basescu cioban

Dupa scandalul imens izbucnit de achizitia unei mosii de 300 de hectare in Calarasi cu bani de la stat, ce credeti ca face Traian Basescu? Zice ca mai vrea inca 200 de hectare !

Avind in vedere ca despre aceste 300 de hectare a avut o “premonitie” acum citeva luni potrivit careia si-ar dori “o ferma de vreo 25o de hectare”, va intreb : credeti ca familia Basescu are deja aranjamentele facute pentru cele 200 de hectare suplimentare? Sunt pe numele vreunui intermediar si nu stiu cum sa le scoata la suprafata?

Si inca o intrebare : daca au de plata 300 milioane lei vechi pe luna pentru prima mosie, pentru a doua rata va fi pe undeva la 200 milioane lei vechi pe luna. Plus ca vor sa achizitioneze “utilaje agricole” in leasing. Inca 100 de milioane pe luna.

Intrebare : de unde are (sau va avea) familia Basescu 600 de milioane de lei vechi pe luna timp de citiva zeci de ani?
In contextul in care doamna Basescu e casnica, domnul presedinte se pregateste sa fie “un fost” cu pensie de la stat, iar aia mica e la casa ei?

95 COMMENTS

 1. De la cuscru! Bebe Ionescu este depozitarul unei parti din averea reala a lui Basescu.
  Oricum, terenul cumparat daca e administrat profesionist se plateste singur in cativa ani.

  • Al Capone a fost bagat in inchisoare pe zeci de ani de Fiscul american si aceeasi metoda ar trebui aplicata si escrocului Basinescu. Nu exista in aceasta tara nici o institutie a statului care sa-i controleze la sange averea lui s-a neamurilor lui pana la a 3 spita? PM ar trebui sa ordone Ministerului de Finante sa faca acest lucru daca sefii de la ANAf si ANI nu vor sa faca asa ceva sa fie demisi si controlati si ei la sange la avere. E prea de tot, la cati bani cu lopata intoarce Basinescu nimeni sa nu-l intrebe de unde-i are cand toata viata lui a fost slujbasi la stat. Prea multe viloaie, terenuri, masini si iar masini de zeci de mii de euro, operatii la Viena, haine si pantofi de firma, bijuteri a agonisit aceasta familie ciorditoare in acesti 23 de ani si nimeni n-o intreaba de unde provin banii?

   • Antonescu e iremediabil pierdut sufera de sclerobasinism. Pacat ca foarte multi romani s-au pus sperantele in aceasta loaza liberala. “Presedintele PNL, Crin Antonescu, nu vede utiliatea comisiei parlamentare de ancheta, pentru ca “indiferent ce ar descoperi, nu il poate da jos din functie pe Traian Basescu”. Liderul liberal a facut declaratiile in contextul infiintarii comisiei pentru anchetarea celebrei achizitii de terenuri in judetul Calarasi.

    “S-a creat sentimentul ca aceasta comisie il va desfiinta politic pe Traian Basescu. Vreau sa spun ca in situatia in care aceasta comisie se formeaza, are sansa de a audia oameni, de a solicita niste documente.

    Indiferent ce ar descoperi comisia, nu il poate da jos din functie pe Traian Basescu si nu il poate trimite in fata instantei pe Traian Basescu, orice ar descoperi”, a spus liderul liberal, joi seara, la Digi 24, adaugand ca PNL nu va imparti cu PSD conducerea comisiei, care revine social-democratilor “in mod normal”.”

    • 1. Ca capitan de nava a castigat din buf, bisnita in termeni marinaresti cu blugi, cafea, alcoolice si alte cele un milion de lei. 2. In 1981 incendiaza portul Rouen in timpul descarcarii nevei Arges de naftalina la terminalul Shell de France. 3. Ca Sef de Agentie economica la Anvers in 1989 este chemat in tara deoarece a falsificat nota de plata, pentru repararea navei Zimnicea aflata in tranzit in acest port, umfland nota cu 300.000 de franci belgieni. 4. Ca adjunct la Ministerul Transportului a fost implicat in dosarul Flota prin vanzarea mineralierelor pe 1 dolar bucata, prejudiciu adus statului fiind astfle de 300 de milioane de dolari. 5. Este implicat in plata a milioane de dolari pentru reparatia navei Crisana condusa de Mircea Basescu in Japonia in 1991, nava care sosita in tara a luat foc subit pentru a se sterge urmele reparatiilor fictive s-a falsifcarii notei de plata. 6. Este implicat in vinderea a mii de vagoane de cale ferata si sute de locomotive diesel-electrice la fier vechi. 7. Este implicat in atribuirea contractelor grase baietilor destepti ce lucreaza in ramura transporturilor auto si asfaltarilor de drumuri. 8. Ca Primar la Capitala isi angajaza cele doua fiice la firma Luxten pe mii de euro pe luna, firma care avea contracte cu Primaria. 9. O inzestreaza pe Udrea cu parcarile Dali. 10. Isi aproba singur o locuinta vila din Mihaileanu pe care-o cumpara mai tarziu la pret mult, mult sub pretul pietei. 12. Primeste mita mascata sub forma de terenuri si o masina Mercedes de la asfaltatorul Casuneanu. 13. Ii atribuie lui Costică Costanda o suprafata de mii de metri patrati din parcul Bordei in 2003. 14. Plateste fara forme legale 1,1 milioane de euro unei firme ce deruleaza lucrarile de constructie a Podului Basarab. 15. Retrocedeaza pe baza actelor false in 2001 spatiul comercial Ciclop din buricul Bucurestului. 16. Da aprobari ilegale pentru inceperea constructiei La Plaza de langa catedrala Sfantul Iosif. 17. Aproba ca Popoviciu sa intre in posesia a sute de hectare aflate in propietatea Facultatii de Agronomie. 18. Ca Presedinte este implicat in dosarul Arlo primind mita de 4 milioane de dolari de la rusi. 19. O face pe inculta EBA euro parlamentar cu ajutorul PDL. 20. Fiica sa Ioana primeste mita masacata de la Popoviciul un apartament de 1 milion de dolari. 21. S-a cumparat prin interpusi, fiica sa Ioana, un teren de 300 ha in comuna Nana folosindu-se de CEC, DNA si alte institutii de forta ale statului …. Asa ca d-lor ziaristi de investigatii din mass-media romaneasca nebasisti preluati ideea, cizelati-o si detaliati-o concis si la obiect scriind in final istoria adevaratei activitati infractionale a marelui escroc, Traian Basescu, cu rezumatul tuturor faptelor penale in care acesta canalie perfecta a fost si este implicata.

 2. Totusi, daca suntem oameni normali, acest subiect care a ocupat media aproape in totalitate, nu poate fi decat marginal.

  • Ce este normal in tara asta?!?! Avem politicienii pe care ii meritam, presa pe care o meritam, dezbaterile pe care le meritam, etc.
   In tara asta Becali a ajuns parlamentar, apoi membru al comisiei juridice din Camera Deputatilor, drept pe care nu la pierdut dupa prima condamnare cu suspendare.. ce pretentii sa avem de la noi? Ai vreo dovada ca poporul roman, participant la alegeri, mai gandeste? Avem societate civila? Avem sindicate mari din lucratorii din mediul privat? Nu avem nimic. Nici mentalitate, nici gandire, nici aspiratii, nici sperante. In Franta Hollande a fost “mirosit” de populatie si a scazut fantastic in sondaje .. la noi Ponta minte de-l invidiaza Pinocchio, teleguverneaza, are esecuri pe banda rulanta si crste constant in sondaje!!
   Este ceva normal in tara asta?

   • Astazi Uniunea Notarilor din Romania a dat verdictul ca , contractul este perfect legal! Acest megascandal se va intoarce ca un bumerang impotriva USL care dovedeste mediocritatea actiunilor sale! Ce bogatii detine aceasta familie prezidentiala dupa ce basescu a fost ministru atatia ani, a fost primar atatia ani, plus presedinte 9 ani? Pai dupa atatia in functii nu si-a permis sa dea 1 milion de euro pe pamantul ala si a fost nevoit sa ceara un credit de la banca , cand alti politicieni dupa revolutie au ramas cu sute de milioane de dolari in conturi! Ma intreb daca manipularea asta pur si simplu de doi bani mai tine de foame la poporul roman…daca mai tine inseamna ca poporul roman este redus ca o varza si nu isi cunoste prioritatile! In loc sa îi intereseze actiunile executivului care conduce efectiv Romania , romanii sunt antrenati in manipulari de care nu depinde viata lor!

     • jupuitu” si carmen ,

      1. “”……basescu nu a putut
      strange nici un milion de euro …””
      Ce aberatie !!! stii tu carmen cate
      milioane de euro au fetele lui base
      in conturile din Seichelle si Cayman ???
      Nu ! Atunci taci ! este putred de bogat
      si nu asta e cuiul ci tupeul si fariseismul
      de care da dovada … asta ne dispera !

      2. Faptul ca acel Contract notarial este
      legal sau nu , este secundar ~ este praf
      in ochi pentru fraieri ! … chiar daca
      este legal , nu schimba cu nimic datele
      acelui scandal , daca realizezi cauzele !
      In Germania Herr Christian Wulf si-a dat
      demisia pentru mult mai putine probe ,
      intr-o situatie similara ! …

      3. Daca Comisia Parlamentara va fi onesta
      si interesata de adevar , va argumenta
      corect rezultatele anchetei ; respectiv
      Parlamentul va lua decizii ferme apoi ,
      in consecinta , mergand pana la deferirea
      ilegitimului justitiei !

      NU PUTEM VORBI DE NORMALITATE , DE UN STAT
      DE DREPT SI DESPRE DEMOCRATIE , ATATA TIMP
      CAT PUSCARIASUL ALA ESTE INCA LA COTROCENI !
      PUNCT !

    • @Carmen de la cafeau cu basinisme pe care o bei dimineata ti se trage, pacat de cafea. Vai saracul Basinescu cat e de sarac. Mai ai frati sau surori? Si daca da, toti sunt asa de pupindos ca tine?Tinand cont de adevaratul CV al Escrocului National No.1, Traian Basinescu are o avere de cel putin cateva sute de milioane dolari dosita in paradisurile fiscale. Un CV care arata cam asa, eu l-am scris la repezeala din memorie cu foarte multe omisiuni si poate unele inavertente. CV care trebuie documentat foarte bine si extins si la procurorii si judecatorii care l-au albit in dosarele lui penale impreuna cu posturile pe care au fost numiti acestia dupa ce l-au salvat de inchisoare. CV de mare hot, pungas si escroc al presedintelui Traian Basinescu: 1. Ca capitan de nava a castigat din buf, bisnita in termeni marinaresti cu blugi, cafea, alcoolice si alte cele un milion de lei. 2. In 1981 incendiaza portul Rouen in timpul descarcarii nevei Arges de naftalina la terminalul Shell de France. 3. Ca Sef de Agentie economica la Anvers in 1989 este chemat in tara deoarece a falsificat nota de plata, pentru repararea navei Zimnicea aflata in tranzit in acest port, umfland nota cu 300.000 de franci belgieni. 4. Ca adjunct la Ministerul Transportului a fost implicat in dosarul Flota prin vanzarea mineralierelor pe 1 dolar bucata, prejudiciu adus statului fiind astfle de 300 de milioane de dolari. 5. Este implicat in plata a milioane de dolari pentru reparatia navei Crisana condusa de Mircea Basescu in Japonia in 1991, nava care sosita in tara a luat foc subit pentru a se sterge urmele reparatiilor fictive s-a falsifcarii notei de plata. 6. Este implicat in vinderea a mii de vagoane de cale ferata si sute de locomotive diesel-electrice la fier vechi. 7. Este implicat in atribuirea contractelor grase baietilor destepti ce lucreaza in ramura transporturilor auto si asfaltarilor de drumuri. 8. Ca Primar la Capitala isi angajaza cele doua fiice la firma Luxten pe mii de euro pe luna, firma care avea contracte cu Primaria. 9. O inzestreaza pe Udrea cu parcarile Dali. 10. Isi aproba singur o locuinta vila din Mihaileanu pe care-o cumpara mai tarziu la pret mult, mult sub pretul pietei. 12. Primeste mita mascata sub forma de terenuri si o masina Mercedes de la asfaltatorul Casuneanu. 13. Ii atribuie lui Costică Costanda o suprafata de mii de metri patrati din parcul Bordei in 2003. 14. Plateste fara forme legale 1,1 milioane de euro unei firme ce deruleaza lucrarile de constructie a Podului Basarab. 15. Retrocedeaza pe baza actelor false in 2001 spatiul comercial Ciclop din buricul Bucurestului. 16. Da aprobari ilegale pentru inceperea constructiei La Plaza de langa catedrala Sfantul Iosif. 17. Aproba ca Popoviciu sa intre in posesia a sute de hectare aflate in propietatea Facultatii de Agronomie. 18. Ca Presedinte este implicat in dosarul Arlo primind mita de 4 milioane de dolari de la rusi. 19. O face pe inculta EBA euro parlamentar cu ajutorul PDL. 20. Fiica sa Ioana primeste mita masacata de la Popoviciul un apartament de 1 milion de dolari. 21. S-a cumparat prin interpusi, fiica sa Ioana, un teren de 300 ha in comuna Nana folosindu-se de CEC, DNA si alte institutii de forta ale statului …. Asa ca d-lor ziaristi de investigatii din mass-media romaneasca nebasisti preluati ideea, cizelati-o si detaliati-o concis si la obiect scriind in final istoria adevaratei activitati infractionale a marelui escroc, Traian Basescu, cu rezumatul tuturor faptelor penale in care acesta canalie perfecta a fost si este implicata.

    • carmen,
     contractul o fi legal, dar asta nu are nici o legatura cu faptul ca bacecu nu poate justifica banii. Notarul nu te intreaba de unde ai banii. Iar cei care au furat sute de milioane de euro sa intre la parnaie. Vezi ca aici intra si idolii tai, bacecii. Dupa “logica” ta ar trebui sa-l lasam in pace pe bacecu pentru ca daca altii au furat sute de milioane, cum sa nu poata lua si el un milion. Ce dracu, doar e un chilipir, nu ? Asa ca manipularea de 2 bani iti apartine.

  • usl=ul o guverneaza pe ma-ta.
   usl=ul a promis jos bas, atit ma intereseaza, in rest toti politicienii sint o apa si-un pamint.
   @radu tudor (titlu), nu pot sa spun decit : hA, hA, hA, peste 500 de ha!

 3. sa vezi ce frumuos face el pe mosie,ce hhacienda,ce conac face el,cu teren de calarie alealaea..are bani basnau dupaniti prin toate colturile lumii de cumpara romania dar nu poate sa i arate,
  tre sa se imprumute saracu ce sa faca altfel ca sa justifice paralele,sa ia utilaje in lising,ma rog, ce face un oarecare,vorba vine, cine dracu poate sa ia asa credit un oarecare in nici un caz.

  de a lungul timpului cam toti snapanii au luat credite deastea mari,urdula srs, mama lu, au devalizat bancile falimente chestii manarii etc.
  dar
  basau e corect.el explica ce si cum.
  pe bas il ajuta statu pt ca el e sefu statului ,logic.

  ce ma intreb eu in continuare este de ce basul vrea pamant,ce ferma sa faca snapanul asta?asta are miliarde ciordite si dosite la mama dracu,de ce circul asta cu imprumut mortis sa cumpere pamant?
  sa demonstreze ca el e bulibasa si face ce vrea el?

  sau paote vrea prima duuoamna ,nu urdula,ailalta legala si tacuta si casnica,
  vrea sa calareasca despletita pe armasaru focos “dorel” sau cum dracu-l cheama si n-avea loc destul?

 4. Atîta timp cît există si progresează coruăţia,nici nu se mai pune problema cine şi cît mai cumpăra. Legislaţia făcută şi acceptată in ţară, plus, avansarea procurorilor pe poziţii cheie(am bănuit de cîţiva ani că se va intimpla asta, că i-am auzit pe ciţiva procurori cum şuşoteau despre nişte afaceri uriaşe),încît, nimeni nu va mai putea mişca nimic fără acceptul sau nu al lor, pe atunci spuneam că, vom ajunge să facem cerere ca să putem pleca in concedii. Dacă nu schimbă legislaţia/ nu se doreşte schimbarea, menţin totul doar pentru a face cît mai mult circ şi bălăcăreală plus bătaie de joc la adresa poporului. Nu are rost să i se ceară demisia, trebuie, obligatoriu, să schimbe legislaţia cit mai urgent, vor veni toate in cascadă peste poporul sugrumat de atîtea mizerii.,,dacă tot işi doreşte pămînt, nu se gasesc bene(maşini de mare tonaj) să îi care în poartă destul pămînt ca pe timpul ţărăniştilor?”

 5. Mare domn Diaconu ca nu ii raspunde madamei grecu asa cum merita ,ea care interpreteaza cum vrea ce se spune si culmea vrea sa si impuna parerea ei -e penibila.

 6. Chiar nu sesizeaza ca nici Diaconu ,nici Ciuvica nici Constantin nu cad in capcanele ei ridicole de copil de gradinita.

 7. Tarlagiul se si vede pe tractor imprastiindu-si samanta pe bucata de harta pe care si-a atribuit-o!Astept infiintarea comisiei parlamentare cat mai repede.

 8. Nu sunt domne bani de la stat, termina cu manipularile. Iar cum creditul e public si nu are nici vreo dobanda mica, nici terenul subevaluat, intrebati-va doar de unde plateste rata. Lasati prostiile cu trafic de influenta si ce credit bun a luat, ca nu e asa bun. Si iar va faceti de ras si pe basescu il doare-n cot si o duce mai bone ca voi toti la un loc.

 9. Atentie!
  Subventia de la APIA este data arendasului. Cu alte cuvinte basescu trebuie sa-si lucreze singur pamantul ca sa primeasca subventia!

  • Am inteles ca isi cauta oameni pentru prasitul si culesul porumbului. Ofera 50 lei/zi, mancare si protectie DNA.

 10. de ce nu il intrebati daca nu vrea sa-si cumpere o turma de oi.
  De fapt el rade in continuare de tara si popor pt.ca a fost in stare sa faca ce a verut muschii lui fara ca cineva sa-i faca ceva si asta pt.ca poporul la votat de 2 ori,iar el a facut ca justitia sa-i fie aservita si chiar dc.noi facem sau zicem ceva el sa fie pe primjul loc,iar apropo de diversiune chiar tine daca nu tinea nu-l mai vota nimeni,iar apropo de teren si asta este o diversiune,chiar credeti ca va face agricultura,inseamna ca sunteti chiar mai naivi decat va consider,este inca o afacere prin care isi va spala banii pe care i-a furat de cand este in politica si acum cosidera ca este momentul sa spele cati mai multi ca sa nu fie tras in viitor la raspundere el si fetele lui,ca probabil si la noi fiscul isi va face treaba asa cum trebuie si nu numai o parte a populatiei sa plateasca taxele si impozitele cinstit si restul sa beneficieze de subventii si alte facilitati fara sa dea nimic la stat,nicaieri in lume nu se intampla ce se intampla in tara noastra,unii platesc taxe de se sufoca si altii beneficiaza de ele fara sa produca nimic,eu sunt un exemplu dar ii multumesc lui Dumnezeu ca sunt sanatoasa si chiar sa nu am nevoie de nimic de la stat.Pt. mine statul este cel mai mare aparat de asuprire chiar pt.oamenii care ii aduc cele mai mari beneficii si de pe urma carora traieste,de aceea m-am hotarat ca de acum inainte sa nu ma mai implic sub nici o forma in treburile acestui stat odios si sa nu mai merg niciodata la vot,pur si simplu nu mai pot si imi este scarba de ceea ce se intampla in aceasta tara si pt.asta ii multumesc lui Dumnezeu!

  • de la cafeau cu basinisme pe care o bei dimineata ti se trage, pacat de cafea. Vai saracul Basinescu cat e de sarac. Mai ai frati sau surori? Si daca da, toti sunt asa de pupindos ca tine?Tinand cont de adevaratul CV al Escrocului National No.1, Traian Basinescu are o avere de cel putin cateva sute de milioane dolari dosita in paradisurile fiscale. Un CV care arata cam asa, eu l-am scris la repezeala din memorie cu foarte multe omisiuni si poate unele inavertente. CV care trebuie documentat foarte bine si extins si la procurorii si judecatorii care l-au albit in dosarele lui penale impreuna cu posturile pe care au fost numiti acestia dupa ce l-au salvat de inchisoare. CV de mare hot, pungas si escroc al presedintelui Traian Basinescu: 1. Ca capitan de nava a castigat din buf, bisnita in termeni marinaresti cu blugi, cafea, alcoolice si alte cele un milion de lei. 2. In 1981 incendiaza portul Rouen in timpul descarcarii nevei Arges de naftalina la terminalul Shell de France. 3. Ca Sef de Agentie economica la Anvers in 1989 este chemat in tara deoarece a falsificat nota de plata, pentru repararea navei Zimnicea aflata in tranzit in acest port, umfland nota cu 300.000 de franci belgieni. 4. Ca adjunct la Ministerul Transportului a fost implicat in dosarul Flota prin vanzarea mineralierelor pe 1 dolar bucata, prejudiciu adus statului fiind astfle de 300 de milioane de dolari. 5. Este implicat in plata a milioane de dolari pentru reparatia navei Crisana condusa de Mircea Basescu in Japonia in 1991, nava care sosita in tara a luat foc subit pentru a se sterge urmele reparatiilor fictive s-a falsifcarii notei de plata. 6. Este implicat in vinderea a mii de vagoane de cale ferata si sute de locomotive diesel-electrice la fier vechi. 7. Este implicat in atribuirea contractelor grase baietilor destepti ce lucreaza in ramura transporturilor auto si asfaltarilor de drumuri. 8. Ca Primar la Capitala isi angajaza cele doua fiice la firma Luxten pe mii de euro pe luna, firma care avea contracte cu Primaria. 9. O inzestreaza pe Udrea cu parcarile Dali. 10. Isi aproba singur o locuinta vila din Mihaileanu pe care-o cumpara mai tarziu la pret mult, mult sub pretul pietei. 12. Primeste mita mascata sub forma de terenuri si o masina Mercedes de la asfaltatorul Casuneanu. 13. Ii atribuie lui Costică Costanda o suprafata de mii de metri patrati din parcul Bordei in 2003. 14. Plateste fara forme legale 1,1 milioane de euro unei firme ce deruleaza lucrarile de constructie a Podului Basarab. 15. Retrocedeaza pe baza actelor false in 2001 spatiul comercial Ciclop din buricul Bucurestului. 16. Da aprobari ilegale pentru inceperea constructiei La Plaza de langa catedrala Sfantul Iosif. 17. Aproba ca Popoviciu sa intre in posesia a sute de hectare aflate in propietatea Facultatii de Agronomie. 18. Ca Presedinte este implicat in dosarul Arlo primind mita de 4 milioane de dolari de la rusi. 19. O face pe inculta EBA euro parlamentar cu ajutorul PDL. 20. Fiica sa Ioana primeste mita masacata de la Popoviciul un apartament de 1 milion de dolari. 21. S-a cumparat prin interpusi, fiica sa Ioana, un teren de 300 ha in comuna Nana folosindu-se de CEC, DNA si alte institutii de forta ale statului …. Asa ca d-lor ziaristi de investigatii din mass-media romaneasca nebasisti preluati ideea, cizelati-o si detaliati-o concis si la obiect scriind in final istoria adevaratei activitati infractionale a marelui escroc, Traian Basescu, cu rezumatul tuturor faptelor penale in care acesta canalie perfecta a fost si este implicata.

 11. familia Basescu are planuri mari pe zeci de ani, propaganda penelista se lauda ca va pune justiti la punct, in acest caz Basescu ar ajunge la puscarie sarac lipit. Inseamna ca Basescu nu va raspunde niciodata pentru ce a facut ilegal.

   • familia Basescu are planuri mari pe zeci de ani, propaganda penelista se lauda ca va pune justiti la punct, in acest caz Basescu ar ajunge la puscarie sarac lipit. Inseamna ca Basescu nu va raspunde niciodata pentru ce a facut ilegal.

    • “” ….Inseamna ca Basescu nu va raspunde niciodata pentru ce a facut ilegal.””

     Avand in vedere ca este guvernator american (recent numit)
     si agent CIA de aproape 30 de ani , mi-e si mie
     tare teama ca nu va plati niciodata !!!

 12. hai sa lamurim un pic partea imobiliara…

  multi si lacomi samsari dupa ce piata imobiliara a intrat in picaj pt ca apoi sa se prabuseasca efectiv pe segmentul terenuri intravilane si locuinte nestiind unde sa se refugieze au mai bagat ceva bani de specula pe terenuri agricole cu iluzia fetei morgana care o sa-i readuca pe valul cistigurilor din specula imobiliara…

  s-au gindit ca o sa vina valuri de investitori straini de la 1 ianuarie 2014 si au zis ca e garantat cistigul 100%… din pacate asa cum era de asteptat investitorii straini nu apareau in valuri iar pe la agentii nu bateau prea multi la usa pt o rezervare de teren agricol…

  intre timp s-a pus in functie propaganda nationalista cu ajutorul clasei politice ca oamenii simpli sa nu-si vinda terenul din cauze patriotice astfel incit ei speculantii sa nu aiba si alti neaveniti drept concurenta… plus legi care sa ingreuneze mult vinzarea terenurilor pt oamenii simpli, nu si pt speculanti

  intre timp mai apare o catstrofa la care nici macar prin fundul creirului mononeural nu s-au gindit o clipa… surpriza fiind aparitia gazelor de sist si virulenta prin care oamenii se impotrivesc corporatiilor … speculantii cad la mijloc in acest razboi dar realizeaza si ei ca tolomacii ceea ce si-au dat seama aproape toti oamenii intregi la cap mai ales cei nu foarte multi straini care mai aveau de gind sa cumpere teren si anume ca gazele de sist DISTRUG terenurile agricole… concesionarea suprapusa pe terenurile agricole fiind de aproape 90%

  deci in momentul asta absolut toti cei care vroiau sa cumpere pamint agricol au impietrit si aproape ca si-au luat gindul de la Romania gazelor de sist…
  cu disperare baga la inaintare atunci chiar pe el prezidente base care sa aduca un plus de cinvingere ca treaba nu-i asa de neagra iar el investeste deci sa pofteasca si nehotaritii … manipulare imobiliara pt cunoscatori de mult fumata 🙂

  acesta nu este singurul scop al acestei manipulari dar sint 100% sigur ca este cel mai important mai ales prin mediatizarea asa zisei batalii politice intre lichele 🙂

  deci… investitie (specula) placuta la umbra sondelor 🙂

  • “Un grup de membrii ai Parlamentului European a cerut autorităţiilor poloneze să examineze impactul explorării şi exploatării gazelor de şist asupra consumului de apă.

   Fiecare puţ de explorare foloseşte aproximativ 20 000m cubi de apă, a spus Ministrul de mediu unei delegaţii de la comitetul parlamentar de petiţii în mai. Circa 50 de puţuri de explorare sunt în funcţionare, reprezentând 1% din consumul naţional de apă. Autorităţiile poloneze pot subestima grav cantitatea de apă necesară, au susţinut MPE într-un raport publicat săptămâna trecută. În Polonia, a fost acordat un număr total de 108 licenţe de explorare, niciuneia fiindu-i încă permisă extracţia comercială. Membrii Parlamentului European au amintit un studiu din 2011 făcut de Centrul European pentru Consum şi Producţie Durabilă care susţinea că Polonia are puţine resurse de apă.

   Persoanele care au cerut o investigare parlamentară susţin că regiunile cu cantităţi mari de gaze de şist, cum sunt Wielkopolska, Mazowosze şi Lublin, suferă deja de lipsă de apă.

   Cu toate acestea, oficialii polonezi au spus delegaţiei parlamentare că, la un puţ de explorare din Łebień, cantităţi mari de apă au fost colectate pe parcursul a câteva luni, ceea ce înseamnă că nu a fost nicio descreştere a cantităţii de apă subterană. Pentru a trage apă de suprafaţă sau de subteran, companiile trebuie să obţină un permis şi să plătească taxe.

   Separat, membrii Parlamentului European au spus că problema emisiilor de dioxid de carbon nu a fost pe întreg examinată în studiile poloneze ce susţin planurile de exploatare a gazelor de şist.

   Un studiu de anul trecut al Comisiei Europene a descoperit că emisiile de la generarea de electricitate pe baza gazelor de şist erau cu 4-8% mai mari decât în cazul gazului convenţional folosit în Europa, au menţionat Membrii Parlamentului European. De asemenea, studiul din 2012 a descoperit că emisille de la generarea electricităţii pe baza gazelor de şist erau cu 41-49% mai mici decât cele de la cărbuni.

   Concluziile delegaţiei privind problemele de mediu legate de gazele de şist în Polonia au fost diluate în urma obiecţiilor unor parlamentari europeni polonezi din zona grupurilor politice de dreapta, susţine o sursă.

   Din această cauză, raportul finalizat nu trage concluzii legate de implementarea directivei poloneze de evaluare a impactului asupra mediului. În iulie, guvernul a adoptat noi legi care scutesc efectiv toate puţurile de explorare. Anul viitor, Ministrul polonez al mediului va prezenta raportul cu privire la 7 proiecte de monitorizare a puţurilor de explorare a gazelor de şist.”

   http://www.endseurope.com/33807/meps-probe-water-use-impact-of-polish-shale-gas

  • “Alburnus Maior, după respingerea proiectului Guvernului privind Roșia Montană:
   “Propunerile liderilor politici vor fi mai perverse și mai periculoase”

   “După două luni de la constituirea sa, Comisia, contestată de sutele de mii de protestatari din întreaga lume, a dat dovada deplină a rolului politic pe care l-a jucat: de tergiversare a votului în plen și de asigurare a cadrului de negociere între liderii politici români. Departe de a fi un raport documentat, tehnic și științific care să cuprindă detalierea aspectelor neconstituționale prevăzute de lege – precum expropierea localnicilor din Roșia Montană, rezultatul este un compendiu de stenograme și invitații la negocieri viitoare.În mod previzibil, comisia a preferat să ignore problemele reale ale proiectului minier ce țin de regimul proprietății private și de sentințele judecătorești definitive. Raportul comisiei tratează pe larg neregulile mai de grabă de ordin organizațional din trecut, semnalate la momentul respectiv de societatea civilă, dar nu face referire la gravele încălcări ale Constituției propuse de Guvern prin această lege. Inutilitatea comisiei arătată chiar de la bun început de campania Salvați Roșia Montană a fost reconfirmată și de raportul său final. Acesta omite să includă argumentele împotriva acestei legi enunțate de experți juridici și susținute de sute de mii de oameni ce au protestat în stradă în tot acest timp”, afirmă Alburnus Maior, potrivit unui comunicat de presă transmis luni.

   http://www.cotidianul.ro/propunerile-liderilor-politici-vor-fi-mai-perverse-si-mai-periculoase-226318/

  • Nu sunt angajat politic si am sustinut aceasta constructie politica pentru a se realiza o schimbare in bine si a se stopa mafia si hotia portocalie patronata de basescu si aparata de politrucii lui din procuratura csm,iccj si curtea neconstitutionala,mai ales prin arata,prin politia politica si procese intentate exclusiv adversarilor lui basescu si prin ponegrirea si para la toate cancelariile si institutiile internationale.Rusine.Sunt dejamagit de ce se intampla si am ajuns la concluzia ca pnl ca si in alte dati este duplicitar si tradator.”Vrea voturile electoratului basist”si pentru asta ei mint,ataca si nu sunt loiali cu partenerii lor.De altfel nu am ce sa ma astept la altceva, pentru ca au luat ministerele cheie si nu au facut nimic.La finante mai asteptam si speram ca noua organizare sa lupte cu marii evazionisti nu cu cei mici ca si pana acum.De aceea cu privire la finante nu ma voi pronunta.Cu privire la ministerul economiei care avea in portofoliu firmele din domeniu,mai putin cele din energie,dar aici nu e nimic coerent si nici o intentie de insanatosire,ca sa nu mai vorbim de concept liberal “prin noi insine”.De altfel liberalii sunt vinovati si de instrainarea “MOSTENIRII GOJDU”alaturi de basescu.Pe cine reprezenta ungureanu in acea vreme si de cine era condus guvernul?Nu e cazul ca si ei sa isi faca o autoanaliza nu sa creeze numai scadal si disensiuni.Ne-am saturat de asta si in aceste conditii imi voi exercita dreptul democratic de a vota dar,daca nu va apare altcineva eu imi voi anula votul.Nu am nevoie de un nou arogant,plin de tot felul de ifose si imatur.Asta dovedesc iesirile lui din ultima vreme.Ce vrea sa dovedeasca ne e clar.Duplicitatea,tradarea si umilirea partenerilor. Acum imi dau seama si am inteles,e adevarat tarziu,de ce pnl nu la sustinut pe d.l Ghise si nu au finalizat suspendarea. DUPLICITATEA SI INTERESE MARUNTE IN DETRIMENTU INTERESELOR UNEI MAJORITATI A POPULATIEI. Nu au spus nici macar un cuvant,nu au avut nici o opinie, nici pro nici contra.Acum,in aceste zile mi-am format o opinie si merg pe mana celor doi tineri parteneri,Ponta si Constantin,care pana acum au dovedit ca doresc binele Romaniei si a romanilor.Le propun celor doi sa faca propuneri pentru crearea comisiei speciale de ancheta si poate obtin voturile si fara pnl.Au ei alte interese si nu vor accepta sa-l cerceteze pe basescu.Oricum,prin aceste ultime actiuni,o parte din pnl si-a dat arama si caracterul,pe fata.

 13. -În legătură cu Dana Grecu înclin să-i dau dreptate lui gigi.
  -Îmi doresc ca postul Antena 3 să nu devină o armă împotriva lui Antonescu doar pentru că are dispute cu Voiculescu.De imoralitate Voiculescu n-ar trebui să vorbeasă,PC a mai fost etichetat ca soluţie imorală,acum face ce ştie mai bine,încearcă să schimbe barca.
  -Băsescu are bani cu carul,în 9 ani de mandat l-a interesat să-şi aservească justiţia şi să facă bani.
  -Este momentul ca aceste comisii parlamentare să-şi facă cu adevărat datoria şi să dezvăluie opiniei publice toate neregulile iar societatea civilă să se trezească.Mă tot întreb unde este intelectualitatea adevărată,de ce nu se manifestă,de ce apar doar atât de puţini în emisiunile Antenei 3 şi chiar la unele proteste,de ce nu iau exemplu academicianului Giurescu,Mircea Diaconu,Bogdan Teodorescu etc.După câte ştiu intelectualitatea a fost în primele rânduri ori de câte ori ţara a trecut prin vremuri grele.

  • Ceva inedit de-a dreptul, suntem uimiti si curiosi de acest interval nemarginit de hectare.

   Eu inca mai cred asa ca totusi presa nu e pierduta definitiv, compromisa total si lipsita de sens.

   Cred ca e momentul sa ne trezim. Tot prezentati pe alde Basescu, tot felul de discordii si seminte de scandal insa uitati ca Romania are nevoie si de constructie.

   Mai deunazi prezentati intr-o emisiune despre domeniile fundamentale ale Romaniei. Erau prezentate sanatea, educatia, justitia, economia, cultura.

   Desi primele patru sunt importante, ele reprezinta doar fundatia constructiei. Edificiul insa este dat de CULTURA.

   Cred ca e momentul ca presa sa se concentreze pe cultura autohtona si pe valorile artisitice si spirituale, pentru ca asta este in esenta ROMANIA.

   Exista oameni de spirit si de cultura de o valoare incontestabila de-ai nostri, care sunt complet ignorati in aceste vremuri tulburi.

   Sa luam un om care a fost chiar apropiat de unii din dumneavoastra: Octavian Paler. Ce se mai zice despre el?
   Ceva vorbe goale pe 7 mai, dar repede inainte sa intre publicitatea.

 14. Ceva inedit de-a dreptul, suntem uimiti si curiosi de acest interval nemarginit de hectare.

  Eu inca mai cred asa ca totusi presa nu e pierduta definitiv, compromisa total si lipsita de sens.

  Cred ca e momentul sa ne trezim. Tot prezentati pe alde Basescu, tot felul de discordii si seminte de scandal insa uitati ca Romania are nevoie si de constructie.

  Mai deunazi prezentati intr-o emisiune despre domeniile fundamentale ale Romaniei. Erau prezentate sanatea, educatia, justitia, economia, cultura.

  Desi primele patru sunt importante, ele reprezinta doar fundatia constructiei. Edificiul insa este dat de CULTURA.

  Cred ca e momentul ca presa sa se concentreze pe cultura autohtona si pe valorile artisitice si spirituale, pentru ca asta este in esenta ROMANIA.

  Exista oameni de spirit si de cultura de o valoare incontestabila de-ai nostri, care sunt complet ignorati in aceste vremuri tulburi.

  Sa luam un om care a fost chiar apropiat de unii din dumneavoastra: Octavian Paler. Ce se mai zice despre el?
  Ceva vorbe goale pe 7 mai, dar repede inainte sa intre publicitatea.

  Si lista ar continua sigur si coerent cu alte minti stralucite romanesti, fi ca ei sunt oameni de stiinta, de arta sau oameni evoluati spiritual care au crezut in misiunea neamului nostru si au luptat pentru indeplinirea ei.

  Aveti aceasta sansa de a contribui la restaurarea culturii romanesti, si dumnevoastra dezbateti despre Basescu si-ai lui.

 15. Dar de bombonica lui dragnea,nimic,nimic? De ce nu luati toate averile uselistilor la puricat asa cum face Silviu Manastire?
  Asa,de dragul echidistantei.

  • Să preiei exact titlul și exprimarea de pe Antena 3 și să reproșezi unui jurnalist al aceleași televiziuni că nu dezbate subiectul e tipic băsiștilor; o dovadă de inteligență vie, ce mai! 😆

   • Dupa atatea atacuri dezlantuite la cel mai mare dusman al hotilor/coruptilor si tradatorilor de tara ,sunt tot mai convins ca sistemul securist cu sprijinul PSD-ului(cu trecut securisto-comunist) va da viitorul presedinte(uitati-va ce” frumos” combat/ataca pe ROTV).Ma intreb de ce totusi oare romanii uita de la mana pana la gura ,uitand ca PSD si-a schimbat numele (FSN,apoi PDSR,apoi PSD) doar doar si-ar putea pierde urma/originile si cu toate acestea ar trebui sa se stie ca chiar daca lupul isi schimba parul(denumirea) nu-si schimba NARAVUL,mai ales ca vedem cum greselile lor(colaborarea cu basescu in 2009 dupa ce geonica a facut… SPA cu o zi inainte de ziua confruntarii si astfel Geonica/ PSD ne-a dat pe mana lui basescu si ca meniul sa fie complet au intrat la guvernare in 2009 cu basescu, tradandu-i pe liberali,apoi la REFERENDUM oamenii PSD (Rus , Aspazia…) ne-au dat TOT pe mana lui basescu, apoi Ponta a facut PACT si ne-a dat TOT pe mana lui basescu,apoi Ponta a numit procurorii basisti si astfel ne-a dat TOT pe mana lui basescu si CULMEA TUPEULUI…tot Antonescu este vinovat.Dar ce sa te astepti la un partid care are ca sustinatori niste indivizi(trupe de saracuti cu ..duhul si usor de cumparat cu pungi si promisiuni uitate imediat dupa alegeri) care in 90 stigau :Afara,afara cu regele din tara!(ce tren grozav a pierdut atunci ROMANIA de a devenii o a doua Elvetie) Jos Coposu!(binenteles ca erau vocile celor care l-au bagat in temnita si l-au torturat);de indivizi care ii denumeau GOLANI pe protestatarii din PIATA UNIVERSITATII; de indivizi care aplaudau minerii veniti in Bucuresti sa bata pe studenti si intelectuali.Se vede ca toti recunoastem ca un regim odios s-a instalat dupa revolutie si s-a perpetuat pana astazi ,dar cand vine VREMEA SCHIMBARII unii(se pare ca tot majoritari) se despart greu de vechiul sistem(asa cum sotia batuta de primul sot va revenii la el sau cel putin va avea o nostalgie ,cat va trai,dupa el).Asa ca le doresc tuturor care se OPUN SCHIMBARII SOCIETATII ROMANESTI(si-l ataca injust/pe nedrept pe ANTONESCU si pe liberali)si vor sa traiasca, in continuare ,in mizerie si minciuni(si asa cum le-am dorit/urat celor care l-au reales pe basescu): SA TRAITI…BINE!!!

 16. d-le tudor,am citit azi chiar pe site-ul antena 3 ca doamna bombonica dragnea,sotia lui liviu dragnea,ar fi delapidat statul cu vreo 8 mil euro..e real?

   • Si in cazul terenului lui Base cand s-a pronuntat justitia? Ca nu am apucat sa vad stirile azi…
    Am mai auzit un zvon cum ca si mamica plagiatorului ar fi luat un credit de 1,6 milioane de euro de la BRD? Stiti ceva despre subiect?

    • jupuitule,
     cine sa se pronunte, şelaru de la inalta curte, care l-a spalat pe bacecu dar si pe udrea ? Sau judecatorul pe care l-a invitat bacecu la cafea ? Sau haimaneala si danilet de la csm ? Sau morar de la ccr ? Sau sa investigheze papici ? El chiar a investigat, dar in favoarea lui bacecu.

 17. Miscarea lui base ascunde si este o “reclama” pt marirea preturilor la terenurile agricole…in anturajul lui si in PDL(vezi primarul din Viziru-Braila are 8000ha) sunt multi,foarte multi care au terenuri agricole sau afaceri imobiliare si acum prin schimbarea legii incearca artificial sa ridice pretul la terenul agricol ca ulterior sa-l vanda si sa-si scoata pierderile suferite dupa caderea pietei in 2009..
  Referitor la strainii care or sa”dea navala ” sa cumpere teren in Romania…o minciuna scoasa pe piata de propaganda samsarilor…nici pana acum nu i-a oprit nimeni sa vina in Romania sa cumpere teren…conditia era sa-l cumpere printr-o societate inregistrata in Romania,nu aveau limita la nr de ha,Ex-vezi arabi si turci din Dobrogea care detin-26000 ha, aproape 65% din terenul agricol din judetul C-ta ( restul il detine mafia lui Mazare-Constantinescu-Nemirschi),Sau contele ala austriac are 36000ha in Romania,sau italieni din ardeal au si aia in jur de 30000ha,deci..daca vroiau straini sa cumpere teren in romania o faceau deja sau au facut-o deja…mai ales ca achizitionaraea terenului printr-o societate te scuteste de la plata TVA, dar ca persoana fizica nu esti scutit,deci aveau mai multe avantaje pe vechea lege..decat pe cea noua care o sa intre in viguare din 2014…Deci avem aceleasi baloane unflate artificial ca sa mai dea ei niste tunuri pe piata, sa faca lumea sa scoata banii de la ciorap si sa-i arunce pe fereastra…ca lor tot nu le ajunge cat au furat.Vor sa prosteasca taranimea sa-si vanda cele 2..3.5..6 ha de teren sa ramana sarac lipit pamantului si analfabet…acolo vor se ne aduca…inainte eram sclavi la CAP acum o sa fim sclavi la”noua clasa politica”-adica aia care-l aplaudau pe ceasca la congrese….acum sunt “democrati,sunt liberali, sunt socialisti democrati”..dar toti cu “Stefan Gheorghiu”….si nu a spus bine Lenin…”fereasca sfantul de proletarul burghezit”…eee dragi romani noi la stadiul asta suntem…
  Copii de tarani si muncitori, scoliti de comunisti,ajunsi in pozitii cheie, ne-au infometat ,ne-au vandut tara si acum vor sa ne faca sclavi vor sa ne ia si palma de pamant care o mai avem….

  • Ati pus punctul pe i.Speram ca din aceasta cearta sa invete atat PNL, dar mai ales PSD ca trebue sa-ti respecti partenerul atat timp cat esti in alianta cu el.Si daca nu-ti place partenerul ales, te desparti si ii urezi..DRUM BUN ,CALE BATUTA…Daca in politica din Romania, MORALITATEA este o FATA MORGANA ,in alte tari se respecta la sange MORALITATEA si cuvantul dat …partenerului de alianta.Adica trei ani(in USL) clamezi SUS si TARE:Ponta premier si Antonescu candidat la presedentie, iar dupa ce ti-ai vazut sacii in caruta(premierul) si cand ajungi in linie dreapta in anul electoral si trebue sa-ti respecti cuvantul dat ..o intorci ca la Ploiesti si provoci tot felul de dispute “minore si fara subiect fiindca penelisti erau de acord de principiu” (fiindca decizile mari le-ai luat DEJA chiar fara consultare) si incerci sa-ti discreditezi partenerul incat sa poti sa-ti justifici decizia viitoare,cat si gestul de a nu te tine de cuvant(ca si altadata) mi se pare ceva de …neaceptat chiar si in colonie noastra.

 18. Am apreciat discursul domnului Antonescu in care ii cere demisia presedintelui Basescu (m-a uns la suflet), dar in acelasi timp mi-a lasat un gust amar punind in acelasi contest problema comisiei parlamentare cu Sirbu presedinte, ironizind antibasismul acestuia. In acelasi contest este similar cu a duce in derizoriu totul S-ar putea sa gresesc, dar de la mare distanta cam asa se vede…
  Si in seara asta la DG24 domnul Antonescu s-a cam (nu stiu ce termen sa folosesc!)…Deci comisia este inutila (dar deh, hai sa-i faca pe plac “mincinosului” Ponta), cu alde Constantin nu mai are ce discuta (!?), nu intelege cum unele televiziuni s-au exaltat pe acest subiect (o fi La Ordinea Zilei ca un Roman sa imprumute circa 1 milion de euro…)
  Onest am crezut in USL. L-am vazut pe Ponta impaciuitor, capabil de compromisuri ce in final se dovedesc productive (desi CLAR o fi crezut ca madam K va deveni “sfinta” s-a dovedit FALS si din nefericire il cost ENORM), in balance l-am vazut pe Antonescu ‘stindardul’ luptei anti basiste. Ce face de citeva saptamini incoace numai antibasism nu este!
  Si totusi nu pot sa cred ca a schimbat sensul, dar nici nu ii vad “the big picture”!!!

  Sa speram ca miine va fi o zi buna.

  • Vad ca s-a ajuns de la basisti si anti-basisti la pontisti si crinisti. Ciudatenia e ca pontistii se dau antibasisti, iar crinistii mai au un pic pana sa fie facuti basisti pe fata. Manevrele lui Ponta de saptamana asta imi aduc aminte cat de destestabil e PSD-ul in esenta lui. Parca si ala de pe vremea lui Nastase era mai cinstit. Macar acum, ca au toate comisiile pe care le-au dorit sa nu-l mai scape pe porcofag, desi cu tata socru’ presedinte de comitie….vedem cum il fac scapat, curat si uscat si de data asta. Poate chiar reiau coabitatiunea.

   • LtGen Longstreet CSA says:
    November 21, 2013 at 4:16 pm

    Vad ca s-a ajuns de la basisti si anti-basisti la pontisti si crinisti. Ciudatenia e ca pontistii se dau antibasisti, iar crinistii mai au un pic pana sa fie facuti basisti pe fata. Manevrele lui Ponta de saptamana asta imi aduc aminte cat de destestabil e PSD-ul in esenta lui. Parca si ala de pe vremea lui Nastase era mai cinstit. Macar acum, ca au toate comisiile pe care le-au dorit sa nu-l mai scape pe porcofag, desi cu tata socru’ presedinte de comitie….vedem cum il fac scapat, curat si uscat si de data asta. Poate chiar reiau coabitatiunea.

    Se gaseste sub “O precizare a lui Victor Ponta pentru http://www.radu-tudor.ro
    Puteai sa pui ghilimelele macar, stimabilo! Sau esti pontista? Astia au o problema cu ghilimelele, citatele, notele de subsol etc.

 19. Domnule Radu Tudor,la ce justitie avem in Romania,dupa alegerile prezidentiale de anul viitor Basescu o sa fie bine mersi.Fac pariu ca nimeni nu o sa-i ceara socoteala.Nu o sa faca o zi de puscarie chioru’.Am dreptate?

   • Ah, el are voie sa ne faca cum vrea: betivi, tampiti… ba chiar sa ne ceara sa plecam din tara daca nu ne convine. Noi n-avem voie sa ii zicem nimic.

   • :)* ) Esti un simpatic! Imi place cum spui: “fara chioru va rog” …Daca ar fi dupa noi Radu, am fi fara el de maine, dar vezi ca nu-i dupa cum dorim noi…
    Cu apreciere,
    GB

  • Moșie de 500 ha… Fiți serioși, ROMÂNIA TOATĂ este moșia lui:aerul, solul, subsolul; nu-l mai încurcă decât unii cetățeni, dar o rezolvă el și pe asta, să dormim liniștiți.

 20. După votul de DEMITERE,Băsescu o cheamă pe doamna Kioveși la ședință
  -Domnule Băsescu,noi am încercat absolut tot ce-i posibil și chiar imposibil să îi împiedicăm pe oameni să voteze…
  -Doamnă…aranjez în așa fel încât să deveniți șef la DNA…
  -S-ar putea să fie prea târziu,Victor Ponta e prim ministru acum,el își va pune proprii procurori…
  -Doamnă!ROMÂNIA are o grămadă de probleme și am nevoie de dumneavoastră!ROMÂNIA,în momentul de față are 7,4 milioane de probleme 😀

  • Se spune că mai mult de jumătate dintre romăni 54% nu mai au încredere în justiţie,cred că sunt cam 85% mai ales cînd este vorba de cauze civile, legislaţia este făcută de aşa natură, ca, tu cel care eşti de bună credinţă, să fii băgat ăn ipostaza celor care sunt de rea credinţă, dar, şi prin,, utilizarea în exces a dreptului de a face, în avantajul habotnicilor,a samsarilor care fac actele la limita extremă a legii),dacă nu ai bani si rezistenţă psihică,pierzi totul,de fapt,chiar dacă le ai pe ambele, tot pierzi.
   http://www.antena3.ro/romania/mai-mult-de-jumatate-dintre-romani-nu-au-incredere-in-justitie-235548.html
   Doar biserica ortodoxă, catolică, domeniul regal, cămătarii şi cei care,,ne conduc”,plus afaceriştii cu bani negrii pentru clădiri,terenuri albe au dreptul la orice prin legile făcute de 23 de ani de zile.

 21. Foarte bun dl Dan Constantin: ce striga marinarii pe mare… pamant ! pamant !
  bacecu, ‘marele agricultor’, a zarit vreo 500 de hectare.

  • Completare:
   – marinarii pe corabie ii strigă lu’ bacecu: vezi pământ, băăă…
   – NANA.

 22. Se spune că mai mult de jumătate dintre romăni 54% nu mai au încredere în justiţie,cred că sunt cam 85% mai ales cînd este vorba de cauze civile, legislaţia este făcută de aşa natură, ca, tu cel care eşti de bună credinţă, să fii băgat ăn ipostaza celor care sunt de rea credinţă, dar, şi prin,, utilizarea în exces a dreptului de a face, în avantajul habotnicilor,a samsarilor care fac actele la limita extremă a legii),dacă nu ai bani si rezistenţă psihică,pierzi totul,de fapt,chiar dacă le ai pe ambele, tot pierzi.
  http://www.antena3.ro/romania/mai-mult-de-jumatate-dintre-romani-nu-au-incredere-in-justitie-235548.html
  Doar biserica ortodoxă, catolică, domeniul regal, cămătarii şi cei care,,ne conduc”,plus afaceriştii cu bani negrii pentru clădiri,terenuri albe au dreptul la orice prin legile făcute de 23 de ani de zile.

  • Se spune că mai mult de jumătate dintre romăni 54% nu mai au încredere în justiţie,cred că sunt cam 85% mai ales cînd este vorba de cauze civile, legislaţia este făcută de aşa natură, ca, tu cel care eşti de bună credinţă, să fii băgat ăn ipostaza celor care sunt de rea credinţă, dar, şi prin,, utilizarea în exces a dreptului de a face, în avantajul habotnicilor,a samsarilor care fac actele la limita extremă a legii),dacă nu ai bani si rezistenţă psihică,pierzi totul,de fapt,chiar dacă le ai pe ambele, tot pierzi.
   http://www.antena3.ro/romania/mai-mult-de-jumatate-dintre-romani-nu-au-incredere-in-justitie-235548.html
   Doar biserica ortodoxă, catolică, domeniul regal, cămătarii şi cei care,,ne conduc”,plus afaceriştii cu bani negrii pentru clădiri,terenuri albe au dreptul la orice prin legile făcute de 23 de ani de zile.

 23. Moșie de 500 ha… Fiți serioși, ROMÂNIA TOATĂ este moșia lui:aerul, solul, subsolul; nu-l mai încurcă decât unii cetățeni, dar o rezolvă el și pe asta, să dormim liniștiți.

 24. Ma surprind comentariile. Nu toate. Pai eu astept de ani de zile sa-l aresteze pe basescu. El de cind a ajuns in politica, si mai ales de cind a luat locul lui Roman, a fost in afara legii.Voiculescu a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Pentru terenurille Statiunii de Plante Medicinale si Aromatice cine este raspunzator ca au ajuns sa fie vindute? Cine a cedat proprietatea statului si pe cit? Cine a pus la cale afacerea? Cine este italianul, ale cui interese se ascund in spatele cumparatorului italian? Gigi Becali este inchis tot pentru afaceri cu pamintul statului. Indiferent de intentiile bune ale unora ei trebuie sa raspunda pentru ilegalitati. Basescu de unde are banii? Cine sta sa asculte “povestile” lui cu fata notar?

 25. Basescu arata ca si el are o limita pe care megalomania si egoismul sau bolnav nu a sesizat-o. Nu poti strange o avere imensa prin mijloace mafiote si apoi sa vrei sa te folosesti de ea ramanand si in prim planul vietii politice. Nu a invatat de la alti bisnitari care dupa ce si-au facut plinul au “disparut” te miri pe unde cheltuind banul furat.
  O sa-i fie din ce in ce mai greu sa-si cheltuie banetul ca vorba aia, si cu sufletul in rai si cu…
  Si mai are si varsta pe care o are.
  PS. Observ ca putini romani sesizeaza faptul ca de noua ani acest derbedeu ne tine atentia ocupata cu un circ permanent , cu un asa zis razboi pe care EL il are cu tot felul de moguli si doboratori ai statului de drept in timp ce o mafie devoreaza aceasta tara. Romania a fost adusa la stadiul de “subcolonie” din care se ia tot , jaful este permanent iar LEGEA nu se aplica. Tara a devenit un TERITORIU unde structurile care trebuie sa conduca sau sa aplice legea sant cele mai corupte. Aici trebuie sa fac o remarca : o propaganda nenorocita a facut ca in mentalul colectiv sa se intipareasca faptul ca o persoana reprezinta o institutie si nu trebuie atinsa si ca este deasupra legii.

 26. Pentru ASTA nicio mila! Ceausescu cu tot neamu’lui, a vrut tot mai mult! Ne exazperase! Si a terminat-o nasol, urat! De fapt cum a meritat, e adevarat contra 1300 de vieti tinere! Acest sistem politic oribil, s-a regenerat si isi protejeza reprezentantul, e al lor, nu al nostru! Va spun drept imi doresc ziua in care am sa vad anuntul “Cap de Porc a fost linsat de multime in P-ta Mare”.

 27. evenimentele din saptamana asta ridica multe semene de intrebare.1. unde era antonescu atunci cand guvernul usl a venit in parlament sa-si asume raspunderea? 2. unde a disparut 24 de ore? 3. de ce continua antonescu sa chiuleasca din parlament chiar si acum cand e seful senatului ( scuza cu seful de partid si seful de senat nu tine ca nu prea are actiuni la care sa participe) 4. dupa raspunsul lui ponta la afirmatiile lui radu tudor si nerespengirea lor de catre antonescu si chia a liberalilor mentionati in raspuns se ridica noi semne de intrebare referitoare la actiunile lui antonescu. 5. referirile lui antonescu la interventia serviciilor si mentionarea lui ghita / rtv ca este cel ce incearca impunerea lui ponta la prezidentiale nu prea e sustinuta de fapte reale: srs l-a atacat pe ponta inclusiv la rtv; tatoiu alta mentionata in interviu face si acum acelasi lucru tot la rtv; ce sa mai spunem de basista sorina matei care practica acest lucru zilnic undeoare la rtv etc 6. privind in oglinda s-ar putea spune acelasi lucru despre a3 cu atacurile zilnice la ponta si aici mentionez acum doar emisiunea danei grecu+radu tudor 7. daca privim retroactiv din ianuarie 2013 si pana acum ar fi interesant sa vedem cine a inceput atacurile contra colegilor din usl si aici raspunsul e clar : liberalii! 8. nici macar acum antonescu nu se poate abtine sa nu-i atace pe psd-ist + pc-isti 9. oare afirmatiile legate de colegul de alianta dan constantin sunt facute de un om normal la cap? 9. oare cati liberali il mai sprijina pe antonescu? 10. un jurnalist onest ar trebui totusi sa faca o analiza a alegerilor din ultimul an ( locale + parlamentare) si la final sa traga o linie si sa spuna cine a avut de castigat evident din aceasta alianta, psd-ul sau pnl-ul si e loc de multe altele…………

 28. Parcă văd, că acest individ, urmaşul celui care a scris cartea despre Dracula, va avea pretenţii privind dreptul de proprietate asupra zonei respective, inclusiv, a cetăţii(în baza legislaţiei codului din civil actual, prin care se interpretază totul în favoarea celor care cer, chiar dacă nu au niciun drept, mai ales că guvernul Romăniei nu are bani pentru acţiuni juridice). Ne putem aştepta la orice !
  http://www.antena3.ro/life-show/film/pe-urmele-lui-dracula-cu-stra-stranepotul-lui-bram-stoker-dacre-stoker-va-face-un-film-despre-tara-noastra-235566.html

 29. Cred ca mosieru’ de la Nana le are deja (hectarele) si incearca sa aduca el vorba de ele, fiind doar o problema de timp pana se afla. Daca tata socru’ s-a debasificat (oare?) e o paine de mancat in comisia aia. Rareori a fost Basul asa de debusolat ca la emisiunea colonelului de mai ieri. Pana si pe “organele” de propaganda a fost citata doar pe scurt a doua zi, dupa care a disparut.

 30. Nenea Radu, am cativa cunoscuti care se ocupa cu mici afaceri agricole: 40-50 de hectare arendate, de regula disparate (loturi de 3, maxim 10 hectare compacte), ceva utilaje relativ moderne etc.etc..

  Ce am inteles de la acestia este ca daca intr-adevar Base ar reusi sa mai ia inca 200 de ha, om s-ar face. Pentru ca la 500 de ha poti sa iti cumperi (in rate bancare ori, mai rentabil, in leasing) tractoare de mare productivitate, semanatori si alte dispozitive, combine de recoltat etc. etc.

  Practic, de la acest nivel incolo nu mai merita sa arendezi terenul, ci chiar merita sa iti angajezi oameni si sa il lucrezi e cont propriu. Am facut cu unul o simulare pe productia de anul acesta si… a iesit ceva naucitor. Nevasta deja se gandeste sa ia teren si ma intreaba cine ne da banii!… 🙂

  Lasand gluma deoparte, hai sa-ti arat simularea facuta:
  – presupunand ca ar avea 500 de ha si ca cultiva jumatate din teren cu grau si jumatate cu porumb, am avea urmatoarele incasari:
  250 ha de grau x minim 4000 kg/ha= 1000 tone; acum pretul pe tona de grau este de 235 USD, dar la noi e ceva mai mare, in jur de 250 USD. Asta inseamna minim 235.000 USD, adica peste 760.000lei
  – pe 250 ha ar cultiva porumb, la care pretul este de aprox. 180 USD/tona. Recolta de porumb este de minim 7 tone / ha, adica ar incasa de aici in jur de 315.000 USD, adica 1.023.750 lei
  – la acesti bani se adauga subventia de 160 EUR / ha, adica 80.000 EUR, ceea ce inseamna vreo 350.000 de lei

  Total incasari: aprox. 2.100.000 lei anual

  Rata actuala este de vreo 360.000 de lei anual; ceea ce inseamna ca la 500 de hectare ar ajunge la un total de vreo 600.000 lei anual

  Pentru a lucra terenul are nevoie de un inginer, un tehnician si 5-6 muncitori. Maxim 10 persoane, pentru care sa calculam un salariu de 2000 de lei lunar (adica, pentru agricultura, mult!), 8, maxim 10 luni pe an. sa zicem 10. Asta inseamna 2000 lei X 10 persoane * 10 luni, inca 200.000 de lei

  sa zicem ca inca 200.000 lei cheltuie pe seminte si alte cele, desi exagerez rau cu astea…

  Rezultatul: un profit de aproape un milion de lei. Daca anul urmator recolta este la 60% din cea de anul asta, asta inseamna ca tot ramane un profit de 200.000 de lei, bani suficienti pentru rata anuala la leasing pentru utilajele necesare.

  Meserias Base, nu-i asa?!…

 31. Cred ca lumea este mai mult indignata de faptul ca individul care i-a saracit pe romani, s-a imbogatit fara nicio justificare(aici numai DNA ar putea face lumina si se pare ca n-au interes) iar comisiile parlamentare vor pune “un fel de ceata/fum” pe acest aspect”funciar” si totul se va termina in coada de peste(ca si la RM unde nu s-a stabilit clar CE URMEAZA, adica daca nu mai facem exploatarea aurului cu RMGC, sa continuam s-o facem NOI ROMANII prin subscrierea la o bursa externa a actiunilor COMPANIEI MINIERE DEVA,sau sa facem extractia in alte conditii, cu alta COMPANIE, in conditii de beneficii mai mari si cu risc de mediu mai mic.Ar fi trist/rau ca dupa aceste comisii, tot basescu sa iasa mai intarit/mai vocal(asa cum a iesit dupa PACT,dupa nominalizare procurori..).Se pare ca trebue sa mai curga multa apa pe Dunare pana se va ajunge la…DREPTATE PANA LA CAPAT.

 32. Reformulez: Pentru ASTA nicio mila!Vreu o Romanie fara sa mai fie el presedinte, cat de repede se poate! Ceausescu cu tot neamu’lui, a vrut tot mai mult! Ne exazperase! Si a terminat-o nasol, urat! De fapt cum a meritat, e adevarat contra 1300 de vieti tinere! Acest sistem politic oribil, s-a regenerat si isi protejeza reprezentantul, e al lor, nu al nostru! Va spun drept imi doresc ziua in care am sa vad anuntul ca …a plecat de la Cotroceni. Ce frumos ar fi un Craciun fara el acolo!!

 33. MISTO ! cum ar zice Columbeanu . Da toată țara cînd ne anunță că o cumpără ? Am zis că e neam prost , nu mai are nici un dram de bun simț . Pe mine mă supără TUPEUL folosit ca să ne sfideze. Repet ASA NE TREBUIE !

 34. Cel mai tare calcul este ala prin care se socoteste la returnarea creditului la banca si….subventiile care ar trebui sa se reflecte altfel in contabilitate. Alfel, fiind bani publici, il putem suspecta de altceva infractional !
  Dar la base toti banii publici si chiar privati care nu-i apartin sunt …ai sai !
  Si totul intr-o aparenta legalitate !

 35. OOOOOOOO !!! Ce veste minunată de la Dl. Ponta!!!, Nu se mai plătesc hotărîrile judecătoreşti definitive pentru cadrele didactice !?!?, Dar cresc bugetele la spioni !!!!, În ce ţară trăim !!!, Parcă eram pe creştere !!!, Care şi cine minte !!!?????, Şi să mai ai încredere în politicieni şi în justiţie !!!!!, NO COMMENT, ŞOCANT…

 36. Sa-l urecheze americanul pe tarlagiul de apa sarata si sa-i spuna cum a fost la ei fara buget!Cei 7 eurocenti la benzina sunt impusi de fmi.Poate mai vrea niste suturi mosierul de pamant furat,bashica coruptul coruptilor,trebuie investigat si istoricul preluarilor cu japca a terenului!.

 37. Dl. Presedinte s-a orientat, “Romania tara eminamente agricola”.
  Tot ei, politicienii nostri, nu-au adus in aceasta stare. Nu se va putea sustine o tara (membra UE)doar cu 2 fabrici auto si altele cateva mai mici. Fara productie, doar din agricultura nu ne vom putea sustine, doar daca nu vom face o agricultura pe baze stiintifice (pe toata suprafata agricola a tarii), subventionata si foarte, foarte tehnicizata cu infrastructura industriala de profil.

 38. Basescu nu se face agricultor,stie doar ca pretul pamantului va creste foarte tare si sa gandit sa dea lovitura.

 39. Nu pricep de ce va agitati pe tema pamantului cumparat de base? Las’ sa cumpere cu 4000 euro/ha, ca sa vada si romanii care e pretul terenurilor agricole prin Europa asta, ca acum isi vind ieftin si parintii, si copiii! Peste cativa ani pamantul se va vinde ca peste tot in Europa, la circa 10-15.000 euro/ha teren agricol zona 1, numai ca atunci nici un roman nu-si va mai permite s-o faca, tot terenul bun va fi fost deja cumparat de altii (o noua Palestina, va spune ceva chestia asta?) Iar cand toti urla pe tema viitoarei crize alimentare, daca noi, romanii, nu vom casca bine ochii, vom fi iar sclavi in propria tara. Bravo, base, ca te orientezi!! A, ca a luat credit preferential? Asta e treaba justitiei, s-o descurce ei!

Leave a Reply