Preşedintele UNPR Gabriel Oprea a anunţat luni fuziunea prin absorbţie a UNPR cu PP-DD, arătând că Uniunea este “un partid al uşilor deschise pentru toţi cei care vor să facă politică în interes naţional”. PP-DD este supranumit Partidul OTV.

“Astăzi vreau să anunţ că am încheiat o fuziune prin absorbţie a PPDD. UNPR nu a ascuns niciodată că este un partid al uşilor deschise. Toţi care doresc să facă politică în interes naţional sunt bine primiţi în UNPR şi cei care au făcut politică sau nu, şi cei care au făcut parte dintr-un partid de stânga sau de dreapta”, a spus Oprea.

El a arătat că fuziunea prin absorbţie cu PP-DD este “un lucru firesc” deoarece foarte mulţi parlamentari ai acestui partid sunt deja membri UNPR.

“Majoritatea covârşitoare a acelor care sunt parlamentari sau aleşi locali şi-au exprimat de-a lungul timpului intenţia de a veni la noi în partid. Îi cunosc foarte bine pe actualii parlamentari din PP-DD, sunt oameni oneşti. Colegii din PP-DD au o mare calitate: nu au mai făcut politică vin din cadrul comunităţilor lor şi legătura lor cu cetăţenii este foarte strânsă. Avem ce învăţa de la ei, după cum şi ei au de învăţat de la noi”, a adăugat Oprea.

El a spus că nu au fost discuţii despre “demnităţi”.

Preşedintele PP-DD Simona Man a declarat că partidul său a demonstrat la alegerile parlamentare şi locale că poate să facă performanţă, dar nu a reuşit să “ţină aproape grupul parlamentar”.

“Noi am demonstrat la alegerile parlamentare şi locale că putem să facem performanţă, dar nu am reuşit să ţinem aproape acest grup parlamentar. Dpmnul general Oprea a fost mult mai abil şi a reuşit să-i coaguleze. Astăzi am considerat să regândim această echipă şi să fim o forţă, să fim cel mai puternic partid de pe scena din România”, a mai spus Simona Man.

4 COMMENTS

 1. “Poporul are intotdeauna dreptate” a spus Ponta. Ar fi bine sa fie asa, eu ma cam indoiesc. Care popor a avut dreptate? Masa informa care jubila si marsaluia furioasa aseara? am vazut fete cu expresie nu atat de bucurie cit de o satisfactie aproape perversa. Tradus sat cisfactia de a fi pedepsit pe Ponta.
  Bun, Ponta nu a fost bun, nu a a meritat, daca e adevarat ca poporul are mereu dreptate. Intrebarea mea: cu cine l-au schimbat pe Ponta? Cine e Johannis, vom avea multe de descoperit despre el.
  Apropos, daca sentinta de poimiine il va comdamna pe Johannis, ce se va intimpla?
  Am vazut cum a luat puterea si vom vedea cum se va servi de putere si cum va abuza de putere.
  Cind ai in spate PDL cu Blaga si gasca portocalie, cind ai in plus PNL-ul deformat si avariat dupa plecarea lui Antonescu, este greu de imaginat cum Johannis va putea frina apetitul ACL de a pune cizma pe puterea toata caci se vor intoarce mai aroganti, mai consolidati si gata sa rupa gura celor ce i-au pus deoparte in dec. 2012. A fost o victorie amara pentru ca nu e victoria tuturor Romanilor. Dezbinarea inceputa de T.B. se va adanci, se va radicaliza. Invingatori si invinsi frustrati si furiosi. S-A terminat cu “dreptate pina la capat” vom vedea tot mai des pe cei de care credeam ca vom scapa, va fi greu.
  Romanii vor avea cea ce merita si trebuie sa multumeasca in ordine:
  1) lui Crin Antonescu. Sa-i dea Dumnezeu dupa gind si fapta
  2) Romanilor care impinsi de un idealism miop,au votat iresponsabil si irational, cu ura si ranchiuna.
  3) Retelelor de socializare: care au demonstrat adevarata si imensa capacitete de manipulare.
  Ele au fost tranformate intr-un creier colectiv cu o gindire unica.
  ESte latura neagra a internetului unde Romanii din tara si din diaspora s-au coalizat, au votat pentru a pedepsi.

  Din pacate voturilr lor vor duce mai departe puterea si sistemul Basist prin Johannis.
  E trist ca multi dintre tineri 18-26 ani s-au demonstrat total insensibil la chestiunea de moralitate, de etica (0 total) Nu le pasa cine a furat, cit a furat, daca si cum mari hoti de acum 3 ani vor fi pedepsiti.
  Cit de penibili poti fi sa mai vorbesti de comunism in 2014, cind esti in UE si in NATO .
  4) Romanii din diaspora ii impart in 2 categorie: dupa 32 de ani de sedere in Vest, am invatat sa ii cunosc: o parte, mare parte nu mai sint interesati de nimic si nu mai voteaza de mult. Cei sositi in Vest in vremuri mai recente, si mai ales in ultimi 10 ani sint o masa pestrita ca extractie sociala, o masa hibrida traumatizata de depriderea de tara prin plecare care au dezvoltat in Vest o identitate subreda, precara pentru ca ei nu vor fi niciodata nici afiliati, nici integrati cu adevarat din punct de vedere emotional, social si ca positie economica in tarile in care s-au stabilit. AS vrea sa i-intreb pe acest Romanii din diaspora din cauza cui au plecat mai ales in ultimi 10 ani? Multi spuneau, stind la coada, ca voteaza ” ca sa fie mai bine in tara, ca se ne intoarcem” . Ma tem ca vor ramane in continuare pentru mult, mult timp inca acolo unde sunt.
  Alt aspect mai important: coalitia trebuie sa reziste, a fost investita cu un vot de incredere. DVS si intreaga echipa de la Antena 3 vadoresc curaj si putere pentru a face la fel de bine pe viitor, fiti cu ochii pe ei. Niciun rabat superficialitatea si iresponsabilitatea demonstrate de multi Romanii le vom decontadin pacate noi toti.

  P.S. Am incetat de mult timp sa freqventez Romanii din diaspora. Daca ii cunosti bine ajungi sa ii eviti.

  https://www.youtube.com/watch?v=zLUWgEU6UKE

 2. Incet, incet, mos Teaca pune mana pe putere. Lui Oprea i se indulceste functia de prim-ministru si mare lucru de nu ne-om pomeni ca nu vrea sa mai renunte la ea.

 3. Normal dl. Diaconescu e la mititica iar astia fac si desfac.
  Domn’ Gabita nu sta degeaba, se intareste in timp ce Premierul se lasa chemat de dl. Dragnea, acesta nemaiputand controla situatia.

 4. Mă gîndesc doar, că poporul nu va mai vota niciun clămpău din toţi din cauza îndobitocirii şi aşa se va ajunge: un partid şi un conducător reales ca la ultimul congres…de minciuni.

Leave a Reply