Avem cele mai mici pensii din UE…ele cresc in ritm de melc pentru cei 5,5 milioane de pensionari romani !

 

—————-

Pensia medie încasată în luna iulie în România de un beneficiar al sistemului de asigurări sociale de stat a fost de 931 de lei, nivel nemodificat de la începutul acestui an, însă în creștere cu peste 5% față de iulie 2015, când o pensie medie era de 886 de lei, reiese din datele publicate de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, scrie Agerpres.

 

6 COMMENTS

  1. Să spun ”gândire de cretin” e mult prea frumos. Fiecare gândeşte cum crede şi cum trăieşte zinic! Citez dintrun material:Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice au publicat date privind creşterea cu peste 5% a pensiilor faţă de 2015:”Pensia medie încasată în luna iulie în România de un beneficiar al sistemului de asigurări sociale de stat a fost de 931 de lei, nivel nemodificat de la începutul acestui an, însă în creștere cu peste 5% față de iulie 2015, când o pensie medie era de 886 de lei”. Cum credeţi voi că o mărire cu 5% a pensiilor sau salariilor este o certitudine că nivelul de trai a crescut? Voi nu gândiţi decât cu creionul precum cei de la INS ? Dacă la fiecare din utilităţi s-a scumpit cu peste 5% , medicamentele creştere de preţ mai mare de 5% plus alimentaţia zinică, adunate toate aceste procente care sunt scumpiri reale, cu ce procent trebuiau crescute pensiile şi salariile ca să aveţi siguranţa creşterii nivelului de trai sau a veniturilor în familie? Chiar vă rog să terminaţi cu minciunile astea vizibile! Nu au nicio legătură cu realitatea zilnică a omului! Aţi scumpit totul prin delegare către ceilalţi tot ce ţine de traiul zilnic cu cel puţin 5%(adunate toate e peste 50%) şi vă lăudaţi că aţi mărit cu 5% salariile şi pensiile! Oare voi ştiţi ce vorbiţi ? 🙂 🙂 mă tem că vă minţiţi şi vă denigraţi cu bună ştiinţă singuri !
    Încă ne mai credeţi proşti?

  2. Baietii si fetele astea de ne conduc spuneau sus si tare ca-n Romania se poate trai lejer cu un “salar” de 1000 de lei. Pai daca pensia medie la noi este de 931 de lei insemna ca la noi ca este raiul pensionarilor pe pamant. E o gluma amara bineinteles. Din pacate toti expertii astia cu mare “expertiza” europeana n-o nimeresc si nu de azi de ieri. Oricum o dam, in pacate Romania nu poate creste economic cu zeci de mall-uri si sute de supermarketuri. Poate ar fi cazul sa-l mai ascultam pe dl. Serbanescu (Ilie) pentru ca teoriile domnului profesor sunt infailibile, sunt in firescul legilor economice.

  3. Asta dupa ce si-au facut pensii speciale,si-au protejat batranetea,cat despre restul cu cat mai putini cu atat mai bine,pe cale naturala!Cu ce sunt speciali fata de restul?Au avut painea si cutitul si si-au taiat indestulat din ea!Pensionarii,printre care ma numar si eu,au trebuit sa traiasca din mila guvernelor,ia si tu30 de lei pentru o scobitoare!Rusine sa le fie,ca vor ajunge si ei la mila cuiva si sa vada cata umilinta este!S-a marit si varsta de pensionare si doar este o limita a capacitatii efortului fizic si intelectual,de ce nu au bagat iesirea la pensie la 70 ani si stiam una si buna,ca nu ne vom bucura de pensie.de anii munciti,de banii pusi deoparte de stat,ca nici de privat nu mi-e rusine!Oriunde in UE pensionarii sunt respectati,bagati in seama, onorati si-si petrec timpul in vacantele pe care poate nu le-au facut in timpul muncii!Este o mare mizerie si o mare umilinta si mai nou au asmutit tineri impotriva noastra,ca suntem o povara,idiotul de basescu a lansat vrajba,apar ca floricelele apar sa declare ca sunt sau nu sunt bani de pensie,umilitor!Pe mine nu ma intereseaza asta,am muncit ani pe care nu stiu sa mai aiba acum multi continuitate si pensia e meritata!Asigura tu statule cu desteptii tai locuri de munca sa sustina pensiile!Ponta a facut o reparatie,a aplicat indexarea pensiilor si e corect asa dar e prea putin cand nivelul de trai e cel mai scazut din UE!Ne raportam la ei cand sa luam cand sa dam ne scarpinam in chelii!Pensiile de boala sunt si ele umilitoare si nu se spune nimic despre ele.cum sa-ti cauti de sanatate cu 800 lei,cum sa traiesti,iti sacrifici sanatatea in detrimentul traiului de zi cu zi,plati utilitati etc.!Este scandalos si rusinos,si in locul lor n-as ridica capul din pamant!Dar ma gandesc ca in toate vine o zi cand se intoarce roata si peste ani vor fi si ei in pragul umilintei daca nu-si vor schimba conduita vor fi si ei asemeni noua cu tot specialul lor!Sunt multe de spus pe tema asta si sunt foarte amarata,am fost la un centru de batrani si m-a impresionat batranetea si fetzele ei,cum ma impresioneaza de fiecare data cand ma duc acolo! Baga la cap Darie!

  4. … pensii e bine, dupa ce vom ramane fara sistemul de pensii atunci va fi mai problema.Poate stie cineva cati bani s-au furat in 25 de ani din sistemul pensiilor.Ar fi interesant de stiut!

Leave a Reply