari si cu cat mai multe puteri in ograda tatucului de la cotroceni, oricare ar fi acel tatuc, cu atat mai bine. cand vad ca unii au o gandire de genul ca ne costa mult parlamentarii nu ma pot abtine sa nu scriu ca ne costa mult si politia, serviciile, educatia, sanatatea, armata etc de ce nu le desfiintam si pe astea? desfiintam tot ce costa asa vom face niste economii de nu o sa stim ce sa mai facem cu banii????!!!!

Leave a Reply