Peste o saptamana e noaptea Invierii Domnului Isus Hristos, cea mai importanta sarbatoare a crestinatatii.

Cei mai multi romani isi fac planuri. Ofertele agentiilor de turism sunt abundente. Iata un exemplu interesant, cu noaptea de Inviere petrecuta la Praga, excursii cu ghid in limba romana si alte oferte interesante intr-un oras foarte frumos :http://www.marshal.ro/pdf/Paste.2016.Praga.pdf

In Romania, soselele vor fi pline, marile orase vor fi goale, bisericile vor fi loc de pelerinaj.

O buna optiune este, evident, Litoralul : http://www.marshal.ro/romana/circuit/959

Intrebare de weekend : unde petreceti Pastele? In tara sau afara?

 

4 COMMENTS

  1. Pastele pe peste tot…

    Ma gandesc, expresia “sarbatori pascale”, atat de uzitata de f multi lingvbisti din media romaneasca, e cu trimitere la matematicianul si filosoful francez Blaise Pascal, sau la ce se refera?! Sa fie totusi vorba despre traditionalele sarbatori de Pasti sau sarbatoarea Pastelui?

  2. Pastele ca si Craciunul se petrec in familie. Voi sta linistit, este un moment de aducere aminte a celor ce nu-mi mai sunt aproape, cu certitudine ma voi intalni cu apropiatii sa vedem care e mai tare in oua atunci cand le ciocnim (nu va ganditi la prostii) iar, daca vremea nu va fi potrivnica cateva minute de reculegere la una din manastirile din apropiere.

  3. E una dintre putinele sarbatori care chiar merita sa fie petrecuta in Romania. O alta idee ar fi de a-l petrece in Moldova. In orice caz, vacante se pot face in aproape orice perioada, macar de Paste sa ramai cu cei dragi.

  4. In Romania, intre persoanele dragi. Anul trecut am fost undeva la munte, anula asta ne-am impartit fiecare zi de Paste in parte, prima la parinti, a doua la socrii, a treia acasa impreuna cu prietenii 🙂

Leave a Reply